Felicitari Moro!! Felicitari tuturor mamicilor!

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Daniela nu stiu ce ai facut intre timp dar laringita e urgenta medicala, laringele copilului este f ingust pana la 3 ani si e pericol mare de sufocare. Daca copilul e ragusit sau mai rau, respira greu, fuga la urgente. Am avut probleme cu David, nici nu vreau sa-mi amintesc. Sper ca sunteti ok.

*****************************************Mirabela, mamik de DAVID STEFAN (21.09.2006)
si CALIN ADRIAN (25.08.2012)

Mergi la inceput

Kytana nu am mancat citrice inca pt ca nu stiu daca sunt permise sau nu, oricum eu mananc cam de toate. Daca are colici mai bine nu. N-am patit sa scoata lapte pe nas, nu stiu.

Olivia e normal sa te panichezi usor cand nu stii ce trebuie sa faci plus ca ai si ceva probleme cu Maya din pacate. Sa ai un pediatru bun care sa-ti raspunda oricand la telefon si incearca si tu sa fii mai calma, stiu ca nu poti ca asa eram si eu dar netul de multe ori te panicheaza si mai rau.

Eu nu folosesc wrap/sling, nu am folosit nici la David, nu am nevoie, sincer nu prea le vad utilitatea, n-as vrea sa-l tin agatat de mine tot timpul, acuma poate ca nu am folosit... nu stiu...

*****************************************Mirabela, mamik de DAVID STEFAN (21.09.2006)

Mergi la inceput

L-am scos afara chiar si pe vant pt ca carutul e protejat bine, in landou am pus o bucata de material pe zona deschisa care o cobor daca bate tare vantul, sper ca m-am facut inteleasa. Azi e umed si ploua si nu-l scot. In rest suntem tare plimbareti, eu tre sa-l iau si pe David de la scoala si am de mers 2 statii, asa ca n-am ce face.

De cateva zile a inceput si al meu sa faca kk o data pe zi, in timpul mesei de la pranz, parca e ceas. In schimb murdareste tot, se unge din cap pana-n picioare, o sa schimb scutecele pt ca pampers nu-mi place, iese din scutec. E o schimbare mare cu kk o data pe zi pt ca el facea si de 10 ori, daca nu si mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Felicitari Oli! Bine ca a papacit galusca

Pingu meu mic nu vrea nani deloc doar tzitzi si atat! Dc il pun jos e jale Am reusit acum 1h sa il adorm si eu langa el am motait 45 min. M-am trezit am facut o baie ca eram sconcs si acum pap si eu ca omul.

Mirabela biine ai revenit si ce bine ca ai un bebe mic asa cumintel care te lasa sa iti faci treburile. Cred ca ar trebui sa ma linistesc si eu nitel, nu am fost o fire calma niciodata

Nici eu nu ma pricep la sling/wrap. Am primit un babasling de la o prietena dar mi se pare ca sta inghesuit. L-am si alaptat in el, dar e greu cu o mana sa manevrezi bluza, sa asezi sanul iar apoi sa il demufezi daca a adormit cu tzitzi in gurita.

Ce sa va mai zic, sper sa se linisteasca si sa doarma si el mai bine, ca ziua sa ne jucam si sa mai pot rezolva si eu una-alta...

P.S Cine preda stafeta suratelor ce urmeaza?

Pinga cu Pingu mic Luca
-= Love life, live love =-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

Mirabela, fain ca ai bebe asa de cuminte, esti norocoasa. Nici eu nu pot spune ca e chiar "rau" dar e mai scancios, nu prea sta in car seat sau in leagan, patutul cam are ace. Tu in ce il pui cand stai prin casa si faci una alta? Asa procedez si eu cu el: il pun undeva, sta putin cuminte, eu imi fac treaba, cand incepe sa planga il iau pentru 2-3 minute, il linistesc, iar il pun si tot asa. Nu am ce face, trebuie sa manance si ceilalati din casa. Astazi chiar am facut si o painica de casa, pentru prima oara in viata, sunt multumita de rezultat avand in vedere ca nu sunt un talent in bucatarie, mai degraba antitalent .
Kytana, sa stii ca mult conteaza cat de calme suntem. De ex. noaptea sotul meu il poate linisti mult mai usor decat mine, el e mai calm. Bine, eu nu tip la el dar ma agit ca nu stiu ce sa ii mai fac sa taca.
Voi ce mai faceti de mancare? Nici nu mai stiu ce sa gatesc. Sau, alta intrebare, cand mancati par example piure cu friptura, cu ce mancati? ca muraturi nu avem voie, varza nu avem voie .

Mergi la inceput

Eu Carmen pap ciorbita, carnita la gratar dar fara altceva.

Voi pana la urma mancati cruditati? Fructe, legume crude? Ce evitati? Pana ieri am gustat din toate cu moderatie un mar, o banana, o portocala, cateva boabe de strugure, o para. Am gustat si un pic de salata verde chiar. Dar astazi am zis pas.

Pinga cu Pingu mic Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

mar si banana am mancat si eu, dar numai de o saptamana. Portocala, struguri inca nu. In schimb eu am mancat zacusca , nu am observat sa ii fi facut rau. Mananc si eu gratar dar ma satur numai de gratar. Acum m-am mai potolit dar in primele saptamani imi era foarme non stop. Eu bea mult lapte, iaurt si imi fac destul de des macaroane cu branza. Aaaa, si am mancat si cate o rosie pe zi, dar nu zilnic.

Mergi la inceput

Si eu pap lactate: chefir, sana, iaurt, telemea, branza de vaci,lapte ma limitez la o cana pe zi. Mai mananc fripturica la cuptor, spanac, pilaf, m-am scapat si la cate un cartof piure sau natur cu patrunjel. Vorba ta, cateodata ma apuca cate-o foame cumplita.

Cu toate astea am dat jos 10.5 kg din 15 kg acumulate in sarcinasi nu tin cura.

Pinga cu Pingu mic Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryd spune:

Salutare dragelor,

N-am mai intrat de multisor ca am cam fost in butoi. Va povesteam ca buricutul lui Teo nu s-a vindecat cum trebuie si a facut un granulom ombilical. Initial pediatrul a incercat sa-l rezolve prin nitratare, dar era cam marisor si a renuntat la aceeasta procedura. Vinerea trecuta ne-a trimis in spital la chirurgie pediatrica sa o vada un medic si sa ne dea o solutie. Solutia lui a fost - operatie de cauterizare , cu anestezie generala. . Am crezut ca-mi fuge pamantul de sub picioare, nici nu mai eram in stare sa vorbesc. A chemat un anestezist si ne-a pus niste intrebari si ne-a dat niste analize de facut apoi ne-a programat pentru azi dimineata pt operatie.
Am plecat de acolo si eu si sotul parca loviti in moalele capului. Il sun inapoi pe pediatru si ii spun ce am facut acolo. El si mai nedumerit pentru ca nu se astepta la asa ceva, credea ca se poate si printr-o operatiune mai simpla. Imi spune ca va mai discuta si cu alti medici si ca ma suna sa-mi spuna daca are vesti.
Am ajuns acasa si 2 ore cred ca am plans de m-am umflat. Cum sa-i faca anestezie la nici o luna? Aveam in cap cele mai negre ganduri legate de treaba asta.
Sotul a dus-o pe cea mare la mama asa ca de vineri pana sambata am fost doar eu cu Teo. Ieri ma suna doctorul si imi spune sa nu ma duc azi la operatie ca a mai vorbit cu cineva si ne asteapta. Asa ca azi cu toate sperantele din lume ne-am prezentat la o doamna doctor si dupe ce a vazut despre ce e vorba ne-a zis ca se poate si fara operatie. I-a prins bucatica aceea cu 1 fir steril chirurgical, a pansat acolo, ne-a zis sa nu-i facem baie si acum mergem maine sa vedem cum se prezinta. Sa dea D-zeu sa se rezolva asa si sa se vindece cum trebuie.
Iritatia aceea pe fata a fost o piodermita. Am dat cu violet de gentiana pe ele si acum suntem mult mai bine. S-au uscat si nu se mai simt decat putin la mana. Dam de acum cu Trixera. Era haioasa rau de tot pictata cu puncte violet pe fata. Acum ne-am curatat, mai are cateva urme pe frunte.

Si ca sa fie tabloul complet azi mi s-a parut ca fornaie cam rau asa ca am pus ser, am aspirat si are si ceva mucusori. Maine mergem iar la pediatru..
Sper sa incheiem lista cu asemenea evenimente ca tare e greu sa-i vezi asa micuti cum se confrunta cu toate natiile de virusi, granuloame si mama lor de croncobauri care dau tarcoale.
Cu cea mare n-am avut deloc probleme pana aproape de 1 an cand am mai incaput cu racelile asa ca acum m-am panicat cand ne-au lovit toate. Nu rezolvam una si apare alta.

Hai ca m-am intins ca o placinta. Sper sa mai apuc sa citesc cate ceva acum ca m-am mai linistit.

Mergi la inceput

Carmen il mai pun in scaunul de masina care l-am adaptat, am pus la spate pernuta si sta f fain in el, este si leganutz scaunul si ii place, bineinteles ca nu sta prea mult acolo. Mai sta in patut unde e inconjurat de jucarii si 2 carusele, pe perna mare mai sta si pe masuta de infasat ii mai place ca vede tv-ul. Cand mai scanceste intr-un loc il mut si il mai pacalesc putin.

Eu mananc cu gogosari proaspeti sau salata de morcov cu telina, mai nou am mancat cate un castravete murat, gogosari in sos de rosii si chiar rosii, fara probleme.

Kytana portocala si strugure nu am mancat, o sa incerc de acuma, ai grija daca pingu e asa agitat sa eviti astea care ii pot face colici, poate mai tarziu. Eu am incercat treptat, intr-o zi un aliment, atat, si mi-am dat seama daca-i prieste sau nu. David urla tare la salata de vinete, acum am mancat prima zi o felie si nik, a doua zi 2 felii si tot asa, apoi am bagat de-am spart, tare imi era pofta. Am mancat si zacusca fara probleme. Dar a trecut de 2 luni deja, conteaza pt ca ei isi dezvolta sistemul digestiv treptat.

Lory imi pare rau ca aveti asa probleme, doamne ajuta sa treaca de la sine.

V-am mai spus, eu am aspirator Vibrocil care aspiri cu gura, e f fain si trage f bine, i-am scos tot timpul bine si am desfundat nasucul. E si mai putin costisitor de folosit si costa in jur de 30 lei.

Mergi la inceput