Veste buna! Sau nu?
Raspunsuri - Pagina 16
Lali spune:
Sa le luam pe rand: "mama" respectiva este clar iresponsabila in privinta celor 4 copii. Este un fapt, este o situatie care se poate repeta si se repeta in nenumarate cazuri. Majoritatea mamelor si a tatilor isi cresc si ingrijesc copii. Asta este un alt fapt. O parte din fiecare categorie, nu. Si cand, din nefericire unui copil ii lipseste atat mama cat si tatal, intervine statul.
Ei, de aici problema responsabilitatii se schimba, pentru ca statul trebuie sa fie responsabil. Statul nu pre are voie sa dea gres, pentru ca e constituit din oameni care se schimba dar care ar trebui sa respecte niste proceduri. Daca nu exista, cu ocazia mediatizarii unor asemenea cazuri ar trebui inventate si puse in practica. Iar responsabilitatea statului fata de copii nu are nici o legatura cu responsabilitatea fata de mama, in cazul in care statul prin reprezentantii lui i-a propus sterilizarea. Daca vreti sa vedem gestul ei de a aduce pe lume 4 copii si de a-i abandona ca pe ceva odios, trebuie sa discutam despre o eventuala pedeapsa.
Dar eu nu pot confunda oferirea unor metode contraceptive mai mult sau mai putin definitive cu o pedeapsa.
Daca reprezentantii statului i-au oferit mai multe metode contraceptive gratuit si ea a ales sterilizarea definitiva, cred ca exista metode prin care sa se verifice ca a fost o decizie informata si constienta. Daca nu exista in Ro, ar trebui sa le importe din alte tari, care s-au mai confruntat cu necesitatea unor astfel de alegeri. Daca decizia luata nu a fost o decizie informata, este un abuz, indiferent ce sentimente avem noi fata de copiii abandonati. Planurile trebuie separate, pentru fiecare ins, copil sau adult are drepturi, iar ele se intind pana la granita care aduce deja atingere altora. Nici mai mult, nici mai putin.
In orice caz, eu cred ca ar fi trebuit sa se insiste penrtu o contraceptie de lunga durata, inainte sa se propuna sterilizarea permanenta. Daca insa decizia mamei a fost informata, pana la urma fiecare poate lua astfel de decizii personale, fara sa ajunga in mass media.
Cam multi de "daca" in postul meu, insa nu avem prea multe date concrete, asa ca nu pot decat sa presupun ...
Lali spune:
Nu, nu citisem postul tau cand am scris.
E acelasi caz, Ramonika ?
Eu am mers spre generalizare, pentru ca pana la urma pot sa mai apara si altele.
Lali spune:
Atunci nu pot sa spun decat ca lipsa de informatii din stirea PROTV era intentionata pentru a fabrica scandalul.
ocebine spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
DA, eu sunt de acord cu acesta politica ... cum am mai spus "dreptul de a te reproduce" este o conventie inventata de oameni. Motivele pe care tu le insiri - culturale, religioase, educationale ...etc - au facut posibil aparitia fenomenului de suprapopulatie. Pe un teritoriu limitat in suprafata si resurse, chinezii au devenit mult prea multi ... asta a dus la imposibilitatea la nivel de familie, de a se intretine si mai departe, la imposibilitatea institutiilor de stat de a-i educa si a avea grija de ei ... ceva trebuia facut. Mereu vor exista voci impotriva acestei politici, si e clar ca a avut si implicatii negative, dar la nivel global, a fost un succes. Chinezii reprezinta un procent important al populatiei globului si daca la acest procent, nu a aparut un curent semnificativ de protestatari care sa se focuseze pe "abuz", e clar ca toata lumea a considerat ca aceste masuri au fost necesare. |
Dreptul la vot e o conventie inventata de oameni.
Un sistem de legi este o conventie inventata de oameni.
Daca imi dai de exemplu China si inchizi ochii la abuzurile impotriva drepturilor omului si ororile care au nascut din aceasta politica pot sa spun ca sint PROFUND dezamagita.
Politica NU a fost de succes decit prin prisma ingusta a biroului politic pentru o solutie de controlare a populatiei pe termen scurt...tragedia pe termen lung este faptul ca o populatie IMENSA cu o durata de viata multa imbunatatita fata de trecut trebuie sustinuta de o generatie tinara extrem de mica...cine va plati pensii si va intretine cheltuielile medicale ale celor in viata acum??? Saracia va fi CRUNTA cind aproximativ 500 de milioane de pensionari trebuie intretinuti de 150 milioane de lucratori. Mai bine ii ducem sa ii inecam pe batrini ca si-au trait viata, nu? Dar noi, astia mai cu mot sa ne permitem 2, 3, 4, 5 copii si sa ne mingiiem pe cap ce mame super sintem...doar chinezii cu pistolul la timpla sa fie obligati la un copil.
Este o politica ABERANTA!!! Sa socotesti asa ceva un "succes" imi da fiori pe sira spinarii...
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-19630110
Nu ma pune sa incep sa enumar ororile pe care tu le stergi cu buretele...faptul ca se nasc 6 baieti pentru 5 fete (ca, normal avorteaza fata ca-i inferioara),
ab5174 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Mik
E clar ca badea Ion n-are (sau nu mai are) nevoie de "educatie sescuala" ca-i insurat din cite spui si nu se mai culca "cu unu o noapte". |
Nu, dar badea Ion face vreo 4-5-6 copii ai lui, pe care nu poate sa-i intretina.
Si acum am citit, unul dintre "tati" e in inchisoare .... sint "sigura" ca va veni la cursul de educatie sexuala.
ari spune:
Ocebine, daca as putea ti-as aproba mesajul de 1000 de ori!
Ïntr-adevar, lista ororilor traite de femei (si nu numai) in China e mult prea lunga...Imi amintesc de ultimul caz sfasietor de care am auzit, o femeie care a fost luata de militie si dusa cu forta la avort, pentru ca avea deja un copil. Era insarcinata de 8 luni.
Mik spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ab5174
Nu, dar badea Ion face vreo 4-5-6 copii ai lui, pe care nu poate sa-i intretina. |
Ai o impresie proasta si contradictorie despre oamenii de la tara. Chiar tu spuneai ca nu vrea sa se duca la crisma sa-i arate cineva kamasutra chiar si cu nevasta de mina, el vrea la coasa.
Nu toti cei care locuiesc la tara sunt fara capatii ca biata femeie cu 3-4 copii. Oamenii cu cel mai mult bun simt pe care i-am cunoscut sunt oameni de la tara, chiar daca au devenit profesori si chiar daca au doctorate au ramas oameni cu enorm de bun simt.
Sa nu generalizam.
ab5174 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mik Ai o impresie proasta si contradictorie despre oamenii de la tara. Chiar tu spuneai ca nu vrea sa se duca la crisma sa-i arate cineva kamasutra chiar si cu nevasta de mina, el vrea la coasa. Nu toti cei care locuiesc la tara sunt fara capatii ca biata femeie cu 3-4 copii. Oamenii cu cel mai mult bun simt pe care i-am cunoscut sunt oameni de la tara, chiar daca au devenit profesori si chiar daca au doctorate au ramas oameni cu enorm de bun simt. Sa nu generalizam. |
Mik, nu am generalizat.
Am si dat-o exemplu pe matusa mea care a avut 11 copii, si toti au mers la scoala si ea nu a primit nici un ajutor, dar a stiut ca poate sa-i cresca.
Dar procentul de familii cu multi copii este mai mare in mediul rural decit urban.
Procentul copiilor care nu merg la scoala este mai mare la tara.....de unde se ajunge la cazuri din astea.
Suportul persoanelor cu handicap , din nou este mult mai mic sau chai deloc la tara....ca si in cazul femei asteia si al mamei ei.
A mai pus cineva pe forum un caz de un baietel violat de un unchi, tot familie saraca, si din cite am vazut in poza aveau 4 copii.
Normal ca se poate intimpla si se intimpla si la oras ...dar nu asa multe cazuti.