Veste buna! Sau nu?
Raspunsuri - Pagina 20
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui portocalia ari, este foarte adevarat ce spui, insa in batalia pentru resurse, ochii se inchid lesne cand e vorba de incalcari ale drepturilor omului. nu amiram politica demografica a chinei, doar observam ca ea a convenit si convine perfect vestului. |
In plus, mai subliniez inca o data, ca triste si dramatice sunt metodele comuniste impuse pentru ca legea sa fie respectata. De asemenea spunea cineva foarte bine ca mutilarile sau drama fetelor nascute in acele familii nu tin de lege, ci tin de cultura si lipsa de educatie ...
Daca doriti, putem sa ne imaginam cum o asemenea lege ar putea fi pusa in practica cu metode mai occidentale ... dar pentru asta trebuie mai intai sa acceptam ca limitarea nasterilor in China a fost un rau necesar.
In plus, asa cum spunea cineva, acum dupa 30 de ani, daca familia dovedeste ca are resurse sa creasca mai multi copii, atunci li se da dreptul de a-i avea. Asta pentru ca in acesti 30 de ani nivelul educatiei a crescut, nivelul lor economic a crescut, resursele medicale ale statului au crescut, au aparut sectoarele astea private care mai degreveaza statul de responsabilitatea 100% a poporului chinez, prin urmare legea a devenit mai permisiva, macar pentru cei care au bani si tot e un pas inainte.
ocebine spune:
Deci ca sa ne intelegem: decretul lui Ceausescu a fost abuziv si femeile care au suferit in urma decretului sint victime dar legea din China este o binefacere pentru planeta iar femeile chinuite sint de fapt niste nemerice care isi merita soarta (din cauza familiilor needucate)?
Pai asa si sclavii aveau o soarta super, nene (masa, casa, un job asigurat...o "pateau" doar aia care nu se supuneau...nemernicii!
buflea spune:
Eu cred ca decretul lui Ceausescu nu a fost un rau necesar ... eu o vad ca pe un moft al comunismului.
Natalitatea scazuta (?) a anului 1968, nu reprezenta nici un pericol pentru Romania, cu atat mai putin pentru umanitate la modul general.
ocebine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Eu cred ca decretul lui Ceausescu nu a fost un rau necesar ... eu o vad ca pe un moft al comunismului. Natalitatea scazuta (?) a anului 1968, nu reprezenta nici un pericol pentru Romania, cu atat mai putin pentru umanitate la modul general. |
"Raul necesar" este o panta extrem de periculoasa cind o aplicam in asa conditii si cu asa metode. Vezi Holocaust.Nu vorbim de inghitit ulei de peste aici.
Mi se pare suspect cum lumea uita DE CE se inmulteau subit chinezii dar inchid ochii si aproba orori in numele "raului necesar".
Nu-i niciodata o idee buna sa reglementezi prin lege uterul femei...cind e cu plus sau cind e cu minus.
ocebine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Eu cred ca decretul lui Ceausescu nu a fost un rau necesar ... eu o vad ca pe un moft al comunismului. |
Dar femeile au fost victime sau nemerice?
portocalia spune:
ocebine, eu nu cred ca e util sa abordezi problema din postura unui cavaler sub flamura, care trebuie sa invinga sau sa moara. nu cand e vorba de politici nationale sau globale. cred ca viziunea mai larga in spatiu si timp ajuta. sigur ca e o drama ce se intampla in china. pe de alta parte, statistica e si ea dramatica si daca in viitorii ani nu se adopta pe scara larga politici demografice, efectele vor fi din ce in ce mai triste asupra calitatii vietii pe terra. pentru noi nu prea conteaza, caci in 50 de ani vom fi dat coltul demult, dar sunt oameni care-s pusi deja in pozitia sa ia decizii ale caror rezultate se vor vedea peste 50-100 de ani. probabil in aceeasi pozitie ingrata au fost pusi si chinezii creatori ai politicii actuale. ei anvizajau 2 posibilitati: ori reducem dramatic rata de crestere a populatiei, ori murim de foame in 20 de ani. cele mai grele alegeri nu sunt cele intre un rau si un bun, sunt cele intre 2 rele.
ocebine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui portocalia ocebine, eu nu cred ca e util sa abordezi problema din postura unui cavaler sub flamura, care trebuie sa invinga sau sa moara. nu cand e vorba de politici nationale sau globale. cred ca viziunea mai larga in spatiu si timp ajuta. sigur ca e o drama ce se intampla in china. pe de alta parte, statistica e si ea dramatica si daca in viitorii ani nu se adopta pe scara larga politici demografice, efectele vor fi din ce in ce mai triste asupra calitatii vietii pe terra. pentru noi nu prea conteaza, caci in 50 de ani vom fi dat coltul demult, dar sunt oameni care-s pusi deja in pozitia sa ia decizii ale caror rezultate se vor vedea peste 50-100 de ani. probabil in aceeasi pozitie ingrata au fost pusi si chinezii creatori ai politicii actuale. ei anvizajau 2 posibilitati: ori reducem dramatic rata de crestere a populatiei, ori murim de foame in 20 de ani. cele mai grele alegeri, nu sunt alea intre un rau si un bun, sunt alea intre 2 rele. |
Portocalia, nu vorbesc de politica globala (e hilar cum la toata lumea le e frica ca o sa moara de foame daca se inmultesc chinezii - ca vad ca cu indienii nu aveti nici o treaba) ci de abuzuri flagrante impotriva drepturilor omului. Cind nu invatam din istorie, ne frigem amarnic.
Si cind inchidem ochii la suferinta la milioane de oameni chiar daca noi aici nu decidem legile, ne stirbim din calitatea umana.
Intre tim, chiar nimeni nu sti ce a declansat explozia populatiei chineze? Ca cel putin sa stim de ce ii obligam la un copil, nu..eu zic ca e un exercitiu util.
portocalia spune:
pai vorbeam de chinezi, pentru ca ei au o politica demografica (indienii nu au niciuna) si de fapt subiectul era mai degraba despre politica demografica. cel putin asa il percep eu.
iar ce zici tu cu drepturile omului, astea sunt o conventie. morala este o conventie. moartea prin infometare este o realitate dura. intre realitatea dura si conventie, te asigur ca va prima intotdeauna realitatea.
ocebine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui portocalia pai vorbeam de chinezi, pentru ca ei au o politica demografica (indienii nu au niciuna) si de fapt subiectul era mai degraba despre politica demografica. cel putin asa il percep eu. iar ce zici tu cu drepturile omului, astea sunt o conventie. morala este o conventie. moartea prin infometare este o realitate dura. intre realitatea dura si conventie, te asigur ca va prima intotdeauna realitatea. |
Pai indienii de ce nu mor de foame? Si daca mor, de ce nu le recomandam o metoda meseriasa de controlare a populatiei sa le fie si lor la fel de bine? Stii tu una de succes, nu?
Nu ne mai e frica de suprapopulare cind e vorma de indieni? Sau indienii maninca mai putin?
Conventiile au fost puse in picioare pentru un scop...si e mare pacat sa uiti acest scop. Revenim la conditia de OM.
portocalia spune:
nu cred ca a fost o explozie, cred ca a fost rezultatul unei acumulari. la o populatie atat de mare, care se multiplica exponential, urmatorul pas al multiplicarii exponentiale poate fi catastrofal.