Hai Mada81lina !!! Minuni de Nov-Dec 2012 (37)
Raspunsuri - Pagina 14
angiuta spune:
Aschiuta ringelröteln e o boala rara in Ro, se numeste infectie cu parvovirus b19. A trebuit sa fac test de sange sa vad daca sunt imuna si nu sunt apoi am repetat dupa 2 saptamani si din fericire nu am contactat boala. Dar atata timp cat a fost pericol de infectare l-am tinut pe Vladut acasa. E aiurea pentru ca boala nu prea arata simtome la adulti si o pot avea fara sa-si dea seama.
Veste buna e ca procentul in care infectia se transmite la fat in cazul infectarii gravidei e destul de scazut, sub 33%. Ginecologul meu mi-a zis ca in cei aproape 20 de ani de experienta nu a vut nici un caz in care boala sa se fi transmis fatului.
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 32+
angiuta spune:
menics felicitari! Sa ai un bebe sanatos, putin plangacios si mancacios!
Mada Nastere usoara!
Eu am racit, e din ce in ce mai rau...sper sa pot dormi la noapte.
aschiutza spune:
Doura, Angiuta, multzam de raspunsuri .
Hmmm, deci e clar, nici la asta nu am anti-virusi, exact cum nu am la varsat de vint (ceea ce a uimit tot cabinetul la care merg ).
Angiuta in ce saptamina erai? Cazurile erau direct la el in grupa? Cit timp a fost pericol de infectare ?(am inteles ca se transmite pina apar petele , deci pina sa stii ca are boala).
A.C spune:
Fetelor,in ciuda parerii pe care o aveti despre facebook,va spun ca e SUPER ! Spre deodebire de DC unde totul e public ,acolo avem un grup privat,inchis si ABSOLUT NIMENI nu poate citi ce scriem acolo,decat persoanele pe care le adaugam noi.Doura a creat grupul si avantajul este ca suntem mult mai active.Putem posta poze,muzica,orice !
Hai,alaturati-va noua !Macar incercam !Daca majoritatea va spune ca nu le place ,renuntam si gata.Ramanem la DC.
Alina 36+ mami de Delia ( 6 ani)
angiuta spune:
Gradi lui Vladut e cu sistem deschis, nu au grupe.
Da, asa este, pericolul de infectare e pana apare eruptia ca si la scarlatina.
Dupa o saptamana de cand a aparut boala m-a sunat educatoarea si mi-a zis ca respectivul copil a venit iarasi si are certificat ca e sanatos de la pediatru si nu s-au anuntat alte cazuri. Asa ca l-am dus iarasi la gradi. A fost totusi cam devreme pentru ca perioada de incubatie e de 2 saptamani dar saracul copil se plictisea prea tare acasa.
Nu mai stiu exact cate saptamani aveam, cred ca 27-28 aproximativ.
Mai bine suni la gineco si ii intrebi daca e nevoie sa faci un test in cazul in care exista un copil infectat la gradinita.
Daca contactezi boala oricum nu prea se poate face nimic, doar monitorizare prin ecografii pentru a vedea daca bebe e afectat.
aschiutza spune:
Angiuta, multzam. La noi nu e sistem deschis. Se intilnesc doar pe hol si folosesc in comun doar sala de sport , pina si baile le au separate. Daca mai apar noi cazuri, il voi tine si eu acasa. Din pacate la doctor pot merge de abia vineri, il voi suna insa sa imi faca programare (ma rog, moasa, nu el , ca el ma vede la 2 luni).
Citisem ca ar fii grav pt fat doar pina in saptamina 22, dar vad ca doctorul tau nu ti-a zis nimic de asta si erai binisor peste.
Germanii astia au numai crocozauri pe care eu nu i-am vazut cind eram mica si am fost de la 6 luni la cresa: boala mina-gura-picior, varsat, scarlatina si amu asta. Noi ne luptam doar cu hepatita direct . Da ghinionul meu, ca nu am anticorpi la mai nimica ...
andie_n spune:
Hello fetelor! Ce mai faceti? Eu pierd vremea pe la serviciu, am venit sa le spun "La Revedere" colegilor si sa las cererea de concediu si sa imi iau adeverinta pentru spital de la hr, dar persoana de la hr lipseste asa ca mai pierd si eu vremea pe la caculator si pot sa va raspund.
In primul rand, FELICITARI MENICS! Bb Alex sa fie sanatos, mancacios si fara colici si sa aiba parte doar de fericire si noroc, iar tu sa te refaci cat mai curand si sa ai laptic pentru bb!
Iulia, multumim de sfaturile in privinta imbracarii lui bb. Eu ma gandeam sa-i iau un costumas alcatuit din body cu maneca lunga (fara picioare) si o salopetica cu botosi, plus manusi si caciulita. Peste ar veni un costumas de fas gros cam ca cel din linkul tau. Oare o fi putin? Si mai ma intreb daca sa merg cu scaunul de masina sau cu landoul cand o iau de la maternitate. Parca as inclina totusi spre scaun, ca teoretic el e cel mai sigur pentru copil in masina, dar nu stiu sigur. Nu mi-e foarte clar cum sa fac cu tratamentul de tensiune, mie mi-a zis sa iau cate o pastila daca trece tensiunea de 14 cu 9, data trecuta cand am luat am avut 137 cu 86, dar a insistat sotul sa iau si in ziua aia, si tocmai pt ca eram la limita n-am vrut sa mai iau dupa. Aseara insa a fost si mai mare tensiunea asa ca diseara vad cum e, si o sa o sun pe doctorita sa o intreb daca continui cu pastilele daca diseara e mai mica.
vreausaninga, intr-adevar cele mai de incredere tensiometre sunt cele clasice, dar exista si din cele digitale care sunt destul de accurate (stiu pt ca si mama si bunica au avut tensiune si au avut tot felul de tensiometre). Ideea e ca trebuie verificat sa zica la fel ca valorile obtinute la spital.
Aschiutza, multumim si tie pentru sfaturile despre imbracamintea la iesirea din spital.
Dannnah, linisteste-te, se mai intampla sa fie diferente chiar mari intre diverse masuratori ale copilului. Asa e si Ema, ea are masuratorile la oase (mai ales femurul), mai mici decat varsta gestationala, chiar si cu 2 saptamani, iar cele de la cap pana la cu o saptamana avans. Acuma sunt la serviciu si nu am exact valorile, dar o sa le scriu diseara pe cele de la 32 de saptamani. Oricum, doctorita a zis ca e ok (doar la fel, ca e capul mai mare, ceea ce intr-adevar nu e veste buna pt dorinta mea de a naste natural). Discuta cu sotul tau, probabil te vei simti mai bine sa iti impartasesti grijile cu el, si o sa vezi ca trece si timpul asta si vei fi impreuna cu familia ta, fara influente exterioare.
Doura, imi pare rau ca nu te-a lasat Misso sa dormi azi noapte, poate ai recuperat azi. Ce intuitie ai avut sa intrebi de Menics !
Cellena, ai dreptate, sunt diferente intre ecografii chiar si cand sunt facute de acelasi doctor, pe acelasi aparat.
Angiuta, succes cu inscrierea la scoala!
Gina, foarte bine ca tensiunea e buna, daca iti da la fel cu alt aparat care stii ca e bun, super, n-ai de ce sa te ingrijorezi. Speram sa te poti odihni mai bine ca sa iti treaca de tot durerea. Felicitari pentru cele 38 de saptamani!
Angelique, felicitari si tie pentru 33 de saptamani. Ai incredere, veti ajunge si la 37 in curand, oricum de acum incolo incepe sa fie din ce in ce mai safe pentru bb, dar bineinteles ca cu cat trece mai mult timp, cu atat mai bine!
Ina, hai ca mai e putin pana la concediu. Speram sa stea printesa ta cuminte macar pana termini serviciul.
Onutz, super rezultatele la control si bine ca ai verificat si ca tensiometrul e ok.
Aschiutza, sanatate, sa nu ia nici copilul tau nici tu boala respectiva.
Popi, si eu am facut consulturile alea preanestezic si neonatal, la mine la preanestezic a fost cel mai mult vorba de tratamentul cu Clexane si cat tb sa treaca pana la anestezie si de tensiunea mare (mi-a masurat-o si ea si a iesit si mai mare decat iesise mai devreme la control la doctorita mea, dar a zis ca e din cauza stresului). Nici eu n-am facut nici o operatie si n-am nici o alergie, dar a avut destule de completat in formular. La consultul neonatal, i-am zis de alergiile la gluten si lactoza ale sotului si a notat pt ca din pacate pot fi ereditare si sa stie ce fel de lapte praf ii poate da lui bb daca Doamne fereste e nevoie. Si eu am zis ca vreau sa alaptez si sa stau in camera cu copilul, sper din tot sufletul sa si reusesc. Dap, si noi ne-am facut planul B in legatura cu nasterea, dar sotul a zis ca intai face scandal la Medlife inainte sa ne decidem sa plecam . Oricum, sa dea Domnu' sa n-avem probleme nici una din noi.
Si sa nu uitam, HAI MADALINA !
O zi buna in continuare tuturor!
Andreea 36+ cu Emilia
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.6, Femibion2, Cetebe, MagneB6, 2 Maltofer Fol, Dopegyt la nevoie
ary_v spune:
Felicitari Silvia si Menics! Sa fiti sanatoase si voi si bebeii! Crestere usoara!
Fetelor, greu reusesc sa va urmaresc, mereu raman in urma cu cititul. Eu inca mai lucrez pana la sfarsitul lui noiembrie, sper ca dupa aia sa pot tine pasul cu voi.
Astazi facem si noi 32 de sapt., acus avem si noi eco de trim 3. Sper sa fie totul bine..
Nu mai stiu cine intreba de a doua nastere, daca vine bebe mai repede. In cazul meu asa a fost, am nascut la 37 de sapt si 6 zile. Iar a doua nastere a fost incomparabil mai usoara decat prima. Au inceput contractiile pe la 24.30 si la ora 2 deja nascusem. Deci fetele la al doilea bebe nu zaboviti foarte mult acasa. Eu nici nu am avut timp sa ma dezmeticesc bine. Cand am ajuns la spital ma gandeam ca de acuma trebuie sa ma pregatesc pentru travaliu si cand m-au urcat pe masa aveam deja dilatatie 9. M-au dus in scaun pana sus la sala de nasteri si acolo cand sa ma urc in pat mi s-a rupt si apa.
Ca tot era discutia despre ruptul apei, la mine nu a siroit nimic, am auzit o pocnitura si am facut balta jos. Cred ca depinde de cat esti de dilatata la momentul cand se rupe apa. Daca esti putin dilatata siroieste pe picioare la vale (asa a fost la prima) daca esti f dilatata se schimba situatia.
Bebe se poate naste natural si daca are 4Kg, eu i-am nascut cu 4Kg si 4,1 Kg, fara probleme deosebite, atat ca m-a taiat.
almy spune:
Felicitari Menics!!!! Recuperare rapida, bebe sanatos, mancacios si alaptare usoara iti doresc!!!
Na ca m-a luat si pe mine plansul, frateee, ma duc sa mai shmotruiesc ceva, ca prea am facut pauza. Azi trebuia sa facem geamuri, dar ploua! Soacra-mea cred ca ma va lega, fiindca la inceput mi-a zis frumos sa nu ma bag la curatenie, dar nu ma las, cum sa stau pur si simplu? Si am inceput sa simt o usoara tensiune in vocea ei cand imi zice: "tu nu mai pui mana pe nimic!" E de bun simtz ea, dar pana la urma scoate cordoanele de la halate si ma leaga de vreun scaun...
Alma 37+ cu , mami de Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008)