Laptisor de matca
Raspunsuri - Pagina 4
carmencat spune:
Propolisul este "antibioticul albinelor" Este un produs complex, cu foarte multe utilizari. Cea mai facila adimistrare a sa este sub forma de tinctura. In functie de alcoolul folosit la preparare poate fi tinctura de uz exclusiv extern si tinctura de uz intern. Trebuit avut grija cand se cumpara ce anume se cumpara.
Este absolut remarcabil, are proprietati atat antibacteriene, cat si antivirale si s-a constatat ca nu da fenomene de rezistenta.
Se administreaza conform dozajului recomandat, dar nu se da la copii mici.
Este posibil sa dea alergii, ca orice produs apicol, asa ca se folosesc initial doze mici, de proba.
Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.
karula spune:
Conform prospectului, era si de uz intern. Dar daca peste concentratia de alcool sa zicem ca as fi trecut (pentru o cura scurta), peste restul de efecte necunoscute nu mai trec.
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carmencat Propolisul este "antibioticul albinelor" Este un produs complex, cu foarte multe utilizari. |
Se spune ca in jurul stupului nu exista microbi pe o raza de 1m, ca efect al propolisului.
Citat: |
Propolis Albinele produc propolis ca mijloc de aparare īmpotriva microbilor, a mucegaiurilor, pentru mumificarea īntr-un īnvelis a intrusilor stupului, care sunt omorāti de albine (cum ar fi alte insecte sau soareci), proces ce nu permite putrezirea lor. Propolisul mai este folosit (de catre albine) pentru captusirea peretilor stupului cu un strat lucios, etans, care nu permite formarea curentilor de aer. Actiunea sa este antimicotica, bactericida si bacteriostatica, fapt ce previne īmbolnavirea albinelor. |
Este un fel de ceara dar mult mai lipicioasa decat ceara de la fagure.
Dizolvat in alcool se obtine o licoare galbuie care pateaza, pentru ca are aderenta la orice.
Nici de pe piele nu se duce la o singura spalare.
Pentru uz intern cred ca-i indict la paradontoze, dar de tinut in gura perioade scurte.
Ana71 spune:
Buna,
Multumesc mult pentru raspunsuri. M-am "linistit" cu laptisorul de matca. Nu cred ca-l va lua nimeni. Decat sa dam peste cine stie ce probleme hormonale, mai bine ne lipsim.
Referitor la propolis, eu le-am dat copiilor tinctura de propolis (scria ca este ptr uz intern si extern) sau propolis glicolic , adaugat in lingurita de miere. La cel mare pentru pofta de mancare, la cea mica pentru viermisori. Am gresit? De ce sunteti reticente la administrarea interna a propolisului? Sa nu le mai dau?
Multumesc!
Ana71 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana71 Buna, Multumesc mult pentru raspunsuri. M-am "linistit" cu laptisorul de matca. Nu cred ca-l va lua nimeni. Decat sa dam peste cine stie ce probleme hormonale, mai bine ne lipsim. Referitor la propolis, eu le-am dat copiilor tinctura de propolis (scria ca este ptr uz intern si extern) sau propolis glicolic , adaugat in lingurita de miere. La cel mare pentru pofta de mancare, la cea mica pentru viermisori. Am gresit? De ce sunteti reticente la administrarea interna a propolisului? Sa nu le mai dau? Ma puteti lumina si pe mine cu propolisul acela? Sa le mai dau? Multumesc mult! Multumesc! |
sdcristian spune:
tinctura nu se da din cauza alcoolului, eu le dau o miere amestecata cu propilis, o cumpar gata preparata
Ana71 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sdcristian tinctura nu se da din cauza alcoolului, eu le dau o miere amestecata cu propilis, o cumpar gata preparata |
Multumesc mult pentru clarificare. La alcool m-am gandit si eu.
Asa ca am luat un fel de baghete din propolis (de la Targul de Miere), le mai dau propolis glicolic (tot ca sa evit alcoolul) si uneori tinctura. Mi-era teama sa nu fie si altceva in afara de alcool.
corsge spune:
Buna! Si eu sunt pentru propolis intern. Tinctura de propolis pusa pe miere isi pierde alcoolul. Mierea anuleaza din alcool. Eu am doua fetite: una de 7 ani si una de 3 ani. Nu am fost niciodata cu ele in spital, urgenta, etc, medici am chemat f. rar. Stiu de la o batrana inteleapta ca atunci cand incepe sa tuseasca i se da copilului intr-o lingurita miere cu tinctura de propolis, dar fara sa bea apa macar o jumatate de ora dupa administrare. Asta se repeta de 3 ori pe zi. Va spun ca e miraculos acest tratament, desi cam arde pe gat, dar sapi de microbi. Paralel, am dat ridiche neagra , ceapa (sirpul lor: scobiti ridichea/ceapa si puneti zabar in gaura, asezati pe un pahar in care sa se poata scurge), am dat miere cu scortisoara (un praf de scortisoara amestecat cu o lingurita de miere, apoi bauta apa dupa ea), am dat miere cu nuca amestecata (nuca pisata), am pus sare calda la gatul copilul si pe piept (incalzita intr-o craticiara si pusa cu linhura intr-un ciorap, ulterior legat si infasurat in basma), am dat ceai de ceapa amestecat cu miere, mere coapte f bune la raguseala (amestecat cu miere si un pic de scortisoara, cam constipa merele coapte). Insa, antibiotice ff rar. Va pup!
jozsaerika spune:
ma speriati fetelor...noi folosim propolisul intern de multa vreme
iar cura de amestec de produse apicole am facut eu si copii iarna trecuta .
Am fost cu baiatul la o doctorita renumita specialist in api fito terapie care i-a facut lui un cocktail apicol care a trebuit sa il luam toata iarna in reprize de 3 saptamani + 3 pauza.....continutul era miere de mana + propolis + laptisor de matca + pastura (noi am pus polen ca era deja prea scump cu pastura) .E drept ca s-a tinut cont de istoricul medical al copilului si nu va ganditi la raceli dar nici probleme hormonale constatate ci probleme renale ,borelioza plus intarzieri in crestere. Eu am incredere in d-na doctor .
anda141 spune:
Eu folosesc cu succes tinctura de propolis la copil. In ultimii 2 ani , orice raceala am tratat o cu asa ceva. Este un antibiotic natural eficient.