Tatii/barbatii si mamele/femeile

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Lady, pe majoritatea o revolta, de fapt, tatal cu statuie :))))
Adica cel care se lauda, se simte nedreptatit, insa in afara de pensie alimentara (in cel mai fericit caz o plateste) nu face decat sa bata din gura.

Mi-am amintit de prima mea realizare majora gospodareasca ca single mom: am montat un capac nou la WC. Uite ca si dupa aproape 3 ani e tot acolo Am asudat, injurat, mesterit si am reusit. Parca urcasem Everestul :))
Nu meritam si eu o poza in abecedar? Mama care a stat in genunchi cu capul in toaleta, nu pentru ca ii era rau de la mirosul de ceapa calita, ci pentru ca facea pe instalatorul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Morgano, eu nu sunt casatorita si n-am copii, dar capace de WC am schimbat mai multe la viata mea (in casele cu chirie in care am stat). Ba chiar am gaurit si peretele din baie cu bormasina sa imi pun un suport de haine. Asta in timp ce un instalator imi monta in bucatarie masina de spalat. Nu mi s-a parut ca e o chestie pe care sa nu o pot face. Draguta a fost insa remarca instalatorului fata de un ucenic pe care il adusese cu el (ucenicul avea cam 18 ani, instalatorul pe la 50+), cand m-am apucat sa dau gauri in pereti. I-a spus: "uite, vezi, asa o nevasta trebuie sa-ti cauti."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Citat:
citat din mesajul lui anya

Am gasit un articol referitor la minunile din manuale:
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/48420/Moartea-bantuie-prin-manualele-scolare.html

Anya

Articolul asta made my day, pe bune. Mi-au dat lacrimile la gandul bietului adolescent de clasa a ix-a care se trezeste lac de sudoare ca l-a visat pe Nechifor Lipan cu baltagul infipt in cap....
Acelasi adolescent care joaca shootere sangeroase :)) si care s-a uitat la desene animate cu monstri si crocobauri.
Cata sensibilitate dom'le..
Extrema violenta, manualele astea scolare. In loc sa se uite plodul la cum se descapatzaneaza aia prin Stapanul inelelor, sa mai vada un film cu vampiri ceva, el e traumatizat pe viata de un gandacel strivit....

Pe bune, s-a mai discutat asta de atatea ori si s-a explicat detaliat care e mesajul "Puiului"....dar ce folos....

IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 31+

Asta e, unii intelege mai greu explicatiile si mesajele literare :) Zau, Pisigri, ce mesaj are "Puiul" vietii? Ca trebuie sa asculti pe mamica, altfel te duci dracu' "cu gherutele impreunate a rugaciune"? (vezi ce m-a marcat...) Ca dragostea de mama e nemarginita pana trebuie sa alegi intre un copil si altul? (daca da, am vazut o faza absolut infioratoare intr-un film cu Meryl Streep, "Sophie's Choice", scuzati off-topicul la off-topic). Ca in viata actiunile tale au consecinte potential fatale? Au o viata de experimentat asta. De ce nu pot, macar pana la 10 ani, sa nu invete despre moarte si cat e ea de cruda, si despre cum mama te poate parasi la o adica?
Si ca sa fiu si un pic la subiect: prepelitoiu' ala unde e, domle? De ce n-a plecat el cu stolu' ca sa poate mama sa ramana sa aiba grija de puisor pana se face bine? Ei uite, asta o sa fie povestea din seara asta fiului meu :)

Mergi la inceput

ddana, sadico

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

ddana, unul dintre mesaje e ca neascultarea poate avea consecinte grave. E ceva fals in asta? E ceva rau in a-ti asculta mama?
Si ca mama, ce poti face? Eu imi amintesc ca nici prepelitei nu i-a fost chiar usor sa aleaga, dar ce optiuni avea?
Si de ce e moartea ceva asa de inspaimantator si nu o putem accepta ca pe ceva natural? Ca citeam aici pe forum, in mai multe locuri, cum desi adultii de azi au asistat la inmormantari pe la bunici pe la tara, in copilarie,si isi amintesc de tristetea din jurul evenimentului, dar nu de filme de groaza, prefera acum sa isi minta copiii, sa le ascunda trecerea cuiva in nefiinta pana dupa inmormantare, se feresc de subiect cu toate puterile, gandindu-se ca astfel protejeaza copiii.

Cred ca discutia cu "Puiul" este partial din acelasi registru cu Capra cu 3 iezi la 3-4 ani. Mai cred ca nuvela ii poate pune pe ganduri, le poate stimula un pic empatia, ii poate face mai atenti la lumea celor care nu cuvanta si la micile ei drame... ce sa zic, e o povestioara tare trista, dar de aici si pana la a-l pune la colt pe Negruzzi pentru Alexandru Lapusneanul....

IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Morgano, da. Sunt multi barbati de genul asta. Genul de om care nu e capabil sa isi asume vreo responsabilitate.
Dar la fel de multe femei (mame) strica intentionat relatia dintre copil si tata, dupa divort. Aici nu mai este vorba de a nu fi responsabila, ci de a fi atat de terminata emotional incat sa iti folosesti copilul ca arma de razbunare.
Sunt cazuri si cazuri.

Cat despre abecedar...pai nu s-a inventat acum roata. De ani si ani de zile e mama cea mai puternic prezenta in viata copiilor, in general vorbind. Mai ales cand e copilul mic si dependent de mama.

In fine. Nu stiu cat de ´´nociv´´ este acest fapt. Copilul isi adora si isi iubeste tatal indiferent daca acesta sta cu el 24 de ore sau doar 4 ore. Mie orice initiativa TATA mi se pare o asa exagerare, teatrala aproape. Aproape ca imi vine sa afirm ca unii barbati sunt de-a dreptul gelosi ca nu s-au nascut femei. Se simt mereu si mereu discriminati si jigniti si in competitie directa cu femeile! Parca era vorba ca ne completam , nu ca facem intrecere de cine stie sa faca mai multe lucruri.

Hai sa nu uitam ca suntem doua genuri diferite, si sa nu incercam ne demonstram unul altuia ce multi talent suntem noi, sarind de la scutec la taiat lemne doar ca sa dam peste nas altora.
E nevoie sa le putem face pe toate in viata asta? Cred ca nu. Suntem mai fericite daca stim bate cuie? Suntem sub papuc daca nu stim bate cuie si nu vrem sa caram baxul de apa? Cred ca nu.
Esti un tata rau daca nu stai in concediu sa iti cresti copilul? Cred ca nu. Esti o mama rea daca mergi la munca? Cred ca nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tilia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ddana

Asta e, unii intelege mai greu explicatiile si mesajele literare :) Zau, Pisigri, ce mesaj are "Puiul" vietii? Ca trebuie sa asculti pe mamica, altfel te duci dracu' "cu gherutele impreunate a rugaciune"? (vezi ce m-a marcat...) Ca dragostea de mama e nemarginita pana trebuie sa alegi intre un copil si altul? (daca da, am vazut o faza absolut infioratoare intr-un film cu Meryl Streep, "Sophie's Choice", scuzati off-topicul la off-topic). Ca in viata actiunile tale au consecinte potential fatale? Au o viata de experimentat asta. De ce nu pot, macar pana la 10 ani, sa nu invete despre moarte si cat e ea de cruda, si despre cum mama te poate parasi la o adica?
Si ca sa fiu si un pic la subiect: prepelitoiu' ala unde e, domle? De ce n-a plecat el cu stolu' ca sa poate mama sa ramana sa aiba grija de puisor pana se face bine? Ei uite, asta o sa fie povestea din seara asta fiului meu :)

Ca fiecare decizie in viata are consecinte?

Mie mi se pare ca nu numai mintea trebuie lucrata, ci si parte sentimentelor, a empatiei si a compasiunii. Da, te marcheaza Puiul, dar daca n-ai invata si sentimentul de mila, ce om ai fi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

Pisigri: in primul rand. Chiar nu vreau sa intru intr-o discutie in contradictoriu, nu din cauza "puiului", ar fi ca un fel de "Puiul strikes back".
Sa asculti de mama este ceva cat de poate de dezirabil, de acord cu tine. Insa mi se pare ca mesajul puiului este asemanator celui mult-hulitelor manuale de religie, care spun: "Gigel a fost neascultator si s-a urcat in copac. Dumnezeu l-a pedepsit, a cazut si si-a rupt piciorul". Mai cred ca la varsta asta - vorbim de pana in 10 ani - valorile, atitudinile, convingerile sanatoase se dobandesc prin promovarea unor modele pozitive. Bazate pe recompense, nu pe reactii punitive (bine, cred ca asta e valabil la orice varsta, nu doar la copii).
Cat despre ilustrarea mortii... pana la urma experientele personale ne impun atitudinile. Ale mele, cu privire la moarte, nu sunt deloc calme si de integrare in absolut, cred ca de aici vehementza.. Bineinteles ca moartea e ceva firesc, dar pe de alta parte, la fel sunt multe alte chestiuni care, cu toate acestea, nu sunt neaparat adecvate pt. a le fi prezentate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

off topic rau: citind articolul ala, mi-am amintit ceva ce realizasem de mult timp: ca pe mine camesa se scutura numai la finaluri triste cu patrupede/zburatoare, fie ele in povesti sau in filme. are cineva vreo explicatie pentru asta (in afara de cea proprie si personala, ca intotdeauna am considerat ca omu-i o fiinta rationala care ar trebui sa-si asume ce i se intampla)?

Mergi la inceput

Mianna, si eu plang la filme cu animale mai dihai decat la drame umane regizate

Lady, asa pe scurt si la obiect, as spune
1. Ca tatii ca si mamele trebuie sa invete sa aiba propria relatie cu copiii,
2. Ca parintele cu care nu ramane copilul ar trebui sa lupte sa se tina de programul de vizitare - pt ca T.A.T.A. se refera clar la tatii "indepartati" de propriii copii, de putinul ala timp pe care il au cu copiii stabilit prin lege.
3. Ca atunci cand se ajunge la cazuri dramatice exista o vina de ambele parti adulte.

Asa ca T.A.T.A. a ajuns sa abereze si generalizele, fara a vedea paiul care-i inteapa ochii. Sunt atat de multe si diferite cazurile, inca ma abtin sa ma refer la unul anume.

Da, copilul iubeste apriori, in mod inocent si total ambii parinti ... cu varsta sedimenteaza, analizeaza, si aici intervine modul in care percepe si cum este el iubit ca si copil. 2 ore pe luna, 365 de zile pe an, etc.....

Si tot da, un manual oarecare poate mentine idei invechite, sau tampenii. Abecedarul e lux pe langa manualul de religie clasa 1 care e mai ceva ca reclama la nush ce in care tatal perfect face micul dejun (mama se scoala mirata de situatie, toata coafata si machiata si staif in costum biznis si se uita cum copiii sunt gata imbracati, evident o fetita cu bucle mai marisoara si un baietel perfect arian .... )

Ca avem de la Otilia Cazimir poezii de sare camesa de pe tine, ca Sadoveanu e tatal dramei animale, ca Moartea caprioarei iti ingheata snitelul in gat .... e adevarat, problema e CUM se trateaza finalul si ce se poate reliefa bun sau rau in el ....

Cu tot respectul pt religie, manualul de religie e absolut jenant, acolo as incepe cu "misoginismul" insa .... in mod absolut "interesant" T.A.T.A. e satisfacut de manual, ca acolo e plin de exemplul patern ideal... cred ca 80% din pozele din manual sunt cu tatal langa fiu/fiica

Mergi la inceput