Strugurasi de Sept-Oct 2011 *72* LMA

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Marryan Oana am inteles.. nici eu nu intervin, asta mie mi-i se pare logica .. sist lor se maturizeaza treptat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_i spune:

Exista totusi ceva de care am citit de care mie mi-e teama in legatura cu digestia: sindromul de malabsorbtie. Care din ce am inteles implica incapacitatea copilului de a extrage nutrientii, vitaminele si mineralele necesare din mancare. Dar pe de alta parte nu e ceva foarte frecvent intalnit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Citat:
citat din mesajul lui marryan

uite Lali ca nu sunt suparata, nu imi sta in caracter, ...si am sa iti raspund la intrebare.
Da se fak analizele uzuale, le faci daca vrei, nu este obligatie, eu le am facut 1 data la 2 luni hemograma si urograma pina in prezent, si am stiu bine cum stam la orice capitol care ma intereseaza sa stiu despre sanatatea fetitei...
de coprograma nu vad care e problema si aici...si sa nu o faci?, daca vezi resturi nefermentate in kk la copil si o iritatie la fund, de ce sa nu dau analiza si sa consult un dermatolog?

Sei eu as consulta un medic in lokul tau

Cea mai fericita de Valeria, 17.08.2011




Eu intelesesem ca nu mai vrei sa intri , mea culpa.
Am crezut ca le fac doctorii asa,ca se fac la voi la un an , nu era nici un apropo . Inseamna ca noi stam bine,nu o vad rosie la fund decat dupa ce mananca struguri,si coaja de la struguri e cam singurul reste nedigerat vazut de mine. A,am mai vazut si coaja de rosie.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanaiasi

Lena, ce misto sunt caciulitele! Cred ca ma bag si eu la una din lana desi mi se pare f scumpa. :d
noi avem o caciulita cu urechi pt iarna din fleece cu un mot imens in varful capului. are o fata mortala cu ea pe cap.

marryan, sper ca nu te ai suparat pe mine..

Oana, mami de Eca 18.09.2011

Doamne, ai grija de noi!


Oana, avantajul este ca o poarta mult si bine (marimea 1-5 ani care o avem noi am reusit sa o pun si eu pe cap :)))

Lali, da pai cand o fi iarna sa ii fie cald si sa nu ii pun fular la gat :d
iar cea de bumbac sa nu ii pun esarfa, k dak ii dau doar body dedesubt sunt cam razgaiate la gat si trebuie macar ceva
asa nu imi plac http://ts2.mm.bing.net/th?id=i.4826534673711949&pid=15.1
asa da http://images.search.conduit.com/ImagePreview/?q=caciulite%20copii&ctid=CT2405280&searchsource=15&SSPV=EB_SSPV&CUI=SB_CUI&start=35&pos=2
Mmmm ce pofta mi-ai facut. Eu vrea sa fac si eu zilele astea paine si vreau sa fac si placinta cu dovleac

Lali, ai dreptate in MD se fac mult mai mutle analize si controale preventive.

Sei, de ce ii dai ceai fetei? :D

Maia cred, e cea mai virgina in ale junkului, abia ii pun sare in mancare, asa putin putin, din comert nu ii dau nimic. Nici paine, nici biscu (ba da am un pachet de biscu bio de 100 grame care il mananca de vreo 3 luni :))) )

eu nici nu analizez prea mult kaki



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Nici eu nu pun sare in mancarica fetei, oricum un praf de sare la 3-4 portii cat ii fac deodata nu s-ar simtii, asa ca prefer sa nu-i dau cu buna stiinta. Dar daca intinde manuta si vrea ceva de pe masa ii dau sa guste fara sa cantaresc cat junk e pe masa.

sei knoppers are alune(sau migdale) in crema. deci nu-i ok primii 2 ani. mersi de raspunsul cu fructele rosii.proaspete nu am, doar marmelada sau iaurt cu fructe rosii...

may la Dani am patit de i s-a rosit tare piciorul, cam cat palma mea, era calda zona si nitel umflata. la urgente ne-au spus ca-i reactie la vaccin. am masat, pus compresa si dat ibuprofen infantil(era tare plangacios)

maine fac un chec cu iaurt si-o servesc si pe dom´soara...dupa clatita nu s-a omorat, dar si aia e adevarat ca i-am dqat dupa portia ei de fructe...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Dbunny, uitasem... afine si eu ii dau demult, de pe la 7-8 luni cred. Am pus si la congelat.
Celelalte nu stiu sa zik...

Ce reteta ai la chec, as incerca si eu :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui LenaC

Dbunny, uitasem... afine si eu ii dau demult, de pe la 7-8 luni cred. Am pus si la congelat.
Celelalte nu stiu sa zik...

Ce reteta ai la chec, as incerca si eu :)



Masor toate ingredientele cu cutia de la iaurt
- 1 iaurt de obicei cu gust de lamaie sau cocos
- 3 oua
- Faina (3 cutii de iaurt)
- Zahar (2 cutii de iaurt)
- 1 plic praf de copt
- Ulei de care vrei (1 cutie iaurt)
- Coaja de la o lamaie razalita

Eu le arunc pe toate gramada la mixer. Apoi la 180ºc cam 35-40min, preincalzit. Daca-l vrei mai dichisit bati separat albusurile, mai adaugi vanilie, sau fructe sau cacao...admite de toate Am luat nuci pecan de la lidl...dar mie frica sa bag in juma de chec..sa nu se strecoare si s-o fac lata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Lena, eu am junkuit o pe eca si cu paine si biscu si mai ales cu cornulete cu untura.

eu din comert mai iau fructe. in rest, carnea si legumele sunt homemade si pestele dunaremade.

din primavara imi iau gaini.

daca vrei reteta de chec sa ii poti da maiei, fara ulei: 6 oua, 6 ling de zahar , 6 ling de faina. se bat albusurile spuma tare cu zaharul, se adauga galbenusurile si se amesteca cu o spatula usor de jos in sus , in acelasi mod se incorporaza faina, in ploaie. se pune in tava unsa cu unt si la cuptor preincins. 35-45 min la foc mediu la inceput, apoi mic. pofta!

Oana, mami de Eca 18.09.2011

Doamne, ai grija de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca050 spune:

Neata fetelor,

Am recuperat cu cititul ce ati mai scris in week-end. Eu nu reusesc sa intru pentru ca de vineri pana luni dimineata stau cu pititcul si-mi stinge calculatoruldaca ma vede ca-l pornesc, pasiunea de butoane, sau vrea la tastarura asa ca.... .

Multumesc pentru opiniile voastre referitor la vaccin, momentan nu i-am facut niciunul pentru ca scumpa noastra pediatra a uitat frigiderul scos din priza asa ca, dupa ce am stat o ora la usa ca sa-i fac vaccinul si va dati seama cata rabdare a avut Edi,ne-a spus ca nu poate sa i le faca pentru ca sunt compromise si sa asteptam un alt lot. Oricum ma bucur ca ne-a spus si nu i le-a facut asa , degeaba.

Zubi au am tot insistat sa-i trag de putulica, asa cate putin fara sa-l doara si am reusit sa-l decalotez putin astfel incat sa nu fie nevoie sa ajungem la operatie desi la inceput doctora tot acolo ne trimitea pe la 1 an. Eu zicsa mai astepti iar daca nu se inflameaza si nu are probleme cu urinatul sa incerci usor usor samai stai si sa incerci sa-l decalotezi tu incet incet.

Referitor la comportamentul "agresiv" al copiilor, cred ca este o faza la varsta asta. Edi nu are un comportament coleric insa mai tipa uneori cand nu vreau sa il las undeva insa cu copii se poarta ok, ii pupa, mangaie...., insa e mult prea preocupat de a merge, de a sta pe jos prin pietricele, de a merge prin santuri daca s-ar putea decat de persoanele din jur. Si am constatat ca atunci cand aude "nu ai voie" atunci face mai rau asa ca evit sa-i mai spun, il iau de acolo si-i distrag atentia cu altceva si pana acum a fucntionat, vedem mai incolo... Nu cred ca poti sa "educi" un copil la varsta asta.

Zubis-a simtit rau Ayan de i-ai facut analizele? Nu cred ca e vorba de nemancatul noaptea, nici al meu nu mananca de la 9 seara pana la 7 dimineata, organismul are nevoie si de pauza noaptea. Medicul probabil o sa-ti spuna de la ce provine scaderea glicemiei.

Rferitor la mancare... eu ii dau sa guste din ce pap eu, ii pun putin pe limba pentru ca ca e tareee pofticios si nu cred ca poate sa-i faca rau o cantitate atat de mica insa recunosc ca nu a facut alergie pana acum la mancare si nici eu nu mananc cine stie ce prostii, dulciuri nici atat pentru ca sunt grasa . Sa-i fac analize va spun sincer ca nu m-am gandit pana acum si nu vad nici de ce atat timp cat vad ca e bine, mananca , doarme asa cum stie el, mai cu pauze, creste, e grasunel....Cand eram noi mici nu crde ca ne cautau ai nostrii atat de mult si am crescut ok. Insa fiecare face cum simte si cum crede ca e mai bine pentru puiul ei.

Va pup si sa aveti o saptamana usoara

mami de Eduard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Lena ii dau ceai ca sa i pot da siropul de merisoare (sa prefenim infectiile) si vigantolul, care nu vrea sa-l ia...
Ii dau menta sau macese, mama ii mai face si cu chimen sau musetel(ff rar)

Buuny.. da.. la alune nu m-am gandit .. sunt o idioata!

Mergi la inceput