Tatii/barbatii si mamele/femeile

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Si ce scrie Irina Ecaterina Sorescu de la Centru Parteneriat pentru Egalitate la concluzii:
Citat:

3. Treburile casnice sunt efectuaqle majoritaar de femei sau fete: ele torc, pun masa, pregatesc ceaiul, fac cumparaturi, taie rosii, servesc supa la masa, pregatesc salata etc...

6. Fetele se joaca cu papusile, baietii se joaca cu masinile.

mda, torsul e principala activitate unde apare discriminarea

taie doar rosii? si cum ramane cu celebra ceapa din cauza careia e "parfumat" parul oricarei sotii?

macar barbatul serveste friptura, daca tot nu-i enumerata aici? ca cine le face (si pe supa, si pe friptura) nu reiese

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

asta cu treburile casnice e relativa, zic eu. De ex, eu sambata am pregatit masa si am spalat vasele in timp ce tati a pus 3 prize, jaluzele la copii, plafoniera in baie. Cu siguranta ca si el spala vase in alte zile, dar eu sigur nu pun prize sau plafoniere niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Vai de mine...nu stiu sa torc pana la varsta asta...ce mama sunt si eu!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Vai de mine...nu stiu sa torc pana la varsta asta...ce mama sunt si eu!!!

Anya

Dar macar un ciorapel impletesti, cosi un goblen ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ea nu, sotul insa precis este mester popular

www.facebook.com/marius.pernes.3" target="_blank">Destinul meu este de a fi "noi" pentru totdeauna

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

E foarte interesant, insa si femeia este, la randul ei nedreptatita.

Sa fim seriosi, in majoritatea familiilor monoparentale, mama este cea la care ramane copilul.
Si eu jur ca nu sunt casnica - cam asa e prezentata mama in manuale, ca tipologie - (nu vreau sa atac mamele casnice, poate e ce mai grea maserie!), nu torc, CI MERG LA MUNCA SI CASTIG BANI! Asta pe langa toate celelalte treburi casnice care imi revin, si de femeie si de barbat.

Iar asta cu familia "perfecta" care contine obligatoriu mama, tata, copii de sexe diferite e absolut jenanta si neactuala, punand mii de copii in situatii stanjenitoare sau dureroase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Imaginea familiei perfecte, vazuta in "n" imagini si reclame, este cea formata din mama + tata + baietel + fetita. Musai unul din copii blond, desi, in ultima vreme, mi se pare ca s-a mai renuntat la faza asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Problema e de alta natura. Manualele se bazeaza (din pacate) pe texte din literatura clasica. Daca vorbim de Amintiri din copilarie veti intalni nu numai o tipologie de familie arhaica ci si cuvinte/expresii din aceeasi perioada. Nu ma refer doar la abecedar ci la manualele din scoala primara (atat am apucat sa studiez in calitate de parinte). Sa va dau exemplu din manualul de clasa a 4-a in care "Smarandita cea plina de icuri" a incasat-o de la Sfantul Niculai stand calare pe Calul Balan?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

De-aia a intrat Andreea Esca in manualul de istorie acu vreo 10 ani
Sau de romana ca nici nu mai stiu.

Anyways. Putem schimba, daca facem galagie. Eu la concluzia asta am ajuns. Prin asociatii, prin platforme media, prin cuvant propriu, prin bloguri.

faceti galagie, oameni buni :) faceti galagie pozitiva, constructiva.

Hai cu TATA!
si cu
CNCD! (asta nu prea merge de strigat lozinci :)

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput