Lucruri necesare bebelusului dupa nastere....

Lucruri necesare bebelusului dupa nastere.... | Autor: AdinaCiup

Link direct la acest mesaj

Buna,sunt noua pe forum si viitoare membra a clubului mamicilor in mai putin de 2 luni .Am putine emotii , o gramada de intrebari si curiozitati desi sunt convinsa ca toate se vor clarifica odata cu venirea pe lume a micutului.
As dori sa stiu ce anume a-ti cumparat ptr bebelus inainte de nastere? Nu ma refer la bagajelul ptr maternitate ci la toate lucrurile pe care trebuie sa le aiba o proaspata mamica in casa cand se intoarce de la spital?.
Ce tip de carucior recomandati?Sau e k numai landoul in primele luni?
Multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruta1 spune:

buna! iti spun pe scurt ce am folosit noi: hainute, patut, biberoane si sterilizator( noi am avut de la Tommee Tippee, au fost ok, acum daca vrei sa alaptezi exclusiv la san, nu cred ca e nevoie sa le cumperi din timp), pompa de san, paturici, sac de dormit, carucior si scoica ( sunt ok cele de la Peg Perego), crema de fundulet(bepanthen), gel de spalat, cadita, prosoape, detergent pentru rufe bebe, batista bebelusului (pe asta o poti lua si mai tarziu), si neaparat sa nu uiti sa vorbesti cu medicul pediatru; ar fi bine ca la inceput sa vina la voi acasa, sa nu mergi cu bebe asa mic in spital sau in clinica. Numai bine si nastere usoara! :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

patut
carucior 2 in 1
sterilizator biberoane si suzete
lenjerie patut
1-2 paturici
cadita baie
geanta bebe
termometru digital
termometru camera
betisoare ureche
2 biberoane 120 ml, 2 biberoane 360 ml
tetine aferente
suzete
prosop de baie
cearceaf protectie schimb
cosmetice bebe
set forfecuta, pieptan bebe
perna alaptat
ser fiziologic
betadina
sirop colici Infacol
alcool
apa oxigenata
vigantol oil
vitamina A
baby drink
gripe water
Batista Bebelusului
masa de infasat
carusel pat
servetele umede Pampers
Pampers
cantar bebe
haine pentru minim o saptamana (ca sa nu fi nevoita sa speli ca poate nu ai timp si stare de sanatate potrivita)

si nu mai stiu .. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Eu am 2 baieti. La nici unul nu am avut biberoane, sterilizator, suzete ...Nu vad sensul ... daca chiar e cazul se pot cumpara si dupa dar poti fff bine sa nu ai nevoie de ele niciodata. Daca vei alapta la cerere ...
Betisoarele de urechi nu-s ok nici pt adult, dar ... ma rog, depinde ce vei face cu ele.
Cosmetice bebe ... in primele luni am folosit cu suuces doar apa cu tarate de bors. Pielea bebelusilor este ff subtire si se obsorb toate chimicalele din cosmetice. Plus ca la inceput trebuie sa se maturizeze si ea. Apoi am folosit Weleda si rar Klorane bebe.
Pipten ... eu nu am folosit. Forfecuta bebe sigur ... ca au niste unghiute ca lamele
Perna alaptat ... daca ai bine, daca nu iarasi bine. Eu am avut la aldoile baiat dar nu am folosit-o la alaptat ca nu ne-am potrivit.
Sirop colici Infacol ... poate nu e cazul. Eu nu m-am agitat sa iau din timp si nici nu am avut nevoie. I-am alaptat la cerere, i-am purtat ... si nici colici nu am avut.
Consider ca-s prea multe medicamente in lista de mai sus. Nu vad rostul.
[b]Baby Drink NU NU NU[/b] este printre cele mai proaste produse pt bebelusi. Este ffff dulce si contine ffff multe chestii nasoale.
Servetele umede ... sunt altele mult mai ok decat Pampers.
Cantar bb ... eu recomand sa NU ai pt ca te poti demoraliza fff usor. Daca ai impresia ca nu a luat in cateva zile cat crezi tu ca ar trebui, daca iti propune cineva sa faci probaba suptului (care este o maaare prostie) si nu iese ok in mom ala poti intra in depresie. Bebe se cantareste la fiecare luna in primele luni. Deci este posibil sa nu creasca deloc in greutate o sapt si sa creasca in lungime. Ce faci daca obs ca nu ia in greutate o sapt? Eventual cu cineva panicos langa tine ... bagi completare si ai facut deja primul pas spre intarcare precoce!!!

Carucior e ok sa fie cu landou in primele luni. Dar te rog sa studiezi si partea de babywearing (wrap, sling si mai incolo ssc - luna, manduca, boba).

Iti recomand cateva site-uri sa le studiezi pana nasti ...
http://atasatlasanulmamei.blogspot.ro/
http://alapteaza.ro/?page_id=214
http://www.nastecumsimti.org/
http://www.poarta-ma.ro/

Informare buna iti doresc si alegeri constiente!
Nastere usoara, bebe frumos si sanatos!

Mergi la inceput

Teo, nu era mai ok sa pui tu o lista a ta cu propuneri decat sa o "rumegi" pe a mea si sa o toci ? Zic si eu ...

Mergi la inceput

In alta ordine de idei, ce am scris mai sus e bine sa ai, nu esti si obligat sa folosesti. Intrebarea era "ce trebuie sa le aiba o proaspata mamica in casa cand se intoarce de la spital" si nu "ce foloseste exact o mamica cand se intoarce de la spital".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Imi pare rau ca te-ai suparat Baby! Nu am avut intentia asta. Chiar am vrut sa scriu sa nu o iei personal si nu am apucat ca s-a trezit praslea.

Si nu vad de ce sa dai banii pe o gramada de chestii care "doar sa fie" chiar daca nu le folosesti.

Mergi la inceput

Theo, inafara de Baby Drink care a ramas pur si simplu pe lista aia (e o lista facuta acum 3 ani cand ma pregateam sa nasc), eu am folosit cam tot. Nu in prima saptamana tot, dar a fost bine ca le-am avut in casa.

Baby Drink - de acord cu tine - l-am avut, dar nu i-am dat decat cred ca de 2 ori si nici eu nu sut de acord cu el. A fost bine ca l-am avut in casa, dar .... nu am apelat la el tocmai din aceleasi motive ca si cele expuse de tine.

Legat de lista mea, este o alegere personala. Din pacate nu exista o lista universal valabila, acceptata de vreun for superior, este o lista pe care eu personal am conceput-o. Acum, ideea fetei era (probabil) sa ne prezentam o parere; banuiesc ca va cumula mai multe pareri si va face propria lista. Asa ca toate de mai sus devin relative si nu "must have"pentru altcineva decat mine.

Mergi la inceput

Ah .. si ai mai spus ceva de Infacol. Depinde de copil, al meu a facut colici din a 4 a zi. Altii fac mai tarziu. Altii niciodata, dar e bine sa fii pregatita. Eu cu tot cu Infacol in casa, am avut 6 nopti complet albe, pe care mi-e putin greu sa le uit asa ca ... incerc sa ajut cum pot alte mame care pot pati ce am patit eu. Mai bine il ai si nu il folosesti, decat sa nu il ai si sa dai din colt-in-colt :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Ce am folosit eu cu adevarat dupa nastere (din cele multe chestii pe care le cumparasem dinainte):
- hainute (nu multe, ca nu se murdareste asa tare si creste asa repede)
- prosop
- vreo 2 paturici
- pampers + servetele umede
- scaun de masina
- cadita de baie
- termometru de camera + termometru uman
- forfecuta de bebe (super utila ca are niste gherute!)
- pernuta care sustine bebele in fata si-n spate (nu stiu cum ii zice) ca sa doarma putin intr-o parte
- pentru mine: tampoane de sani ca ma faceam ca porcu' de lapte
Atat!

Am mai folosit putin:
- patut cu cearceafurile aferente (in principiu dormea cu noi)
- carut landou (prefera in brate)

Ce as fi folosit de la inceput, dar eram cam toanta pe-atunci:
- sling/wrap (urla ca apucatul in carut)

Ce aveam in casa si s-a pus praful pe ele:
- suzeta
- biberoane
- lapte praf
- anti colicoase (sanul rezolva orice problema)
- cosmetice de bebe
- jucarele

O nastere usoara si un bebe sanatos care sa te umple de bucurie!

Mergi la inceput