Cum trebuie sa te comporti cu un copil rasfatat?
Raspunsuri - Pagina 2
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lau2 Copilul este in varsta de 1 an si 5 luni si DA,este al nostru. Cum se rasfata?Il asez la masa si in loc sa manance arunca mancare pe jos alt aspect ar mai fi ca atunci cand nu ii dai ce doreste se izbeste cu capul de scaun daca este asezat in scaun,de carucior daca este in el evident sau chiar de pamant. Am fost cu el la dr.si ne-au zis ca se comporta astfel pentru-ca este foarte rasfatat. |
Jucatul cu mancarea si tantrumurile sunt perfect nnormale la varsta asta. Asta cu datul de capul trebuie vazut de unde vine. Care este reactia voastra cand se loveste cu capul? Poate a invatat ca atunci sariti si ii dati ce vrea si se foloseste de asta.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
anya spune:
In primul rand mai solicita parerea unui medic ca sa elimini componentele de spectru autist. Daca zice ca e totul ok - stii ca trebuie sa actionezi doar comportamental.
Mie, unul din baieti imi facea scene de genul trantit pe jos cand eram in parc si nu vroia acasa. L-am lasat pe jos sa-si faca scena, m-am asezat pe un gardulet langa el si i-am spus ca-l astept sa termine scena si plecam acasa. Evident ca se uita lumea la noi, dar am ramas impasibila pe gard. Cand a obosit sa se tavaleasca l-am luat de mana si am plecat acasa. Dupa 3 scene tratate la fel a descoperit ca nu foloseste la nimic tavalitul si...a renuntat.
ch_dana spune:
Si Amelia mai face "scheme" d-astea cu datul cu capul in scaun sau chiar de pamant (doar ca are grija sa fie de covor ) si nu o rasfatam. Oricum, la un an si ceva notiunea de rasfat le e necunoscuta.
Cauta si citeste niste carti/articole despre comportamentul copiilor, o sa vezi ca intre 1 si 3 ani e perioada lui "nu", a testarii limitelor...stai sa vezi cand ti-o face scene cu trantit pe jos in public, in parc/magazin...
Iar medicul...vorba Inei, schimba-l. Sper (pentru el) ca e cineva mai in varsta...daca e cineva tanar, e lipsa de documentare/profesionalism sa spuna asa ceva.
anya spune:
Aaa, si inca ceva, daca hotarati o anumita atitudine fata de aceste scene, va trebui sa o aplicati toti cei din jurul copilului. Nu rezolvati nimic daca unul e ferm si celalalt ia copilul in brate si ii ofera imediat ceea ce doreste.
mami_stefi spune:
Eu zic la fel ca fetele de mai sus,a vazut ca merg fazele cu datul cu capul de orice,ca voi sariti repede sa il opriti si ii faceti pana la urma "poftele".
Si al meu copilas facea asa.Dar atunci ii explicam frumos de ce nu ii dau obiectul x,de ce nu il las sa faca asa sau asa,ce se intampla daca el se loveste,etc.
De obicei se trantea pe jos si se tavalea sau arunca picioarele ici-colo si urla.Il luam in brate si ii spuneam ca il iubesc foarte mult si il lasam sa urle,sa se descarce.
Oricum,am observat ca dupa ce am inceput sa facem impreuna mai multe activitati educative,sa stam mai mult sa vorbim(cu toate ca el inca nu se exprima f bine),sa ii acordam cu totii mai multa atentie,a renuntat la aceste obiceiuri pentru ca.. nu mai are timp.
La masa,stati toti la masa sau ii dati lui separat si cand doarme el mancati voi?
E foarte important ca el sa stea cu voi la masa,sa vada cum mancati voi si sa simta ca faceti ceva impreuna!Apoi,eu as incerca diferite decoratiuni ale mancarii sau as pune cu el la masa jucaria lui preferata sa ii dea el sa manance,sa ii arate el jucariei cum trebuie sa manance.La al meu a mers figura asta! Nu concepea nici macar sa isi bea lapticul fara ratoiul lui!
Mult succes si rabdare! Acordati-i mai multa atentie si fiti calmi si fermi!
ina.click subscriu mesajului tau! Si al meu e mare rasfatat,dar mi se pare normal sa fie,unul am si e firesc sa imi revars toata dragostea asupra lui.Nu ma vad pedepsindu-l sau Doamne-fereste-lovindu-l "doar la fundulet",cum imi sugerau unii si altii.
Sa fie sanatosi si fericiti toti "rasfatati" si parintii acestora!
ina.click spune:
Pe de alta parte, noi suntem o familie de alintati, oricum. Copilul se incadreaza perfect. Uneori mai greseste, cum ar fi cand s-a apucat sa isi stranga el singur jucariile si sa le puna in cutie. Ne-am speriat groaznic, nu stim cui seamana la faza asta.
La alintat in schimb, e destul de clar ca ne seamana. Si la tantrumuri. Ma recunosc in fiecare mieunat si il vad pe sotul meu in fiecare incruntare si bombaneala.
practic face fix ce ne vine si noua sa facem, doar ca in timp, in decurs de DECENII, am invatat sa rabdam sau sa defulam altfel. De exemplu acu mi s-au blocat toate astea de la munca si imi vine sa trag un cap in laptopul asta, da mi-e frica sa nu vina medicul unitatii sa-mi dea doua la fund.
De cate ori deschid fereastra...
deea_ingeras spune:
si Denis face astfel de scene.. culmea e ca face doar acasa in public este un inger. si eu il consider rasfatat. il cresc singura si imi e greu sa fac si pe mama iubitoare si pe mama dura... insa cu o voce calma si o explicatie spusa pe intelesul lui se calmeaza. iar o metoda sa nu mai arunce mancare pe jos,este mancatul pe program, pranz si cina in familie, iar cand are fomica sa vezi ca nu mai arunca .
natalia_nica spune:
citat din mesajul lui ina.click Pe de alta parte, noi suntem o familie de alintati, oricum. Copilul se incadreaza perfect. Uneori mai greseste, cum ar fi cand s-a apucat sa isi stranga el singur jucariile si sa le puna in cutie. Ne-am speriat groaznic, nu stim cui seamana la faza asta. La alintat in schimb, e destul de clar ca ne seamana. Si la tantrumuri. Ma recunosc in fiecare mieunat si il vad pe sotul meu in fiecare incruntare si bombaneala. practic face fix ce ne vine si noua sa facem, doar ca in timp, in decurs de DECENII, am invatat sa rabdam sau sa defulam altfel. De exemplu acu mi s-au blocat toate astea de la munca si imi vine sa trag un cap in laptopul asta, da mi-e frica sa nu vina medicul unitatii sa-mi dea doua la fund. ------------------------------------- De cate ori deschid fereastra... |
Ina, draga fata, vezi ca's la lucru si se minuneaza astia de p'acilea ca ce tot sughit infundat de ras Si poate imi iau si eu vreo "doua la fund" de la sefu'
mami_stefi spune:
citat din mesajul lui Lau2 Copilul este in varsta de 1 an si 5 luni si DA,este al nostru. Cum se rasfata?Il asez la masa si in loc sa manance arunca mancare pe jos alt aspect ar mai fi ca atunci cand nu ii dai ce doreste se izbeste cu capul de scaun daca este asezat in scaun,de carucior daca este in el evident sau chiar de pamant. Am fost cu el la dr.si ne-au zis ca se comporta astfel pentru-ca este foarte rasfatat. |
Incearca sa ii atragi atentia cu altceva.De exemplu,el vrea sa arunce cu papucii in televizor(a vrut al meu pentru ca zicea el ca erau muste pe ecran),ii spui ca sunt mai multe muste pe cufarul sau de jucarii.Sau vrea sa arunce cu nisisp in sus in parc,il duci intr-un loc unde nu poate atinge alti copii cu nisip,ai grija sa fie safe,si il lasi sa isi faca de cap.
Si cum spunea cineva,neaparat ca toate persoanele ce intra in contact cu cel mic,sa stie clar ce au de facut in x situatii.
Stabiliti de comun acord cu ce are voie cel mic sa se joace,cu ce nu,unde are voie sa mearga,unde nu,ce se intampla daca arunca mancarea,ce se intampla daca se comporta frumos.
Pentru ca despre asta nu s-a prea scris.Voi cum reactionati cand .. isi strange singur jucariile(de ex.)?
ch_dana spune:
Voi cum reactionati cand .. isi strange singur jucariile(de ex.)? |
Am ramas socata, ca vorba Inei, nu semana cu nimeni din familie.
Noroc ca n-a tinut-o mult, acu' iar imprastie cu ele peste tot. Nu-i nimic, strange maica-sa...seara.
Ina, te-ai gandit vreodata sa scrii o carte umoristica despre experienta de mama ? Cred c-ar avea succes...