Felicitaaari Elfica! Haide Moro! (36)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

Stella, ca sa combat constipatia eu dimineata mananc 4-5 prune uscate (am gasit la AUCHAN), in laptele cu cereale pe care il mananc imi pun si o lingurita de seminte de in si uneori imi fac si un amestec de apa cu tarate de psyllium, inca mai simt cutite cand merg la baie pentru nr 2 dar oricum e mai bine decat inainte.
Kytana, incepi sa redevii cea dinainte de nastere, optimista si vesela. Asta nu e foarte bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulutza_1980 spune:

salut fetele !
noi nu trecem cele mai sele momente ! pe langa faptul ca trec zile fara sa vorbesc cu cineva ( in afara sotului si a Teodorei ) , risc si sa incep munca dupa paste !!!
pe o parte e ok ; mai stau cu fata acasa ; dar pe partea financiara e naspa , pentru ca eu nu mai am dreptul la nimic din ianuarie incolo !!!
si daca nu mai am venit , m-am fript - nu reusesc sa ma descurc in nici un fel !!!

asa ca nu ma dati disparuta , dar aveti rabdare sa-mi diger "fierea" ...

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Buna seara, fetelor!

Am culcat brotacelul, care azi m-a surprins cat de cuminte a fost. A papat cu pofta, iar alaptatul n-a durat mai mult de 20 de min. Nu ma stresez (inca) sa-l cantaresc (oricum evolutia pana la o luna a fost super), daca adoarme dupa si face pipi si kk banuiesc ca papa suficient, nu? N-a plans azi deloc, a dormit bine, a stat si treaz cu ochisorii deschisi fara sa planga.

Un singur episod neplacut, cat am fost eu la baie cu problemele de care va ziceam, el a plans, n-am avut ce face ca eram singuri. Cand m-am dus repede la el sa-l consolez punandu-l la san, l-a luat repede in gurita, a tacut si n-a mai fost in stare sa suga, ci a dormit subit... si a dormit asa vreo ora juma. Va dati seama ca mi s-a rupt inima in doua. A plans vreo 5 minute singurel

Va multumesc mult de sfaturi Mirabela si Carmen Kytanutz Tot hemeroid formula mi-a zis si mie medicul de familie sa folosesc. Desi e cam scump, are un aplicator super tare, iar efectul de calmare a fost aproape instantaneu. Dar mi-e asa frica de urmatoarea vizita la baie... In rest, voi incerca sa reglez prin alimentatie.

Daniela, ceaiul de musetel mi-a zis medicul pediatru sa-i dau cam 3, 4 lingurite inainte de masa. Mi-a zis sa fac o cana de ceai (daca e din acela la plic), la care sa pun nitel zahar, juma de lingurita. Lui sa-i dau doar 3, 4 lingurite. Tare rau imi pare de problemele cu sotiorul care nu o menajeaza pe fetita voastra, dar iti zic din proprie experienta, sa tragi aer in piept, sa nu actionezi impulsiv. In perioada asta suntem tare sensibile si e pacat sa ne suparam tare si sa transmitem bebelui. Eu am avut unele neintelgeri si am spus ce am avut pe suflet, ca e important sa ne descarcam, dar sa o facem asa, cu calm. Sper sa si primesti feedback-ul potrivit.

Lulutza, suntem alaturi de tine! Dar de ce risti sa incepi asa tarziu munca?

Moro, eu la pampersi am trecut la numarul 3, ca bebe are deja peste 5 kg. Nu vreau sa ma apropii de pragul de sus, cel de 6 kg la nr 2. Prefer sa fie mai maricei pt ca, chiar si astia de nr 3 ii lasa urme pe picioruse, ca il cam strang. Eu folosesc scutece babylove.

Mami.ilinca, multumim de intrebare Cacuta nu mai reprezinta nicio pb de cand nu mai primeste completare, ci doar san. Iese mai des si implicit face mai putin. Cand se screme, se oftica nitel, dar nu mai plange. E doar concentrat acolo si se inroseste la fata :)) Ceai de musetel i-am dat doar atunci, deci laptele de la san exclusiv cred ca-i face asa bine Sunt tare fericita ca am scapat de lp.

Mihaela, ai dreptate, ca exista totusi o urma de indoiala si la mine, daca ia in greutate, mai ales ca nu mai am siguranta completarii. Dar astept controlul de 2 luni sa vad cum stam dupa o luna de lm si vedem dupa ce facem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulutza_1980 spune:

stella87 mie de la farmacie mi-au dat un gem ; e pe baza de parfina in forma de gel ... se ia o lingurita ( maxim 3 pe zi ) ... si practic trebuie sa "inmoaie" pe dinauntru ...
eu nu am avut deloc probleme de genul asta pana acu cateva zile ... exact ca si tine , eram singura acasa , fata plangea si eu plangeam pe buda ... acu folosesc si eu servetele umede , ca nu am timp mereu sa ma spal instant ... si sa stii ca si asta functioneaza ; ca au o chestie faina si vindeca si nici nu mai doare asa de rau ...
eu nu am folsit nici o crema , dar sunt multumita cu gemul ...
si cand mananc ceva ce stiu ca poate sa-mi dea de furca , mananc si salata verde ... pun o rosie , ceapa si cateva frunze de salata verde si ma ajuuuuta mult !!!

apropo de munca ... legal trebuie sa ma intorc in ianuarie . aici platesc doar trei luni state acasa . si ma gandeam sa iau si fata cu mine , ca e cuminte . eu lucrez cu copii ; facem temele ; iesim afara daca e fain timpul si facem teme afara ...
doar ca au gasit pe cineva in locul meu pana in ianuarie - si astazi mi-au spus ca nu sunt f multumiti de femeia aia si vor sa caute pe altcineva si nimeni nu vine doar pentru 2-3 luni asa ca daca vreau pot sta acasa pana dupa paste ... adica e clar ca daca gasesc pe altcineva , sunt "invitata" sa mai stau acasa ... iar eu fara banii din salariul meu , nu reusesc sa platesc toate darile lunare si sa mai si traiesc ...salariul sotului acopera exact ratele , chiria si facturile ... din salariul meu traiam - papa , o haine , o cina ... macar papa sa reusesc sa "aduc" acasa ... vad cam negre vremurile ce vor veni !!!

pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaomaria spune:

Buna seara, fetelor. Noi tot de pe tel, de asta scriu rar si putin.
Kytana, felicitari, cu intarziere. Ma bucur ca te descurci cu bb.
Adriana, ce analiza ai facut, ce hormon lipseste, nu sunt pastile sau ceva sa il suplineasca? Poate si la mine e la fel.
Stela, eu folosesc crema Procto glyvenol si supozitoare Carpicon, dar tot plang la nr 2 si n-a mers nimic pt constipatie. De fapt am pus o data 2 supozitoare cu glicerina, dar apoi a trebuit sa iau Smecta, asa ca tot nu e bine.
Dani, imi pare rau, sper ca e ceva trecator cu sotul. Sa dea DD sa o scoti la capat cu mica, sa nu fie grav. Daca nu e cu febra, tot e bine.
Vreau sa va intreb pe toate, care stiti: care e rostul pompei pt mame? Daca e prea mult lapte, daca e prea putin sau daca sunt canale infundate? Eu am constatat ca dupa o ora de supt fata a luat max 50 gr, a mai mancat apoi inca 100 ml de la biberon. Deci e posibil sa am putin lapte. In cazul asta, sa folosesc pompa sau nu? Eu am manuala, dar pot sa iau si electrica daca ma face sa produc mai mult. Sau mai este ca o seringa mai mare. Voi ce ziceti/stiti? Ma iertati ca va bat la cap, dar e asa frustrant sa vezi cum bb trage din biberon de parca n-a mancat toata ziua, dupa ce a stat la san o ora sau mai bine.
Va pup si va doresc noapte buna.

40+ Ilinca Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Buna dimineata! Va invit la un bol cu cereale cu lapte, stafide si migdale

Raportam o noapte linistita, cu bebe ce s-a trezit doar de 2 ori, la intervale in care am putut sa ma odihnesc si pot spune ca sunt pregatita pentru continuarea puseului de crestere

Fetele dragi, voi ce mai faceti?!

Moro, cum merge?
Dani, ma surprinde tare ce ne spui, poate are un moment de ratacire, e speriat de noul rol de tata, cine stie. Te rog fii tare pentru micuta ta, suntem alaturi de tine!
Carmen, pai normal ca tre sa imi revin, mai ales ca sunt fericita ca am laptic suficient pentru pingu mic Ragadele aproape s-au dus. Am observat ca, cu cat il alaptez mai mult, cu atat se vindeca mai repede
Lulutza ce rau imi pare de situatia ta, sper sa se gaseasca o solutie de compromis. Mult curaj

Felicitari Elfica, sa dea Domnu sa aveti o fetita sanatoasa, frumoasa, mancacioasa si evideeeeent necolicioasa Pup fetili!

Daca ma lasa pingu mic mai incolo incerc un mic update la prima pagina, sa vedem cum se comporta

Mirabela, am o intrebare la tine, daca se poate. Am luat si eu Infacol si desi m-am convins ca nu are momentan colici, pot sa ii dau cateva picaturi preventiv? Multu'

Pup gajicili, boboceii si burtica lui Moro (toate burticile de fapt care sunt sau nu mai sunt cu noi zi de zi, noi suntem alaturi de ele )

39+ cu Pingu mic Luca
-= Love life, live love =-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns underqueen spune:

buna dimineata! dupa o dupa-amiaza destul de agitata, am facut baie la bb, am dat biberon, s-a mai foit vreo ora si de la 10 a dormit pana dimineata :D adica 10 minute papa la 5, inca 10 de 7 si la 8 s-a trezit :D. tot nu a facut kk :(. de joi dimineata nu a facut...se screme si da gaze afara dar atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandy_2008 spune:

salutare,

nu stiu cum reusiti sa scrieti cu bebe in brate....mi- imi vine pe dos...

ref haine speciale, eu folosesc bluze cu nasturi in fata... mi se par mai practice.

si noi avem o problema cu caca...acum are 12 zile si facea caca dupa fiecae masa...acum nu a mai facut de joi noapte. stomacelul ii forfoteste, se aud zgomote de acolo. eu nu sunt constipata... nu stiu ce ar tre sa fac... oricum o duc luni la pediatru

mai intreba cineva de buric cu probleme...la noi a cazut, dar otot este acolo ceva lichid oribil...ii dau cu betadina si baneocin...

olivete, felicitari pt aviversare!

pustoaica mea are un stil la supt...alearga tata pana o prinde...musca bine ca sa fie sigura ca e ancorata...dupa care sta cu ochii mari un pic..si apoi pica lata; adoarme instantaneu (desi este dupa somn)...sta asa vreo 10 min dupa care incepe si trage agale...si o tinem asa cate o ora la fiecare tata...

noi o sa facem botezul in feb...o sa aiba atunci 4 luni...mai asteapt cineva atat de mult? acum, pana in post nu avem cum ca e mica rau...

kytana si eu am crezut intr-o noapte ca uitata sa suga...mi-am chinuit sanul in fel si chip sa il bag in gura, dar apoi mi-am dat seama ca nu avea chef sa suga...eu nu am nici un biberon in casa, deci nu avea cu ce sa se obisnuiasca...aseara s-a repezit la san ca un dulau...

pamparsi noi folosim premium sensitive care (punga galbena) si ne sunt mari...nr1, nu stiu daca exista altii mai mici...

eu nu am cantar in casa...ca sa nu ma stresez...o sa o cantaresc la o luna la pediatru...asa am facut si la baiat...

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vickiy spune:

Buna dimineata!
Raportez si eu o noapte linistita! Nu ne-au mai chinuit colicii asa de rau! In schimb, mi-a racit cea mare Stau cu stres sa nu ia si bebe mic!
Carmen, surprinzator, dar nu am nicio problema cu constipatia. Sper sa fie asa in continuare, ca stiu ce rau e sa fii taiata si constipata. Cu hemoroizii nu am avut probleme niciodata.
Danielabejan, imi pare rau ca au aparut conflicte... si asa frumos povesteai de sotul tau inainte de nastere... Probabil e coplesit de noul statut si de responsabilitati. Incearca sa-l faci sa se simta liber macar din cand in cand si regleaza-i putin hormonii. La al meu tin astea si e nervos de felul lui
Anaomaria, poti folosi pompa si pentru a stimula lactatia. Mai sunt ceaiurile si suplimentele pentru stimulare.

Fetelor, voi il treziti pe bebe sa-i dati sa pape daca doarme prea mult? Ca al meu a dormit de la 1 la 6 si acum doarme deja de la 7. Mi se pare cam mult...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns underqueen spune:

noi facem botezul sambata viitoare, adica cand va avea Adina 5 saptamani. eu as fi vrut si mai repede, dar nu au putut nasii

Mergi la inceput