Bulgarasi de ianuarie/februarie2013, capitolul 26

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mami_papatot spune:

Netza fetelor, adica buna-ziua :) deh, asa e cand esti "la liber" pierzi notiunea timpului...

Am vazut ca ati scris despre scoica si ca Blue_sea a pus accentul pe SIGURANTA ... si eu mizez pe acelasi lucru ... noi am avut de la bun inceput la Honey una, cu toate ca toate babele comentau ca vai ce chinuit sta copilul acolo ... de parca in burtica nu statea ca un covrigel ... legat de acest lucru, as vrea sa va spun o poveste, nu neaparat frumoasa dar din care cred ca se poate invata ceva ... in blocul mamei mele, locuieste o familie ... acum defapt locuieste ce a mai ramas din ea ... doi tineri, impreuna cu bebelusul lor de 1 luna si ceva si bunica bebelusului, au fost implicati intr-un accident de masina - asta nu tine nici de cat de corect conducem si nici de cat de incet mergem sau cat de mult avem de parcurs ... accidente (grave) se pot intampla si la 100 de m dupa ce am iesit din garaj... mama bebelusului care statea in spate, fara centura, a murit pe loc ... bunica, statea in fata, bineinteles ca fara centura si a fost grav lovita la coloana , revenindu-si dupa foarte mult timp ... tatal care conduce a fost lovit , nu foarte grav, poate ca a avut cel mai mult noroc ... insa neatins si fara nici macar o zgarietura a fost bebelusul, care statea LEGAT SI FOARTE BINE FIXAT in scoica , CU AJUTORUL CENTURILOR DE SIGURANTA ... nu este suficient ca bebe sa stea in scoica si scoica sa fie lasata libera pe bancheta ...

eu cand vad copii tinuti in brate sau si mai rau, tinuri in fata pe locul de langa sofer, eventual si fara ca adultul sa poarte centura, ma ingrozesc ... oamenii astia chiar nu gandesc ... mi se pare revoltator ... concluzia este ca trebuie sa facem tot ceea ce tine de noi pentru ca bebelusii nostri sa fie in siguranta ... si inca ceva, exista scoici/scaune auto care au sistem de prindere ISOFIX ... adica un sistem care se prinde extrem de sigur si stabil ... nu toate masinile insa au acest sistem in asa fel incat si scaunul masinii si scoica/scaunul auto (exista scaune auto care se adapteaza de la 0 la 3 ani ) sa fie compatibile... inca ceva, foarte IMPORTANT, daca masina are aceasta optiune, airbagul din dreptul locului unde se monteaza scaunul/scoica lui bebe, trebuie DEZACTIVAT ... da ati citit bine ... de multe ori, AIRBAG-UL , datorita fortei cu care este activat poate rupe gatul unui nou - nascut ... daca va uitati si in dreapta bordului, pe laterala ( asta inseamna ca usa trebuie sa fie deschisa, unele masini au un buton care dezacvtiveaza air-bagul, in asa fel incat acolo, cat bebe este foarte mic si merge in masina doar cu soferul sa poata fi tinut pe locul din fata , cu spatele la directia de mers !!! cu bebe prins in centurile scoicii si scoica prinsa in centura de siguranta).

NU am vrut sa va ingrozesc cu aceasta poveste, dar din pacate ea este una cu final trist din care toate avem de invatat ... eu am aflat-o mai tarziu, pentru ca venind spre mama, la un moment dat am dat cu ochii de acest barbat, care isi tinea bebelusul in scoica, iesind din scara blocului...pentru ca scoica avea o culoare aprinsa, mi-a sarit in ochi si l-am fixat cu privirea ... iar el, a ramas cu ochii tintuiti spre mine ... oricum, fiind printre blocuri si aproape de mama mergeam foarte incet ... i-am povestit mamei si mi-a spus ca seman foarte bine cu sotia lui si ca acesta a fost motivul pentru care se uita asa la mine ...nu vreau sa ma gandesc ce a fost in sufletul lui ... m-a intristat foarte mult asta ...

Pup!

Honey Bunny, TE IUBIM, SI CA TINE NU GASIM!!!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=51be13e67dfb912b27f7f1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">POVESTE FARA SFARSIT
POZICI
Sunt cucoana-n casa mea!
Mami de Honey (17.04.2008) si 24+ cu Heidi Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Mami_papatot, teribila povestea! Clar trebuie avuta grija si mai bine sa fim exagerat de precauti, decat sa ne para rau!

Eu am avut iarasi multe contractii sambata. Au trecut doar cu gynipral.
Acum imi simt burta imensa si tare, dar nu genul de tare de la contractii...

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Printzesa Ashenel spune:

Salut! :)
Voi avea si eu un baietel, UM: 21.04.2012 si DPN: 18.01.2013

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mys spune:

hello burtici

aprospos de probleme, eu azi-noapte am avut iar senzatii de sufocare, stateam in pat si orice pozitie aveam, parca ma apasa pe piept ceva de abia mai respiram.. m-am dus la geam sa ma mai linistesc, am luat magneziu, no-spa... burta parca era putin tare si ma durea si spatele (spre rinichi).. ciudata stare... bine ca nu ma umflu, altfel ma gandeam la preeclampsie...

lui Matei (15.12.2010) si 28+ cu Amelia

http://matei-sansalaviata.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Mys, chiar citeam aseara in "what to expect when...." ca in trim 3 se recomanda sa dormi pe vreo 2 perne ca sa stea partea de sus a corpului ceva mai sus. Am incercat si eu ieiri si parca a fost ceva mai bine ca si eu am mari probleme cu senzatia de sufocare.
In plus am inceput sa folosesc un umidificator.

Intrebare: ce simtome are candidoza? Se poate trata safe in sarcina? Cred ca m-am pricopsit cu asa ceva si nu am avut niciodata

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xtraordinary spune:

Printzesa bine ai venit! sarcina usoara (pe cat se poate) si nastere fara probleme iti doresc!

Blue la candida ai si mancarimi si secretii abundente, albe. Oricum e bine sa faci cultura. La mine a mers bine cu Tantum rosa. Am auzit ca sunt eficiente si spalaturile cu acidophilus (pudra) diluat cu apa.

Sa stii ca exact asa ma simt si eu cu burtica!

Mami +25 cu bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xtraordinary spune:

Citat:
citat din mesajul lui greyeras

Si eu am facut recoltare din col si destule controale pe masa, in functie de cum a considerat dr. Nici eu nu cred ca ai de ce sa iti faci griji. Mai bine sa descoperi din timp daca e ceva acolo, netratat e mai rau, asa nici eu nu am vrut tratament, dar mi s-a explicat ca e mai periculos sa nu tratez. In plus acum cu colul deschis mi s-a recomandat cerclaj iar din cauza streptococului nu se poate.

Apropo naste vreuna dintre voi la Polizu? Am tot oscilat intre privat si de stat, apoi ai mei m-au tabarat ca nici unde nu e mai bine ca intr-un spital de stat, cu ani de experienta, chiar daca sunt si eu scarbita de dat cu bani de colo-colo. Pana la urma am ales Polizu. Prima oara am nascut la Municipal, a fost ok si acolo, doar ca nu am mai tinut legatura cu dr cu care am nascut.

Mamica de Ana–Adelina (24.09.2007) si 25 saptamani

Buna greyeras,
eu voi naste la polizu, daca bb (este no.3) nu se hotaraste sa se nasca intr-o ora (nu sunt din Bucuresti)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_55 spune:

Apropo de centura de siguranta la gravide, ca zicea Blue, am descoperit o smecherie f. utila pt locurile din fata. Imi pun centura regulamentar, fara sa stau pe ea, si o agat o data de frana de mana, asa incat sa nu stranga burtica

22+
Multumesc Doamne
PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor XIII heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desert_rose spune:

Eu o pun regulamentar si daca merg pana la paine, in cartier (o fac mereu cu masina), am un fix cu centura de siguranta. Cand stau in dreapta, ca sa nu ma stranga prea tare in aceasta perioada, o departez putin cu mana de burta, cativa cm sa nu ma stranga.... partea proasta e ca trebuie sa tin mereu mana acolo
La drumuri prin oras nu e deranjant, noroc ca nu (cred ca) mai fac drumuri lungi in aceste ultime 3 luni de toamna-iarna. "Smecheria" o aplic si cand conduc, adica destul de des: cu mana stanga o mai departez sa stea putin mai lejer, din cand in cand, dar nu pot chiar non-stop. Cand om avea burti de 9 luni nu stiu ce vom face

Am mancat din greseala un gogosar care era foarte iute (nu stiu de ce), imi arde si acum toata gura + gatul, am apucat sa si inghit putin... sper sa nu afecteze iuteala aia la bebe... :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Printesa, bun venit! Bebe sanatos si la termen.

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 30+ cu Gabriel

In love with my little kid :X

Mergi la inceput