Fondul gradinitei / scolii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

buna asta cu contribuitul la salariul educatoarei. Ea ce parere a avut? Ca in mod normal ar fi trebuit sa fie foarte vehementa atunci cand refuza. Pe mamicile care sunt de acord sa contribuie la veniturile educatoarelor pana la urma nici incalcarea legii nu le opreste. Ce nu inteleg eu la ele e de ce au nevoie sa se asocieze si cu alti parinti in demersul lor filantropic.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Morgano, chiar nu imi vine sa cred ca din atatia parinti nemultumiti nu e unu in stare sa intrebe cu voce tare "s-a stabilit DE CATRE CINE???". Mi se pare normal sa existe nemultumiri dar sa fie discutate corect nu pe la colturi, nu in soapta! Atunci daca toata lumea se conformeaza de ce mai comenteaza??? Chiar asa de zgripturoaica e directoarea aia? Cati copii a dat afara din gradinita?

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Directoarea pastoreste 2 gradinite.
Sunt gradinite de centru, unde ajungi foarte greu, eu am avut noroc de o pila foarte ok.

Ma rog, atunci nu eram (inca) familie monoparentala sa pot alege eu gradinita in functie de locul de munca

Si in general prima sedinta este la cealalta gradinita, si acolo "se decide" de catre parinti, care ca si aici, sunt informati de doamna directoare.

E un lant al slabiciunilor incredibil.

Teoretic nu exista niciun risc/motiv sa iti dea copilul afara, decat daca nu achiti eventual mancarea la timp, restul sunt fasoane.
Si da, exista si acea categorie de parinti care ridica pretul si contributia din start. Care nu inteleg de ce daca au pretentii de gradnita privata, nu isi duc acolo copiii. Singura trasnaie care la noi la grad nu a mers, dar dincolo da, a fost cu mancarea BIO ... hai pe bune :)))))

Nu va zic ce rumoare este de sarbatori cu "cadoul" pt educatoare, ingrijitoare ... sumele au depasit orice limita, s-a ajung de final de an 60 lei/copil.
Insa parintii au inceput macar la faza asta sa comenteze si sa nu contribuie.
Evident, "cadoul" se da in plic, cu numele parintilor contributori. Adica sa se vada domle cine e darnic si de comitet si cine nu. Penibil.
Si tot evident, dna directoare is primeste "cadoul" cu fiecare astfel de ocazie, din 2 parti, aka de la ambele gradinite....

Mai e ceva, sunt perfect de acord sa se stranga ceva pt educatoare, ingrijitoare, bucatarese ... au salariul mic si sunt absolut minunate toate, micile exceptii sunt neglijabile. Dar e inadmisibil sa primeasca si directoarea, iar ingrijitoarea si bucataresele sa ia sume diferentiate fata de educatoare etc ... e umilitor. Daca tot se strang sumele, macar sa se imparta echitabil. Ca si ele muncesc tot pt copiii nostri, uneori mult mai mult decat restul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Ai stat de vorba cu directoarea? I-ai spus ca nu platesti si ca o reclami la inspectorat daca te mai ameninta ca-ti da copilul afara? I-ai spus ca vrei chitante pentru toate sumele? Sau ca vrei sa vezi vreo dispozitie legala prin cara iti cere bani? I-ai spus ca o consideri calomnie afisarea datoriei pe toate gardurile si ca o reclami si pentru asta? Eh, iaca, eu, in ultimul an de gradi (atunci m-am desteptat, din pacate), n-am mai platit decat mancarea si rechizitele copilului, nimic altceva, si nu a indraznit nimeni sa-mi dea copilul afara de la gradi. Nu au cum sa te oblige! La noi pentru fondul gradinitei se dadea chitanta, dar acea chitanta era eliberata de asociatia parintilor din gradinita (pentru ca gradinita in sine nu are voie sa ceara bani) si bineinteles ca nu era obligatoriu. Eu zic, daca crezi ca te tine, sa nu te lasi calcata in picioare... parerea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Morgano, de ce nu faceti voi, parintii, altceva si anume sa nu mai lasati banii pe mana conducerii!

Sa vi se comunice de dinainte orice necesar pt gradinita. Voi parintii sa cautati cea ma buna/ieftina oferta si daca sunteti de-acord cu necesitatea acelei achizitii strangeti banii si stiti exact pe ce s-a cheltuit. Procedati asa pt fiecare achizitie in parte. Macar parintele numai simte ca-si lasa jumatate din salariu la gradinita.

Nu am idee cu cadourile la gradinita. Probabil ca va fi o actiune si pt asa ceva, insa nu cred sa se sara calul (60 ron/copil este imens). Bine, dar noi suntem la gradinita de stat, de cartier, unii parinti abia platesc taxa de mancare. In fine, probabil ca daca mergeam si noi la o gradinita elitista, centrala, cu pile altfel ar fi stat situatia.

Mergi la inceput

Nu fondul grupei e problema, desi e imens, totusi 90/lei pe trimestru. Dar ma rog.

Restul sumelor nu le inteleg nicicum, si vehementa cu care sunt cerute, nici aia de la gaz sau electrica nu someaza in halul asta ca ramai fara utilitati

Faptul ca e gradinita de centru, si e DE STAT, nu indreptateste nimic din sumele mai mari.

Parinti sunt de toate felurile, din toate categoriile sociale. Insa culmea e ca nu (macar) media decide sumele ... ci partea superioara financiar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

E ceva in neregula.

Noua anul asta nu ne-a cerut niciun fond.
Ni s-a spus ca nu e legal. Ca primaria are obligatia de a vira diverse fonduri catre scoli.
Si fii-mea si baiatul lui Gabi_K sunt la liceu. Nu stiu daca asta are vreo relevanta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui viviana

E ceva in neregula.

Noua anul asta nu ne-a cerut niciun fond.
Ni s-a spus ca nu e legal. Ca primaria are obligatia de a vira diverse fonduri catre scoli.
Si fii-mea si baiatul lui Gabi_K sunt la liceu. Nu stiu daca asta are vreo relevanta.

La scoala ni s-a spus clar ca fondul nu este obligatoriu, cel al scolii si ca decizia ne apartine. Minus faza cu jumate investit in clasa si jumate virat in fond, de care nu tine nimeni cont.

Problema e la gradinita.

La scoala chiar sunt fte fte ok scorurile, jumate cat la gradi, cu tot cu manuale, fondul clasei, caiete de toate tipurile din cele achizitionate de scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

mda... la scoala sant decente fondurile...doar trebuie sa ne mai ramane suficienti banutzi pt meditatii

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Morgano
Parinti sunt de toate felurile, din toate categoriile sociale. Insa culmea e ca nu (macar) media decide sumele ... ci partea superioara financiar.

Uite unde este greseala voastra, a parintilor! Stii sigur ca de una singura nu vei face nimic, de asta ai nevoie de majoritatea parintilor. Mergi si solicita sedinta cu parintii sau comitet sau ce aveti voi acolo si spune-ti pasul. Poate vei avea sustinere, mai ales ca nu toti au situatii materiale infloritoare. La noi totul se raporteaza la cei cu veniturile mici si nu se face niciun fel de exces. Nici la tinutele copiilor, nici la jucariile aduse de-acasa, nici la rechizite. Si sunt oameni absolut normali. Si educatoarele sunt ok, pot vb normal cu ele, nu sunt intimidata de niciuna (ceea ce pt mine este mare lucru! ) Dar eu sunt si genul low profile, nu-mi place sa ies prin absolut nimic in evidenta.

Mergi la inceput