Felicitaaari Elfica! Haide Moro! (36)
Raspunsuri - Pagina 5
Olivette spune:
Multumesc pentru urari fetelor!
Kytanutz, eu nu mi-am luat bluze speciale. Am 3 camasi de noapte de alaptat luate pt spital si cu care stau in casa. Afara nu alaptez. Am mai alaptat in masina si fie mi-am ridicat bluza in cap, fie daca era mai decolrata am lasat-o mai in jos si am scos tzitzi.
Mirabela, pediatra nu mi-a dat vreo cauza, mi-a zis sa-dau ambii sani la fiecare masa si apoi completare. Am facut asa o saptamana si apoi am rarit lp la 2-3 ori pe zi. Depinde de cat cere micuta si cum simt eu ca am sau nu lapte. Daca sta 15 ore la san ii dau lp. Daca e cuminte ca azi si papa, apoi doarme si ea 1-2 ore sau sta linistita fara sa suga, ii dau numai san. Azi de exemplu nu i-am dat lp. A supt la intevale de 1-2 ore si imi simteam sanii durerosi. Dar cand sta 4 ore la san si cand o desprind urla, ii dau lp.
Stiu ca nu e bine sa o cantaresc zilnic, dar dupa problemele din primele 3 sapt nu pot. Nici nu exagerez. Cand am vazut xa 3 zile la rand a stagnat numai cu lm, nu i-am dat lp. Dar cand a inceput sa scada i-am facut un biberon.
I-am povestit incidentul pediatrei si a zis sa-i facem niste analize de kk si pp sa vedem ce iese.
Kytanutz, Maya mea a inceput colicii din spital. Si eu ma gandeam ca e prea devreme, dar iata ca se poate. Neonatoloaga din spital mi-a zis sa-i dau Infacol.
La mine prima zi acasa a urlat intruna de ma gandeam ca a agitat-o toata lumea, dar erau colicii. Si primele 2 nopti acasa au fost albe, ne-am culcat la 6 dimi. Si ma gandeam ca in spitsl a fost asa cuminte si dormea asa bine.
Pe tine nu te ajuta nimeni, esti singurica? Macar acum la inceput pana va acomodati si voi.
Olivette spune:
Felicitari Elfica!!!! Bine ai venit bobocica scumpa!!!
Recuperare rapida si mult laptic.
Adriana_77 spune:
Mami Ilinca secretiile le aspir, eu atat pot face, doctorii mi au zis ca le va vomita si le va elimina pri kk, va face kk cu mucus. A vomitat secretii doar de 2 ori putin. Sper sa se termine cat mai repede ca mi e mila de el.
Kytana la multi ani lui pingu mic!
Mihaela la multe luni si ani!
Anaomaria si Olivette nici eu nu mai am lm ca la inceput, dupa 3 zile in care a urlat intruna de foame am cumparat lp, pediatra mi a zis sa l tin 20 min la un san 20 la celalalt apoi sa i dau lp si el va bea cat are nevoie (bea cam 120 ml de lp cat ia din san el stie) Nu ma simt deloc vinovata, dimpotriva ma simt vinovata ca mi am lasat 3 zile copilul sa urle de foame in speranta ca se va regla productia, nu a fost asa, pt asta chiar ma simt aiurea ca el era nemancat si eu asteptam o minune. Am facut analize, trimisa de enocrinolog si e un dezechilibru hormonal. Asa am aflat ca din cauza dezechilibrului hormonal sunt femei care au lactatie fara sa fi nascut. Deci totul are o cauza, doar ca nu o cunoastem noi intotdeauna, nu sunt eu o mama rea care ii dau copilului lp.
Mie pediatra mi-a zis ca daca ii dau supliment de lp are nevoie de ceai sau apa si mai bine ii dau ceai de colici.
Olivette la multi ani inainte!
ramona7575 spune:
Buna fetelor,
Stiu, stiu am tras chiul cateva zile dar imi este greu sa tin pasul cu voi.
A plecat sotul la C.nta 10 zile si stau cu soacra in timpul sapt.iar in week-end singura cu amandoi bobocii...
Natalia este cuminitzica, are colicei dar suportabili, ma enerveaza ca noaptea se screme cumplit si nu pot dormi (az-noapte s-a scremut de la 0:30 - 8 dimi, eram zombi de dimineata, nici nu ma puteam tine pe picioare de la oboseala). Azi am cumparat greip-wather, sper sa nu mai caraim la noapte.
Stefan e cumintzel dar se tot baga in sufletul Nataliei, o pupa foarte des, daca-l indepartez incercand sa ii explic motivele se supara si mai plange... of, sper sa inteleaga si s-o mai rareasca cu pupaceala, imi e groaza de o eventuala raceala...
Eu alaptez la san asa cum a facut si cu Stefan, ii dau san cam la o ora jumate, productia este destul de consistenta, daca cere mai rar (asta in cazul in care doarme mai bine de 2 ore jumate) atunci trebuie sa ma mulg pt.ca ma dor ingrozitor sanii. Laptele il salvez in pungi de gheata (din alea tip cubulete) , scot cate in cub de la congelator doar cand vreau sa-i dau pentru colici (nu folosesc inca apa pt.ca nu-si are rostul, la Stefan fiind vara ii mai dadeam Baby drink cu apa)
ramona7575 spune:
Incerc sa raspund si eu la intrebarile voastre dar nu pot sa nominalize pt.ca nu retin nume
Azi am cantarito pe Naty si am constatat ca a ajuns la 4 kg.in cele 18 zile de la nastere (a iesit din spital cu 3400 gr.), sunt mai mult decat multumita .
Kk facem la fiecare masa, ma dispera schimbatul pampers-ului pe timp de noapte pt.ca urla ingrozitor indiferent ce metoda aplic, o aud pe d.na de sus cum se duce pe la 3 dimi.la baie pt.ca o trezim noi
Nu mi-am cumparat haine speciale pentru alaptat (doar sutiene), folosesc hainele obisnuite ce le aveam inainte,ori ridic bluza ori ma deschei.
Azi m-am catarit si eu, am luat in sarcina 11 kg. si am dat jos 12 kg. , cred ca suferintza din spital m-a ajutat sa dau toate kg.acumulate... am ramas cu ceva burtica dar o strang in burtiera, intru in toate hainele ce le purtam inainte de sarcina... as fi vrut sa dau jos din burta si mai putin picioarele si bratele dar nu e cum vreau eu. Mananc destul de sanatos si des, am angajat o femeie sa vina sa 2-3 ori pe sapt.sa imi faca mancare si sa-l ia pe Stefan de la gradinitza.
Elfica - Felicitari pentru mica minune din viata ta, bine ai venit in clubul mamicilor, recuperare usoara !!!
danielabejan spune:
salutare fetelor!
imi pare rau ca nu am mai scris de ceva timp
am mai citit ce ati scris dar pe fuga k nu prea am mult timp, tin totusi sa le felciit si eu pe noile mamici in special pe iuli (kytana) care are si ea in sfarsit pe pingu mic langa ea, multa sanatate, refacere rapida si mult lapte si un bebe super cuminte
ii uram bun venit si emmei nr 2 din odisee la fel multa sanatate, recuperare rapida, laptic fara probl si o fetitza super suminte si mancacioasa
elica felicitari pt bebe, refacere rapida, laptic mult si bebe mancacios, fara colici si super cuminte.
nu mai tin minte multe lucurri care sau scris, dar promit sa imi fac si eu un program mai organizat incat sa pot intre macar la 2 zile si pe DC
emma noastra azi a implinit 1 luna nu ne vine sa credem cat a crescut si s-a schimbat, in greutate a luat bine pana acum a pus in 3 saptamani 500 gr iar luni am cantarit-o la 4 sapt si avea 4,400, acum sapt viitoare mai mergem la cantarit si vedem, dar speram sa fie bine, lp nu prea mai folosit decat maxim de 2-3 ori pe sapt ca o mica completare, speram sa renuntam de tot la el
colici avem si noi, doamne ajuta sa scapam rpd de ei ca de venit au venit repede.
vroiam sa va intreb si eu ceai de musetel cum le dati bebelusilor, ce cantitate, la cat timp si de la ce varsta k i-as da si eu k si a mea face parte din cei care se screm mai tot timpul desi caca face
tre sa ma retrag ca nu am mancat inca si tre sa se trez mititica
pupici, nasteri usoare si acomodari rapide si fara stres.
MoRo_K spune:
Buna mandrele!
Felicitari Elfica!!Bine ai venit Simona!
Fetelor multumesc mult mult pt incurajari :)
Azi am fost la doctor suntem bine cica asteptam din zi in zi colul uterin e moale copilul usor incepe sa coboare si luni dc nu nasc pana atunci ne ducem sa facem o ...cardiotocografie...nu stiu dc se traduce asa...masoara pulsul fatului si contractiile si asteptam pana la DPN pe 25 am eu si dc nu se naste singur pe 25 merg la inductie....acum ce sa zic doctorul stie mai bine si am incredere in el...stiu ca nu vrea sa se mareasca prea mult bb ca sa aiba loc prin bazinul meu ca-i micuts si eu am ceva antecedente cu bazinul(m-am nascut cu luxatie bilaterala lombara si totul ok numai un pic shui a ramas bazinul si a tras si coloana de-i stramba)...ei...eu una sper din inima sa vina bb singurel pana atunci :)
Kytanuts imi place ce intrebi ca-n aceeasi ceata sunt si eu :D ..tu ai pe cineva sa te ajute macar piata/mancare/curatenie?pe mama ta vreo prietena ceva sau esti singurica?Siii fac miscare merg pe jos asa ca o rata esuata dar ma misc :))Si eu ma tot uit ca trebuie sch un pic garderoba ...la inceput de casa...tot ce port in casa n-are nasturi pana jos si n-am sani asa lungi sa-i scot pe la gat prin cei trei nasturi pe care-i au treningurile si pijamalele mele:)))) si mai sunt si friguroasa...sa nu-mi ramana misjlocul gol:)))
Buna ideea cu bluzele in v...nu ma gandisem...si vad ca voi n-ati luat alte hainute deci astept sa vad intai dc imi trebuie nu cumpar de acum..
Fetelor cu pampersii pana la urma cum e?adica eu am luat nr 2 ii vin de la limita inf de kg pana la cea superioara?mie mi-a fost teama sa iau nr 1 am zis sa nu-i fie mici...cum se calculeaza?ca o sa aiba 3 kg...acum in burtik are cam 3200-3300...
Inca ceva ochisorii cu comprese sterile si ser fiziologic pana la ce varsta se curata asa?
Cand beti compot sau ceaiuri le indulciti?citisem ca na cand alaptam sa nu prea mancam dulciuri zahar...asa e?
Mirabelac ...e asa scump david...te topeste....
Olivette La multi ani fericiti !!!
Ramona bravoo ai luat 11 ai dat jos 12 :)
La multi anisori Emma,David,Alexandru si Rares :)
Pup fetele si bbceii o noapte linistita!
39s4z
danielabejan spune:
multumim celor care s-au gandit azi la noi si ne-au adresat cateva cuvinte, le uram si noi celor care azi au facut o data cu noi 1 lunitza . multe altele inainte si sa ne scriem peste cateva luni cu drag urari de 1 an totodata la multi ani si celor doi luca din odisee, pupici si numai bine.
am si eu o intrebare legata de mamici , nu te bebelusi
cand putem cu sotul, e un nr de sapt , cum ne dam seama daca suntem vindecate complet? ma refer la nasteri naturale si ma mai macina un gand, o sa doara prima data parca as fi o virgina cu intrebarile mele.
elfica felicitari refacere rapida si un bebe cuminte si mancacios.
moro_k iti las si eu niste motzate de pe acum k nu stiu daca o sa fiu pe baricade cand va avea loc evenimentul
pupici si o zi frumoasa
Kytana spune:
Multumesc mami.ilinca Am intrebat pt ca sanii mi-au crescut cu 2 nr, jumatate din bluze nu mai imi vin, de geci nici nu mai zic si ma gandeam sa cumpar ceva util, deci saru-mana pentru sfat.
M-am gandit si eu Mirabela, insa nu se chircea. Chiar si dupa ce a avut scaun a continuat lal fel. Il mai linistea degetelul mic bagat in gurita, acum nicio treaba. Nici infasat strans,nici leganat, nici muzica, nici tinut pe burtica... Tu ziceai parca de Baby Drink? Voi incerca sa ii dau si eu. Tu cum il folosesti?
P.S Azi dimineata, (adica mai dimineata de cat e acum ) ii era fomica dar nu vroia sa apuce sanul. Eu biberon nu i-am mai dat de duminica iar in 3 zile (vineri, sambata, duminica) nu cred ca se putea obisnui cu el, mai ales ca doar de ieri pare ca s-a lenevit in a prinde milkutza. V-ati confruntat cu asa ceva?
Felicitaaaaaaaari Elfica! Recuperare rapida!
Of Olivia, sarmanii de ei prin ce trec. Ma crezi ca plangeam si eu cu el? Tipa atat de tare si se inrosise... S-ar putea sa fie colici totusi
Felicitaaaari Ramona_BM pentru kg pierdute
Wow Dani, deja 1 luna? Nu imi vine a crede! La multe lunite Emmei
Moro, eu folosesc la pampersi nr. 1 de la Pampers Premium Care si ii vin f bine. Acum...e posibil sa nu ma pricep eu Nu m-ar mira daca ii vede altcineva sa zica ca sunt mici sau mari... Pingu mic avea la nastere 3570gr si ii vin, ca sa iti faci o idee. Pe mine ma ajuta mama mea, dar ... cedeaza. Ii tremura maine, ii cad lucrurile din mana, ca de exemplu lapticul muls de mine in prima zi cand eram disperata si am inceput sa plang pt ca altul nu aveam... Dar, imi face de papa si are grija de mine dar parca o vad cum se imbolnaveste :(
Fug sa mai prind cateva min de somn pana nu se trezeste iar dl Galagie
39+ cu Pingu mic Luca
-= Love life, live love =-
tzitziri spune:
Moro, si noi tot cu Pampers Premium Care nr 1 (new born) am inceput. Sunt de la 2 la 5 kg si am stat cu ei pana a facut o luna si 4,300.Acum suntem pe nr 2 care e de la 3 pana la 6 kg si cand terminam baxul asta mare trecem pe numarul 3 care e de la 4 kg la 9.
Noua ne-a fost ok asa.In general le schimb cand atinge limita superioara - 1 kg.O sa stam probabil pe nr 3 pana la 8 kg, adica inca vreo 4-5 luni estimez eu.
Cu ser fiziologic se face toaleta pana cand vrei tu.Adica daca vrei sa ii stergi ochii de secretii si la un an nu vad de ce nu.Sau nu inteleg eu intrebarea...
Daniela, cu sotul se spune ca dupa 6 saptamani.6 saptamani e perioada de lauzie, la noi se face control la 6 saptamani sa vada daca e totul ok pe acolo si dupa aia e liber.Liber in sensul ca e voie .
Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008) si de Sophia Teodora (22.08.2012)
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso