Fondul gradinitei / scolii

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Si tuatia nu este asa de simpla pe cat pare.Fondurile pentru functionarea gradinitelor se dau de catre primarii.Banii vin greu,de multe ori se spune ca nu sunt bani acum cand vor fi li se vor da.Ca atare pentru asigurarea functionalitatii procesului de invatamant gradinitele sunt nevoite sa apeleze la parinti.Cand vine vorba de binele copilului nu sunt foarte multe metode de o da la intors.Se intrece masura,ok,coborata militaria din pod.Dar,exista multe gradinite care isi fac separat o fundatie,un ong si toate se inregistreaza ca donatii.Perfect legal si corect.Da,donatia poate fi atacata in instanta,dar doar in anumite cazuri.

De acord daca se intrece masura si omul nu are de unde da,atunci e suficienta o plangere,insa daca e la politie,nenii aia vin si fac ancheta.Si la un moment dat,cutare parinte intrebat daca a dat va spune ca nu,sau ca a dat din proprie initiativa,cutare va zice la fel...si uite-asa,doar pe afirmatile unui singur om nu se ajunge nicaieri.
Sistemul nostru e defectuos,dar din experienta proprie o spun,lupta pe cale legala e grea,ai nevoie de bani,timp si nervi de otel chiar daca ai dreptate.Ca pana la urma se va face dreptate e ok,dar pana atunci....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Eu nu stiu cum ar putea parintii (unii) sa se revolte cand ei insusi de buna voie si nesiliti de nimeni au dat spaga ca sa le intre copilul la o gradi/scoala buna si unde trebuie sa cotizeze in continuare pt a nu-i da afara ca sunt altii la coada. Altfel aterizeaza undeva unde nu sunt asa multe pretentii nici "academice" dar nici financiare. Vorba aia, "obrazul subtire cu cheltuiala se intretine"Denuntand directoarea ar trebui sa se denunte si pe ei ca si-au facut buletine aiurea, ca au dat spaga, ca s-au folosit de influente, amenintari sau mai stiu eu ce. Din pacate acest sistem e intretinut tocmai de parinti, adica pestele se impute din ambele sensuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Eu nu stiu cum ar putea parintii (unii) sa se revolte cand ei insusi de buna voie si nesiliti de nimeni au dat spaga ca sa le intre copilul la o gradi/scoala buna si unde trebuie sa cotizeze in continuare pt a nu-i da afara ca sunt altii la coada. Altfel aterizeaza undeva unde nu sunt asa multe pretentii nici "academice" dar nici financiare. Vorba aia, "obrazul subtire cu cheltuiala se intretine"Denuntand directoarea ar trebui sa se denunte si pe ei ca si-au facut buletine aiurea, ca au dat spaga, ca s-au folosit de influente, amenintari sau mai stiu eu ce. Din pacate acest sistem e intretinut tocmai de parinti, adica pestele se impute din ambele sensuri.

Iulia, generalizezi .... nu TOTI am dat spaga, nu TOTI ne-am mutat buletinele etc ..... dar ai dreptate: sistemul e intretinut tocmai de parinti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Realitatea e ca multi dau spaga nu pentru o gradinita mai buna si doar pentru o gradinita (si o fac pt ca n-au bani de particulare), iar la faza cu scoala si mutatul in acte- asta e tocmai varianta cea mai ieftina (4 lei) in care ca nu se dau bani scolii.
Odata intrata in gradinita nu te mai dau ei afara. Cel mult pleci tu satula de ei. Daca ti se pare ca ceva nu e ok, exista doua variante: sa fii "raioasa" si sa carcotesti la tot ce se imtampla sau sa te implici si sa incerci sa faci lucrurile sa mearga si cu bani putini. Evident ca vor fi unii care vor carcoti la ce faci si pe care cu drag ii vei invita sa se implice si ei.
Spre exemplu: la gradinita daca nu sunt ingrijitoare suficiente parintii constituiti in asociatie pot angaja. Salariul (cu toate taxele aferente) impartit la multi parinti nu e o suma exorbitanta si se rezolva partial o problema importanta (intens dezbatuta pe aici). Daca esti in comitetul de parinti pe clasa vei participa la sedintele pe gradinita si vei putea avea acces la felul in care se cheltuie banutii, la dezciziile legate de bunul mers al institutiei.
Jucariile din clasa care lipsesc in multe cazuri? De cate ori s-a intamplat sa va saturati de vraful de jucarii de acasa? Luati o parte din ele si faceti o actiune in grupa ca fiecare copil sa duca clasei macar o jucarie...sa vedeti cum se vor aduna destule. Din toata grupa, precis sunt parinti care au posibilitatea sa aduca o rechizita, o hartie sau macar sa traga la xerox fise...puteti face economie de banuti din fond. Solutii exista in momentul in care ne implicam.

Mergi la inceput

Am fost si am platit absolut tot, minus fondul gradi.
Vad ca educatoarea cea tanara nu a transmis mai departe faza cu refuz fondul gradi, azi era cea in varsta care a zis ca si ea tace.
Le e frica...
Sa va zic ca la fondul grupei eram a a8a care a achitat? Din 27?
Ca la dans si la engleza eram a3a?
Deci cum e c ULTIMA si de la 1 nov? :)))

Mergi la inceput

Daca nu achiti taxa de masa, au dreptul sa nu-i dea mancare copilului (chestie neplacuta pt copil si ar fi bine sa nu fie cazul...adica sa platesti :). Daca nu achiti optionalele retroactiv - iti pot bate obrazul ca s-au facut si nu platesti. Daca se iau banii in avans - copilul nu va face. Restul fondurilor nu sunt obligatorii si nu pot sa restrictioneze accesul in gradi. Daca apare o situatie de acest gen - ii ameninti cu plangere la primarie/inspectorat si cu media. Cred ca e suficienta amenintarea.
In marea majoritate a cazurilor, se da un termen de plata. E normal, pt ca omul are in general tendinta de a lasa pe ultima suta de metri sau chiar de a neglija cat de mult posibit aspectele...neplacute.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anya

Daca nu achiti taxa de masa, au dreptul sa nu-i dea mancare copilului (chestie neplacuta pt copil si ar fi bine sa nu fie cazul...adica sa platesti :). Daca nu achiti optionalele retroactiv - iti pot bate obrazul ca s-au facut si nu platesti. Daca se iau banii in avans - copilul nu va face. Restul fondurilor nu sunt obligatorii si nu pot sa restrictioneze accesul in gradi. Daca apare o situatie de acest gen - ii ameninti cu plangere la primarie/inspectorat si cu media. Cred ca e suficienta amenintarea.
In marea majoritate a cazurilor, se da un termen de plata. E normal, pt ca omul are in general tendinta de a lasa pe ultima suta de metri sau chiar de a neglija cat de mult posibit aspectele...neplacute.

Anya

Taman ce am spus ca am platit printre primii la fond grupa, optionale, iar mancarea e platita si in avans ....

Mergi la inceput

N-am zis ca n-ai platit . Am enumerat doar situatiile in care se pot "lua" de tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui Morgano

Am fost si am platit absolut tot, minus fondul gradi.
Vad ca educatoarea cea tanara nu a transmis mai departe faza cu refuz fondul gradi, azi era cea in varsta care a zis ca si ea tace.
Le e frica...
Sa va zic ca la fondul grupei eram a a8a care a achitat? Din 27?
Ca la dans si la engleza eram a3a?
Deci cum e c ULTIMA si de la 1 nov? :)))

Toate ca toate, dar cum, frate, sa nu va platiti optionalele? Ai mai mentionat asta dar am crezut ca am inteles eu gresit.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Aha, deci era o persoana a2a mai generica, asa

Oricum ma astept la consecinte ... sunt curioasa cine va avea curajul sa spuna directoarei ca eu REFUZ sa achit fondul gradnitei

Mergi la inceput