Pete rosii vinetii cu mancarimi
Acum 3 zile fetitei mele i-au aparut niste pete rosii pe piele. Una pe piept, una pe piciorul drept si una pe glezna. Ea s-a plans ca o mancau, dar nu s-a scarpinat. Am hotarat sa plecam la munte unde lucrurile s-au complicat si mai mult. I-au mai aparut inca 2-3 pe glezna si s-a plans in continu de mancarimi. Am dat-o cu tinctura mentolata si spre seara am inceput sa-i dau clorocalcin. Socul a fost seara, dupa o zi de mers cand am vazut culoarea bubelor. Se facusera vinetii si pareau foarte intinse, asta in conditiile in care fata nu s-a scarpinat deloc.
M-am intrebat daca or fi ciupituri de ceva. Noi suntem in vizita la o ruda si ea a dormit in patul nepotelei mele de 3 ani. Nepotica n-a avut niciodata probleme.
Am uitat sa precizez ca suntem in Romania in vizita. Ea nu a avut niciodata asa ceva in America.
Raspunsuri
eumada spune:
Pare alergie la muscatura de ceva..poate fi si un banal purice,luat de pe afara,nu cred ca e vorba de vreo boala de piele.Sigur a fost vreo"goanga".La noi se recomanda xyzal sau antialergice,Flonidan.
Si supraveghere.Probabil e mai sensibila.
ch_dana spune:
Sau Zyrtec. Dar cel mai bine ar fi sa vorbesti cu un medic, sa ajungi eventual la un spital de pediatrie sa o vada cineva.
greieras spune:
Da, ma gandesc sa fac o vizita la un dr. Azi i-au mai aparut cateva, pe un degetel la mana si unul la picior. Eu am mai lasat-o si sa guste chestii din oras, de pofta, dar desi cu ani in urma, tot cand eram in vizita in Ro a mai facut urticarie, dar niciodata nu a a aratat asa de rau.
greieras spune:
Am fost la dr. si a spus ca are o urticarie ff urata si mi-a prescris claritin si zyrtec si regim alimentar (nu mai are voie sa manance aproape nimic din tot ce-i promisesem ca vom manca cat suntem in Ro )
msl1 spune:
Eu i-as face analize de copro-parazitologic se stie ca in Ro apa si mediul nu sint foarte curate; as mai cauta mediul de pureci, se stie ca sint din aia din belsug...
ch_dana spune:
Extraordinar msl1, ma intreb cum ai supravietuit tu in RO...
Greieras, multa sanatate fetitei, o sa treaca Nu stiu unde sunteti, daca sunteti in Bucuresti, poate nu ar strica sa ii faceti un test alergenic combinat, se cheama panel 4 pediatric, ca sa va feriti de alte surprize neplacute :
www.romclinic.ro/preturi-analize-alergologie" target="_blank">http://www.romclinic.ro/preturi-analize-alergologie
greieras spune:
Multumesc pentru sugestii fetelor. D-na dr. mi-a recomandat sa-i fac testul. Ramane sa vad cum evolueaza treaba deocamdata. Da, suntem in Bucuresti.
msl1 spune:
ch dana,
nu este nevoie de rautati ironice; dar daca asa te simti tu bine, fie...
Am supravietuit cu giardioza frecventa ceea ce nu mai am de cind am venit in Usa care se manifesta de multe ori cu urticarie pe piele;
Dr la care am fost a sustinut ca 90% din populatia orasului(unde stateam la acel moment) are giardia din cauza apei si mediului; vrei si numele ei si nr de tel. sa o intrebi personal traba asta?
Poate fi si o alergie la cine stie ce din mediu sau din mincare (fata mea cea mare de fiecare data cind maninca prajituri din mix la cutie "betty croker" se scarpina pe piele innebunita) dar daca nu o stii cu alergii sau nu ii iasa nimic la testul de alergie eu iti recomand si testul coproparazitologic.
msl1 spune:
Ah da am uitat sa iti povestesc si de pureci ch_dana: ultima data cind am fost muscata de pureci cind am fost in Ro bineinteles ca de cind am venit aici nu am vazut nici unu, sa bat in lemn, am fost aproape de soc anafilactic si am fost pusa pe cortizon...(si da aveam pete mari rosii-vinetii care se inmulteau dar erau in refief si se si transformau in vezicule cu lichid, dar fiecare reactioneaza diferit la muscaturi unii au doar o pata rosie altii trec prin iad...)
ch_dana spune:
Cred ca nu detii proprietatea termenilor; ceea ce ai scris tu este o generalizare jignitoare la adresa celor din RO. La fel de bine puteam sa spun si eu ca mediul si apa din US sunt infestate - au fost exemple date aici de capuse, plus faptul ca atat cat am fost in California nu m-am putut acomoda defel cu mancarea, am dus-o doar in orez fiert si Furazolidon. dar era limpede ca organismul meu nu e adaptat la retetele / ingredientele folosite in State si nu am stat suficient acolo ca sa ma adaptez.
Imi pare rau ca ai trecut prin ce ai trecut, ai probabil o natura alergica mai pronuntata, dar de aici si pana la infestarea generala din RO...ai facut sa sune de parca traim intr-un Cernobal perpetuu. Cel putin eu asa m-am simtit.