Alaturi de IULIA! Ghiocei martie-aprilie2009 *452*

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Neata,

eu am ramas fara cafea la birou asa ca va dau ceai negru cu lapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Neata !!

Intru sa va salut scurt ca am inceput in forta saptamana asa ca beau o gura de cafea cu voi si revin mai tarziu cand mai termin din treburi !

Olga, as veni dieseara cu drag la sala dar din pacate mi-au venit musafirii lunari , am si masaj azi de la 19 sper sa pot merge
Ne auzim mai incolo

Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
_

IULIA va invinge CANCERUL !!

http://iulia-elena.blogspot.ro/

Mergi la inceput

Si sa nu uit : tinem pumnii Pisigri sa iasa totul cum iti doresti si sa ii dai pe toti pe spate !!

Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Buna dimineata!!!

La un ceai negru ma bag si eu!

Astept sa se trezeasca fomila, adica David. Ma sperie cat mananca copilul asta. Zici ca sufera de fomita cronica. Ieri a mancat toooaaaataaa ziua, dar foamea cea mare il apuca seara. Daca va insir aici cate a putut sa manance aseara, n-o sa ma credeti. Soacra-mea deja este speriata, ca nu mai stie ce sa-i dea. S-a trezit de dimineata si a fugit repede la cumparaturi. Daca vine foamea, ne mananca si pe noi. Stiti ce urat face daca nu-i dai Mai este cineva in situatia asta?

Sa aveti o zi frumoasa!!!

Mergi la inceput

Bafta Pisigri!!!!!

Novus mai ai multa treaba? Pe la 11 il culc si eu pe Leon si poate iesim sa bem ceva.

Mergi la inceput

Novus schimbare de plan: mergem la aqualand

Mergi la inceput

Olga, eu sunt prinsa rau acum, ne vedem mai tarziu !! vb cand va intoarceti de la balaceala

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Buna!

Sa raspund si eu la tema cu iubirea unui "altul", dar dupa mici precizari la restul temelor "arzatoare" de la ordinea zilelor trecute, adica:

A. Floric si laptele fierband;

Aici, sunt 2 chestii distincte de analizat:

1. gestionarea momentului de "urgenta si criza"

aici.. s-a tot scris, insa eu NU subscriu la cele scrise anterior mie. Asta nu inseamna ca aprob 100% pe Floric, dar, O INTELEG, si mai stiu ca, din afara, de la rece, si "dupa", e INFINIT mai simplu de prezentat solutionarea ideala...

2. solutii de preventie: aici mi s-a parut EXTRAORDINARA gandirea lui Kea, cu solutii "feminine", la indemana, fara refactoring la usi, dar care sa intre in reflexul adultilor. Si eu/ba chiar noi toti 4 folosim prosoape in usa, chiar si bb3 a devenit expert, cum "arunca" prosopul in aer si trage usa cat sa prinda prosopul [:))].

Sau, iata, chiar la serv, avem un fel de sfoara prinsa de tocul usii si cei de pe balcon [e treaba LOR, e grija LOR, a celor ce IES pe balcon!!!!!] prind sfoara aia intr-un fel...

Deci Floricel, solutii de preventie sunt, cel putin, pt balcon, pune in tocul usii un prosop care sa aiba DOAR aceasta menire: opritor.

Pt usa de la intrare, e adevarat ca atunci cand eram mici era "moda" de a tine cheia dinauntru bagata mereu in broasa pt a nu putea hotii sa intre.. Dar eu, acum, "adult" [ma rog, aproape adult, o sa vedeti in postarea urmatoare de ce :)))] NU mai las niciodata vreo cheie in usa si m-am educat eu pe mine insmai sa nu mai traiesc cu frica de hoti.

Exista aici un fel de mixaj intre:

- preventia ce imi revine mie [adica sa inchid usa cand se pleaca de acasa]
SI
- sa sper intr-un climat "binevoitor" cu mine oferit de acel "univers colaborator cu noi", de care vorbeam la temele trecute, religioase.

Adica, pe romaneste, de ce ti-e frica nu scapi, si atunci, incerc sa nu exagerez cu frica de hoti, vreau sa o privesc paralel [nu complet nestiutor, ci paralel]. Cei cu credinta in Dumnezeu iata, SI in astfel de detalii ale vietii de zi cu zi, ar putea/si ar trebui sa aplice/implementeze "increderea" in ajutorul de sus. Mie mereu mi s-a parut ca ff putini oameni "religiosi" CHIAR isi propun sa aplice credinta in viata de zi cu zi. Pentru ca, ACOLO, in viata de zi cu zi, e cel mai greu sa fi credincios, nu in momente DEDICATE rugaciunii, la biserica etc...

Asadar, draga Floric, fa mici ajustari la unele obiceiuri ale casei, reduceti frica de hoti si mareste SPERANTA.

Oricum, eu te admir ff mult cum ai curajul de a ne scrie TU, despre TINE, si mai ales, despre amestecul TAU ORIGINAL de profunzime, amuzament si incurcaturi :)

B. La alergie, cum au zis deja fetele, foarte corect, inaintea mea, nu aeriusul era problema [din contra], ci probabil eurespal, oricum, eu acum scriu mult dupa momentul x, dar scriu pt a puncta alta parere de a mea pe care vreau sa v-o scriu si voua [desi e posibil sa v-o mai fi scris :))]. Si anume:

Mie mi se pare cam mare graba/aglomeratia de medicamente pt stari de "tuse + muci + fara febra + stare generala buna". Eu, cand copiii mei DOAR tusesc si/sau muci, INCERC sa nu dau NIMIC.

Chiar saptamana trecuta [sau cealalta], bb3 a cam tusit, ca mai toti de la gradi, ba intr-o seara a avut si un picut de febra, i-am dat nurofen ca venea noaptea, insa, in rest, nu prea i-am dat nimic. Cand mi s-a parut ca tusea s-a modificat din tuse productiva in tuse uscata, ABIA atunci i-am dat 2 zile, am uitat ce, stodal parca, ma rog, ceva de la farma pt tuse uscata. De fapt, a zis farma ca merge la orice tuse, daca e uscata, o impinge spre productiva, daca e deja productiva, accelereaza expectoratia, si deci, insanatosirea. Si asa a fost, in max 2 zile a devenit productiva, a mai tusit [productiv] vreo 2 zile si s-a tot rarit pana [parca] nu mai tuseste. Deci doar 2 zile i-am dar stodalul ala, cat sa nu persiste in tuse uscata. Atat.

Ideea este ca in jurul meu, copiii cei mai "sensibili", cu cele mai dese episoade de tuse "urata" sunt exact acei copii la care:

- parintii au dat MEREU "ceva" de tuse, muci, imunitate, etc, fara sa lase corpul sa mai si traiasca/sa se descurce singur
- au parinti frigurosi si deci, apartamente calduroase [prea].

La mine acasa e cam frig, toti vizitatorii spun asta, iar noi cand mergem la majoritatea in vizita, in 3 min suntem rosii in obraji, ca ni se prea prea cald. Cu toate astea, toti acei copii [tinuti la cald, adica "protejati de frig si boala" etc] o tin in tuse si muci muuult mai mult decat copiii mei, si, in timp, dezvolta tendinta de tuse din ce in ce mai urata... bronsiolite, etc.

Eu cred ca excesul de caldura in casa [adica peste 19-20 gr] nu e bun, si, mai mult decat atat, umiditatea/transpiratia e mai periculoasa decat FRIGUL in sine. Proful meu de la facultate [acel super prof, destept pe TOATE planurile din lumea asta] mi-a zis ca anexita, la femei, se face NU de la frig, ci de la umezeala [stiu, o sa va intrebati de ce vorbea proful de la fac de electronica despre anexita :)))], si ca frigul NU este un dusman al omului, din contra, trebuie sa ne imprietenim cu frigul!!!

Cam asa e si la plamani, ca la anexita... mai degraba evitam umezeala/transpiratia decat frigul.

In plus, mai e o treaba: multi parinti regleaza temperatura dupa EI, dupa cum simt EI ca le e frig sau le e bine. Insa, sistemul de rgelare termica la adulti e mult mai "uzat" decat la copii si de aceea, e bine sa ne dam NOI dupa copii, nu copiii dupa noi. Eu stiu ca daca mie, ca adult, mi-e un pic racoare, copilului ii e numa bine.

Mai mult, chiar citisem undeva, acum vreo 2-3 ani, ca in casele mai reci copiii sunt mai activi, energici... poate ca aici e ca la homeopatie :), neoferind caldura pe tava, impingem corpul sa munceasca si sa-si produca singur caldura. In acest fel, si trecerea de la "in casa" la "afara" e mai putin severa, ca mergi de la racoare la un pic mai racoare, nici pericolul de transpiratie nu mai exista, si deci, si boala vine mai rar.

Multa sanatate si bafta!!!!!!

Si acum dau enter dar revin cu tema :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_shtrumf spune:

D-NA DR te echografiezi marti-13?
ma gandeam ca ne vedem am progr la 14.
hai Pisigri!

www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009 + 20

Mergi la inceput

Hai ca m-am balacit de numa...era inchis si se deschide abia la 2.

Mergi la inceput