Stii ce inseamna plansul bebelusului ? - TEST

Stii ce inseamna plansul bebelusului ? - TEST | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Cand bebelusul plange, pare sa aiba o intreaba gama de sunete, chiote, vocale si vocalize la indemana. De fapt, fiecare fel de plans ne poate spune ceva, daca stim sa interpretam acest gen de comunicare. Afla si tu daca stii sa interpretezi corect plansul bebelusului tau facand acest test minunat, cu 10 intrebari. La final vei afla cat de bine stii sa interpretezi ce vrea si simte bebele tau :) www.desprecopii.com/info-id-9438-nm-Stii-sa-interpretezi-plansul-bebelusului-Fa-acest-TEST-si-vei-afla.htm" target="_blank">FA ACEST TEST SI VEZI DACA STII CE VREA SA ITI SPUNA


asteptam sa ne spuneti rezultatele :)Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Mie mi-a iesit ca nu ma pricep. Insa, dupa parerea mea, testul omite niste variante de raspuns. De exemplu fii-mea cand tipa "uaaaaa" sau "ooh" stiu sigur ca o doare ceva. in plus, eu recunosc cam ce o supara si dupa tonalitatea plansului. Plansul de durere e mai puternic, mai tipat, mai incrancenat decat cel de oboseala, de exemplu. Iar eu, cand am dat raspunsurile, m-am referit strict la fii-mea, vad insa ca testul generalizeaza la greu. Nu, fii-mea nu se calma deloc cand o infasam, din contra. Mai curand o calmam schimbandu-i scutecul (sau doar dezbracand-o).

de Maria Cornelia (20.09.2006) si Ioana Teodora (24.01.2012)
Din ce in ce mai mare
Creste si mezina
Perlute de domnisoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelabuh spune:

Ok, deci stiu sa interpretez.
Un sfat: cand plange ia-l in brate inainte de toate.
Bebe vrea:

iubire
papa
comfort

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magda550 spune:

"Nu se poate spune ca esti expert in limbajul bebelusilor, insa ai sanse sa devii daca perseverezi. Nu stii intotdeauna ce vrea copilul cand plange, insa te straduiesti sa afli si, de multe ori, intuitia te ajuta. Te adaptezi din mers, te descurci cu ceea ce stii, dar stii ca poti sa iti perfectionezi comunicarea cu bebelusul intelegandu-i mai bine plansul."
Tot e bine ca am ramas cu ceva dupa 6 luni :)) dar adevarul e ca nu am avut un bebelus plangacios, pe de o parte, de pe alta, nu mi-am batut capul ff mult sa diferentiez tipurile de plans, eu in general la orice scancet incercam mai intai sanul, apoi daca asta nu mergea verifica scutecul, apoi la sesiunile de plans rau de oboseala/colici, cand nu ii trebuia nici san nici nimic, o puneam in wrap si o linisteam acolo :)

Mergi la inceput