Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (12)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alma_alma spune:

Seara buna, dragelor!

Revin si eu, dupa obicei, din an in pasti.

Aever, ma bucur ca s-a lamurit neintelegerea despre cartea lui Gonzalez. Chiar daca nu am apucat sa te vad vreodata mamicind live,din tot ce scrii imi dau seama ca esti o mama minunata. Daca mai suporti totusi o intrebare in legatura cu poza de pe facebook care a dat nastere la discutii: de unde ai luat caciulita aia? E super simpatica.
Albinutza, eu am luat cartea de pe Amazon UK. De transport nu stiu sa-ti zic, ca am facut o comanda mai mare si a fost totul la gramada. Daca vrei, ti-o pot imprumuta. Elly, parca si tu ziceai ca te intereseaza, sper sa nu confund . La Craiova n-am drum, dar daca vrei, putem cauta o solutie sa ajunga si la tine.

Aever, nu-ti face probleme, ca nu esti ultima care face anumite lucruri. Eu nici actele pentru alocatii si indemnizatie nu am apucat sa le depun. Ce mai, neserioasa neserioaselor. Cel mai ciuda mi-e ca suntem codase cu greutatea: abia ne invartim in jurul a 5.5 kile . Nu stiu ce sa le fac, ca le tin la san pana renunta, le dau completare cat vor (pun mai mult in biberon si le las pana nu mai vor ele). Am mai vazut varianta cu dizolvat lapte praf in lapte muls, dar parca nici nu vreau sa exagerez.

Cred ca tot eu o sa fiu si ultima cu diversificarea, fiidca vreau sa merg pe autodiversificare. Asa ca, fetelor, intru si eu in clubul de discutat despre BLW. Am citit deja prima carte si acum o studiez pe cea cu retetele. Mie mi s-a parut destul de logic cam tot ce am citit. Tigruta, te rog spune cu ce nu esti de acord, ca tu ai mai trecut printr-o diversificare si ai si experienta practica. Nu am apucat sa ma uit pe rezumatul de pe mail, dar pornesc de la premisa ca e facut corect.
Andra, ne e dor de tine si te asteptam sa te intorci voioasa la noi!

Elena, am vazut ca ai trecut printr-o perioada mai grea si imi pare bine sa vad ca ai un tonus mai bun.

Virgi, imi mentin afirmatia despre zane! Felicitari pentru petrecere (chiar daca sunt cam pe dinafara cu tot ce inseamna TV).

Apropo de TV, am vazut ca sunt unele fete care se plang ca bebelusii nu-si iau ochii de la TV, dar care tin aparatul pornit mai mult pentru sunet decat pentru imagine (ziceati ca-l lasati pe muzica parca). Nu ati putea sa dat drumul la radio? Sau sa puneti muzica in boxele de la laptop? Sau, eventual sa dati imaginea de la TV pe foarte intunecat, astfel incat sa nu se mai vada nimic atunci cand nu vreti neaparat sa si vedeti ce se intampla pe ecran?

A mai fost o discutie despre pete de kk. Eu folosesc scutece textile si le spal cu detergenti bio (am cumparat de la hiphip detergent si o sare pentru pete). Ori sunt scutecele facute din ceva antipete, ori chiar functioneaza detergentii aia. Pe hainute nu prea am avut accidente, dar cand au fost, tot asa le-am spalat si n-au ramas urme. Acum sa vedem cum o fi cu diversificarea, ca am inteles ca atunci se cam impute treaba si la propriu si la figurat

Mmamito, esti super tare! Pentru fetele care vor sa mai invete ceva, dar sunt prea legate de glie, pe coursera.org au o oferta interesanta si variata de cursuri (gratuite). Multe au inceput deja, dar prin iarna vor aparea altele.

Va pup pe toate si promit sa vin mai des pe aici, ca tare bine e in casuta noastra!

Alma, mama floricelelor de cires

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinuta83 spune:

Neataaa!

O cafea mare cu ZEN pt gagicile obosite de la discoteca de azi-noapte!

Si noi aseara am avut disco pt ca mititelul a sarit somnul de la ora 7 si am reusit sa-l culcam abia la ora 10, dar taare greu a fost!
Macar ma bucur ca a dormit azi-noapte, cu pauzele de masa la 1 si la 4.30.
Alma, sigur ca mi-ar placea sa imprumut cartea de la tine! Poate vorbim pe PM sa vedem cum ai timp sa ne vedem. O sa vin eu inspre tine intr-o zi cand plec de la birou, ca e mai usor asa.

Anitta, ce frumos a luat in greutate Iulia!! Excelent bilantul!
Azi mergem si noi la ctrl de 5 luni.

Virgi pt tine am o cafea dubla strong ca sa rezisti azi!

Miha81 felicitari pt printesa! Sigur o sa o vedem la TV in viitor! Cred ca e cel mai frumos sentiment sa stii ca ai copii atat de reusiti care te fac sa fii mandra de ei! Poate ne spui despre regim cate ceva. Eu am tinut Dukan si am slabit destul de bine, desi nu l-am urmat strict!

Eva super pozele din parc!
Piticul meu ieri a vrut cu orice chip sa tina el lingurita si sa o duca la gura! Va imaginati ce a iesit!

Oare Asparagus ce mai face?



mami implinita de Rares-Iustin

Mutatia MTHFR C677T homozigota- tratament cu Clexane 0.4, Cetebe, Magnerot si Folowise.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Buna dimineata dragelor!

Hai ca v-am lasat asa in stand by..am zis-o si am fugit..
In principiu ca metoda mi se pare logic tot ce am gasit in acel rezumat, cu ce nu sunt de acord este ordinea introducerii alimentelor..acolo spune sa nu se dea nuci, alune si seminte de orice fel pana dupa varsta de 3 ani ceea ce nu mi se pare corect, dar asta o va stabili fiecare mamica pe parcurs..
Eu la Luca am mers combinat, dar lui ii placea mult sa manance singur, doar ca am facut unele greseli, i-am introdus fructele putin cam devreme cum ar fi portocala..
Deci si eu sunt deschisa la sugestii..totusi ciorbele, supele cum le dam? sau nu au nevoie..
Alma daca ai putea sa faci si tu un rezumat asupra cartii ar fi foarte bine.
Totusi voi cu ce v-ati gandit sa incepeti?
Eu m-am gandit sa incep cu morcov facut la abur prima zi, apoi radacina patrunjel, apoi avocado prbabil..nu stiu trebuie sa ma mai gandesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Si al meu se foieste noaptea, ar dormi numai cu titi in gura daca a\r putea, daca nu oricum sta cu nasul acolo

Hai ca va mai servesc si eu cu o cafea, in special pt fetele cu discoteca..

Miha uit mereu, felicitari pt fata.normal ca trebuie sa fii mandra si eu as fi
Succes in continuare!

Am de sters geamurile si nu sunt putine asa ca ar fi bine sa ma apuc

Elly ai baiat mare, e un scump si vad ca sta foarte bine in fundulet..oricum zici ca are 1 an nu 6 luni.

2 liniute nu stiu cum e cu canalele infundate, sper sa se rezolve fara probleme.neaparat trebuie interventie, adica nu se poate si altfel?

Va dati seama ca scriu din amintiri
si eu ma intrebam ce mai face Asparagus, Asteropi, Ylari, Andra..Stefan de tZuki
Hai mai fetelor mai dati un semn
Andra tu ai mers erxclusiv pe autyodiv asa ca vrem pareri


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

http://colaceibebe.webs.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Fetele intru repede sa va spun cum a fost la control.
Eric la 4 luni si jumatate are 7900g, 40 cm circumferinta capului si 65 cm lungime.
Doctorita mi-a spus sa nu ii mai dau deloc vitamina D pentru ca deja nu mai simte fontanela.
A doua belea, a sesizat ca Eric e mereu cu gura deschisa si limbuta un pic scoasa si m-a pus sa-l urmaresc, daca tot asa o sa umble o sa ne dea sa facem analize de sange, sa nu cumva sa aiba o problema cu tiroida.
Sunt tare suparata.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinuta83 spune:

Elena, stati ff bine cu masuratorile!

Nu prea vad unde e legatura dintre limbuta scoasa si tiroida
In maternitate acolo nu se face screening pt tiroida la nastere?



mami implinita de Rares-Iustin

Mutatia MTHFR C677T homozigota- tratament cu Clexane 0.4, Cetebe, Magnerot si Folowise.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Se face screening , nu m-au cautat pe tel si nici scrisoare nu am primit. Sper sa nu fie probleme totusi.
Virgi bb LC ce mai face cu fontanela?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Elena, excelenta dezvoltarea lui Eric! Ai citit sa vezi care e legatura intre limba scoasa si tiroida? Nici eu nu inteleg, sper sa nu fie nimic in neregula, sa fie doar o parere trecatoare a doctoritei. Nu cumva statea cu gura deschisa si limba scoasa ca sa apuce tot ce gasea in cale?
Alma, si Iulia a luat greu in greutate. La nastere avea 3300 grame si a luat in jur de 700 de grame pe luna in primele 3 luni, in conditiile in care ceilalti bebelusi de aici luau 900-1500 de grame. In ultima luna cred ca a ajutat-o mult sa creasca alaptatul de noapte. Pana la urma, chiar daca cresc un pic mai greu, important e sa-si urmeze curba proprie a greutatii si inaltimii si sa fie sanatoase, sa aiba achizitii, sa se vada evolutia.
Eva, multumesc mult pentru rezumat! Foarte utile informatiile! Doar doua remarci: eu o sa-i dau seminte, alune inainte de 3 ani, iar cerealele nu se combina cu lapte. O sa mai caut si eu surse de informare si o sa vi le impartasesc.
Tigruta, ai sters geamurile? Eu am spalat frigiderul azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Albinuta, v-ati intors de la medic? Cum l-a gasit pe Rares?

Mergi la inceput