Buna dragelor!
Am o mare dilema:sunt de aproape 2 luni in Canada si inca nu stiu ce ulei este bun ptr prajit sau gatit.
La salate folosesc ulei de masline, dar cand va trebui sa prajesc ceva ce ma sfatuiti sa aleg?
E asa de complicat......:)
te cred, sunt asa de multe variante.
pt prajit mie mi se pare ok: ulei de floarea soarelui, ulei de rapita (canola oil), ulei de porumb, ulei vegetal (e un amestec de uleiuri defapt).
pt unele mancaruri (cum ar fi okra) eu folosesc ulei de palmier rosu. are un gust specific si o culoare intensa portocalie.
pt salata: ulei de masline, ulei de struguri
pt manacare chinezeasca: ulei de susan (sesame oil), ulei de alune (peanut oil).
tocmai am luat niste ulei de cocos si caut o reteta de prajituri sa-l incerc :)
Zmotocel, multumesc tare mult! Si pentru traducere:)
Sa vezi ce mai citesc pe etichete in magazin, angajatii stiu ca sunt newcomer.:)
Mi-am notat in agenda cu retzete.