Ce gatim azi (91)
Raspunsuri - Pagina 35
dia_filipas spune:
Va rog frumos, ma puteti ajuta cu reteta pusa de histamina cu pireu de cartofi si carne de curcan, ceva ca un sufleu? Am citit-o undeva, nu mai stiu unde si nu o gasesc... Multumesc!
Si on topic: maine ciorba aita si pulpe de pui pe gril cu cartofi prajiti.
Dia,cu Miruna povestitoarea (15.07.2008) si Sofia exploratoarea (21.11.2011)
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dia_filipas Va rog frumos, ma puteti ajuta cu reteta pusa de histamina cu pireu de cartofi si carne de curcan, ceva ca un sufleu? Am citit-o undeva, nu mai stiu unde si nu o gasesc... Multumesc! Si on topic: maine ciorba aita si pulpe de pui pe gril cu cartofi prajiti. Dia,cu Miruna povestitoarea (15.07.2008) si Sofia exploratoarea (21.11.2011) |
Citat: |
citat din mesajul lui histamina reteta tare ieftina si ff buna: 1 kg de cartofi- 2lei 3 oua- 2 lei 2 spinari de curcan- 7 lei 1/2 l lapte- 2 lei 100 de gr unt- 2 lei sare, cimbru. total=15 lei, cu tot cu gaz 20 de lei,dar se papa 3 zile 2 persoane. optional o leg d epatrunjel verde- 0.5 bani se fierb cartofii si se paseaza, se amesteca piureul cu un ou si 1/2 din lapte si 3/4 din unt. carnea de curcan dezosata se toaca si se amesteca cu ouale, sarea,cimbrul si laptele ramas. cu restul d eunt se tapeteaza un vas jena (cu capac ar fi mai bine), apoi s epune piureul,inclusiv peperetii vasului si pe fundula cestuia. peste piureul de pe fundul vasului se pune carnea de curcan,uniform. se da la cuptor pt 35-40 de min,foc mediu. din spinarile ramase,adaugam un morcov,2 pastarnac,o telina=5 lei,o leg patrunjel=0.5 lei, un ou si 5 linguri de faina/3 de gris- 1 leu si gata supa cu galuste.6.5,cu tot cu gaz,10 lei. deci cu 30 de lei, 2 feluri de papa pt 2 persoane suficient pt 3 zile. tot in Obor, in hala noua, la etaj, am vazut genunchi de curcan-6 lei kg 1 kg pentru se fierbe 1/2 kg de genunchi de curcan cu o ceapa in 3 l de apa,pana apa scade la sfert.se scoate carnea,se aseaza in caserole mici,iar peste zeama ramasa se pune usturoi ( 2 lei) zdrobit.se strecoara,se toarna peste carne si gata piftia.- 5 lei 4 portii de piftie 1/2 kg de carne se inabusa intr-o suta de gr de unt,alaturi de 3 cepe mari,5 catei de usturoi,cimbru,sare, o telina mica.- 5 lei legumele, 2 lei untul legumele-s taiate solzisori. la final se adauga 2 conserve de rosii taiate cubulete (2 lei buc,deci 4 lei) si o leg de marar- 0.5.se scade putin si se baga la cuptor 15 min.o super tocana.- 10 lei 6 portii adica 15 lei pt doua zile. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea |
Alexandra Maria
14.12.2007
dia_filipas spune:
Multumesc! O si salvez sa nu o pierd iar!
Dia,cu Miruna povestitoarea (15.07.2008) si Sofia exploratoarea (21.11.2011)
stefulici spune:
Mai am prin frigider:
supa de pui cu galuste si pilaf de pui, osropel de pui.
Astazi am gatit:
Fasole scazuta cu ceapa prajita in untura
Tocanita din pui de tara cu ardei copti.
iarina_r spune:
Am executat si eu un file somon la gratar si garnitura de cartofi dulci la cuptor cu rozmarin si piper. Separat am mai facut ficatei de curcan in vin rosu si usturoi.
A pregatit cineva bame? Am in congelator si as vrea sa le gatesc maine, fara carne.
Gena MTHFR Mutatia C677T - genotip heterozigot; Factorul XIII mutatia V34L - genotip heterozigot; tiroidita Hashimoto
mamica de ingeras Eva 38+ s
"Cand iubesti o floare adapostita de o stea, privesti cu drag spre cer pe inserat" (Antoine de Saint-Exupery)
osna spune:
-salata de ton cu de toate,fara maioneza de aceasta data
-baghete cu faina integrala si cartof copt
-snitele cu piure, pentru baieti
cinta spune:
eu am facut aseara o oala de ciorba de fasole groaza, cu ardei grasi, tu taiteti, etc. pt gust am adaugat si castraveciori murati si sunculita prajita... acum ma duc sa imi incalzesc o farfurie.
maine fac o salata cu oua fierte, cascaval, salata verde, rosii mici, marar, crutoane de paine. si apoi pasta taliateli cu sunculita prajita, parmezan, sos pesto.
cred ca sunt in perioada in care as adauga sunca prajita la orice - mai putin la inghetata
pofta buna!