Bulgarasi de ianuarie/februarie2013, capitolul 26
Raspunsuri - Pagina 18
tweetisor spune:
Desert_rose : f multe analize mi se par ... eu care sunt fan analize ..si daca nu sunt alea de trim 3 ... e cam ciudat sa le repetzi asha la scurt timp .. eu Hiv am facut in prim trim ..nu cred ca mai repet ... nu mi-a dat calciu\magneziu\fier : isi da seama din hemoleucograma .. toxo eu am reetat-o la 22 sapt ..cred ca mi-o va da shi mai spre sfarsit .. hepatitele nu le-am facut decat in trim 1 ...e ok asha sa le ai pe toate ..dar daca mai e sa le repetzi peste cateva saptamani shi nu le ai incluse in abonament ..e shi cam scumputz
Legat de streptococ : mie imi tot iese ala Tip B ... shi mi l-a recoltat shi in saptamana 30 ... o sa-l mai recolteze shi in 37 ... mie mi se pare inutil sa bag antibiotice in mine atata timp cat revine mereu .. e ok atunci apropae de nashtere ..macar atunci sa nu-l ai in organism ..eu nu am luat augmentin ... mi-a dat in sapt 22 cand mi-a ieshit ..ca sa scapam de el ..dar daca tot e posibilitatea sa-l am din nou ..voi lua acum antibioticul ... oricum shi augmentin shi zinnat ..se dau in sarcina .. acum na ..potzi sa-l inttrebi daca nu ar fi ok sa faci tratamentul mai pe la sfarsit ..eu am intrebat a zis ca e ok sa iau ori de cate oriimi iese asha preventiv ..dar medicul de familie a zis ca pot sa sar peste tratament deci ..am zis PAS .
tweetisor spune:
Scoica : mi se pae foare foarte utila ...mai ales ca mege de la 0 luni ... shi e comoda shi in mashina ..shi pt juma de ora o ora ...daca vrei sa nu mai cari landou - cand te duci a medic de exemplu ..plus ca o putem folosi pana la un an deci ... e ok
Mie doctorul nu mi-a recoltat el secretzile ..doar asistenta .. care a fost foare dragutza ..shi a zis shi ea ca e foarte safe oricum ..chiar shi acum la 30 de saptamani a folosit despartzitor din ala ..m-a durut dar fff putzin ... la 37 de saptamni ..doar pt streptococ va folosi doar un betzishor din ala steril ...
Legat de controle pe masa : dr meu niciodata nu mi-a facut ... ash fi vrut shi eu acum sa-mi fi facut cand vad la voi .. dar ..cred ca a considerat ca eco e suficient ... nu mi-a masurat colul niciodata decat la morfo (adik cat sa-mi zica mie - s-o fi uitat la el ..la eco ..dar nu a mentzionat niciodata marimea ) .. shi cum v-am zis : nu-mi zice cat cantareshte bebe shi pace ..imi zice sa stau linishtita ca e perfect ..
desert_rose spune:
Fetelor, multumesc tuturor pentru raspunsuri
Mena, analize mi-am facut si eu mai multe decat mi-au fost recomandate (si mai des). Iar dintre cele recomandate, am facut absolut tot, mai putin secretiile si recoltarea din col din trim 1 (din motivele expuse). Si mai putin dublu si triplu test, pe astea pur si simplu nu am dorit sa le fac, sa ma impacientez degeaba in caz de ceva (sunt impotriva avortului, deci nu ar fi schimbat cu nimic daca as fi aflat de vreo probababilitate care ramanea oricum doar probabilitate pana la nastere). Urocultura am mai facut, o sa mai fac, nu am o problema cu asta... Ziceam doar ca pana acum a fost ok de cate ori am facut-o in viata (si in sarcina) si nu stiu ce probleme poate evidentia, in cazul in care am dobandit ceva
Pt anemie stiu de obligativitatea combinarii cu vit C, fructele nu imi lipsesc in general din alimentatie, stiu si de verzituri ca sunt bune pt fier (dar in perioada asta mai greu). Despre sfecla stiam de la fostul MF ca este printre cele mai bogate alimente in fier (are si vit C, deci e 2 in 1, plus alte elemente nutritive bune pt tiroida mea), de asta am ales-o, e si perioada ei, as putea profita. Doar ca nu stiu care e "doza" maxima, ca sa zic asa. Dezavantaj: are un gust ORIBIL. Sunt o groaza de alimente bogate in fier, dar sunt cam capra si pe multe nu le suport :(
Mustul l-am evitat, desi m-au tot imbiat ai mei cu el, mi-a fost frica sa nu ma scoata prea mult la baie :D
Cat despre energizarea bebelusului, buna ideea cu portocala, am sa incerc... Cafea nu mai beau de ani de zile (m-am lasat chiar inainte sa ma las de tigari, am niste probleme cu inima), dar de cola nu m-am putut lasa, am baut foarte mult chiar si in sarcina. Probabil de aia era mai activ in unele zile Oricum, azi s-a intrecut pe sine, a fost mai toata ziua activ, parca ar fi simtit ca l-am "certat" aseara Probabil urmeza acum o perioada de pauza, el asa face.... cateva zile misca, cateva zile se odihneste (si ma sperie).
desert_rose spune:
Denisamada - Da, vad zilnic copii transportati in brate in masini, mi se pare inconstienta crasa...
Legat de scoica:
Eu consider scoica o investitie inutila, de banii aia pot lua altceva, indiferent ca ar costa sau nu o avere. Sigur ca, legat de obligativitatea unui sistem de transport al bebelusului in masina, nici nu incape discutia, doar nu il pun pe bancheta, nici nu il tin in brate, am vazut destule filmulete cu accidente incat sa ma conving de utilitatea scaunului de masina, chiar inainte de a ramane insarcinata. Cumparam chiar daca nu era obligatoriu. Dar scaun de masina, nu scoica pt masina (e o pasarica de-a mea, dupa ce m-am documentat intens pe tema asta). Din discutiile de aici imi sarise in ochi "scoica obligatorie pentru a parasi maternitatea", partea asta nu o intelegeam - la ce se refera mai exact. Adica trebuie sa dovedesc la iesire ca il transport pana acasa in siguranta? E o regula a maternitatilor? asta nu intelegeam... Nu ma vedeam carand si scaunul auto (mai voluminos si greu decat o scoica) prin maternitate, ca sa mi-l dea pe semnatura ca pot pleca cu bebe acasa
Deci sigur ca vom lua scaun de masina, initial unul pt 0-18 kg, au inaltator pentru nou-nascuti, sunt reglabile pe mai multe pozitii, inclusv extins complet, pentru nou-nascuti. Am tot comparat avantaje/dezavantaje intre scaun auto/scoica auto (folosita si in afara masinii), totul este in favoarea scaunului, pentru siguranta bebelusului. Nu mai zic ca este si o economie dpdv material. Scoica o poti folosi doar pana la cateva luni, deci trebuie scaun auto dupa. Iar in afara masinii nu voi folosi scoica (legat de asta si de pasarica mea - am citit diverse studii pe tema sigurantei si sanatatii bebelusilor), prefer in brate (in maternitate si nu numai) si in carucior (m-am orientat la unul cu landou, cu spatar ajustabil in mai multe pozitii). Purtatul bebelusului in scoica, in afara masinii, m-ar termina cu totul, nu ma vad carand cateva kilograme in plus, pe langa kilogramele lui bebe, nu sunt atat de fortoasa si de sanatoasa, ca sa o pot face
Apropo de landou folosit in masina... am inteles ca trebuie un sistem special de prindere pentru el, un kit pt masina, deci iese din discutie. In plus, imi pare prea putin safe..
greyeras, ma gandesc cu groaza cum voi purta copilul imediat dupa cezariana... si oare la cat timp voi fi cat de cat ok pentru a ma ocupa in voie de el, de a-l cara in brate (atunci cand nu e sotul acasa). Eu am si alte probleme de sanatate, nu ar fi doar operatia in sine care m-ar incomoda o vreme. Sa car si o eventuala scoica (care oricum iese din discutie), si copilul in ea... brrr, too heavy, mai bine doar pe bebe. :)
Ai adus vorba de iarna.... anul trecut in ianuarie erau zapezi cat casa... sper ca anul asta sa fie mai circulabil, ma amuz pe tema asta cu soatza - ca il voi pune sa ma traga cu sania la maternitate
Ioana55... asa zic si eu. Cert e ca atunci cand ma voi hotari sa le fac, voi apela doar la dr meu, e printre putinii ginecologi dintre cei vizitati la viata mea care sa ma fi facut sa ma simt cu adevarat confortabil pe masa... Sper ca si la recoltari sa fie totul ok, nu am mai recoltat nimic la el (inainte de sarcina mergeam in spital sau la diverse laboratoare, acum nu m-as lasa pe mana oricui, sa patesc ceva cu colul).
tweetisor - si mie mi se par multe, dar la cate am tot repetat.... mult a fost, putin a ramas, cum se zice. Pe mine m-a mirat putin ca mi-a dat sa repet unele pe care doar ce le facusem in urma cu o saptamana.... la fel, nu inteleg de ce sa mai repet hiv, sifilis si hepatite in fiecare trimestru (le-am facut in primul, mi-a zis ca mi le mai da si in al treilea). Mai ales ca nu le am in niciun abonament, toate analizele in sarcina le-am facut cu banii jos, mai putin in primul trimestru cele de la MF de sange (hemoleucograma, calciu, glicemie, acelea cateva - maxim 10, care erau oricum foarte ieftine). In rest, toate repetarile cu banii jos, la fel si alte analize recomandate de gine, la fel si ce am mai facut eu pt tiroida si pt alte afectiuni ale mele. Asa ca as cam renunta macar la hiv, hepatite si sifilis acum, daca oricum le-am facut in trim 1 si mi-a zis ca le fac si in trim 3. Restul le voi face, vreau sa stiu cum stau cu magneziul (mi-e frica de contractii), cu calciul (nu consum lactate), cu fierul ... Legat de fier - e bine sa fie facuta si hemoleucograma pt valorile hemoglobinei, eritrocitelor etc, dar si sideremia (pana acum sideremia mi-a iesit ok) si chiar feritina - desi pe ultima eu nu am facut-o niciodata, ma bate gandul sa o fac, sa vad care e treaba mai exact cu anemia mea (care nu se remediaza cu fier sintetic, de aia l-am si oprit, nu vreau sa ajung la supraincarcare, poate trebuie sa remediez altceva)...
Citat: |
citat din mesajul lui Mys Desert rose - bine ai revenit printre noi, scrie si tu mesaje scurte si dese :P Ca sa raspunzi cu citat --> Vezi ca deasupra fiecarui mesaj ai niste butonase, pt Quote - folosesti penultimul buton din dreapta cu o lista cu sageata verde |
S-a notat, mersi, nu remarcasem butonul. Nu prea ma descurc cu forumul :)
Scurte si dese, da, sper ca asa vor fi, acum, ca am ajuns "la zi"
Blue_sea spune:
Neata!
Rose, bine ai venit! Sarcina usoara in continuare!
Apropos de masina: cumnatul meu tocmai a participat la un curs cu Titi Aur unde se pune f mult accent pe preventie. Deci:
1. Obligatoriu cei care stau in spate trebuie sa poarte centura. In caz de accident de f multe ori soferul e grav ranit sau moare din cauza pasagerului din spate care efectiv zboare si ii rupe gatul.
2. Gravidele obligatoriu centura indiferent cat de avansata e sarcina. Si fara fentat gen trecut partea de jos a centurii prin spate.
Si la noi, la Maternitatile private te obliga cand pleci sa ai scoicuta. Noi am luat carucior pt ca intentionez sa scot Brotacelul afara cat mai repede.
Rose, referitor la anticortii AntiB/A. Se numeste incompatibilitate AOB si apare doar cand mama are grupa 0, iar tatal A, B sau AB. Pt ca, daca copilul va mosteni grupa tatalui pot sa apara ceva complicatii la nastere cand anticorpii mamei vor ataca hematiile bebelusului. Complicatiile nu sunt atat de grave ca in cazul incompatibilitatii RH-ului. Cel mai rau poate aparea un icter prelungit (4-6 saptamani), iar in cazurile ff grave care sunt si ff rare sa fie nevoie de transfuzie totala de sange la bebelus.
28+
greyeras spune:
citat din mesajul lui desert_rose greyeras, ma gandesc cu groaza cum voi purta copilul imediat dupa cezariana... si oare la cat timp voi fi cat de cat ok pentru a ma ocupa in voie de el, de a-l cara in brate (atunci cand nu e sotul acasa). Eu am si alte probleme de sanatate, nu ar fi doar operatia in sine care m-ar incomoda o vreme. Sa car si o eventuala scoica (care oricum iese din discutie), si copilul in ea... brrr, too heavy, mai bine doar pe bebe. :) Ai adus vorba de iarna.... anul trecut in ianuarie erau zapezi cat casa... sper ca anul asta sa fie mai circulabil, ma amuz pe tema asta cu soatza - ca il voi pune sa ma traga cu sania la maternitate |
La prima nastere am facut tot cezariana, sa stii ca m-am recuperat destul de repede, doar ca la inceput nu am avut voie sa ridic decat copilul. Nu a fost asa de greu precum imi inchipuiam.
Mamica de Ana–Adelina (24.09.2007) si 25 saptamani
greyeras spune:
Dar mamicile de fetite, ceva idei de nume? Am citit numai de baietei. E mai greu sa ne hotaram acum, suntem trei care venim cu idei si nu ne putem pune deloc de acord. Eu vreau Bianca, fata vrea Teodora, tati zice ceva de Ioana. Ma gandesc ca ne decidem cand ii vedem fetisoara. Abia asteptam sa o tinem in brate, e foarte activa. Si eu o simt destul de jos...
mena1906 spune:
citat din mesajul lui greyeras Dar mamicile de fetite, ceva idei de nume? Am citit numai de baietei. E mai greu sa ne hotaram acum, suntem trei care venim cu idei si nu ne putem pune deloc de acord. Eu vreau Bianca, fata vrea Teodora, tati zice ceva de Ioana. Ma gandesc ca ne decidem cand ii vedem fetisoara. Abia asteptam sa o tinem in brate, e foarte activa. Si eu o simt destul de jos... Mamica de Ana–Adelina (24.09.2007) si 25 saptamani |
Vad ca printesa cea mare are 2 nume deci, sfatul e sa alegeti tot 2 si la cea mica. Daca vrei o parere neavizata de mami de baietel, as alege Teodora tocmai ca cea mare vrea numele asta (o ajuta sa se apropie si mai mult de surioara ei) dar si pt ca e nume de sfant. La al doilea va intelegeti voi, oamenii mari .
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 30+ cu Gabriel
In love with my little kid :X
greyeras spune:
La Bianca - Teodora ma gandeam, sa vedem ce zic si ei. Mai era o varianta cu Bianca - Maria.
desert_rose spune:
citat din mesajul lui Blue_sea Rose, bine ai venit! Sarcina usoara in continuare! Rose, referitor la anticortii AntiB/A. Se numeste incompatibilitate AOB si apare doar cand mama are grupa 0, iar tatal A, B sau AB. Pt ca, daca copilul va mosteni grupa tatalui pot sa apara ceva complicatii la nastere cand anticorpii mamei vor ataca hematiile bebelusului. Complicatiile nu sunt atat de grave ca in cazul incompatibilitatii RH-ului. Cel mai rau poate aparea un icter prelungit (4-6 saptamani), iar in cazurile ff grave care sunt si ff rare sa fie nevoie de transfuzie totala de sange la bebelus. |
Multzu
Eu nu am 0, probabil de asta nu mi-a spus nimeni de chestia asta - si implicit de analiza. Mai bine...
Curios este ca mama are 0, tata AB, iar eu si fratele l-am mostenit pe tata. Chiar o intrebasem pe mama daca am avut icter cand eram mica, a zis ca nu. Acum am intrebat-o din nou, poate nu am inteles eu bine, a zis ca nu am avut nici eu, nici fratele. I-am spus repede (deh, ma documentasem acum ) ca am citit ca toti bebelusii fac icter, doar ca la unii e o forma foarte usoara si nu se vede. Probabil eu si fratele ne-am incadrat in aceasta categorie.
Bine ca la bebe meu nu trebuie sa ma stresez de alte posibile probleme la nastere (de ex. aia cu transfuzia, chiar daca e rara, eu sunt stresata de fel )
Cu RH-ul nu e problema..
citat din mesajul lui greyeras Dar mamicile de fetite, ceva idei de nume? Am citit numai de baietei. E mai greu sa ne hotaram acum, suntem trei care venim cu idei si nu ne putem pune deloc de acord. Eu vreau Bianca, fata vrea Teodora, tati zice ceva de Ioana. |
Ioana ar fi chemat-o si pe a mea, daca era de sex feminin (unul din nume)... Ma bucur ca se mai foloseste numele asta (ca se mai ia in calcul) E si nume de sfant, e si foarte frumos si pur (asa imi suna mie)
Ca nume de fetite imi mai plac Sofia, Ilinca... dar sotului nu ii plac deloc, ne-am chinuit putin in gasirea unui al doilea nume, in caz ca. Bianca si Teodora suna foarte bine, imi plac, suna bine impreuna... iar cum a zis si Mena, Teodora e si de sfant...