Laptisor de matca

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Am facut un curs de apiterapie. La acest curs am invatat si despre laptisorul de matca.
sdcristian are dreptate in ceea ce spune.
Laptisorul de matca contine precursori ai hormonilor feminini. Administrarea sa se face numai si numai in anumite cazuri si in nici un caz dupa ureche, dezavantajele fiind mai mari decat avantajele. Pot rezulta dezechilibre hormonale grave. Nu se administreaza la copii in general, la fetite poate determina intrarea precoce la pubertate, iar la baietii normali, fara dezechilibre care sa necesite aceast supliment hormonal, logic, administrarea acestor precursori de hormoni feminini, nu aduc nici un beneficiu, ba din contra.
Laptisorul de matca nu este recomdat barbatilor, decat dupa analize hormonale adecvate. Pentru barbati, tot numai dupa evaluare hormonala, exista produsul apicol Apilarnil.

Sunt multe locuri unde puteti gasi si citi despre aceste produse apicole. Parerea mea este sa nu dati la copii aceste preparate, dar, desigur, fiecare face cum doreste.

"Apilarnilul (triturat larvar de trantor) este un produs apicol natural, biologic activ, compus din larvele de trantor si din continutul nutritiv aflat in respectivele celule din faguri, recoltate intr-un anumit stadiu larvar si anume cu o zi inainte de capacirea celulelor, respectiv in a 10-a zi de la depunerea oului sau in a 7-a zi de stadiu larvar pentru larvele de trantor. Are in compozitia sa proteine, glucide si lipide. Contine o cantitate mare de precursori hormonali de tip androgen precum si saruri minerale si vitamine."

"Laptisorul de matca este secretia glandulara a albinelor tinere destinata hranirii matcilor pe toata perioada vietii acestora precum si pentru prima faza de crestere a puietului.

Laptisorul de matca are aspect vascos, de culoare alba cremoasa si are in compozitia sa elemente esentiale printre care: un larg spectru de aminoacizi, proteine, lipide intre care se pot mentiona acizii grasi nesaturati superiori, fosfolipide etc., o impresionanta concentratie de vitamine (poate fi considerat un adevarat cocktail de vitamine B), minerale (microelemente), acetilcolina (cu rol in transmiterea influxului nervos), substante cu actiune antibiotica, precursori hormonali si factori de crestere.

Administrat in alimentatie, laptisorul de matca este recomandat impotriva oboselii, pentru ameliorarea fortei fizice si pentru refacerea echilibrului fizic si psihic, pentru prevenirea si tratamentul a numeroase maladii."

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Parerea mea este ca o miere buna, recoltata corect, este mai eficienta si nu aduce dezavantaje.

Puteti citi aici de exemplu: http://www.icdapicultura.ro/apiterapie/produse_apicole/1.mierea_de_albine.html

Eu nu as da nici polen la copii, mai ales la fetite, caci polenul este elementul reproducator masculin al florilor si contine, pe langa toate celelalte si hormoni masculini.
Nici propolisul nu se da dupa ureche.

Repet, dupa ce am invatat la curs si am testat pe mine personal, eu la copii nu as da altceva decat miere. O miere buna, dintr-o sursa sigura, de la un apicultor cu experienta, care o recolteaza atunci cand trebuie, care nu forteaza procesul in scopul obtinerii unei cantitati mai mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Daca tot se dezbate, mi-am aruncat un ochi pe prospecte/recomadari si scrie cam asa:
"Lichid tonic cu administrare orala, imbina inaltele calitati nutritive ale Laptisorului de Matca proaspat cu cele ale Ginsengului, cea mai pretioasa substanta nutritiva vegetala. Creste rezistenta naturala a organismului. Imbunatateste activitatea fizica si mentala; reduce stresul, oboseala.

Este un supliment alimentar cu o deosebita valoare nutritiva cu rezultate deosebite la persoanele cu rezistenta scazuta a organismului (copii, batrani, gravide, lauze, convalescenti).

Recomandat si sportivilor de performanta."
Evident ca isi fac si reclama, ca orice lucru folosit in exces dauneaza...eu pot sa zic ca la noi a fost ok. Nu am dat mai mult de 10 fiole cu pauza 1 luna si apoi alte 10 fiole. Recomandat de medic, nu dupa ureche.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

Citat:
citat din mesajul lui LARA2006

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

Este indicat:

In mod deosebit in: ENDOCRINOLOGIE, BOLI INTERNE, INFECTIOASE SAU TUMORALE, ANEMII STARI DE SLABICIUNE, DE NUTRITIE, OBOSEALA, STAGNARE IN CRESTERE, LIPSA DE POFTA DE MINCARE, NEUROLOGIE, PEDRIATIE, ASTENII, CONVALESCENTE DUPA DIFERITE BOLI, si multe alte boli.

Asa, si din ce ai scris mai sus, de unde reiese ca este CONTRAINDICAT copiilor ?

in ce am bolduit si marit cu rosu scrie in ce cazuri este indicat copiilor - daca au probleme hormonale de crestere, insuficiente glandulare....

daca un bolnav de tiroida ia medicamente pt tiroida ii fac bine

daca eu sanatoasa iau medicamente de tiroida ma dau peste cap

chiar daca un medicament e bun, la un pacient neportivit poate provoca dezastre

eu sunt pro produse apicole, am crescut printre stupi, am bagat mana in stup sa scot rmaele si le-am scuturat de albine, le-am descapacit si le-am centrifugat sa scot mierea, am dat cu tratament de purici in stupi, am fost intepata de sute de ori, am mancat galeti de miere, fagure...

dar un tratament naturist poate fi la fel de puternic si benefic/periculos ca un tratament cu medicamente obisnuite. la pacientul potrivit cu efecte bune, la pacientul nepotrivit cu efecte secundare.

plus ca efectele secundare in plan hormonal pot sa nu apara a doua zi dupa administrare, ci dupa cativa ani.

eu nu o sa smulg nimanui lingurita cu tratament din mana, pana la urma suntem singuri responsabili de copiii nostri, dar semnalez doar ce stiu eu.

eu nu as da laptisor de matca copiilor mei deloc, chiar daca eu PERSONAL il iau

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Eu ii dau baietelului meu pentru imunitate, la indicatia pediatrei, chiar ea da asta nepoatelor ei, dar acum ma puneti pe ganduri,baiatul meu a luat toata iarna trecuta laptisor de matca crud, si din septembrie am inceput sa ii dau din nou, acum ma mai gandesc daca ii mai dau, ca efect pentru imunitate a fost bun, al meu era abonat la bronsite, pneumonii, iarna trecuta in afara de ceva muci si tuse nu a avut.
Multumim SDCristian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

pt imunitate exista multe produse care ajuta, de la vaccinuri la produse naturiste

eu vad la baietelul meu ca cea mai buna e imunizarea prin raceli repetate, plus o alimentatie bogata in vitamine naturale (sucuri naturale, fructe, legume) dar din pacate eu sunt mama de copil care nu vrea sa manance fructe (nu pot pricepe cum cineva zice ca piersicile si ciresele nu sunt bune si se uita la mine ca mananc cu oala de cirese si nu vrea sa guste...)

in principiu ma feresc sa le dau orice hormonal, pt ca ei sunt in crestere, si nu vreau sa se trezeasca ca adulti ca ii afecteaza in vreun fel pe care eu nu il pot ghici acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Daca ar fi sa aleg intre laptisorul de matca si un vaccin cu siguranta as alege laptisorul .

Despre faptul ca are ceva treburi hormonale laptisorul de matca zau ca nu am stiut, nu am mai citit nicaieri pana acum. Si baiatul meu e marisor, are 7 ani, nu mai raceste asa des, dar ca si al tau nu prea manaca, declara in gura mare ca el e vegetarian, nu se atinge de carne decat ocazional, fructe cand si cand, iar legume si mai rar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

sdcristian, te-am prins, vreau sfaturi de expert!
Am ceva stoc de miere (de-aia "cum numai in Romania gasesti" - citat din bunicile colectoare) care evident ca s-a zaharisit, oricat de multa am manca noi... Ce fac cu ea? Cat de ok mai sunt proprietatile ei acum? Prefer sa o pun asa zaharisita in limonada sau ceai, dar e greu de pus pe paine sau dat cu lingurita de ex. copiilor. S-o "desfac" in apa calda nu vreau, ca dupa aceea tot n-o mancam pe toata si se intareste la loc. Un al doilea "incalzit" cred ca ii sterge definitiv calitatile de "miere romaneasca"... Problema e ca am un pet cu miere, de-ala cu gura ingusta :))) Din borcan mai scot indoind coada lingurii la cat de beton s-a facut, dar din pet?
Deci, o pun la incalzit si o folosesc toata odata (probabil cateva tavi de prajituri) sau ma chinui degeaba ca oricum nu mai are calitati?
(Ana71, te rog sa ma scuzi de abuz pe subiectul tau!)

Mergi la inceput

Eu nu as baga mana in foc ca as face aceasta alegere.
Eu am luat laptisor de matca o perioada destul de scurta, dozajul care trebuie, la recomadare medicala, cu analize facute, stiind clar despre ce e vorba si m-am trezit cu niste surprize la care inca repar.
M-am ales cu niste chisturi mamare, cu un fibrom uterin, si m-am mai si ingrasat, bonus si altele mai putin importante.
Echilibrul hormonal e usor de stricat si greu de reparat. Efectele pot apare in timp si stai dupa aia si te dai cu capul de pereti si nu stii de unde ti se trage. Daca nici macar nu banuiesti ca un produs apicol este atat de bogat in hormoni, precum laptisorul de matca, nici macar nu ai habar ca de acolo ti se trage, ca doar tu l-ai luat (sau dat) in alte scopuri.
Mamicilor de baieti, daca constatati peste un timp ca le cresc sanii baietilor sau ca aparatul genital nu se dezvolta corespunzator varstei, ce mai faceti?
Mamicilor de fetite, daca constatati ca fetitele sunt dezvoltate mult peste ce ar trebui la varsta respectiva, ca le vine prima menstruatie mult prea devreme, daca o sa aiba tulburari menstruale, daca mari fiind nu o sa tina sarcina, ce mai faceti?
Nici macar nu v-ar trece prin cap ca toate astea se datoreaza cui? Laptisorului de matca, foarte bun, ca asa scrie peste tot si i-a ferit de raceli in copilarie.
Sa nu ma intelegeti gresit, nu spun ca Laptisorul de matca nu ar fi bun. Este exceptional, dar pentru cine are nevoie de el, luand in considerare intreaga sa componenta, deci si cea hormonala.
Acum macar sunteti avizate si de acum in colo daca alegeti sa il folositi stiti la ce sa va asteptati.

Mergi la inceput