problema matematica
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
ab5174 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura25 Ai mei au invatat despartitul in silabe la grupa mare, la gradinita. |
Eu nu ii vad scopul.
La fel cum nu inteleg sa rezolv temele copilui, numai ca sa-l trimit la scoala cu tema facuta perfect.
Da, copilul trebuie suprevagheat , verificat, controlat daca isi face temele.
Mai ales ca la scoala profesorul explica o metoda l si poate parintele altfel - se creeaza numai confuzie in capul copilui (asta la clasele mai mari , ca eu am patit).
Profesorul crede ca a stiut sa faca el tema (nu mama /tata) si nu mai explica.
Sper sa nu se supere forumista care a intrebat da cuvint - dar ce a
are de cistigat copilul daca se duce cu un cuvint aflat pe forum?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alinuk/alinuk.jpg)
alinuk spune:
pe mine ma amuza topicul
nu cred ca asteapta vreun copil (sau parinte) de la noi de aici solutii problemelor ca sa defileze cu ele la scoala
personal, sunt interesata sa vad de la 'parinti mai mari' ..cam ce ne asteapta la scoala
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
De dragul Artei
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danielag/danielag.jpg)
danielag spune:
Pai cred ca forumista a intrebat pentru ea, ca o curiozitate personala. Problema a aflat-o in parc, de la o alta mamica. Nu era problema copilului ei, din cate am inteles.
ab5174 spune:
Eu ziceam din ce am patit eu -cu tema perfecata dar habar nu avea......Sau cu comentarii linga exercitiu ca nici mama/tata nu a stiu sa rezolve.
Eu prefer bilet de la parinte ca nu a inteles copilul, si sa imi dovedeasca ca aincercat sa faca tema chiar daca e gresit.
Katya spune:
citat din mesajul lui ab5174 Eu nu vad rostul ca parintele sa faca tema copilului. Mai aveam eu un parinte care il lasa sa faca tema, dupa care ce nu stia copilul incerca ea, si daca nu stia nici ea imi scria note linga problema - ca nici ea nu stie sa rezolve. ![]() Si i-am dat telefon si i-am explicat ca pe mine nu ma intereseaza ce stie ea sa faca, daca copilul are o problema sa vina sa ma intrebe ![]() |
Nu inteleg ce ti se pare gresit in faptul ca mama a incercat sa inteleaga si ea pb pt ca apoi sa i-o explice copilului? Mie mi se pare normala atitudinea mamei, e normal sa incerci sa explici copilului, si f bine ca ti-a spus ca n-a stiut. Dupa cum spui, mama il lasa sa faca tema, deci nu i-o facea ea! Ce e gresit sa-ti ajuti copilul? Tu cind aveai copii (ca zici ca ai) nu-i ajutai? Chiar daca stiai? Ii lasai asa si-i spuneai profesorului sa-i mai explice o data ?
Aici chiar ne spune prof sa verificam temele-nu sa le facem, dar sa le verificam, sa-l punem pe copil sa refaca daca e gresit (asta daca ne pricepem si noi, fireste )etc. Si comunicam f bine cu prof prin agenda de corespondenta, uite chiar ni s-a intimplat anul trecut la clasa 1 sa rezolvam noi o pb de mate in alt fel decit profa, astfel incit copilul sa primeasca un pct in plus, am scris asta , prof a vazut, a fost de acord cu noi si am obt punctul. Dupa tine ar fi tb musai sa accept numai varianta si explicatia profului de la clasa? Si sa nu explic nimic copilului chiar daca stiu? F ciudata atitudine.
Katya spune:
Ca sa nu las loc la interpretari, in situatia expusa mai sus, cu obtinerea punctului, era vorba despre o evaluare, nu despre teme: fata a rezolvat la un test o pb printr-un anumit demers, gasit logic de noi, parintii, dar nu si de prof in prima faza.Dupa ce i-am explicat prof de ce credem noi ca e bun pct de vedere al copilului, prof a dat pct etc. Ideea e ca tb sa existe flexibilitate si ca nu inseamna ca daca esti la catedra stii numai tu si ca parintele nu e capabil sa explice.
ab5174 spune:
Sint perfect deacord cu supravegheatul, contolatul temelor si mai ales ajutat, dar nu facut temele sau rezolvat problemele.
Eu corectez mereu caietele elevilor , tema o corectam in prima parte a lectiei....si dupa un timp ma mai uit si eu peste ele.
Parintele (si nu a fost numai unul) de care ziceam facea el problemele pe care copilul nu le stia, imi scria "biletele" cu problemele pe care el parintele nu le stia - care cinstit pe mine nu ma intereseaza..... pe mine ma intereseaza copilul - acum nu ma apuc sa corectez ce a scris mamica.
Iar cind rezolvam un exercitiu mai complicat pe tabla - intreb unul dintre copii de ce nu scrie.....pai el il are scris de mama, dar nu a inteles nimic din ce e acolo.
ab5174 spune:
citat din mesajul lui Katya Ca sa nu las loc la interpretari, in situatia expusa mai sus, cu obtinerea punctului, era vorba despre o evaluare, nu despre teme: fata a rezolvat la un test o pb printr-un anumit demers, gasit logic de noi, parintii, dar nu si de prof in prima faza.Dupa ce i-am explicat prof de ce credem noi ca e bun pct de vedere al copilului, prof a dat pct etc. Ideea e ca tb sa existe flexibilitate si ca nu inseamna ca daca esti la catedra stii numai tu si ca parintele nu e capabil sa explice. |
Intotdeauna am acceptat alte metode daca rezultatul este corect.
Cita "bataie" de cap mi-au dat mie metodele de inmultire si impartire care se practica aici - nu cele clasice.
![](icon_smile_big.gif)
Metoda chinezeasca de inmultire si acum imi da bataie de cap.
Eu accept orice metoda de inmultire si impartire si nu numai(chiar am fost criticata de un inspector), si raspunsul meu a fost: De cite ori dupa ce ati terminat scoala ati mai facut una pe hirtie? Inclusiv eu folosesc calculatorul , ca de asta s-au inventat.
![](icon_smile_big.gif)
Katya spune:
Eu m-am referit strict la ceea ce am citat din ce-ai spus tu: adica o mama nu face temele, ci ajuta copilul, dar la un mom dat nici copilul si nici ea nu mai stiu, astfel incit mama scrie un bilet de justificare: "n-am terminat tema pt ca n-am mai stiut mai departe".Aici chiar nu mi s-a parut nimic de condamnat la mama.
Dar ca mama sa faca ea insasi tema,sigur ca nimeni nu e de acord cu asa ceva.
ocebine spune:
Ca parinte de "copii mai mari" imi dau si eu cu parerea...in clasele mici verificam temele zilnic apoi am inceput prin sondaj. Acum verific online daca apar cu teme nefacute (se posteaza in fiecare seara...le fel si notele).
Foarte multi profesori aici insista sa nu rezolve neaparat parintii impreuna cu copiii acasa tema pentru ca vor sa vada cum se descurca copiii singuri inainte de test. Daca multi copii vin cu tema neinteleasa este pentru ei un semnal ca poate nu au predat cum trebuie. La fel si cind sint rezultate foarte scazute la un test. Si profesorul trebuie sa "ia temperatura" clasei sa vada daca ce preda "se prinde".
Este si asta un punct de vedere. Ca parinte, in general cam stii unde se situeaza copilul si normal ca esti in preajma daca are intrebari.