Cartea din TREN
Raspunsuri - Pagina 2
Sabina spune:
revistele nu sunt mai ieftine, in Ro exista carti de 10 lei (la colectii mai slabut tiparite dpdv estetic) si reviste la 15 lei...
Mie mi se pare f ok.
Din vreme ce este o intiativa privata, nu se poate spune companiei Bookland sa dea bani pt sine...:D
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
alinuk spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Eu sunt reticenta ... la prima vedere mi se par niste bani chieltuiti aiurea, dar daca TREBUIE cheltuiti, atunci as sugera mai bine revistele decat cartile. |
compania feroviara nu are niciun cost..
bookland are parteneriate cu editurile si au businessul lor in baza caruia isi permit sa dea cartile gratuit
1. Financiare - revistele costa mai putin si pot fi acoperite o gama mai larga de domenii caci exista reviste in orice domeniu. 2. Informationale - sunt convinsa ca multe dintre romanele clasice sunt citite si rascitite de cei care gasesc o metoda mai rapida de trecere a timpului in citit. Exista deci riscul ca interesul pentru cartiel clasice sa fie totusi minim ... pe cand interesul pentru un numar de revista abia aparut sa fie mult mai mare, macar pentru ca este noua. 4. Subiectul - o revista nu necesita concentrarea cititorului. Are articole scurte si usoare, uneori informative, alteori de scandal, un rebus, un sudoku, o barfeta ... se evita situatia expusa de Mianna, cu a incepe o carte si a ajunge la destinatie la jumatatea ei. |
nu e neaparat asa, sunt reviste care costa mai mult
exista si parteneriate pe acest tip de distributie cu reviste, de asemenea in baza unor contracte barter
3. Posibila lor disparitie nu este atat de semnificativa - pentru ca oricum se invecheste ca si informatie, revistele risca sa dispara mai incet sau pura lor disparitie nu conteaza atat de mult. |
partenetul cfr s-a angajat sa le schimbe oridecareori e necesar in caz de deteriorare, disparitie etc
temerea mea era ca in doua zile sa nu dispara mai bine de 50% din carti
5. Posibile venituri din distributia revistelor - sunt convinsa ca companiile de publishing ar fi mult mai interesate sa plateasca o suma de distributie, pentru expunerea reclamelor, pe care CFR ar oferi-o publicului calator, care cu sau fara chef sa rasfoiasca o revista, trebuie sa omoare niste timp. |
cum spuneam si mai sus, exista deja astfel de contracte
exista posibilitatea pt pasager de a alege
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
De dragul Artei
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
buflea spune:
Nu cred ca am inteles ... deci o sa fie si reviste si carti ?
Eu care sunt o destul de mare cititoare, as citi in tren, intr-o calatorie singulara, o revista, nicidecum un roman.
In conditiile in care in Romania se cam fura tot ce nu e supravegheat, teama mea este similara cu a ta - cartile o sa dispara cu siguranta. De aceea nu prea mi se pare eficienta ideea ci mai mult pierdere de bani. CFR cum o sa le inlocuiasca ?
Poate de fapt proiectul asta e un fel de caritate, vor sa dea pe gratis niste carti publicului calator ... doar ca se incearca doua variante si doua categorii de cititori - aia cinstiti care mai si returneaza cartea si aia necinstiti care si-o insusesc.
alinuk spune:
buflea
e un parteneriat intre comp feroviara (care ofera un serviciu adaugat pasagerilor) si o firma privata
firma privata ofera cartile / ea are castiguri de la editurile partenere
sunt carti clasice legate cu lanturi de mesele dintre scaune si
e book uri..niste stickere lipite pe prin vagoane, cu coduri de pe care se descarca cartea gratuit pe telefon
asta o sa fie una din cartile electronice, cred ca se poate descarca si de pe net
eu sunt nr 4
acest proiect se lanseaza maine, ca proiect pilot pe un tren Bucuresti Galati urmand a se extinde la nivel de tr IC pe toata reteaua feroviara din Ro, in functie de feedback
in ceea ce priveste revistele ...sunt si din astea pe unele tr IC, sunt contracte tip barter (fara costuri pt cfr)
Alinuk
De dragul Artei
Nimic nu-i intamplator!
cruis spune:
Mie mi se pare o aberatie, din categoria tara arde si baba se piaptana. Este serviciul de calatori atat de perfect incat asta e singurul plus de valoare la care se pot gandi capii CFR? Sa citesti morometii in timpul calatoriei? ni-na, si sa vina cartile cu un tolcer, asa, sa le toarne cineva in cap la unii-altii? :D
Este o parere, desigur.
alinuk spune:
pe tr care va circula de maine spre Galati vor fi doar cele doua variante de carti (e book si cartile clasice)
pe tr IC sunt deja reviste tip business
nu tot timpul, au aparitii lunare..pana se epuizeaza tirajele aferente
Alinuk
De dragul Artei
Nimic nu-i intamplator!
daniela_b spune:
Eu salut initativa!
Daca e cu carti, orice proiect e BUN! Din punctul meu de vedere.
Eu am efectuat chiar zilele trecute o calatorie dus-intors spre Bucuresti si am citit 2 carti.
In viata cotidiana din pacate nu-mi permit acest lux ( nu am, adunate, acele ore sa pot citi cap-coada o carte).
Cititul e cel mai bun refugiu intr-o calatorie cu trenul iar imaginea unui vagon plin cu calatori tacuti care citesc...mi se pare...de vis!
alinuk spune:
Cruis
am spus mai sus ca nu e perfect pe calea ferata dar nici nu sunt costuri pt a oferi cartile astea
Alinuk
De dragul Artei
Nimic nu-i intamplator!
Mik spune:
Alinuk, mie proiectul mi se pare foarte fain. Atit pentru calatori, cit si pentru CFR si o publicitate buna pentru compania care o face.
Da' te intreb tehnice :) pe QR-code puneti informatie cu site-ul de la care se descarca ? deci e nevoie de Internet ? cit dureaza sa se descarce o carte ? Sau poate ca e un server in local pe tren ?
Merci.