Fondul gradinitei / scolii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

E ceva in neregula.

Noua anul asta nu ne-a cerut niciun fond.
Ni s-a spus ca nu e legal. Ca primaria are obligatia de a vira diverse fonduri catre scoli.
Si fii-mea si baiatul lui Gabi_K sunt la liceu. Nu stiu daca asta are vreo relevanta.

Chiar ca este ceva in neregula! Din amintirile mele(de-acum 15 ani), la liceu am platit cele mai mari fonduri: fondul clasei, fondul scolii, fondul de carte pt limba romana si limba franceza, fondul pt articole sportive.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Educatoarele nu au nicio vina ... ele sunt doar mesagerii, si in general ele isi iau papara pentru orice ... si nu merita asta, sunt foarte dragute.
Parintii accepta, da ... si uite ca nu se revolta nimeni cu glas tare, in afara de mine care am protestat fix de 3 ori, si zic eu pt chestii justificate:
1. jucarii de vara, de curte, achizitionate in noiembrie
2. sa-mi duca fetele la impartasanie in zorii zilei, cu gradinita
3. ideea de scandal in public
Pentru asta am fost parata la directoare, si restul l-am scris in posturile anterioare

Nu sunt genul de mama sa ma bag in treaba educatoarelor. Intru, salut, intreb dc e ok copilul, imbrac copilul, salut si plec. Nu am prietenii cu alte mamici, nu barfesc etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

pai daca te-au parat la directoare nu stiu daca sunt chiar asa dragute.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

pai daca te-au parat la directoare nu stiu daca sunt chiar asa dragute.

-------------------------------------
De cate ori deschid fereastra...

Directoarea a transmis spre parinti, ele spre directoare .... tilifonu' fara fir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui Morgano

Educatoarele nu au nicio vina ... ele sunt doar mesagerii, si in general ele isi iau papara pentru orice ... si nu merita asta, sunt foarte dragute.
Parintii accepta, da ... si uite ca nu se revolta nimeni cu glas tare, in afara de mine care am protestat fix de 3 ori, si zic eu pt chestii justificate:
1. jucarii de vara, de curte, achizitionate in noiembrie
2. sa-mi duca fetele la impartasanie in zorii zilei, cu gradinita
3. ideea de scandal in public
Pentru asta am fost parata la directoare, si restul l-am scris in posturile anterioare

Nu sunt genul de mama sa ma bag in treaba educatoarelor. Intru, salut, intreb dc e ok copilul, imbrac copilul, salut si plec. Nu am prietenii cu alte mamici, nu barfesc etc.

Ca doar nu ti le-o fi dus cu forta la impartasanie! La noi activitatea asta e optionala si nu am auzit pana acum sa fie in nicio gradinita altfel.

Ce treaba aveti voi cu ce stabilesc alti parinti? Eu nu as da un leu pentru altceva decat se stabieste in cadrul sedintei cu parintii de catre parinti. Ca ni se spune din partea gradinitei "e nevoie de aia, aia, ailalta" si noi decidem la ce putem, vrem, e necesar pentru copiii nostri si nu e acoperit de primarie sa contribuim. Alte sume stabilite si comunicate in exprimari d-astea impersonale de genul "s-a stabilit" sa le plateasca cine le-a stabilit. Si atata tot.

In ce priveste scandalul in public eu le-as da de tot peste cap telefonul fara fir si le-as spune cu zambetul pe buze ca am platit deja si totul e in regula.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Androix, teoretic ai dreptate, practic e cu totul altfel.

La prima sedinta cu parintii ni se comunica ce s-a stabilit.
Singurele lucruri care se discuta (cat de cat) sunt despre mancare si optionale. In rest taci, notezi sumele si tragi linia si te crucesti la total.

Informarile de lista neagra se fac in gura mafre, as I said, ca sa fii de exemplu daca ai intarziat sau nu vrei sa achiti ceva. In general mai aud asta minimum 5 persoane.

Faza cu impartasania a fost asa: maine va rog sa aduceti copiii la maximu 7.45, nemancati, nebauti.
Eu intreb ca o cretina: "se ia pentru exudat?" Jur ca la asa ceva m-am gandit.
"Nu, se merge la impartasanie la catedrala."
Zic: "multumesc, nu, va rog sa imi spuneti la ce ora va intoarceti, si aduc atunci copilul."
"De ce refuzati impartasania?"
"Pentru ca este decizia mea personala partea cu religia"
A doua zi am fost convocata la directoare ca sa mi se spuna ca daca nu-mi convin regulile si comentez, nu am decat sa-mi mut copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Morgano, cred ca poti aborda problema in 2 moduri, dupa cum iti convine mai mult:
1 - amenintare pe fata catre educatoare/directoare cu plangere la inspectorat pt solicitare expresa de bani, probata cu fotografii (fa niste poze biletelelor cu restantieri de pe usa!) si daca nu se potolesc chiar sa faci plangere. Este ilegal ce fac!

2 - le spui doamnelor ca esti parinte singur si ca vei aduce banii esalonat in masura posibilitatilor. Daca insista, treci la punctul 1!

La gradinita noastra fondurile solicitate sunt mai modeste, 100 lei/an pt rechizite, 50 lei/an fondul clasei, 30 lei/semestru fondul de igiena si tot 30 lei/semestru fondul gradinitei.

Ultimele doua fonduri le administrez eu pt toata gradinita si duc o lupta acerba impotriva cheltuielilor nenecesare, mofturi, fond de furaciuni - detergenti de ex. Presiuni asupra mea se fac si din partea personalului si din partea parintilor, am devenit un fel de omul negru, zgarcita cea rea, dar nu vrei sa stii ce pretentii au uneori si unii si altii

Ma trezesc inclusiv cu bonuri de copii xerox sau bonuri de benzina ca si-a deplasat o educatoare posteriorul sa incarce un toner... - si eu, reaua, nu le decontez pe astea, cel putin nu din banii parintilor, le voi deconta din banii dati gradinitei de profesorii de la optionale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Pai eu una i-as fi zis frumos sa-si faca propria gradinita unde una dintre conditiile de admitere sa fie dusul copiilor la impartasanie, pana una alta ea LUCREAZA la o gradinita de stat, gradinita care nu e A EI ci a STATULUI, si ca nu e ea in pozitie sa accepte sau nu prezenta unui copil din motive religioase. Sau vrea sa zica "doamna directoare" ca ar refuza inscrierea unor copii de religie musulmana, ebraica, etc din motive ca... nu merg la impartasanie? Ei nu zau?

Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Morgano

A doua zi am fost convocata la directoare ca sa mi se spuna ca daca nu-mi convin regulile si comentez, nu am decat sa-mi mut copilul.

Acestea au fost cuvintele ei? Asa s-a exprimat?

www.facebook.com/marius.pernes.3" target="_blank">Destinul meu este de a fi "noi" pentru totdeauna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Si fii-mea si baiatul lui Gabi_K sunt la liceu. Nu stiu daca asta are vreo relevanta.

Are.
Taxele cele mai mari sunt la liceu, apoi scad in scoala si dispar in liceu.
Nu stiu care-i explicatia, banuiesc ca pe masura ce cresc copiii, teama noastra de a-i expune vreunei discriminari din cauza razvratirii noastre, scade. Cred ca procentul de parinti exagerati, aia care vor sa se afirme in numele copilului, este mai mare cand acestia sunt mici.
Fetele cele mari sunt la liceu si am scapat de fonduri. In schimb cea mica e in clasa I si sunt fixate sume astronomice pentru : caiete speciale, fondul clasei (pentru consumabile), o catedra noua, fondul scolii, paznici, reparatia unui gard. Vestita multifunctinala a fost donata de parintii unui copil. Am platit caietele speciale, ce naiba sa fac, ceva din fondul clasei si probabil ca o sa contribui si eu la catedra pentru ca mi-e tare draga doamna, o cunosc si daca zice ca-i trebuie catedra, asa o fi.
In rest, am spus ca n-am. Ca am si alte obligatii, nu-i singurul copil. Ce-i drept, nu m-a amenintat nimeni.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput