carucior pentru bebe

carucior pentru bebe | Autor: emilia.m

Link direct la acest mesaj

buna.
Apelez la voi deoarece caut de ceva timp pe net si prin magazine un carucior care sa indeplineasca mai multe criterii. Sa fie 2 in 1 scoica si parte sport montabile pe cadru sau 3 in 1 landou, scoica si sport montabile pe cadru, sa se stranga usor si sa incapa in portbagajun unei masini hatchback fara sa umple tot portbagajul, sa fie usor (max 10 kg cadrul+ piesa montata fie ea landou, scoica sau parte sport pt ca urmeaza sa fie foarte plimbat pe scari 2 etaje zilnic) si daca se poate sa coste max 1500 ron. Exista asa ceva sau caut degeaba? Multumesc anticipat.

15+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2, Aspenter 1 la 3 zile, Elevit 1 la 2 zile, Euthyrox 100, Medyn 1 la 2 zile, Magne B6, Vit C si Utrogestan

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Daca ai nevoie sa-l cari doua etaje in brate cu copil cu tot ( si roaga-te sa nu faci cezariana!) uita de landou si orienteaza-te spre un carucior si mai usor de 10 kg. copilul una-doua ajunge la 6 kg si pana pe la vreo 12 il tot duci cu caruciorul.

Nu iti trebuie neaparat nici 2 in 1, scoica poti sa o iei sparat.
Vei prinde vara cand bebe va avea cateva luni. Daca va fi o vara caniculara ca asta i-ar fi cald bebeului in landou si nu mai zic in scoica montata pe carut. Transpira in scoica si in masina, la aerul conditionat, dar afara in canicula!

Eu mi-am cumparat un Chicco Liteway, are 7.3 kg, folosibil de la nastere pana la 3 ani, a costat in jur de 600 RON. Il folosesc de 5 luni, uneori ies si de 3 ori pe zi din casa si sunt f multumita. Vara i-am scos husa de la spate si se ventila f bine copilul, ii circula aerul, comparativ cu cei care stateau inchisi in ladou, nu mai zic de cei prinsi in scoica montata pe carut. Alt avantaj pt vara, copertina se poate misca fata-spate ca sa apere copilul de soare. Pentru iarna are o husa groasa si are si husa de ploaie.
Copilul se prinde in centuri, nu pun niciodata in carucior copilul neprins.
Tot ce e panza pe el se pate scoate si spala in masina.
Se pliaza tip umbrela, incape in orice portbagaj si nu ocupa mult loc. singurul dezavantaj -cosuletul e cam mic, dar sufucient pentru plasa in care duc schimburi pentru copil. Daca fac cumparaturi le mai atarn de manere.

Scoica am imprumutat-o de la niste prieteni, se gasesc si de cumparat separat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Si eu recomand carucioare mici si usoare, fara scoica si landou.
Eu am avut un ditamai caruciorul Bertoni Atlanta cu landou, teribil de greu, greu de manevrat, iar landoul l-am folosit ff putin.

Mai bine iti iei un carrier gen wrap, sling si un carucior usor, ca cel recomandat mai sus, indiferent daca stai la curte sau la bloc. Pana la urma, cele sport se lasa pe spate aproape de orizontala. Eu imi aduc aminte cum ajungeam acasa cu copilul in brate si impingand la carucior. Se intampla tuturor.

Cum am mai spus eu am avut un mega carucior, am dat vreo 1000 de lei pe el, scoica am luat-o separat, tot cam degeaba, pentru ca am folosit-o ff putin ca scaun auto.

Si inca o sugestie: nu lua caruciorul pana nu nasti. Iti va fi mai usor si mai drag sa tii bebelusul in brate la inceput. Si vei vedea carucioare peste tot in jurul tau. Alege atunci.
Pupici si sarcina usoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruta1 spune:

Indeplineste criteriile tale caruciorul Peg Perego. Are landou, scoica si partea sport, este usor - 10 kg (sasiu + landou; sasiu + scoica sau sasiu + parte sport), simplu de manevrat si incape in portbagajul unui Matiz.

Mergi la inceput

Inca un sfat, nu cumpara online pana nu vezi caruciorul fizic: materialul, cum se manevreaza, tot.

Eu zic ca e mai bine sa-l cumperi inainte de a naste caco dupa iti va fi mai greu sa umbli prin magazine si vei avea mult mai putin timp pt studiu de piata.

Inca un avantaj la al meu: se manevreaza bine si cu o singura mana. Si eu am mai fost nevoita sa o duc pe a mea in brate in timp ce impingeam la carut, cand era ma mititica, mai nou nu( are 5 luni). Uneori imi adormea in brate si o plantam apoi in carut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_stefi spune:

http://www.pentru-copii.org/product/12/37/Carucior-Ieftin-3-In-1-Trio-Pierre-Cardin.html

Ce spui de acesta?

Edit: Poti sa te uiti pe net sa iti faci o idee si sa stii ce sa cauti cand intri intr-un magazin si sa stii la ce preturi sa te astepti,dar la fel ca lavi02 te sfatuiesc sa nu iei nimic fara sa nu vezi produsul inainte.Si,din nou,cum a zis lavi,cel mai ok e sa il luati inainte de a naste.Nastere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri. Situatia e cam asa. O sa fac cezariana ca am placenta foarte joasa de la 12 sapt pana la 15 s-a ridicat fff putin si medicii la care am fost mi-au zis dupa consult si ecografie ca se mai poate ridica dar nu suficent cat sa scap de cezariana deci cu caratul lui bebe in brate, wrap, sling, marsupiu va fi mai greu la inceput.
Eu stau la etajul 8 si liftul urca doar pana la 7 dar acasa la mine si la coborat si la urcat ma ajuta sotul care e acasa tot timpul deci asta nu e o problema.
Dupa ce bebe face 6 luni (adica prin Octombrie) eu o sa ma intorc la munca si in fiecare dimineata inainte de servici va trebui sa-l echipez, sa-l pun in carut si sa-l duc la mama. La blocul ei este problema, ca acolo nu are cine sa ma ajute sa urc cu bebe si carutul sau 1 etaj (blocul are parter inalt si pana la interfon si lift sunt vreo 10 trepte).
Nu se poate sa nu-l duc in carut/scoica pt ca in masina pana la mama n-am cum sa-l tin altfel decat in scoica si mama mea e batrana, nu poate duce un copil in brate/sling ci numai in carut cand iese la cumparaturi sau la plimbare cu bebe. De aceea vreau un carut usor. Mi-au placut Kunert Silver, Arte 3x3, Expander, Hauck Eagle Trio dar sunt foarte grele. Doar rotile si cadrul metalic au 9,5 kg la care se adauga cam 2 kg scoica sau 6 kg partea sport si eu as fi vrut ceva care sa aiba cu totul greutatea de max 10 kg.
Nu o sa cumpar online, doar dupa specificatii si modele ma uit online si apoi o sa caut sa le vad in magazin si sa testez cat de mult tot ce ma intereseaza.
mami_stefi, Pierre cardin-ul este f frumos si exact ce as vrea dar greutate totala carucior si accesorii: 17 kg e problema.
Andruta, and zici Peg Perego te referi la Kids Tour - Cangaroo sau la alt model. Pare super ok ca vad ca are 10 kg dar trebuie vazut in magazin totusi ca daca specificatiile de pe net nu sunt exacte si doar cadrul are 10 kg e aceeasi problema. Multumesc de recomandare, sper sa fie cel pe care il caut.
Lavi, Chicco Liteway da posibilitatea utilizarii de la 0 luni in sensul ca se lasa pe spate asa incat bebe sa doarma in el la orizontala ca in patut sau landou? Tot caut pe net dar din imagini nu imi dau seama bine, pare ca se inclina doar pana pe la 45 grade nu perfect orizontal si daca copilul meu o sa faca la fel ca fetita prietenei mele adica sa nu doarma decat perfect la orizontala si sa nu suporte sa stea legat cu centurile din carut o sa fie clar o mare problema.
Multumesc mult inca o data tuturor

15+

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2, Aspenter 1 la 3 zile, Elevit 1 la 2 zile, Euthyrox 100, Medyn 1 la 2 zile, Magne B6, Vit C si Utrogestan

Mergi la inceput

Emilia, se lasa aproape la orizontala, nu perfect, sa zic la vreo 5-10 grade dar e omologat pentru a fi folosit de la nastere. Oricum a mea regurgiteaza cam mult si mi s-a recomandat si patutul sa i- l ridic la 15 grade si a confirmat si pediatra ca e foarte bine cum e in carucior, a vazut-o in carucior prima oara la 6 zile.

Sa nu stea in centuri nu exista, in scoica asa trebuie sa stea. Daca il obisnuiesti de la inceput va sta. se poate sa nu stea daca uneori il lasi neprins si stie ca are alternativa. Daca il prinzi tot timpul nu are de ales.

Verifica si Hauck Capri, are finuta mea si cica e destul de usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca.v spune:

iti recomand cu incredere caruciorul nuna pepp la care se poate atasa scoica nuna pipa. greutatea scoica cu carucior este cam 12 insa mama ta poate sa foloseasca doar caruciorul fara scoica pentru a fi mai usor. este o marca cu produse de calitate foarte buna si cu un design foarte frumos si calitatea. eu la acesta m-am oprit pentru al 2-lea copil dupa indelungi cautari. l-am gasit aici
http://www.pikitimi.ro/carucior-ultracompact-pepp-2012-nuna-3959.html
si review-uri foarte bune aici:
http://carucioare-copii-review.blogspot.ro/2012/08/caruciorul-nuna-pepp.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Din ce-am gasit singura pana acum asta e cel mai usor www.ibebe.ro/products/Carucior-3-in-1-Vector-Air.html" target="_blank">http://www.ibebe.ro/products/Carucior-3-in-1-Vector-Air.html
dar cum mai am destul timp sa iau o decizie ma uit imediat la recomandarile voastre si discut cu sotul toate variantele. MULTUMESC!

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

off topic: Emilia, legi carutul de cezariana mult prea mult. Cezariana nu inseamna ca o sa zaci vreo 2 luni. Dupa cezariana, eu la 7 zile (inainte sa imi scoata firele) caram de mama-mama caruciorul pe scari. La 10 zile caram bax-uri de apa. Nu te mai speria asa de cezariana ca trece fara sa iti dai seama. Caruciorul este important sa il alegi sa ii fie bine lui bebe in primul rand, ca tu te faci bine intr-o saptamana.

Mergi la inceput