benzina pentru scos pete

benzina pentru scos pete | Autor: maria_alexia

Link direct la acest mesaj

am o problema: am varsat ceva adeziv pe mocheta. pe ambalajul lui scrie ca e solubil in benzina.
intrebarea ea: cum sa procedez?

mocheta e mare si lipita, exclus s-o duc la curatat. am cautat prin magazinele de chimicale, n-am gasit nici o "benzina" minune.
iau benzina de la pompa intr-un recipient? si apoi ce fac cu ea, frec pata?

multumesc anticipat daca puteti sa ma luminati .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

din cate stiam, benzinariile nu au voie sa vanda combustibil in recipient. poate la vreun service/atelier auto sa gasesti pe cineva dispus sa-ti dea benzina intr-o sticluta, ceva.

dar ce fel de adeziv este, pentru ce era recomandat ? nu merge sa cureti cu diluant pentru vopsea sau acetona ? doar benzina il dilueaza ?

daca faci rost de benzina, incerci intai pe o suprafata mica, mai putin vizibila (daca exista), sa vezi daca nu se decoloreaza/deterioreaza materialul mochetei. cred ca poti incerca sa cureti punand putina benzina pe o bucatica de material mai gros, gen prosop.
toata operatiunea (testarea si curatarea propriu-zisa) ar trebui sa le faci cu geamurile camerei larg deschise, eu una as scoate din priza toata aparatura din camera respectiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Citat:
din cate stiam, benzinariile nu au voie sa vanda combustibil in recipient

Nu in PET, ci in canistra metalica - dar ei nu-i trebuie atata benzina.

Daca stii pe cineva care sta la curte si are masina de tuns iarba...voila benzina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Eu am luat benzina la PET, pentru o masina de tuns iarba.
Dar eu cred ca e vorba de benzina aia la fiole, cu care se incarca brichetele. E drept, nu stiu unde se mai vand dar pot sa intreb, stiu pe cineva cu o bricheta d-aia.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Si eu stiam ca nu au voie sa vanda in recipiente de plastic...dar ma rog, la cat a ajuns benzina, cred ca ar face orice sa aiba clienti.

Mergi la inceput