Cum trebuie sa te comporti cu un copil rasfatat?
Raspunsuri - Pagina 4
ch_dana spune:
La noi vorbeste prin semne, tocmai ce ne-am sculat de la o gustare care a durat fix un minut: dupoa ce-a impins mana cu lingurita, a impins vasul, ne-a tras de maneci sa ne indeparteze mainile de ea, in cele din urma s-a pus pe urlat. Citeai pe fata ei "astia-s cretini cu diploma, nu inteleg ca NU VREAU sa mananc?!"
Si daca nu vrea sa manance, o lasam in plata ei, dupa ce am "experimentat" vreo 2-3 mese sfarsite cu voma, am invatat lectia.
anya spune:
Hahahaha! Imi amintesc de perioada in care imi doream sa spuna clar ce vrea, in care strabunicul ma intreba daca am dus copilu' la doctor ca are 2 ani si nu spune decat cateva cuvinte....Acum am momente in care-i zic sa mai taca nitel ca m-a ametit...si nici gandurile nu le mai aud.
inbox spune:
Nu pot sa ma abtin, chiar daca sunt off topic, al meu de doi ani si o luna vorbeste in fraze indescifrabile...doamne, este atat de haios... faza a fost ca ne-am dus intr-un magazin de mobila, si a vazut niste cesuri mari de perete care erau puse foarte sus ( are o pasiune cu ceausrile, ventilatoarele, tot ce misca si butoaiele alea cu apa) si probabil ca ne-a vazut pe noi ca vorbim cu un angajat de acolo si cerem detalii...ca s-a dus la domnul cu care vorbisem si a inceput sa ii explice foarte serios si sa-i arate cesurile alea...respectivul cred ca nu avea copii, era tinerel asa, ramasese parca vazuse un martian, efectiv se vedea uimirea pe fata lui si nici nu stia ce sa faca, copilul ii spunea cu tot naduful si avea expresia aia de "ce nu pricepi"...m-am dus repede sa traduc si sa ajut copilul...degeaba el avea ce avea cu nenea ala, se tinea dupa el si ii tot povestea...cred ca incerca sa-l convinga sa dea ceasurile alea jos sa studieze si el putin ( desi eu ii spusesem ca nu se poate ).
mami_stefi spune:
Si noi,la fel ca toti ceilalti parinti si copilasi am trecut prin asa ceva.
Erau adevarate provocari sa descifram ce spune.
'Pida beche'(aprinde becul).. 'uau pop'(iau prosop).. 'pap guga'(spal gura).. 'ioca chi'(scot jucarii)..'toco'(pantaloni)..'taca'(ochelari).. Si muulte altele.
Ramaneam tablou. Uneori stateam ore intregi sa ne dam seama,alteori se lua cu altceva si uita,alteori ne arata la ce anume se refera.
Zilele trecute eram pe strada si o masina de politie a oprit si politisti stateau de vorba cu o persoana pe care mai apoi,au urcat-o in masina si au plecat.Stefi zice 'ee,nina iou toto uau bati nana cui goi'(daca nenea a fost rau l-a luat politia si il bate la fundul gol)
Acum mi se pare tare haios cand vorbeste cu cineva strain si nimeni nu intelege ce spune si sunt translator!
Dintre toate limbile straine studiate,'bebeluseasca'(sau cum sa ii zic?) mi se pare cea mai cea!
E limbajul nostru special,ca un cod pe care numai cei apropiati il cunosc,o lume a noastra in care nu au acces multe persoane,doar cele cu adevarat speciale asa ca relatia si dragostea dintre noi!
theo_2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inbox Nu pot sa ma abtin, chiar daca sunt off topic, al meu de doi ani si o luna vorbeste in fraze indescifrabile...doamne, este atat de haios... faza a fost ca ne-am dus intr-un magazin de mobila, si a vazut niste cesuri mari de perete care erau puse foarte sus ( are o pasiune cu ceausrile, ventilatoarele, tot ce misca si butoaiele alea cu apa) si probabil ca ne-a vazut pe noi ca vorbim cu un angajat de acolo si cerem detalii...ca s-a dus la domnul cu care vorbisem si a inceput sa ii explice foarte serios si sa-i arate cesurile alea...respectivul cred ca nu avea copii, era tinerel asa, ramasese parca vazuse un martian, efectiv se vedea uimirea pe fata lui si nici nu stia ce sa faca, copilul ii spunea cu tot naduful si avea expresia aia de "ce nu pricepi"...m-am dus repede sa traduc si sa ajut copilul...degeaba el avea ce avea cu nenea ala, se tinea dupa el si ii tot povestea...cred ca incerca sa-l convinga sa dea ceasurile alea jos sa studieze si el putin ( desi eu ii spusesem ca nu se poate ). |
deci nu mai pot de ras. cu lacrimi. si fimiu ast' mic se uita la mina si rade si el. cu lacrimi. si cel mare apare din camera lui. "radeti? si vreau sa rd cu voi!"
multumim inbox pentru terapia prin ras. super. si radem inca. eu vizualizand asemenea intamplari cu pustiul cel mic. cel mare a vorbit repede si f corect. dar nah ... nu-s toti la fel!!!
Lau2 spune:
Buna seara,intru direct in subiect.
Un cuplu sudat este sudat si asta inseamna ca suntem amandoi pe aceasi unda,adica nu se poate ca unul sa il certe si altul sa vina sa il ia in brate si sa-l alinte,in acest caz ce va crede copilul ca...unul este" baba-cloanta" si altul "zana" ca sa zicem asa si in acest caz sigur va merge si santajul ca nu vreau aia si...pai nu asa???
Ce inseamna a ignora din punctul nostru de vedere ??Ramai calm si ferm pe pozitie sa vezi pana unde duce acest rasfat fata de noi.Pai daca vezi pe cineva ca il apuca crizele nu il lasi in pace sa se calmeze?Eu zic ca da...:) si uite cum era sa intru si eu in gura femei ca se stie ca femei si dra...as vrea sa citesc si opinia unui tatic ca de femei sunt satul cat lucrez cu ele 8 ore pe zi si imi vorbesc doar despre copiii lor ca au facut si au dres de parca am fi intr-o lume minunata plina de copiii:):))))
Lau2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buli hahaha! genial mesajul tau, putem sa-l punem in rama? |
michelle-usa spune:
eu si acum dupa aproape 9 ani sunt pe post de translator.
cand vrea sa vb cu noi, william vb amestecat engleza cu rom...iar sotul se uita pierdut la el si imi cere ajutorul din ochi, ca habar nu are ce spune al mic
michelle
J.D. spune:
mesaj de la sotul meu - traim intr.o lume minunata. copiii o fac minunata. un copil mic nu poate fi "rasfatat". are el ceva frustrari de se comporta asa. si voi - parintii lui - aveti niste frustrari. rezolvati.va intai frustrarile voastre si aceeptati faptul ca uin copil nu se comporta ca un adult.
ps. nu a scris el pt ca nu stie romana destul de bine.