Cum trebuie sa te comporti cu un copil rasfatat?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mami_stefi spune:

Citat:
citat din mesajul lui ch_dana

Citat:
Voi cum reactionati cand .. isi strange singur jucariile(de ex.)?

Am ramas socata, ca vorba Inei, nu semana cu nimeni din familie.

Noroc ca n-a tinut-o mult, acu' iar imprastie cu ele peste tot. Nu-i nimic, strange maica-sa...seara.

Ina, te-ai gandit vreodata sa scrii o carte umoristica despre experienta de mama ? Cred c-ar avea succes...

Dana & Amelia (21.06.2011)

Eu ma refeream la userul Lau2.Pentru ca nu a mentionat nimic din ceea ce face copilul 'bine si frumos',ceea ce ma face sa ma gandesc ca se acorda prea multa importanta 'iesirilor' celui mic si mai putina importanta faptelor bune,reusitelor si progresului sau.
Poate ma insel.. Sper!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lau2 spune:

Va multumesc tuturor pentru raspuns.

O sa incerc sa va raspund la intrebari si sa vad cu care sa incep :)
In momentul in care ne asezam cu totii la masa el refuza sa manance si arunca mancarea pe jos,noi incercam sa il ignoram si asta il scoate din minti si apoi se da cu capul de scaun.Noi ca si cuplu suntem sudati bine si nici unul nu trece peste altul,adica...cum ar fi unul il cearta si altul il mangie ,nu ,daca este certat asa va ramane fara alint si iar se enerveaza si se da cu capul de pereti si noi il ignoram pana se calmeaza.
Altfel ar fi un copil bun,dar numai cand vrea el.
In momentul de fata nu prea articuleaza cuvinte si orice ii zici iti raspunde cu NU si chiar daca ar trebui sa zica DA ,el zice tot NU.
Cu siguranta l-a luat pe NU in brate:))))va mai amintiti de fetita care l-a luat pe NU in brate din clasa a III-a? Aici era doar o paranteza referitor la faptul ca zice mereu NU:)))
Referitor la dr. intr-adevar ne-am gandit sa il schimbam deoarece la orice vizita copilul plange si urla numai cand intram pe usa ,dap cand o vede nu va pot descrie in cuvinte cat de urat face.
In rest este un copil sanatos,vede,aude,merge se joaca de mancat ...hey m-ati prins aici :) avem mari probleme cand vine ora mesei,dar asta ii alta poveste ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Din ce spui, nu pare sa fie chiar asa de grav. fetele au scris deja o gramada de sfaturi utile. Cred ca aveti nevoie de mai multa rabdare si (desi nu cunosc situatia), poate ca mai multe activitati facut eimpreuna ar schimba situatia. Zic si eu...

Fascinatie

Buna dimineata, Ilinca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lau2

Va multumesc tuturor pentru raspuns.

O sa incerc sa va raspund la intrebari si sa vad cu care sa incep :)
In momentul in care ne asezam cu totii la masa el refuza sa manance si arunca mancarea pe jos,noi incercam sa il ignoram si asta il scoate din minti si apoi se da cu capul de scaun.Noi ca si cuplu suntem sudati bine si nici unul nu trece peste altul,adica...cum ar fi unul il cearta si altul il mangie ,nu ,daca este certat asa va ramane fara alint si iar se enerveaza si se da cu capul de pereti si noi il ignoram pana se calmeaza.
Altfel ar fi un copil bun,dar numai cand vrea el.
In momentul de fata nu prea articuleaza cuvinte si orice ii zici iti raspunde cu NU si chiar daca ar trebui sa zica DA ,el zice tot NU.
Cu siguranta l-a luat pe NU in brate:))))va mai amintiti de fetita care l-a luat pe NU in brate din clasa a III-a? Aici era doar o paranteza referitor la faptul ca zice mereu NU:)))
Referitor la dr. intr-adevar ne-am gandit sa il schimbam deoarece la orice vizita copilul plange si urla numai cand intram pe usa ,dap cand o vede nu va pot descrie in cuvinte cat de urat face.
In rest este un copil sanatos,vede,aude,merge se joaca de mancat ...hey m-ati prins aici :) avem mari probleme cand vine ora mesei,dar asta ii alta poveste ...

Eu zic ca nu-i alintat, rasfatat suficient cat sa se simta confortabil, iubit, sigur pe el!
Adica daca e vesel si "cuminte" vai ce bine e daca are vreo suparare ... il ignoram pana ii trece. Oare v-ar placea si voua sa fiti ingnorati cand aveti o nemultumire? Incercati odata sa nu vorbiti doar sa va agitati ca sa va exprimati o nemultumire. Ce face partenerul? Va ignora? Ca nu va intelege si ....
Cred ca la voi trebuie lucrat in nici un caz la copil! Are doar 1 an si jumatate!!!!!!! Oare el ar zice despre voi la fel? Ca sunteti niste parinti buni doar cand aveti voi chef?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

In primul rand copilul vrea sa comunice si inca nu poate. De obicei toate manifestarile agresive - asupra lui: trantit, dat cu capul sau asupra altora: muscat, lovit se datoreaza frustrarii ca nu se poate face inteles. Cam pana pe la 3 ani (depinde cand reuseste sa achizitioneze limbajul suficient exprimarii) va tot face asa.
Voi ar trebui sa il cunoasteti cel mai bine si sa stiti in ce momente se apropie o criza. Incercati sa o evitati distragandu-i atentia, facandu-l preocupat de altceva. La masa, mult timp am folosit jucarii pe care le puneam la masuta lui. Uneori scoteam tot felul de ustensile de bucatarie la care nu ajungea in mod uzual si era atat de interesat de nou incat uita sa protesteze. Recunosc fara sa ma laud ca am folosit in cateva randuri si reclamele (ii fascinau). Gasiti de il intereseaza si exploatati .
Cu plecatul dintr-un loc unde ii place...ii spuneti ca mergeti unde mergeti (nu mintiti!!) si ca veti face...ceva interesant pt el (si chiar sa faceti).

Ma mai gandesc la "smecherii" si mai scriu .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Lau, sa stii ca si al meu la fel face la medici, asistente si tot ce poarta halat alb. Desi noi am incercat sa nu il speriem cu "te duc la doctor", sa facem vizita placuta, am adus jucarii, insa pana la urma vizita medicala presupune chestii neplacute si nedorite pt un copil mic: apasat pe limba cu spatula aia, uitat in urechi cu lampitza aia sau cum ii zice, etc, sunt chestii marunte dar care il deranjeaza. In timp si daca e dus regulat (cum ar fi la mine zilnic la cresa are control medical) se mai linisteste insa tot face scandal.

Nu stiu daca e vina cuva aici, noi am luat-o ca pe un fapt.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

theo_2004 total de acord, as repeta ce ai spus de 1000 de ori!

Copilul inca nu vorbeste, poate nu ii este foame, poate nu ii place mancarea, poate nu vrea sa manance la ora aia, cum vreti sa va spuna? Pe langa asta, frustrarea ca nu poate sa comunice! Pe "NU" in brate il ia copilul mai ales cand il aude foarte des! Iar asta cu cuplul sudat care nu trece unul peste altul...hai sa fim seriosi... nu trecem unul peste altul, trecem impreuna peste copil ( bine, suna exagerat, dar cam asa vad eu frontul comun al parintilor uneri in orice, ca vezi doamne isi pierde vreounul autoritatea...). Eu daca gresesc sau exagerez in vreun fel sau sotul, ne spunem imediat, de fata cu copilul si inca nu ne-am pierdut nimic :).

Poate va mai ganditi la abordare, eu cred ca nu exista copil rasfatat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Noi am avut doua pediatre. Una venea acasa, stateam intai la o caea si o prejitura si abia apoi treceam la un consult lejer si pe indelete. Asa nu faceau figuri, dar am avut mare noroc ca era o cunostinta pensionara si ne permiteam sa-i rapim timp mai mult. Dar nici nu le-a facut vreodata injectie. Pentru vaccinuri mergeam in alta parte si acolo era cu scandal .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

citeste o data, de doua ori ce au scris theo si inbox.

si dati-va un pic asa, in spate, si uitati-va la voi.

din ce spui tu, mi se pare ca cel mic isi exprima niste frustrari. nu ar fi mai bine daca ati incerca sa le rezolvati, decat sa le ignorati "pana ii trece"?
ganditi-va la el ca la o fiinta exact cu aceleasi drepturi ca si voi, dar cu mai putine posibilitati de exprimare. voi sunteti cei pe care se bazeaza sa il ajutati, sa ii creati confort si armonie.
copilul mic nu e un terorist, e o fiinta cu multe nevoi pe care nu stie sa le verbalizeze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Gandeste-te ca esti adoptata de un cuplu simpatic de talibani Si ca ajungi sa iti doresti azi apa, maine la toaleta, raspoimaine sa te plimbi si ei habar nu au ce zici. Si tu dai din maini acolo si zici cat poti de clar:
"HAI SA BEM O CAFEA"
Si ei pe limba lor:
"turli turli turli, ce-o vrea asta mica. "
"cred ca ii e foame"
si tu zici
"NU MAI VREAU orez, VROIAM SA BEM O CAFEA!"
Si ei zic
"turli turli turli, ia uite la ea ce da din maini, cred ca vrea sa iesim afara"
"NU AFARA! Cafea! CAFEA! SA BEM O CAFEAAA!"

mie sincer asa mi se pare in ultima vreme viata cu asta micu. El e ferm convins ca se exprima cat se poate de bine si de clar in pasareasca lui din 3 cuvinte (apa, apte, aia) si enconvins ca a aterizat intr-o familie de surzi.
noi dam din maini si incercam sa ghicim care din cele 4599887 de obiecte sau actiuni posibile e reprezentata de "aia".

Curaj! Hai ca in curand vor vorbi un pic mai bine si cica ne va fi mai usor un pic. Si eu apreciez fiecare minut al prezentului car recunosc ca visez intens la clipa in care asta micu imi va spune in sfarsit: "ma strange un papucel, nu vreau sa mergem acasa, mancarea asta nu are sare, as vrea sa dorm, cumpara-mi cealalta jucarie, ma doare urechea, azi sunt trist" etc.

Pana atunci, o tinem cu aia-aia-aia.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput