Veste buna! Sau nu?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Bun simt?? Sigur e vorba despre femeia care si-a lepadat copiii la maternitate si si-a vazut de cale?... Unde e stirea de senzatie, ca eu n-o vad!? A fost informata, a acceptat sterilizarea, ca solutie la problemele ei ( aka sarcina -> consecinta unei nopti cu unu' ).

Daca pana la 22 ani a ajuns aici, fara scoala(nici nu stie sa citeasca !??) si practic fara vreo sansa in viata ( ca sunt destui cu scoala si cu sanse asa putine...), greu mi-e sa cred ca pe la vreo 35, realizata si cu mintea la cap, o lovi-o regretul si constiinta, cum ca ar mai face un copil, pe care sa-l creasca cu responsabilitate.

Dar mai stii, poate My Fair Lady o fi fost inspirat din situatii reale ( rare si alea, din pacate...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Bun simt?? Sigur e vorba despre femeia care si-a lepadat copiii la maternitate si si-a vazut de cale?... Unde e stirea de senzatie, ca eu n-o vad!? A fost informata, a acceptat sterilizarea, ca solutie la problemele ei ( aka sarcina -> consecinta unei nopti cu unu' ).

Daca pana la 22 ani a ajuns aici, fara scoala(nici nu stie sa citeasca !??) si practic fara vreo sansa in viata ( ca sunt destui cu scoala si cu sanse asa putine...), greu mi-e sa cred ca pe la vreo 35, realizata si cu mintea la cap, o lovi-o regretul si constiinta, cum ca ar mai face un copil, pe care sa-l creasca cu responsabilitate.

Dar mai stii, poate My Fair Lady o fi fost inspirat din situatii reale ( rare si alea, din pacate...)

De unde stii ca a facut copii in urma unei nopti cu 'unu' ? Poate ca a fost cumva altfel. Noi nu cred ca avem dreptul sa judecam. (afara de titlul stirii avem nici o bazade de discutie)
Sansa ei in viata ar putea sa vina si de la copii pe care deja ii are, prin munca, prin credinta.

Sa se sterilizeze a fost alegerea ei cumva constrinsa, asta am mai spus-o.

Regrete nu stim daca are si mi se pare de "mauvais gout" sa ne dam noi cu parerea.

E totusi un OM si nu altceva !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

nu am citit decat prima pag. ,iar parearea mea e ca e bine,normal..
mie imi pare rau ca nu exista o lege prin care sa ceara sterilizare obligatorie ptr cele care isi abandoneaza copiii...
restul e irelevant...pe mine ma duce gandul numai la copiii aia:((

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mik

aha, e un om, indiscutabil.
dar copilasul ala dragut care isi petrece toate zilele intr-un patut de spital, ce este? animal cumva?
copilasul ala care poate nu a iesit in viata lui o data afara din spital, cine sa-l duca? si care cine stie cand va ajunge in vreun parc, sau pur si simplu sa se plimbe in oras in carucior... care vrea sa experimenteze mersul si in alta parte, nu doar in patutul lui de nici un metru patrat.
cati copilasi din astia trebuie sa mai sufere pana femeia respectiva poate ca isi va da seama pe la 35 de ani ca doreste sa fie mama din nou...
plus ca sa nu uitam ca legarea trompelor parca mai nou e o procedura reversibila, nu?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

mie imi pare rau ca nu exista o lege prin care sa ceara sterilizare obligatorie ptr cele care isi abandoneaza copiii...

Cred ca glumesti !
Un abandon in maternitate nu e o crima. E un act dureros si responsabil : nu pot sau nu vreau sa-l cresc, e mai bine pentru el sa fie crescut altfel.

O copila de 13 ani care naste si abandoneaza copilul in bratele bunicilor ar trebui sterilizata sau cum ? (e tot o forma profunda de abandon). Ar trebui pusa la stilpul infamiei si copilasul la fel ?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

Citat:

aha, e un om, indiscutabil.
dar copilasul ala dragut care isi petrece toate zilele intr-un patut de spital, ce este? animal cumva?
copilasul ala care poate nu a iesit in viata lui o data afara din spital, cine sa-l duca? si care cine stie cand va ajunge in vreun parc, sau pur si simplu sa se plimbe in oras in carucior... care vrea sa experimenteze mersul si in alta parte, nu doar in patutul lui de nici un metru patrat.

cati copilasi din astia trebuie sa mai sufere pana femeia respectiva poate ca isi va da seama pe la 35 de ani ca doreste sa fie mama din nou...
plus ca sa nu uitam ca legarea trompelor parca mai nou e o procedura reversibila, nu?

Astea nu sunt decit vorbe.
De unde stii ca acel copil sta non-stop numai in patut ?

Nu sunt impotriva sterilizarii, a fost alegerea ei constrinsa; mai explic o data : e rau ca inca mai sunt tineri in situatia ei intr-o tara civilizata, e trist, foarte trist, sa constat ca in Ro unii se considera mai Oameni decit altii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Eu cred ca este foarte trist, multe se intimpla din lipsa de educatie combinata cu saracie lucie.
Parintii ei banuiesc ca au avut si ei 3 - 4 copii , pe care i-au lipsit de educatie, ei la rindul lor mai fac cite 3 -4 deci in total numai la a doua generatie 12 - 16 copii abandonati.
Oare care e solutia cea mai buna?
Ca si daca are, fratii aia prin sat fac tot ce au cei 4 cu sora lor.
Numai daca face un copil la 2 ani pina la 30 mai are inca 4.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

Cred ca glumesti !
Un abandon in maternitate nu e o crima. E un act dureros si responsabil : nu pot sau nu vreau sa-l cresc, e mai bine pentru el sa fie crescut altfel.

O copila de 13 ani care naste si abandoneaza copilul in bratele bunicilor ar trebui sterilizata sau cum ? (e tot o forma profunda de abandon). Ar trebui pusa la stilpul infamiei si copilasul la fel ?

Mik.

mik tu te gandesti la femeie,fata,eu la copii..
eu nici nu pot sa imi imaginez macar cum poate cineva sa-si abandoneze copilul..nici nu vreau sa ma gandesc la asta ..
nu glumesc,de ce trebuie sa sufere copiii aia?
asta noapte cand i-a fost rau lui Paul am plans o ora intreaga,cand vad ca le este rau ma rog sa-mi dea mie toata durerea numai sa se faca ei bine..de fiecare data cand sunt bolnavi ma gandesc la copiii abandonati si plang ..cine are grija de ei?cine ii alina ?
nu ma intereseaza cu cine face sex ,daca atata o duce capul nu are decat sa ...dar sa nu chinuie alte sufletele:(

Mergi la inceput

ma refer la copiii abandonati in orfelinate nu care raman in grija bunicilor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Deci unii de aici pleaca de la premiza ca e mai bine la orfelinat decit nenascut.

Zau?

Cit despre sansele ei la o viata normala ... Pleeeeeaaaase! Femeia mea de servici e o femeie de la tara, cu 3 copii, singura de tinara. A muncit de a rupt, femeie de servici in diverse locuri, si-a crescut singura copiii si nici ea nu e cine stie ce scolita. Bunica mea la fel, ce scoala a avut ea, un servici prost platit in fabrica, singuhra cu 3 copii. Lor cum nu le-a dat prin cap sa ii abandoneze la orfelinat ca sunt sarace? Si femeia asta e tinara, isi poate pune viata pe picioare daca vrea si atunci isi poate lua copiii acasa daca vrea, are 4 deja, nu e ca si cum va suferi ca nu si-a implinit menirea si sentimentele materne.

Si eu cred ca nu toti ar trebui sa aiba dreptul de a face copii, stiu, sunt nazista, dar bine ar fi sa li se poata interzice unora. Asa cum nu oricine poate adopta, nu toti sunt "fit to be parents". Asta e trista realitate, nu faptul ca o femeie s-a supus sterilizarii de buna voie si nesilita de nimeni.

Mergi la inceput