Veste buna! Sau nu?

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mari9 spune:

Din pacate,persoanele bolnave psihic nu pot fi responsabile.Au mintea si sufletul alterate,bolnave.Ei nu ''vad'' si nu simt ca cei sanatosi.

Din pacate,iarasi,in mediile sarace,fara educatie,predomina spiritul de turma.Oamenii sunt abrutizati(iubirea este undeva intr-o alta emisfera),nu mai percep omul ca pe o fiinta vie cu trup si suflet.Daca de ani de zile se purcede la taierea tendoanelor,se conformeaza ca atare.Binenteles ca mai sunt si exceptii,din fericire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

iar chinezii (ca de ei vorbeam la o adica) sunt prezenti peste tot, pana si in romania. din moment ce-s legal unde sunt, probabil ca se poate inca emigra din china, fara mari probleme.

Eu am tot auzit altceva despre ei si nu ma refer la chinezii care ajung cu burse de studii in Europa ( sunt multi care studiaza muzica la Viena, de exemplu), ci la cei care ajung pe undeva si isi cauta de lucru, cum o fi. Multi apeleaza la intermediari, pentru vize, contra a sume enorme de bani, pe care sa le termine de platit dupa ce incep sa castige in tara adoptiva. Daca nu isi platesc datoriile, familiile celor plecati au de suferit, se zice.
Acum eu nu cunosc personal niciun chinez care a facut asa, am prins informatiile din diverse stiri si documentare, cat o fi de adevarat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

ok, Portocalia

Eu am scris despre Canada (si zau ca nu stiu de ce crezi ca o fac ca si cum...etc..) pentru ca, chiar daca am o idee despre politica de emigrare si imigrare a altor tari, nu-mi pot permite, de dragul interlocutorilor, sa afirm cu tarie decat lucruri pe care le stiu. Intamplator, cunosc mai bune politica de imigrare a Canadei decat pe cele ale altor tari. Tu pe care o cunosti cel mai bine?

Si combat, da, fara sa cer voie, asa cum combate fiecare pe aici.

Si da, politica despre care e vorba in China dateaza din anii 70 (nu te amagi, am inteles) dar e valabila si astazi, sau nu?

Nici n-am zis ca nu se poate emigrea din China, am spus chiar contrariul. Am raspuns bancului tau spunand ca granitele Chinei au fost si sunt aproape deschise deja. Adica iese din China cine are drept de intrare in alta tara. Un pic mai multa atentie cand *combatem*, n-ar strica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

ari, deci bancul (cu ciocu' mic) se referea la perioada cand granitele chinei erau ermetice, iar vestul primea by default refugiati din lagarul comunist. adica anii 70-90. e un banc vechi, nu are legatura cu politicile de emigrare actuale. astea au aparut in discutie la modul: atunci era imposibil sa iesi din china versus acum e relativ usor sa iesi din china, dar e mai greu sa intri altundeva, caci limbo nu exista in lumea reala.

daca in anii 70-90 autoritatile chineze ar fi deschis granitele, vestul ar fi absorbit toti chinezii emigranti, pentru ca pe atunci politica era "sa-i primim, sa-i salvam!". vestul nu era pregatit sa faca fata unei actiuni de genul asta din partea chinei. despre asta e bancul.

acum nu s-a schimbat politica demografica a chinei, insa s-a schimbat politica de imigratie a vestului, iar vocile vestice pro-life referitoare la china s-au domolit mult, pentru ca politica chinei lucreaza in favoarea lor (asta-i continuarea bancului)

si acum, peace!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Peace si o floricica

E ok, bancul ala nu-l stiam, imi scapase in vremea lui ceasca...

Ce stiu eu despre emigratia chineza este ca a inceput prin sec. 19 si au tot emigrat in valuri, din cauza saraciei din China. Deci chinezi au fost, chinezi sunt si astazi, in Statele Unite si Canada, cel putin, de tare multe zeci de ani (nu stiu cum e in buricul pamantului). Granitele Chinei au fost cam poroase dintotdeauna si sunt si astazi. Dar asta e o istorie destul de lunga si n-are sens sa monopolizam discutia.

Ce ma deranjeaza pe mine (fara sa fiu pro-life!!! sunt pro-choice 100%) este ca putem, dupa ce am trait sau macar am auzit ce inseamna persecutiile si negarea celor mai elementare drepturi umane, sa privim admirativ spre *succesul* unei dictaturi, in legatura cu ce? tocmai cu o politica genocidara (nah, ca poate-am inventat un cuvant)

Faptul ca sunt dezvoltati economic nu este datorat politicii copilului unic. Sunt economisti care stiu mai bine cum stau lucrurile pe acolo. Si din fericire, sunt si grupuri pentru care drepturile omului mai conteaza si care nu sunt gata sa taca, de dragul produselor chinezesti care ne invadeaza piata.

Da' sa stii ca eu nu sunt razboinica de felul meu. Uneori imi place sa discut...cu respect fata de interlocutori.

Uite, inca o floricica si-ti respect parerea, chiar daca nu sunt de acord cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

ari, este foarte adevarat ce spui, insa in batalia pentru resurse, ochii se inchid lesne cand e vorba de incalcari ale drepturilor omului. nu amiram politica demografica a chinei, doar observam ca ea a convenit si convine perfect vestului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Citat:

insa tot animalic vad "tratamentul" cel putin pt ca nu pare a fi in constiinta de cauza si in deplinatatea facultatilor de orice fel

Morgano, eu cred ca tinara este din pct de vedere legal in deplinatatea facultatilor mintale. Tot nu cred ca ce i s-a propus e ceva barbaric, iar ea a consimtit. Ea insasi este o victima. Sa aduci pe lume o droaie de copii, viitoare victime, nu e o solutie pentru societate.

Fireste cineva poate argumenta ca e ok ca acesti copii pot fi plasati in orfelinate si adoptati in strainatate. In definitiv si Steve Jobs a fost adoptat, nu? Nu mai stiu care e situatia orfelinatelor in Romania si legea adoptiei, insa chiar si cu aceste considerente tot nu mi se pare OK dpdv moral ca aceasta femeie sa fi fost lasata sa faca citi copii se nimerea ca pe vremea bunicii.

Multumesc ca mi-ati explicat diferenta intre castrare si vasectomie. habar nu aveam. Insa intelegeti ce am vrut sa spun :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia
acum nu s-a schimbat politica demografica a chinei, insa s-a schimbat politica de imigratie a vestului, iar vocile vestice pro-life referitoare la china s-au domolit mult, pentru ca politica chinei lucreaza in favoarea lor (asta-i continuarea bancului)

Confirm, confirm ... Nu stiu cum este politica vizelor fata de chinezi in Europa dar eu stiam ca China si India sunt unele din putinele tari pentru care guvernul american nu are disponibila celebra "loterie a vizelor".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Despre China: nu ma stirniti sa vorbesc cite abuzuri se comit. AM vazut de curind un documentar Death By China, realizat de un prfesor de la berkeley (parca) si vreau sa va spun ca e tragic. Guvernul ii trateaza pe oameni ca pe vite. Suczati comparatia dar asta e sentimentul cu care am iesit de la film. Stiati ca toate instalatiile de pom si lumintiele pe care le punem afara de sarbatori sunt facute de detinuti in China? sau cind cineva dint-ro tara vestica vine in China sa caute un organ pt transplant, guvernul ii scaneaza pe toti detinutii si daca se gaseste cineva compatibil e omorit si i se colecateaza toate organele? Nici nu vreau sa mai aud de china. Abuzurile comise sint strigatoare la cer.

A compara acele abuzuri cu situataia prezentata de rufus mi se pare absolut aiurea. Dupa cum am spus, nu vad unde e ilegalitatea in povestea asta de la noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tilia spune:

Sunt pro sterilizare.

Sunt pro educatie pentru sterilizare, daca ai 5 copii si nu-ti permiti sa-i cresti, nu ar trebui sa fii incurajata sa-l faci si pe al saselea.

Sunt pro sterilizare in cazul mamelor/tatilor care si-au abuzat/ucis copii.

Sunt pro sterilizare pentru oamenii bolnavi psihic, care nu se pot ingriji nici macar pe sine. Sunt multe cazuri de femei cu diverse afectiuni (de obicei, retard), care sunt violate de diversi si raman insarcinate.

Mergi la inceput