Veste buna! Sau nu?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

in ce fel "sa-i ia pe tati de mana"? in ce autoritate? sa-i oblige sa ce? copiii - toti 4 - sunt abandonati. ce au cei 4 copii in comun? mama doar, tatii sunt diferiti! so?

Copii sunt abandonati si de tata, asa ca in asta autoritate sa fie luati de mina. Si crezi ca primarul a controlat daca acei tati nu au cumva patru copii cu patru femei diferite? Ca pe scriitorul articolului nu l-a interesat de tati, ci numai numarul lor. Si eu asta zic ca e tipic pt societatea romaneasca, burgheza si ortodoxa.

Pe mine asta ma intriga ca nu deranjeaza pe nimeni: dintre patru tati nu s-au agitat nici unul sa aiba grija de copii lor, dar vina e numai a femeii ...

So!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Aoleu,Rufus esti sadic....ce ati patit frate juma din barbatii de pe DC?

Acum si tu....articolul ca articolul dar am gandit si eu ca Mari9.....

De ce ai adus in prim plan asta?Pot sa stiu ce ratiune a stat la baza actiunii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Asha privind la rece...hmm pare o barbarie sa indemni o femeie sa faca asha ceva!

DAR ...cunosc o "familie" de tigani compusa din mama, fiica si 6 copii...toti ai fiicei!
A avut 10 copii , dar unul a murit bebelus si pe unu l-a accidentat o masina si a murit, pe fata cea mare au vandu-o (maritat-o) la alta familie de tigani si pe baiat l-au vandut la niste tigani!

Traiesc intr-o baraca...groaznica! femeia din reportaj are vila pe langa astia de va spun eu!

Cand am intrebat-o de ce face copii..acum ceva ani, mi-a spus ca " ce sa faca? ce vina are ea ca sta langa Unitatea militara"
(Asta ca tot ziceati sa fie luati si tati...come on ..care tati ? voi credeti ca ea stia cu cine a facut copiii? )

Fetei asteia i-am prospus sa-i pletsc eu sterilet ...si consult la medic periodic! A zis ca e pacat..nu poate sa faca asha ceva!

Acum m-am intalnit cu ea..recent!
Are doi bebelusi , gemeni ..si era f "fericia"! Zicea ca si pe ei si pe anteriorul i-a facut pentru ca ii da statul 200 lei alocatie in primii doi ani ..si ele nu am avea bani de tigari !
Copiii traiesc din mila oamenilor!
Cei mai mari si bunica lor mai merg la munca prin sat ...dar f rar...

Si atunci uneia din asta sa nu-i propui sterilizarea ?!
Uite ca dintr-o data ..la concret nu mni se mai pare o barbarie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

barbatii, mai bine va abtineati tura asta.
ma intreb, rufus, daca nu poti sa-ti trimiti singur topicul la cos.

buli, eumada...
Este un subiect din zilele noastre. Credeti ca daca nu vorbim de el nu mai exista? Daca nu se poate dezbate pe un forum despre copii, credeti ca in birourile primariei sunt discutii mai avizate?
Tangential, pe la alte subiecte, s-a mai sugerat ca ar fi de preferat o sterilizare a femeilor inconstiente care nasc la foc automat, fara sa-si ia vreo responsabilitate. Nu, nu se discuta cat de buna, eficienta, umana, etc este metoda; erau niste rabufniri, in contextul discutiei despre copii abandonati, fara sanse in viata, bolnavi, batuti, schiloditi de clanuri de cersetori, buni doar sa ingroase randurile populatiei paria.
Iata ca s-a trecut de la discutii la fapte; o femeie care nici nu mai stie (la 22 de ani) cati copii are, este impinsa spre sterilizare; accepta senin, ca oricum nu stie ce-i aia, si da startul la o posibila avalansa de cazuri similare, caci candidate ar fi destule.
Despre asta e vorba, pana la urma este o dezbatere, sunt convins ca stirea va produce si alte dezbateri si, pana la urma, procedura va fi sau nu extinsa in functie de reactii. In fond, e ca la legalizarea prostitutiei: toata lumea recunoaste ca ar fi benefica, dar nu se legifereaza din cauza opozitiei intampinate.

Cat despre "barbati mai bine va abtineti", "ce ati patit jumate din barbatii pe DC", am sa trec dscret peste, sa-mi inghit raspunsul, ca s-ar putea sa nu va placa.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

nu mi-a placut de la bun inceput, asa ca n-ai decat sa te exprimi pana la capat.

ma intreb cand veti fi preocupati de educatia sexuala a barbatilor care insamanteaza fara discernamant, desi prezervativul e cel mai ieftin si mai eficient mijloc de cotraceptie. ar fi tot un subiect al zilelor noastre. si eventual sa deschizi un subiect aici pe forum, sau pe un forum de barbati. ce zici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

si ... mi s-a parut mie sau ultima fraza e un fel de amenintare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Da, am si o pusca langa mine...

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

M-am gandit mult inainte sa raspund, pentru ca nu mi se parea un raspuns usor. Si oricat am intors-o, nu mi se pare decat umilitor si degradant tot ce se intampla. La fel se procedeaza si cu cateii vagabonzi, sunt sterilizati, sa nu se mai reproduca aiurea. Asa e vazuta si femeia, incontrolabila, irecuperabila si deci sterilizabila. Mai mult, ce mi se pare cinic e faptul ca a i s-a propus acest lucru deoarece e cu "moralitate indoielnica" (tati diferiti), eternul cliseu cu "familia dezbinata", si da, foarte grav, isi paraseste copiii.
In conditiile astea, gestul de a o steriliza mi se pare o incredibil de cinica recunoastere a esecului unei societati care nu stie/nu poate/nu are resurse/nu e interesata de prevenirea situatiilor de genul astora. O societate care nu da doi bani pe educatie, inclusiv pe cea sexuala, dar da ochii peste cap pudic si moralizator cand apar rezultate de genul asta.
Si cu sansele femeii asteia cum ramane? E atat de tanara...la 22 de ani eu eram inca un copil si ziceam ca n-o sa am copii niciodata. Nu-i mai oferim nici o sansa la o viata normala, la o familie functionala in viitor, cand va creste, cand va mai deschide ochii, cand se va maturiza... Noooo, e mai ieftin sa legam doua trompe decat sa platim costuri de educatie. Ce conteaza ca putem sa ii nenorocim viata. Si ce conteaza ca nu e dreptul nostru de a decide, indiferent de circumstante.
Ceea ce m-a determinat sa am parerea asta - am zis ca m-am gandit mult, pentru ca nu e un subiect usor - e faptul ca am incercat sa vad problema un pic diferit. Are patru copii cu patru tati diferiti. Daca era plina de bani, daca avea un job ok, daca s-ar fi interesat de copii, nici n-am fi auzit de ea. Dar asa... e prea saraca/needucata/irecuperabila pentru societatea noastra. Iar copiii sai sunt o povara financiara, cu gene proaste, deci indezirabili. Hai sa ne asiguram noi frumusel ca nu se mai repeta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui ddana

M-am gandit mult inainte sa raspund, pentru ca nu mi se parea un raspuns usor. Si oricat am intors-o, nu mi se pare decat umilitor si degradant tot ce se intampla. La fel se procedeaza si cu cateii vagabonzi, sunt sterilizati, sa nu se mai reproduca aiurea. Asa e vazuta si femeia, incontrolabila, irecuperabila si deci sterilizabila. Mai mult, ce mi se pare cinic e faptul ca a i s-a propus acest lucru deoarece e cu "moralitate indoielnica" (tati diferiti), eternul cliseu cu "familia dezbinata", si da, foarte grav, isi paraseste copiii.
In conditiile astea, gestul de a o steriliza mi se pare o incredibil de cinica recunoastere a esecului unei societati care nu stie/nu poate/nu are resurse/nu e interesata de prevenirea situatiilor de genul astora. O societate care nu da doi bani pe educatie, inclusiv pe cea sexuala, dar da ochii peste cap pudic si moralizator cand apar rezultate de genul asta.
Si cu sansele femeii asteia cum ramane? E atat de tanara...la 22 de ani eu eram inca un copil si ziceam ca n-o sa am copii niciodata. Nu-i mai oferim nici o sansa la o viata normala, la o familie functionala in viitor, cand va creste, cand va mai deschide ochii, cand se va maturiza... Noooo, e mai ieftin sa legam doua trompe decat sa platim costuri de educatie. Ce conteaza ca putem sa ii nenorocim viata. Si ce conteaza ca nu e dreptul nostru de a decide, indiferent de circumstante.
Ceea ce m-a determinat sa am parerea asta - am zis ca m-am gandit mult, pentru ca nu e un subiect usor - e faptul ca am incercat sa vad problema un pic diferit. Are patru copii cu patru tati diferiti. Daca era plina de bani, daca avea un job ok, daca s-ar fi interesat de copii, nici n-am fi auzit de ea. Dar asa... e prea saraca/needucata/irecuperabila pentru societatea noastra. Iar copiii sai sunt o povara financiara, cu gene proaste, deci indezirabili. Hai sa ne asiguram noi frumusel ca nu se mai repeta.

Mie mi se pare incredibil cum puteti compara sterilizarea pe care a ACCEPTAT-O de bunavoie, cu evreii, cainii etc.

Adica femeia e prea iresponsabila si manipulabila cand e vorba de sterilizare (apropos e vb de legare de trompe, ca parca suna mai altfel, 40% din forumul asta a facut-o), in schimb e ok sa le toarne la copii si sa-i lase pe unde apuca, pt asta e destul de responsabila sau cum?

Mi se pare relevant faptul ca are 4 copii cu barbati diferiti, nu dpdv al moralitatii, ci fix al iresponsabilitatii, pun pariu ca habar n-are ce si cum si cu cine.

Eu sunt pro, de altfel am si alte pareri "naziste", cum ca nu toata lumea ar trebui sa aiba copii.

Edit: ddana, e foarte frumos si laudabil ce spui tu acolo, cu educatia etc., dar este PRACTIC imposibil de realizat curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ddana
Si cu sansele femeii asteia cum ramane? E atat de tanara...la 22 de ani eu eram inca un copil si ziceam ca n-o sa am copii niciodata. Nu-i mai oferim nici o sansa la o viata normala, la o familie functionala in viitor, cand va creste, cand va mai deschide ochii, cand se va maturiza...

E interesant cum te preocupa sansele femeii fara sa observi ca aceasta femeie a nenorocit 4 copii pe care i-a nascut si abandonat. Cu sansele lor cum ramane? De ce sa nu fie oprita din a nenoroci si mai multi copii?

Daca nu mai poate avea copii inseamna ca nu mai are sanse la o viata normala? Daca reuseste sa isi puna viata in ordine poate oricand sa isi aduca copiii acasa. Eu zic ca 4 sunt destul pentru orice femeie sa se simta implinita ca mama.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput