tuseste
Buna dimineata,ma sperie tusea lui Paul,de 3 saptamani a terminat tratamentul si tot tuseste,in continuarea luat siropele si i-am facut aerosoli cu acc dar tusea nu trece:(
si e o tuse seaca magareasca,cand tuseste parca i se desprind plamanii
as incerca patlagina sau ridiche neagra?e bun ptr tusea asta?sau altceva care stiti ca e bun va rog sa-mi spuneti
multumesc
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/
Raspunsuri
roxanaz spune:
edit ca sa structurez mesajul, suna ca naiba
deci:
1. ridiche neagra, da. extrem de buna in aceste cazuri. ]
2. tuseste doar noaptea? cat de des? (de multe ori tusea reziduala treneaza cateva saptamani.) in acest caz exista si varianta unui anti-histaminic seara (ketof, aerius, etc).
3. aerosolii cu acc ii faci de 3 saptamani continuu?
marumiha spune:
Aerosol de 2-3 ori pe zi ,sa aiba nasucul curatat bine tot de 2-3ori pe zi cu fiziologica si sirop de tuse ,eu am facut acasa din muguri de brad si din patlagina ,in ultimul timp il folosim numai pe al nostru si am vazut ca functioneaza.Eventual niste picaturi in nas daca are nasul infundat.
Poze
Sabina spune:
of si ghe tuseste noaptea de vreo 10 zile, primele 5 de viroza nu le pun ca e normal.
e clar ca a fost viral, pt ca ambii au avut si s=a complicat cu o conjunctivita de 3 zile (tratata cu Tobrex), iar acum a luat sotul direct in aceeasi zi toate simptomele, si conjunctivita (i-a trecut deja) si viroza.
ai mei nu fac aerosoli, mergem la munte si respira aer adevarat in weekend :D, mananca, beau, au energie....si totusi tusesc rau noaptea, uf.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
irinabobe spune:
sabina al meu tuseste de o luna jumate... asa ca dreaq sa mai zic. e drept ca a avut viroza apoi imediat bronsiolita apoi la 3 zile laringita, acu teoretic nu mai are nimic cica decat tuse...siropuri nu mai zic cate a luat sunt mai dotata decat farmacia...
Sabina spune:
a avut si antibiotic?
ca barbtu-meu zice ca nu se poate, trebuie dat.
sincer, eu cred ca nu are sens, sezonul a trecut a luat de 2 sau daca nu chiar 3 ori , ceea ce la sofia la varsta lui nu s-a intamplat, asa ca ma duc sa-l mai asculte azi la plamani, sa inchid gura omului....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
oanap85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanaz edit ca sa structurez mesajul, suna ca naiba deci: 1. ridiche neagra, da. extrem de buna in aceste cazuri. ] 2. tuseste doar noaptea? cat de des? (de multe ori tusea reziduala treneaza cateva saptamani.) in acest caz exista si varianta unui anti-histaminic seara (ketof, aerius, etc). 3. aerosolii cu acc ii faci de 3 saptamani continuu? |
tu cum prepari ridichea neagra ?as dori sa-mi spui te rog;
tuseste si noaptea si ziua ,destul de des...din ce cauza persista aceasta tuse?ai putea sa-mi explici?
aerosoli doar 3 zile i-am facut cu fluimucil ,apoi doar cu ser simplu inca vreo 4 zile,azi cred ca incep iarasi sa-i fac
cu acc..
pe mine ma ingrijoreaza de ce tuseste inca !!
[a luat ptr raceala sumetrolim si bromexin,apoi eurespal ..a luat acest tratament o saptamana ,mai tusea inca si i-am facut aerosoli, o saptamana in total ,acum de o saptamana si ii dau eurespal si sinupret (vreau sa intrerup ca mi se pare extrem de mult )]
deci astept sfaturi babesti
patlagina se gaseste sub forma de frunze la magazinul naturist?as vrea sa-i prepar eu siropelul ..
o sa incerc si cu ceai de ceapa ,nu mai tin minte cum se prepara dar cred ca gasesc pe google..
oanap85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irinabobe la dr ai fost sa-l verifice la plamani? mamica de Rares 21.02.2010 |
nu se asculta la plamani insa nu ma bazez pe asta,cel putin de 2 ori i-a gasit pneumonie interstitiala cand nu se asculta la plamani,iar ultima data ,cand a avut un episod de asta de raceala urata,a stat internat 2 saptamani cu perfuzii si injectabil
na-s mai vrea sa-l radieze..imi spunea cineva de ecografie pulmonara ,eu nu le-am facut niciodata .
MadalinaM spune:
"Remediu magnific" asa mi l-a recomandat prietena mea, dupa ce a disparut tusea in cazul fetitei ei(5anijumatate). Tusea nu era groasa/expectoranta. Se face "prisnita" din faina de mustar. Se inmoaie faina de mustar cu apa fierbinte si apoi cand e calduta se pune pe piept pt 10 min, nu mai mult pt ca arde pielea. 3 seri la rand.
Ceaiul de ceapa: o ceapa mijlocie(eu o pun fara frunze) + 3-4 nuci spalate bine si desfacute dar puse cu tot cu miez la fiert in ~400ml apa(o cana si jumatate) la foc mic in vas inalt, acoperit pana scade la jumatate. Se strecoara, se adauga miere si se da de multe ori pe zi cate putin.
irinabobe spune:
oana eu din cate stiu daca tuseste noaptea nu e tocmai ok, asa ca inainte de a apela la siropuri babesti sau siropuri diverse care pot face mai mult rau as zice sa mergi la dr sa verifice plamanii.
si la mine a avut pneumonie interstitiala atipica in sensul ca il ascultau la plamani nu se auzea nimic dar avea pneumonie. cat a avut pneumonie tusea si noaptea...