Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 74 -
Raspunsuri - Pagina 13
myhadavid spune:
mie imi zicea hematoloaga ca probabil vom face 0,8...cand i-am pomenit ginecologului, el a ramas masca...cica ar fi cam mult, ca 0,6 se da la cezariene.
Mai vedem cand va fi cazul
Ileana.M spune:
Eu stiu ca se face tratamentul in functie de o serie de analize de de greutate. Stiu de la amica mea ca i-a crescut doza cand a trecut peste o anumita greutate. Si lunar ii mai facea o serie de teste (legate de coagulare, D-dmeri si altele). Nu stiu exact tot. Voi afla cand va fi cazul. Dar cel mai simplu este sa va intrebati medicii.
Mutatii:
- PAI 1 4g/4g homozigot
- MTHFR C677T heterozigot
1 sarcina oprita in evolutie 11 saptamani (02.06.2012)
myhadavid spune:
Ileana, cu siguranta voi ajunge la cabinet...dar, daca mi se pozitiveaza testul vinerea...sau, mai am bafta sa nu fie in oras...ce fac??? Am asa o presimtire sper sa nu ma dezumflu prea repede
MariaBcf spune:
Am ajuns acasa de la Dr Hematolog de azi voi face Clexane 0,4 mg . Mi-a dat sa imi fac si o serie de analize la 1 saptamana de la inceperea tratamentului ( D Dimeri , coagulograma , hemoleucograma, )
Sarcina oprita din evolutie noiembrie 2011- 5 saptamani, iulie 2012 - 6 saptamani.Mutatia PAI 1 - homozigot. Mutatia MTHFR C 677T- heterozigot
Cris_25 spune:
Of mai fetelor ... tot citesc si eu pe la voi ... si ma minunez de cate rele se intampla Mi ciuda maxim...ca sunt atatea fete care raman insarcinate fara sa-si doreasca ... si noi ne luptam atata!!!
Maria, felicitari pt burtica ... Am inceput si eu de ieri sa iau Clexane de 0,4 ... Sunt posesoarea unei burtici de 5 saptamani ... si nu vreau sa risc nimic!
Va pup fetelor ... si va doresc numai bine!
Gena MTHFR Mutatia 677 C>T Heterozigota
Gena PAI Mutatia -844G Homozigota
FIV1, FIV2, feb-nov 2010 Cluj, dr. Surcel, nereusite
FIV3, august 2011 Budapesta, dr. PK, nereusit
FIV4, aprilie 2012 Budapesta, dr. PK, nereusit
FET noiembrie 2012 Budapesta, dr. PK, reusit
MeAlex spune:
Maria, Myha, tratamentul nu se da in functie de tipul de nastere,
Doza de 1 mg/kgcorp se da daca ai avea probleme mari, cheaguri, accidente trombotice, asta e doza terapeutica, noua ni se da cea profilactica. Se ajusteaza si dupa kg, dar nu pana la 1 mg/kgcorp. Dupa cateva zile de clexane, se face analiza antifxa care arata cum stai, intervalul de valori normale dat de synevo, este 0.1-0.4, eu as zice ca trebuie mentinuta la partea superioara a intervalului. Alte analize nu au valoare in sarcina si in timul tratamentului cu clexane.
Cris_25 spune:
MeAlex, eu sunt incepatoare cu clexane-ul ... Analiza asta antifxa ... ti-o recomanda medicul... sau poti sa o faci si tu de capul tau? E analiza de sange banuiesc ... oare se poate face si dupa-masa sau doar dimi?
MeAlex spune:
Criss, pe site-ul Synevo, la pregatire pacient, scrie ca nu e necesar, la alte analize scrie "a jeun", pe nemancate.
Analiza e cam scumpa, la Synevo costa 200 lei (o poti face de capul tau), dar daca esti monitorizata la Fundeni, de dr. Uscatescu, o faci gratuit.
Uite aici despre analiza:
http://www.synevo.ro/anti-fxa-activitate-reziduala-factor-xa/
Cris_25 spune:
Eu sunt din Cluj ... deci nu se pune problema de Fundeni
MariaBcf spune:
Cris la ce Dr mergi? Ai fost la Dr hematolog ?
Sarcina oprita din evolutie noiembrie 2011- 5 saptamani, iulie 2012 - 6 saptamani.Mutatia PAI 1 - homozigot. Mutatia MTHFR C 677T- heterozigot