Retete pt copii reinventate de bucatarul Unisol
Raspunsuri - Pagina 19
Anda08 spune:
Dragi castigatori - va rugam sa nu uitati sa ne confirmati la acest topic daca premiile au ajuns sau nu !
Va multumim!
O zi frumoasa tuturor!
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
naskwik spune:
N-a ajuns nimic, chiar am intrat sa intreb,ce se intampla ? daca au fost livrate atunci cand ?
Anda08 spune:
Avem reinterpretarea retetelor castigatoare!
Cu negru gasiti reteta originala, iar cu rosu reinterpretarea bucatarului UNISOL:
1. Macaroane cu carne de pui si salata de castraveti
Ingrediente:
carne de pui: 1 kg
macaroane: 500 g
ulei 2 linguri
sare, piper, boia dupa gust
otet 3 linguri
ceapa- 2 buc
ardei- 1 buc
zahar 1 lingura
castraveti- 1 kg
Preparare:
Carnea se spala si se taie cuburi. ceapa si ardeii se curata si se spala. se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei. Dupa calire se pune putina apa si se lasa la fiert pana scade apa si ramane un sos.
Macaroanele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se pun la scurs intr-o sita.
Castravetii se spala si se curata de codita, ceapa se curata si ea si se dau pe razatoare felii, se sareaza.
Intre timp pregatim apa cu otet, sare si putin zahar si in aceasta compozitie punem castravetii cu ceapa stoarse de zeama. Se condimenteaza la urma cu piper si boia.
In primul rand, as renunta la otet intr-o reteta pentru copii, l-as inlocui cu zeama de lamaie. Mare atentie si la sare, daca sarati castravetii si ceapa, nu mai puneti sare si in vinegreta. Nu e gresit, totusi, sa framantati ceapa cu putina sare, sa se inmoaie bine si apoi s-o clatiti cu apa rece. Apoi, de fapt, la inceput, as avea grija la una dintre primele faze ale prepararii, respectiv la calire. Daca puneti puiul, ceapa si ardeii in acelasi timp cu uleiul in cratita si abia apoi puneti cratita pe foc, eliminati riscul de a arde ceapa, care-i mai sensibila decat ardeiul si care, daca e calita, poate da arsuri la stomac. Cat despre piper, intr-o mancare pentru copii nu are ce sa caute piperul macinat, doar cel rasnit proaspat si intr-o cantitate mica.
2. Budinca cu branza si visine
Desertul copilariei mele <<Budincuta cu branza si cu visine = Cheesecake-ul bunicii >> :P !!!
Ingrediente:
250 gr. branza dulce de vaci
1 lingura gris
1 lingura cu putin varf amidon de porumb sau 2 de cartofi
2 linguri zahar, 2 linguri zahar farin ( pudra)
1 lingurita rasa praf de copt
1 pachetel zahar vanilat
1 varf de sare
3 oua mari
3 linguri lapte
1 lingurita suc de lamaie sau un varf de cutit sare de lamaie
dulceata de visine
smantana
Mod de preparare :
Ouale se separa albusul de galbenus.
Se mixeaza mai intai albusurile cu sucul de lamaie pana devin spuma lucioasa apoi se mai mixeaza cu zaharul farin.
Galbenusurile se freaca cu zaharul, grisul, amidonul, sarea, laptele, branza, praful de copt, zaharul vanilat pana le omogenizati.
Acum uniti cele doua compozitii, amestecand cu un tel in forma de para de jos in sus prin metoda rasturnarii pana se incorporeaza albusul in compozitia cu branza.
Turnati 1/2 din compozitia optinuta intr-o tava pentru chec unsa cu unt si infainata cu gris, apoi puneti un strat din loc in loc de visine si acoperiti cu budinca ramasa, uniformizati suprafata cu o spatula sau lingura si dati tava in cuptorul preaincalzit la 180 de grade Celsius sau la treapta 4 cuptorul cu gaz pentru 40 de minute.
Dupa ce budinca este gata o lasati sa se raceasca in tava, cand budinca este calduta, o rasturnati pe un platou ii taiati partile laterale pentru un aspect mai dragut in sectiune si o portionati.
Se serveste calduta sau rece la preferinta cu smantana si dulceata de visine.
Aici n-as interveni cu nimic. Cel mult cu un sfat la coacere: folositi hartie de copt. Pe de o parte pentru ca nu mai trebuie sa folositi unt si gris pentru tapetarea tavii, pe de alta parte pentru ca partea de jos a budincii va fi protejata si se va coace frumos si, nu in ultimul rand, pentru ca in felul acesta va asigurati ca budinca iese din tava perfect si usor. Si, daca ma gandesc mai bine, nici praful de copt nu-i absolut necesar, ba, judecand dupa restul ingredientelor, e de-a dreptul inutil.
3. Pufina
Ingrediente :
6 oua
7 linguri ulei
1 cana zahar farin
1 cana faina
vanilie, cacao
1 praf de copt, nuci mainate
Preparare :
Blat :
Se bat albusurile cu zaharul pana se fac spuma tare, iar galbenusurile se freaca cu uleiul si o lingurita apa.Se toarna galbenusurilepeste albusuri, apoi treptat faina. Se da la cuptorulincins la 170 grade pt cca 20 min.
Pentru crema :
2 farfurii mieji de nuca macinata
1 cana zahar
1 cana lapte
1/2 pachet margarina
3 linguri cacao
Se face un sirop din lapte si zahar pe foc. Se pune nuca, cacaoa, untul si esentele.
Se taie blatul pe jumatate si se pune crema intre cele doua straturi.
Va promit ca daca puneti doar patru linguri de ulei in loc de 7, Pufina va fi mai pufoasa. Si va promit ca daca in loc de margarina folositi aceeasi cantitate de unt cu continut redus de grasime, Pufina va fi chiar mai sanatoasa.
O zi frumoasa tuturor!
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
Anda08 spune:
In legatura cu premiile, pot sa va spun ca a fost o problema cu plata la e-mag si ca a trebuit ca produsele sa fie platite din nou.
Premiile vor pleca astazi sau maine, insa pentru cei care nu sunt din Bucuresti va rugam sa intelegeti ca poate sa mai dureze putin din cauza curieratului care are probleme cu vremea/drumurile.
Numai bine si asteptam sa ne confirmati cand il primiti!
O zi frumoasa tuturor!
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
alynta27 spune:
Buna!
Eu fac negresa de post care iese tare buna si e si rapida!
Ingrediente:
2 cani apa minerala/ suc cu acid
1/2 cana ulei Unisol
2 cani faina
1 cana zahar
1 cana nuca macinata(am folosit si nuca de cocos, dar iese mai buna cu nuca prajita si macinata)
3 linguri gem
3 linguri cacao
1 praf de copt
arome preferate.
Se amesteca apa, zaharul si uleiul Unisol pana la topirea zaharului. Apoi pe rand ingredientele solide: cacao, faina, gem, aromele si praful de copt. Pe masura ce se adauga din ingredinete omogenizarea se face cu miscari de jos in sus. Se da in cuptorul preincalzit, timp de 35-40 minute la foc mediu. Se incearca cu un bat de chibrit ,sa nu se lipeasca pe el. Atunci cand e gata prinde o crusta rumena si se desprinde de pe marginile tavii. Se portioneaza rece.
Pentru un plus de aspect se face pe foc un amestec de cantitati egale de apa, zahar si ulei, scazut un pic si se toarna/ se trece peste prajituri si se presoara nuca de cocos.
Daca coaceti prajitura in tava de la cuptor clasica va trebui sa faceti cantitate dubla, folosind o cana de apa mare-250 ml.
Eu fac intr-o tava de 50/30 cm si folosesc ca masura cana de 250ml.
Sper sa va placa! Pofta buna!
Anda08 spune:
Tocmai am primit confirmarea oficiala de la cei de la eMag care ne-au spus ca premiile vor fi livrate pe data de 20.12.2012 - ne cerem scuze de intarziere insa speram sa va bucurati din plin de produsele castigate!
O zi frumoasa tuturor!
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
isabm spune:
buna ziua,
am primit si eu azi coletul, dar s-a strecurat o greseala!
am primit un mixer cu bol zanussi in loc de Robot de bucatarie Heinner KitchenKing FP-7070, 800 W, 1.5 l blender, 2.4 l bol.
am castigat locul trei, pentru acela am muncit.
va rog sa remediati cumva problema!
Anda08 spune:
isabm - incercam sa aflam cum se poate remedia situatia
O zi frumoasa tuturor!
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
naskwik spune:
Inca nu stiu ce premiu va ajunge la mine, dar sigur nu e mixerul pe care mi l-am dorit si nici nu vreau sa fac schimb de premii :( pentru ca pentru mixer am intrat in concurs, eu propun sa retrimitem premiile la adresa forumului cu plata ramburs pentru livrare si dumneavoastra sa le trimiteti castigatorilor corespunzatori !