2012 - ce credeti ca va fi?
Raspunsuri - Pagina 4
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui motanik Ignatul e pe 20 dec din cate imi amintesc eu |
Mai, daca tot am deschis cotetul la subiectul asta, o sa spun ca pe 20 este Sfantul Ignatie Teoforul, iar in religia ortodoxa nu se alatura obiceiul "porcesc" cu pomenirea unui sfant.
"In religia vechilor daci, porcul era sacrificat ca simbol al divinitatii intunericului care slabea Soarele in cea mai scurta zi a anului, Solstitiul de iarna. Pentru a veni in ajutorul Sorelui oamenii sacrificau porci si-l hraneau spre intarire cu carne. Dupa aceea ziua incepea sa creasca si Craciunul devenea o sarbatoare a luminii si a vietii(poate de aceea Iisus a fost vestit Magilor de o stea)" (traditii.ro).
Rufus, Tora si iadele
capcaunul spune:
citat din mesajul lui nadaflorilor da? si ce esti serpilian sau gorilian? |
balaurian.
eumada spune:
Ce-am ratat?Ce-am ratat?Deschiderea cotetului,da,si...si mai ce?Da` io ce oi fi?Tazmanian?
motanik spune:
Rufus, m-ai facut sa o intreb pe mama azi, cel putin la noi (Muntenia) cu siguranta se taie pe 20 si ca sa fiu sigura am cautat si pe net :)
http://www.crestinortodox.ro/craciun/ignat/sacrificarea-porcului-ignat-68393.html
Asta tine de traditie, nu stiu cati mai sacrifica azi porcul neaparat in ziua de Ignat, ci mai degraba cand le e convenabil.
valentinag spune:
Nu mai departe de aseara era pe A3 fix acest subiect! Pana la urma nu m-am lamurit ce si cum, ca am adormit! Va dati seama cat a fost de interesant!
Oricum, nebuni sunt peste tot, cica un american a construit un buncar in care primeste si alta lume, pe bani evident, 50k adult, 30k copil! Si aratau neste francezi, care au provizii pentru nu-s cati ani, o masina solida, un camion, cu care sa plece, nu pe sosea, c-o sa fie aglomerat, o sa mearga peste campuri, cu traseu facut etc... etc...
Eu m-am hotarat, tai porcul pe 15, ca sa am timp sa fac de toate
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
andacos spune:
citat din mesajul lui valentinag Eu m-am hotarat, tai porcul pe 15, ca sa am timp sa fac de toate "La vita e bella" www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania De mancare Dulciuri Din gradina mea |
si mai ales sa le degusti,ca degeaba le faci daca vine sfirsitul si nu le potzi savura!
Dana
r_ocsy spune:
Am citit articolul de la cap la coada, eu il consider un articol reusit ... iar daca din 21 decembrie vom avea posibilitatea de a devenii cu toti mai buni , de ce nu ? E tot ce imi doresc pentru copiii nostri, o viata linistita, plina de bucurii si multa, multa sanatate.
msl1 spune:
Zilele trecute am vazut un documentar pe H2 "countdown to apocalypose" adica ce cred unii oameni de stiinta ca se va intimpla pe 21.12; nu sint o optimista de felul meu, dar pe cuvint de cind am urmarit documetarul ma simt demoralizata total; cred ca a fost cumva "cireasa de pe tort" pt mine...
si asa de convingator povesteau ce s-ar putea intimpla incit, cu toate ca initial nu credeam nimic, acum am dubii si parca ii cred ce spuneau in documentar; in principal se referea la intensificarea activitatii solare, la faptul ca polii au inceput sa se schimbe deja de citiva ani, cimpul magnetic a pamintului a slabit si la potentialele efecte ale furtnilor solare care vor fi la apogeu pe 21....cica s-a mai intimplat ceva asemanator in nu stiu ce an nu mai retin, dar nu aveau decit retea de telegraf atunci, care a picat total; nici nu vreau sa ma gindesc cum ar fi fara curent electric daca ar fi sa pice pe 21