Pete rosii vinetii cu mancarimi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Dana,
adevarul cam asta e...ca e multa mizerie in Romania si alimentele de f. proasta calitate.

si noi cand am fost in Romania am luat si pureci de prin parc
(devenit habitatul cainilor vagabonzi).
tot in Romania de ficeare data cand am fost am avut multiple indigestii cu varsaturi si diaree

tot din Romania copilul a luat tot felul de paraziti si mai grav a fost cand a luat o amiba (nu-mi amintesc numele)pt care a trebuit sa ia antibiotico luna de zile.
pana sa-i spun dr. de aici, ca in vara respectiva am fost in Romania, mi-a spus ea ca sigur e luata din vreo calatorie recenta in afara Statelor Unite...deci?! ce spui de asta ,Dana?

Greieras, sa nu uiti cand vii in America sa-i re-faci testul copro-parazitologic pt ca aici il fac mai bine.

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ch_dana

Cred ca nu detii proprietatea termenilor; ceea ce ai scris tu este o generalizare jignitoare la adresa celor din RO. La fel de bine puteam sa spun si eu ca mediul si apa din US sunt infestate - au fost exemple date aici de capuse, plus faptul ca atat cat am fost in California nu m-am putut acomoda defel cu mancarea, am dus-o doar in orez fiert si Furazolidon. dar era limpede ca organismul meu nu e adaptat la retetele / ingredientele folosite in State si nu am stat suficient acolo ca sa ma adaptez.

Imi pare rau ca ai trecut prin ce ai trecut, ai probabil o natura alergica mai pronuntata, dar de aici si pana la infestarea generala din RO...ai facut sa sune de parca traim intr-un Cernobal perpetuu. Cel putin eu asa m-am simtit.

Dana & Amelia (21.06.2011)

suntem de mult ani in California si niciodata nu am avut asa experiente.
sa vii in California si sa spui ca ai stat pe orez din cauza mancarii...mai ca nu-mi vine sa cred asta.
nu ai putut manca pui, porc, vita simplu la gratar sau in cuptor?
sau la restaurantele italiene pasta cu pui?
parintii mei au stat cu luniile aici si ei chiar erau cu ficatul, stomacul...dar nu le-a fost rau niciodata si au mancat de toate.

iar apa filtrata se gaseste la orice magazin daca nu-ti place cea de la robinet....desi nu se compara la gust si calitate cu apa care o beam in Romania si care lasa reziduri in cana pana dimineatza.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Baiatul meu e sever alergic la o multime de lucruri. Acum 2 ani cand am fost in Ro, recunosc ca mi-a fost frica din cauza problemelor baiatului meu. Nu am avut absolut nici o problema, cu tot praful cu care e vara in Ro, mai ales in Bucuresti. Nu a fost nevoie sa apelam la alergice de urgenta, nici o enterocolita nimic. E adevarat ca nu a baut apa de la robinet, dar am mancat mancare de la restaurante, s-a jucat in parc cu o gramada de copii, n-am evitat nimic. Si nici nu am avut probleme.
Deci pe bune ca e pacat sa ponegrim Ro doar pt ca noi nu mai simtim romaneste, ci simtim ca apartinem mai mult altei tari. Nu ar trebui sa uitam niciodata de unde am plecat si ca asa cum noi am crescut acolo si suntem ceea ce suntem si copiii nostri sigur ar putea.
Greieras, fa-i testele de alergie si vezi ce s-a intamplat. Mi-e greu sa cred ca rudele tale au purici in casa, sunt convinsa ca nu dormiti in cine stie ce conditii insalubre. Baiatul meu asa cum spuneam e sever alergic si desi ma asteptam la probleme nu au fost. Doctorul baiatului meu mi-a spus ca de obicei atunci cad schimbi mediul, se intampla reversul. Daca eu m-as muta in Ro cu baiatul meu, el are sanse fff mari sa scape de alergii si nu e primul caz pe care=l cunosc. Baiatul prietenei mele avea probleme f mari in Ro, cand s-au mutat aici au scapat total de probleme. Ma gandesc ca poate fetita ta e alergica la ceva de acolo si din cauza asta au aparut problemele acolo, nu aici. Sanatate multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Michelle, imi pare rau dar asta a fost situatia. Am fost in 2000 (Sacramento - Bay Area), am stat 6 saptamani si crede-ma ca am incercat toate combinatiile posibile; eu nu prea mananc porc nici acasa, doar vita sau pui. Gasisem un restaurant thailandez unde faceau orez cu legume foarte gustos, pe ala m-am axat, si apa evident (am incercat Cola, avea un gust ciudat, metalic - a doua oara nu m-am mai hazardat) Ah, uitasem: eu am plecat cu Furazolidon de acasa, nu a avut nici un efect, cu ocazia aia am descoperit Imodium la un coleg, ca altfel...

OK, daca RO e atat de mizerabila (ma intreb cum de mai traiesc aici mame cu copii mici), eu ma intreb de ce va periclitati copiii aducandu-i aici... trageti usa de tot dupa voi si mentineti doar contactul virtual, ala nu transmite nimic periculos (ma rog, cu conditia sa ai antivirus pe calculator)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Ch-dana, nu te stresa degeaba.. In Romania, fiind mancarea mai naturala, probabil ca multi care sunt obisnuiti cu mancarea artificiala din alte tari, in special din America, au probleme, in special digestive. Una-i sa mananci capsuni din piata, alergene, si una-i sa mananci capsuni super modificate genetic si sterilizate. Sau porumb din acela cu boabe perfect insirate, ca desenate. As mai avea de zis la adresa Americii lui Michelle, pe care nu o consider o tara etalon, ci dimpotriva (financiar, da, dar atat), dar mi-e ca o iau de la fetele suparate ca mai iau de tara lor (asta bineinteles dupa ce se iau ele de tara mea, dar asta-i permis, ca Romania ii tara refularilor personale).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

De la ce a plecat subiectul si la ce a ajuns....
Ch dana,
Normal ca iti trebuie o vreme ca sa te adaptezi noului loc; si eu cind am venit nu gaseam nimic pe gustul meu de mincare a trebuit sa incerc din toate pina am gasit alimente asemanatoare la gust cu ce eram obisnuita; Dar tu mincai la restaurant sau iti gateai acasa sint curioasa...ca se stie ca la restaurant nu sint tocmai"dietetice"...
iar pt acasa trebuie citita eticheta produselor...cele care au 20 de ingrediente eliminate din start!

Sa stii ca eu personal as vrea f f mult sa "trag usa" de tot la Ro; as vrea sa ma pot adapta aici total, sa vorbesc doar engleza dupa cum ii vad pe unii ca fac, si sa fiu si sa simt "american"; nu pot; cu toate ca este o chinuiala continua vorbesc cu copii doar romineste, ma uit la tv in ro etc( am aflat de uragan de aici de pe pro tv!) si asa mai departe...
Si la intrebarea ta de ce imi aduc copii in ro: din 2008 nu am mai fost din motive medicale, dar va trebui sa merg curind pt ca mama e bolnava rau si dorinta ei e sa imi vada copii, asta pe linga ca nu am cu cine sa ii las aici ca daca as avea nu i-as duce sincer i-as scuti de chinuiala drumului si problemele care am sa le intimpin in ro; dar imi amintesc perfect din 2008 cum o duceam pe fetita in parc si imi era groaza(mai ales ca are un sistem imunitar mai slab) de: ciinele agresiv din parc, caca de pisici sau ciini din nisipul unde se juca, de "covorul" de seminte scupate pe jos, cioburi de sticla si alte chestii periculoase din parc;
ca noroc ca era vaccinata pt hepatita a si b dar nu are vaccinul de tbc si am stat cu frican-n sin pt asta....
acum imi e extrem de groaza sa le duc pe amindoua in special ca cea mica nu are jumate din vaccine facute...
Cel mai si cel mai va fi cind va trebui sa le car dupa mine(pt ca nu am pe nimeni cu cine sa le las) prin spitalele unde va fi mama daca va trebui sa se interneze pt ca eu cind am facut practica in spitale in ro am luat si streptococ si stafilococ de acolo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

msl1, iti raspund la intrebare si cu asta gata, ca vorba ta, am acaparat subiectul sarmanei greieras

Am fost trimisa de firma, am stat la un "inn" din reteaua Mariott, asa ca mancam doar la restaurant, am avut program destul de incarcat ca sa mai stau sa mai si gatesc

Iulia, nu ma stresez, doar mi-a sarit mustarul un pic, dar mi-a trecut. Recunosc ca au si fetele de peste ocean partial dreptate, dar, la felul cum scrisese initial msl1, imi venea sa nu mai scot fetita din casa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Carmenbr

Baiatul meu e sever alergic la o multime de lucruri. Acum 2 ani cand am fost in Ro, recunosc ca mi-a fost frica din cauza problemelor baiatului meu. Nu am avut absolut nici o problema, cu tot praful cu care e vara in Ro, mai ales in Bucuresti. Nu a fost nevoie sa apelam la alergice de urgenta, nici o enterocolita nimic. E adevarat ca nu a baut apa de la robinet, dar am mancat mancare de la restaurante, s-a jucat in parc cu o gramada de copii, n-am evitat nimic. Si nici nu am avut probleme.
Deci pe bune ca e pacat sa ponegrim Ro doar pt ca noi nu mai simtim romaneste, ci simtim ca apartinem mai mult altei tari. Nu ar trebui sa uitam niciodata de unde am plecat si ca asa cum noi am crescut acolo si suntem ceea ce suntem si copiii nostri sigur ar putea.
Greieras, fa-i testele de alergie si vezi ce s-a intamplat. Mi-e greu sa cred ca rudele tale au purici in casa, sunt convinsa ca nu dormiti in cine stie ce conditii insalubre. Baiatul meu asa cum spuneam e sever alergic si desi ma asteptam la probleme nu au fost. Doctorul baiatului meu mi-a spus ca de obicei atunci cad schimbi mediul, se intampla reversul. Daca eu m-as muta in Ro cu baiatul meu, el are sanse fff mari sa scape de alergii si nu e primul caz pe care=l cunosc. Baiatul prietenei mele avea probleme f mari in Ro, cand s-au mutat aici au scapat total de probleme. Ma gandesc ca poate fetita ta e alergica la ceva de acolo si din cauza asta au aparut problemele acolo, nu aici. Sanatate multa.

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

Ajutati-o pe Diana!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

carmen am vb din experienta personala nu din auzite, nici nu am mintit cu nimic si nici nu am exagerat.

noi NU am fost in vizita pt 1-2 luni , noi am stat cate 4-5 luni si ultima data 2 ani (continuu)...deci...
si am fost in Romania de nevoie...nu ca mi-era dor sau ca o consider o atractie turistica.

purecii i-a luat din parcuri de la ciini vagabonzi care stateau in haite...nu de la conditiile care le aveam in casa.
iar enterocolitele si alte minuni de la alimentele din magazin in special salamuri, carnati.

iulia,legume si fructe naturale nu prea mai sunt nici in Rom. cele de la tarani sunt date cu tot felul de chimicale, iar cele importate(majoritatea)...nu mai au nici alea gust.
m-am convins de mancarea "naturala' din Rom!

dana, daca ai venit pt 6 sapt e intradevar mai greu sa te acomodezi si sa stii de unde sa cumperi. pacat ca nu ai intrebat pe forum pe fete si iti spuneam unde sa te duci si sa maninci fara probleme.

cat despre mizeria eu nu stiu ce atita ofensa cind asta e adevarul...asa cum a spus si msl1.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Michelle, nu am zis ca ai mintit sau exagerat, nu mi-as permite. Eu doar am vrut sa spun ca asa cum noi am trait si crescut acolo, sigur si copiii nostri pot. Cu siguranta. E normal ca fiecare sa vrem mai bine pt copiii nostri, dar cu siguranta ar fi trait si copiii nostri in Ro. Sunt sigura ca erau purici la caini si cand eram noi copii, ca alimentele erau proaste si ffff putine (fata de acum, cand sunt mii de optiuni) cand eram noi copii si multe neajunsuri. Si uite ca ne-am facut mari.
Mie mi se pare aiurea sa ponegresc si sa nu mai gasesc nimic bun in tara unde am crescut. Dimpotriva, ar trebui sa multumim lui Dumnezeu ca am avut si alte optiuni, fata de altii care nu le au sau care nu le vor. Ca daca nu am fi avut posibilitatea de emigrare, SIGUR copiii nostri ar fi trait in Ro, n-ar fi stiut ca exista alt mod de viata si ar fi fost fericiti cu ce ar fi avut. Eu asta am incercat sa explic, sper ca m-am facut inteleasa acum.
Cat despre enterocolite e NORMAL cand schimbi tara sa ai probleme in special enterocolite pana te adaptezi cu mediul, cu virusii noi etc. orice medic iti confirma asta. Organismul copiilor nostri are imunitate doar la ce ii inconjoara aici, la virusii si bacteriile de aici, nu au intrat in contact cu alt mediu, de aia se imbolnavesc. Orice medic iti poate confirma asta.
Eu pp ca e vorba doar de alergie la fetita lui Greieras. Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carmenbr

Michelle, nu am zis ca ai mintit sau exagerat, nu mi-as permite. Eu doar am vrut sa spun ca asa cum noi am trait si crescut acolo, sigur si copiii nostri pot. Cu siguranta. E normal ca fiecare sa vrem mai bine pt copiii nostri, dar cu siguranta ar fi trait si copiii nostri in Ro. Sunt sigura ca erau purici la caini si cand eram noi copii, ca alimentele erau proaste si ffff putine (fata de acum, cand sunt mii de optiuni) cand eram noi copii si multe neajunsuri. Si uite ca ne-am facut mari.
Mie mi se pare aiurea sa ponegresc si sa nu mai gasesc nimic bun in tara unde am crescut. Dimpotriva, ar trebui sa multumim lui Dumnezeu ca am avut si alte optiuni, fata de altii care nu le au sau care nu le vor. Ca daca nu am fi avut posibilitatea de emigrare, SIGUR copiii nostri ar fi trait in Ro, n-ar fi stiut ca exista alt mod de viata si ar fi fost fericiti cu ce ar fi avut. Eu asta am incercat sa explic, sper ca m-am facut inteleasa acum.
Cat despre enterocolite e NORMAL cand schimbi tara sa ai probleme in special enterocolite pana te adaptezi cu mediul, cu virusii noi etc. orice medic iti confirma asta. Organismul copiilor nostri are imunitate doar la ce ii inconjoara aici, la virusii si bacteriile de aici, nu au intrat in contact cu alt mediu, de aia se imbolnavesc. Orice medic iti poate confirma asta.
Eu pp ca e vorba doar de alergie la fetita lui Greieras. Sanatate multa!

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

Ajutati-o pe Diana!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

Mai,astia care nu am emigrat o ducem bine sa stii...cred ca va credeti totusi mai presus si nu inteleg de ce....copiii vostri stau acolo,inseamna ca cei care stau aici sunt inferiori?
Are dreptate Iuliab....

Mergi la inceput