Felicitari Ela 04!!! Minuni de Nov-Dec 2012 (35)
Raspunsuri - Pagina 19
mena1906 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui irilac31 Mena, daca iei antibiotic, neaparat ia si un probiotic ceva, sa nu faci candida....mai dai in altele dupa aia. Sper din suflet sa dormi in seara asta sa te odihnesti Bubu, bine ca i-a venit mintea la cat dr si ca te-a bagat in seama, stai linistita zilele astea, termina cartile alea de citit ca apoi vei regreta, nu o sa mai ai timp de ele Vad ca deja se vorbeste de dopul gelatinos...eu chiar vroiam sa va intreb cum arata pt ca zilele astea am observat o secretie mai... ciudata. Nu are firicele de sange, eu am pus pe seama arefamului si a secretiei mai abundente din ultimul trim...oare sa-mi fac griji? Sapt trecuta cand am verificat, colul era super, am recoltat si niste analize...astept acum sa-mi vina rezultatele. Tare mi-e frica de momentul nasterii, imi fac fel de fel de ganduri, daca ma apuca inainte de data programata, ce ma fac, daca ma apuca noapte...mi-e tare frica, am emotii mari cand ma gamdesc. Eu am mai trecut printr-o operatie clasica si din cate imi amintesc mi-am revenit f greu...bine si operatia a fost pe masura, dar au fost niste clipe pe care le-am inchis undeva sa nu-mi mai amintesc de ele. Am ramas marcata rau de clipele alea. Sper ca acum sa ma mobilizez si sa ma incurajez ca macar operatia asta are o finalitate frumoasa si de dragul lui trebuie sa ma refac cat mai repede. Sa aveti un somn usor iubitele indiferent de ce pozitii aleg maimutele voastre MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot 30+ |
Eu am "radacina" de candida deja de la oxacilina si m-a chinuit la inceputul sarcinii dar apoi m-a lasat de tot. Cica augmentinul nu provoaca asta...
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 28+ cu Gabriel
In love with my little kid :X
irilac31 spune:
Mda...am zis ca ma duc la nani da nu pot... al meu sot numa nazdravenii a facut azi ( si numai azi) ...chiar ma si gandeam daca bebelul va semana cu el, am pus-o original.
La masa dupa un paharel de palinca s-a apucat el sa povesteasca mamei mele picanterii din relatia noastra pana sa ne casatorim...de cand eram noi pusti si cum ii minteam ca sa putem sta cateva ore impreuna...frate m-a pus in niste situatii, ii tot facea semne pe sub masa sa inceteze, ii trageam priviri " tandre" , nimic, el mai departe cu povestioarele la soacrasa . Dupa ce il prelucrez bine, merge in baie sa faca dus ca a fost dl la fotbal si cand intru acum la el...jumatate de baie inundata. da inundata la modul ca strangeam apa cu prosopul si tot balta ramanea .... nu stiu ce a crapat pe la cada, oricum am simtit ca ma incalzesc toata si am zis ca mai bine ies. Aseara il rog sa-mi aduca un pahar de lapte..zis si facut doar ca a ajuns cu juma de pahar...cealalta jumatate a ajuns pe scari, sub scari, comoda, perete....tot imprastiat...s-a impiedicat omu( ca de obicei ) de o scara si a varsat laptele.
Hai ca acum chiar plec, ma duc la injectie si apoi nani.... poate cand am sa am timp zilele astea am sa va povestesc si eu cum mi-am cunoscut jumatatea cea buclucasa
Pupici
MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
30+
onutz83 spune:
citat din mesajul lui mena1906 Eu am "radacina" de candida deja de la oxacilina si m-a chinuit la inceputul sarcinii dar apoi m-a lasat de tot. Cica augmentinul nu provoaca asta... UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 28+ cu Gabriel In love with my little kid :X |
Mena, trebuie sa te contrazic
Eu am fost ok numai cand am luat si nistatina, dar nu eram insarcinata.
Onutz 35+ cu Inghiontila Sughitzescu Lucian
Vali
Bubulina42 spune:
Irilac, nu te mai speria, nu lasa teama sa se inradacineze in suflet, in minte- si nicaieri! Asta nu va fi o operatie, ci o operatiune:aducerea pe lume a unui sufletel la care visezi cum arata, cum este, ce va face- pe care ti-l imaginezi din prima clipa in care ai aflat ca il ai in burtica!Nu compara ce a fost cu ce va fi, poate ai norocul unei nasteri rapide si usoare-ex. Ela-nu se stie niciodata! Fruntea sus, fii pozitiva, pastreaza numai emotiile pozitive si fii ZEN! fii puternica, fata mea, are sa fie foarte bine, ai sa vezi!te faci mamica cu drepturi depline!
Altceva:am vazut pe un forum info despre o conferinta ceva despre lactatie, undeva pe la sf lui octombrie, o sa caut si o sa "fur" informtia, sa o pun aici pentru cele care vor avea sansa sa ajunga, in Bucuresti.
Mena, deci Gabriel.Trebuie sa ii povestesti puiului, intr-o zi, cum a fost cu alegerea.
E frumos numele, mi-e drag-si fratele meu e tot Gabriel- mai spune-mi si ce ai mai pastrat din celelalte doua.
Incearca sa te odihnesti cat poti de mult!
Incercati sa intrati putin pe site-ul babycenter.ca, sunt niste videoclipuri super despre alaptare, primele ingrijiri acordate lui bebe dupa nastere,schimbat scutece,cum calmati un bebelus care plange... Eu tocmai ce am vazut un videoclip in care se spunea ca atunci cand vine furi laptelui si sanii dor de mori, e bine sa:
- pui apa in niste manusi de plastic si sa o congelezi asa -si le pui pe san ca si cum ai pune o mana
- folosesti frunze de varza, crude, direct pe san, ca trag nebuneala aia de caldura
- sa cufunzi sanii in solutie cu apa sarata
Foarte multe lucruri interesante!
va pupacesc, somn usor va doresc tuturor, desi nu cred ca toata lumea se culca acum..Eu de regula trag de timp cand vine vorba de nani, ca tare greu e de gasit o pozitie convenabila, in pat
34 + cu Nicholas
onutz83 spune:
citat din mesajul lui douradoudou ahaaaa deci la mine in casa sau in geanta nu au loc chilotii aia asta e clar <hr noshade size="1" /> alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009) si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010) si 24+ cu |
Onutz 35+ cu Inghiontila Sughitzescu Lucian
Vali
andie_n spune:
Hello fetelor. Ce mai faceti?
Mena, imi pare rau ca te-a chinuit in asa hal la dentist, trebuia sa-ti faca anestezie, speram sa scapi cat mai repede de durere. Dar felicitari pentru cele 28 de saptamani , acum esti in trimestrul III .
Popi, multumim pentru ceai (ca nu mai beau cafea acuma cu tensiunea asta ). Sanatate sa treaca raceala repede.
Doura, multumim pentru sfaturile de tratat raceala.
Logam, nici eu nu am deloc linea negra, si e fetita . Cum au spus si fetele inaintea mea, nu mai baga in seama ce zice fostul tau, dar vezi daca nu il poti face sa recunoasca si pe bb si sa plateasca pensie alimentara pentru amandoi.
irilac, multumim pentru sfatul cu ceapa in caz de raceala.
Gina, succes maine la control!
Alina, imi place mult numele Irina . Fetita mea parca a fost azi mai linistita, dar aseara a fost agitata.
Dannnah, mie mi-a zis doctorita sa iau maltofer 2/zi. Am avut anemie si pana acum in sarcina, dar nu am luat fier, pt ca fierul era ok pana acum (si la mine anemia e data si de talasemia mea minora), dar acum a scazut si sideremia sub limita minima si de-aia mi-a dat fier.
Mena, nu ai de ce sa-ti ceri iertare, nici nu-mi pot imagina prin ce dureri ai trecut, sanatate, sa te simti mai bine de acum incolo.
Bubu, ai grija de tine, stai cumintica in pat cum ti s-a recomandat si totul va fi bine in continuare. Nu ti-a dat nimic pentru tensiune (ca mie mi-a dat deja reteta sa-mi iau pastilute daca tensiunea trece de 14 cu 9, dar in seara asta am avut 12 cu 8.5, deci mai bine ca ieri).
Popi, si noi tot termometru cu varf flexibil am luat. Maine ma apuc de spalat hainute (azi am spalat cearsafuri, prosoape, scutece si alte de-astea). Dar am observat ca hainutele pe care le-am cumparat, desi din bumbac 100%, se spala la 40 de grade. Eu credeam ca hainele pt bb trebuie spalate macar la 60 de grade, voi cum ati facut? Succes maine la control.
Doura, multumim pentru povestea nasterii lui misso. Si eu stiam ca sunt mici sansele sa ti se rupa apa inainte.
Angiuta, multumim pentru sfaturile despre cosmetice. Noi am luat pana acum gel de dus, crema pt fundulet si lotiune de corp.
Dannnah, daca ai avut de mult timp anemie si sideremia si feritina (analize legate de cantitatea de fier din sange) sunt ok (macar in afara sarcinii, ca acuma poate sa fie si o lipsa de fier), sa iti faci si electroforeza hemoglobinei. Asta e o analiza care determina daca nu cumva ai talasemie minora (care e o forma genetica de anemie, nu prea ai ce sa-i faci decat sa iei supliment de acid folic).
Doura, multumim pentru link, foarte interesant.
Bubu, stai linistita in pat, ai grija de tine si de Nicholas!
Mena, super ca ai putut sa te odihnesti un pic. Somn usor sa poti dormi si la noapte.
Irilac, si eu voiam sa intreb cum arata dopul. Si eu am observat de vreo 2 ori o secretie mai ciudata, adica mai consistenta asa, arata cam mucioasa asa , dar fara firisoare de sange.
Mena, ia mai bine si probiotice, astea n-au ce sa-ti faca rau.
Irilac, e mortal sotul tau .
Sa aveti parte de o noapte buna, somn usor tuturor!
Andreea 35+ cu Emilia
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, MagneB6, 2 Maltofer Fol
angiuta spune:
Eu tocmai m-am intors de la curs. Astazi am vizitat spitalul, exersat tehnici de relaxare si testat pozitii pentru nastere si reflectat relatia noastra cu fratii.
A fost emotionant ca am revazut sala in care am nascut...prea multe nu s-au schimbat la spital, poate doar patuturile pt. bebe, acum sunt niste patuturi din lemn cu gratii in loc de "acvarii".
bubu si aici te lasa 24 de ore sa astepti daca s-a rupt apa si nu ai contractii. Ne-a spus moasa astazi. Dar cum zicea si doura sa nu-ti imaginezi ca daca s-au rupt membranele curge un val de lichid....ii ramane destul lui bebe. Si esti monitorizata, stai cu banda pe burta...
Moasa a accentuat iarasi ca in perioada asta e importanta miscarea, sa nu stai pur si simplu intinsa in pat. Abia dupa 24 de ore daca nu sunt semne ca bebe e in suferinta primesti niste pastile pt. declansarea contractiile dar cica si alea isi fac efectul cam in 4 ore.
Azi am mai aflat ceva interesant, dar tema va fi aprofundata data viitoare: ultima tendinta e sa nu se mai sterilizeze sticlele si suzetele. Cica sterilizarerea ar fi de vina pentru multe cazuri de afte si ciupercute din gura bebelusului. Nu e nevoie de sterilizat dar nici sa iei suzeta copilului si intai sa o iei tu in gura apoi sa i-o dai....deci totul cu moderatie...
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 31+
Ina_3040 spune:
Mama mia ce spor ati avut la scris!!!
Inainte sa uit, nu stiu cum am aparut pe prima pagina la nasteri programate pe 28 oct cu cezariana dar clar nu e vb de mine, eu in mod normal nasc natural si am DPN pe 8 nov...
Mena multa sanatate, ma durea parca pe mine cand citeam cate ai patimit...
Bubule sanatate si tie, ma bucur ca s-a desteptat si doctorul tau si face investigatii mai aprofundate, sa ne dai de veste cum ies analizele.
Logam o imbratisare calda, nu il inteleg deloc pe sotul tau, ce are contra ta e o poveste dar copiii sunt alta poveste, nici nu merita sa fie tatal baietelului tau, cere paternitatea in fata legii si pensia alimentRa ce se cuvine copiilor si au revoir cu el!
Bioana asa si eu cu mancatul, as rontai nonstop cate ceva, de la mar la ciocolata sau sticksuri.... Nu de mancare imi e pofta ci de prostii din astea
Legat de nastere, eu sunt din categoria atipica, mi s- a rupt apa in somn (Bioana frica ta ) pe la 6 dimineata. Aveam 38 de s si 4 zile. Am stiut imediat ca e lichidul, eram uda pe pantalonii de pijama pana jos. sotul ma intreaba daca sunt sigura, nu cumva am facut pipi pe mine? I- am raspuns doar cu o privire ucigatoare asa ca s- a prins ca e momentul sa taca in maxim o ora eram in drum spre spital,stiam de la cursul prenatal ca daca se rup membranele sa mergem cat mai repede la spital ca e risc de infectii. Nici urma de contractie sau durere toata dimineata, pe la 11 mi- au provocat contractiile cu oxitocina si abia seara la 21 am nascut. Pe Robin l- au supravegheat vreo 2 zile cu analize de sange din calcai dar din fericire nu a prezentat nici o infectie.
In afara de contractii regulate ce am mai auzit de prietene ca semne prevestitoare inainte era o senzatie de voma si/sau diaree, de credeau ca au mancat ceva si le- a picat greu. Dupa catvea ore de la episod de voma incepeau si contractii...sau dureri mari de spate, asa se manifestau la ele contractiile, radiau spre spate.
Nu mai stiu ce vroiam sa scriu asa ca ma bag la somn ca maine la munca de dimineata. Sa auzim numai de bine si somn usor!
Ina mamica fericita de nazdravan Robin Sebastian 15/03/2010
asteptand inca o minune 36 s.
aschiutza spune:
citat din mesajul lui angiuta Eu tocmai m-am intors de la curs. Astazi am vizitat spitalul, exersat tehnici de relaxare si testat pozitii pentru nastere si reflectat relatia noastra cu fratii. A fost emotionant ca am revazut sala in care am nascut...prea multe nu s-au schimbat la spital, poate doar patuturile pt. bebe, acum sunt niste patuturi din lemn cu gratii in loc de "acvarii". bubu si aici te lasa 24 de ore sa astepti daca s-a rupt apa si nu ai contractii. Ne-a spus moasa astazi. Dar cum zicea si doura sa nu-ti imaginezi ca daca s-au rupt membranele curge un val de lichid....ii ramane destul lui bebe. Si esti monitorizata, stai cu banda pe burta... Moasa a accentuat iarasi ca in perioada asta e importanta miscarea, sa nu stai pur si simplu intinsa in pat. Abia dupa 24 de ore daca nu sunt semne ca bebe e in suferinta primesti niste pastile pt. declansarea contractiile dar cica si alea isi fac efectul cam in 4 ore. Azi am mai aflat ceva interesant, dar tema va fi aprofundata data viitoare: ultima tendinta e sa nu se mai sterilizeze sticlele si suzetele. Cica sterilizarerea ar fi de vina pentru multe cazuri de afte si ciupercute din gura bebelusului. Nu e nevoie de sterilizat dar nici sa iei suzeta copilului si intai sa o iei tu in gura apoi sa i-o dai....deci totul cu moderatie... Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 31+ |
Ma amestec un pic pe la voi, nu va suparati, nu ?
Angiutza, la mine s-a rupt apa la prima nastere. Si zau ca a curs apa la inceput ca la robinet, de m-am speriat bine. Important e sa te uiti la culoare, daca e transparenta e ok, daca are culoare chemati salvarea. La mine s-au declansat contractiile singure cindva, dar banda aia si eu a trebuit sa o port peste 12 ore si e o experienta oribila! Dupa ce ca ma dureau toate alea, ma mai stringea si enerva si banda aia elastica, grrrr . Si nu m-au monitorizat prea des, doar la citeva ore...
Mena maica, cum de nu ti-a facut anestezie? Exista anestezice care sunt permise in asemenea cazuri, era infectia asa de puternica incit s-a gindit ca nu prinde? Brrrrr.... chestii din astea cu scosul nervului un pic omorit la virf cu saruri de arsen am facut in adolescenta de am ramas marcata pe viatza cu teama cronica de dentisti. Uite un pup mare sa treaca durerea (eu cred ca in locul tau ma apuca nasterea pe acolo ).
Mai are cineva pe aici care vroia sa isi scoata maseaua de minte in sarcina. Daca nu ai facut-o, rezista pina dupa nastere! Dupa ce ti-o scoti doare al naibii mai multe zile, nu poti sa maninci bine, ai sansa sa arati ca un hamster si sa nu poti sa vorbesti... La toti cu dureri de dinti va recomand pasta mea de dinti minune Sensodyne , eu o pun direct pe dinte cind am nevralgii.
Pupam primul bebe al odiseii, sa creasca mare!
Cine stie poate la odiseea bebelusilor ne intilnim din nou, eu avind DPN pe 2 ianuarie .
angiuta spune:
aschiuta la mine travaliul s-a declansat dupa ce am baut un wehencockteil, a inceput cu contractii. La mine durerea s-a reflectat in spate, si la vreo 20 min s-au rupt si membranele, dar nu a curs foarte mult lichid, doar asa cat ai zice ca m-am scapat pe mine. Pe drum insa a curs mai mult, imi pusesem 2 absorbante groase si tot m-am udat pe pantaloni. In total am avut 8 ore de travaliu, moasa care a asistat la nastere a zis ca e foarte bine pentru prima nastere, ca am avut noroc. Si pe mine m-au pus la CTG de cand am ajuns la spital.
Monitorizarea se face la fiecare 2 ore, asta e intervalul la care trebuie " sa se fi intamplat ceva".
Eu am povestit doar ce a zis moasa, ca daca se rupe apa dar nu apar contractii se asteapta pana la 24 de ore daca nu apar complicatii. Experienta nu am avut, oricum cazurile astea sunt foarte rare. In cazul in care se pierde mult lichid presupun ca nu se mai asteapta atat.
Tot la curs ne-a mai zis ca la farmacii se gasesc niste hartiute de testat ph-ul. Daca nu sunteti sigure daca e lichid aminotic se poate face testul de ph. Nu imi mai amintesc insa care era valoarea ph-lui lichidului.
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 31+