Veste buna! Sau nu?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Bun simt?? Sigur e vorba despre femeia care si-a lepadat copiii la maternitate si si-a vazut de cale?... Unde e stirea de senzatie, ca eu n-o vad!? A fost informata, a acceptat sterilizarea, ca solutie la problemele ei ( aka sarcina -> consecinta unei nopti cu unu' ).

Daca pana la 22 ani a ajuns aici, fara scoala(nici nu stie sa citeasca !??) si practic fara vreo sansa in viata ( ca sunt destui cu scoala si cu sanse asa putine...), greu mi-e sa cred ca pe la vreo 35, realizata si cu mintea la cap, o lovi-o regretul si constiinta, cum ca ar mai face un copil, pe care sa-l creasca cu responsabilitate.

Dar mai stii, poate My Fair Lady o fi fost inspirat din situatii reale ( rare si alea, din pacate...)

De unde stii ca a facut copii in urma unei nopti cu 'unu' ?

Ai dreptate, se poate sa fi fost totusi si ziua.

Stirea care nu e stire e hrana pentru popor, ca asta se cere in programele tv si discutii pe net.

Stire ar fi fost daca femeia de 22 ani, asa fara scoala cum e, ar fi avut in batatura 4 copilasi misunand care incotro, insa avandu-se impreuna si cu mama lor, mama care ar fi muncit DIN BUN SIMT ( pe care spuneai ca il are, dar ii lipseste cu desavarsire, pe langa alte treburi) cu toate puterile sa poata pune o felie de paine in farfuria copiilor. Context in care sa navaleasca cei de la protectia copilului sa-i ia copiii si cei de la spital, sa o sterilizeze cu forta. Atunci ar mai fi fost de discutat. Altfel... hm.

Nici sub coada nu o doare, ca de cativa ani incoa' o tot tine ridicata, se pare.Mai sunt fete fara scoala la tara, fara posibilitati si sanse, ce-ar fi de-ar face toate la fel??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Astea nu sunt decit vorbe.
De unde stii ca acel copil sta non-stop numai in patut ?

uite un citat dintr-o postare pe FaceBook. in spitalul respectiv stau mai multi copii abandonati, printre care si baietelul acestei femei.

"S-a obtinut parobarea de la directorul spitalului. S-a organizat grup de voluntari care (dupa ce isi fac analizele) pot sta cu cei mici, de asta e cea mai mare nevoie. Se colecteaza haine, incaltaminte, jucarii si se pot dona bani. Cea mai mare nevoie este de bani pentru a cumpara alimente, medicamente, lapte.
Au fost donate 2 frigidere si acum se poate cumpara mancare pentru ei, la un an nu mancau decat lapte praf. Dar cea mai mare nevoie este de oameni. Cine e din Iasi si-l tine sufletul ar putea sa se inscrie in programul de voluntariat. Copiii de un an nu stau nici macar in fundulet, nu au fost ridicati si sunt speriati de orice atingere si imbratisare. O sa pun un update pe blog si distribui.
Daca esti un voluntar aprobat de spital/leagan cu analize la zi si testare psihologica poti sa iei pentru o perioada scurta de timp un orfan si acasa. Ii poti plimba si duce in parc. Eu am facut asta aici in Bucuresti. Dureaza putin cu aprobarile, dar rezultatul..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_ilyes spune:

Ramonika, decat acei copii sa creasca in conditiile mizere in care a crescut mama, vezi rezultatul, ...poate ca in orfelinat mai au o sansa, iar faptul ca ii s-a propus si a facut acea sterilizare...pentru ca pe viitor sa nu mai apara acei copii care...au sau nu o sansa la o viata implinita....nu cred ca este un lucru tocmai rau. in plus, daca ea nu isi da consimtamantul ca acei copii sa fie dati spre adoptie, atata vreme cat traieste , are dreptul sa ii ia inapoi..deci....sa zicem ca daca ii vine mintea la cap...se intampla o minune si viata ei ia o intorsatura ca in basme....nu ramane fara copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Eu vad o desconsiderare urata in ce am bolduit in mesajul tau.

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Pai daca vezi o desconsiderare urita,atunci explica-mi cum e posibil ca o femeie sa faca 4 copii si sa-i abandoneze!Pe mine nu ma prea intereseaza ca sunt cu 4 barbatzi(desi asta spune foarte multe),este vorba de 4 copii abandonatzi!

Deci ce e la ea,e nevoia fiziologica,ca dorintza de procreere ,nu e!

Buli,eu nu arat cu degetul,dar nici nu pot incuraja asemena situatzii.Nu e vorba de o greseala,de o intimplare,sunt in discutzie 4 copii adusi pe lume si lepadatzi!

As avea mai multe de spus,ma opresc aici,felicitind femeia asta inca odata pentru decizia luata!Si pe cei ce i-au sugerat asa ceva!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

La cat de controversat este subiectul, chiar inteleg toate tipurile de reactii.
Cred ca problema e foarte complexa si e necesar sa vezi ansamblul, altfel nu avem decat puncte de vedere subiective si influentate de convingeri, de experiente personale, de morala proprie.
N-am facut o alegere intre a favoriza mama decadenta, usuratica si inconstienta fata de copilasii nevinovati. Cred ca asta e principala dilema, nu? Ca s-ar considera "mama" mai presus decat copiii. Nu consider ca interesul copiilor ar fi vreodata mai prejos decat al mamei. Niciodata.
Si sincer, subiectiv vorbind, si eu cred ca sunt pe lume oameni care nu e bine sa fie parinti: cei care isi parasesc copiii, cei care ii abuzeaza sau care permit abuzul altora asupra lor. Dar daca NU E BINE nu inseamna ca LE ESTE INTERZIS, si nici ca ar trebui sa le fie interzis vreodata de cineva. Eu n-as vrea sa traiesc intr-o lume in care statul (sau cineva, ma rog) imi spune cum sa-mi traiesc viata sau daca 4 copii sunt suficienti ca sa ma simt destul de mama. Aceasta ar trebui sa fie o chestiune pur personala.
Pe de alta parte, intr-o lume normala - foarte departe de ceea ce traim noi acum - tinerii nu ajung la 22 de ani fara cunostinte elementare de viata sexuala, nu-si parasesc copiii in maternitate, iar daca totusi, o fac, statul are resurse pentru a pune copiii in sigurata, are un mecanism flexibil de adoptii care sa le permita copiilor sa traiasca normal (si parintilor adoptivi sa aiba bucuria de a-i avea).
Nu se intampla asa, din motive pe care le cunoastem. Sterilizarea femeii nu-i rezolva problema ei, nici pe departe. N-o trezeste la realitate, n-o invata sa scrie, n-o face responsabila. Si nici copiilor ei nu le ofera o familie. Nu e de fapt decat o varianta comoda si ieftina pentru toata lumea (inclusiv pentru ea) si o afundare a capului in nisip. Mi se pare o poveste foarte trista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Cu copiii sunt doua variante: ea ori si-a dat acordul pentru adoptie, caz in care ei pot fi adoptati si duce o viata nomala dar ea nu-i mai poate lua inapoi, ori nu si-a dat acordul ( cum se intampla in cele mai multe cazuri) si copiii stau prin diverse centre asteptand-o pe ea sa vina, azi, maine, la anul, poate niciodata. Sau ii declara adoptabili la 10 ani cand nu se mai gasesc familii sa-i adopte.

Asta e marea problema, ce se intampa cu copiii, nu fertilitatea viitoare a femeii.

Pana se pune ea la punct material, cultural si moral, astfel incat sa vrea sa nasca un copil pe care sa-l si creasca, mai poate face 10 care sa urmeze traseul de mai sus. Statul isi doreste asta? Nu. Ea isi doreste? Nu.

Da, pe termen lung ar fi minunat daca nu ar mai exista astfel de cazuri, daca femeile ar face doar atatia copii cati pot sa creasca sau eventual pe restul i-ar declara adoptabili imediat dupa nastere ca sa poata fi crescuti de familii care isi doresc sa adopte. Dar pe termen scurt ceea ce s-a intamplat cred ca e o solutie buna chiar daca rezolva doar jumatate din problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:

Pai daca vezi o desconsiderare urita,atunci explica-mi cum e posibil ca o femeie sa faca 4 copii si sa-i abandoneze!Pe mine nu ma prea intereseaza ca sunt cu 4 barbatzi(desi asta spune foarte multe),este vorba de 4 copii abandonatzi!

Andacos cum vine asta: daca nu-i dorinta de procreere, atunci garantat e nevoie fiziologica? Tu functionezi dupa motivatiile astea doua exclusiv? Eu nu.

Cat despre copii... am scris din prima postare la subiect ca autoritatile au reactionat mult prea tarziu si abuziv. Era nevoie de o reactie dupa primul copil abandonat.

Ceea ce sustin eu e o alta reactie. Una care sa includa educatie si metode ne-invalidante de contraceptie. Implant sau injectabil. Exista solutii care sa respecte persoana. Consimtamantul pe care si l-a dat ea nu a fost cu siguranta informat, asa cum este etic. A fost constrans, cum spune Mik.

Te intrebi cum a fost posibil? Cum e posibil sa existe mame care-si abandoneaza copiii? Intreaba-te ce experienta de viata au femeile astea care nu reusesc sa relationeze cu proprii copii in nici un fel. Ce tare emotionale au. Intreaba-te asta inainte sa le pui la zid si sa le judeci.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:

Andacos cum vine asta: daca nu-i dorinta de procreere, atunci garantat e nevoie fiziologica? Tu functionezi dupa motivatiile astea doua exclusiv? Eu nu.

Care ar fi a treia varianta,sincer...nu stiu care ar fi ?In cazul de fatza bineintzeles!

Eu cred ca impingetzi la extrem ,o situatzie care e destul de simpla pina la urma:cind te joci cu-o jucarie si faci rau,atit tzie cit si celor din jur...tzi se ia si gata!

da ,radicalitatea e buna in asemena situatzii,ma indoiesc ca femeia asta va deveni o mama buna in citziva ani.Si deict s amai distruga niste suflete...mai bine asa!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Mai sa fie, ce motivatii complexe or fi impins-o pe femeia respectiva sa se combine cu nici ea nu stiu cine sau cati? nevoie de procreere nu, nevoi fiziologice nu, ce-ar mai fi?....poate vroia sa-i faca fericiti pe domnii respectivi?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Deborah77
....poate vroia sa-i faca fericiti pe domnii respectivi?

Uite...recunosc cinstit,cu mina pe inima ca la varianta asta nu m-am gindit!

Ia sa vedem ce variante mai apar!

Dana

Mergi la inceput