problema matematica
Raspunsuri - Pagina 5
aschiutza spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ab5174
Despartit in silabe (care eu nu i-am vazut rostul niciodata) in clasa 1-a dupa nici 2 luni de scoala???? Anumiti copii inca nici nu stiu toate literele. Sfatul meu este ca atunci cind copilul nu se descurca cu temele, parintele sa scrie un bilet in care explica ca (,) copilul a incercat sa faca tema dar nu s-a descurcat si are nevoie de explicatii suplimentare. Eu nu vad rostul ca parintele sa faca tema copilului. Mai aveam eu un parinte care il lasa sa faca tema, dupa care ce nu stia copilul incerca ea, si daca nu stia nici ea imi scria note linga problema - ca nici ea nu stie sa rezolve. Si i-am dat telefon si i-am explicat ca pe mine nu ma intereseaza ce stie ea sa faca, daca copilul are o problema sa vina sa ma intrebe |
Daca e vorba de facut poezii, compuneri, desene si lucru pe etamina , unde creativitatea si anumite deprinderi sunt scolite, sunt de acord sa faca numai copilul singur.
Dar cu matematica sau alte materii care merg pe logica si algoritme sunt numai partial de acord: daca numai parintele intelege si copilul ba.
Niciun profesor nu reuseste sa explice tuturor copiilor pe care ii are. Nu tine numai de el si de vocabularul folosit ci si de felul cum gindeste copilul, cit de emotiv , de atent sau de obosit e in clasa. Asa ca uneori prin explicatie de la om la om direct sau de o persoana cu alt stil de explicare, copilul va avea sansa sa inteleaga mai bine. Eu nu am inteles fizica de la profesorii mei, ci de la taica-meu.
Iar un profesor poate f bine sa isi dea seama daca un copil intelege sau rezolva doar mecanic dupa algoritm, dar trebuie sa isi dea interesul si sa observe in timp, corelind scosul la tabla (care in Germania nu se prea practica spre parerea mea de rau) cu greselile facute la lucrarile scrise. De exemplu am intilnit o multime de copii care nu inteleg logaritmul. Il baga repede in calculator, iese rezultatul si rasufla usurati. Cum de nu isi dau profii lor seama de lacunele astea de baza, nu pot sa inteleg!
Eu vad implicarea parintelui neexagerata ca fiind f buna si statisticile in Germania (ma rog, statistici, dar aici au un pic de dreptate) arata ca unde se implica parintele copilul are mai mari sanse sa ajunga la liceu decit fata de cazul unde parintii se bazeaza sa faca scoala.
Lucrul cu care nu sunt de acord e cit de multi parinti se agita in primii ani de scoala cu concursuri, limbi straine s.a.m.d., incarcind programul copilului exagerat tocmai in primii ani de scoala cind copilul are mare nevoie de perioade libere si apoi ajung sa ii doara in cot taman in anii dinspre bac si doar se supara ca nu intelege copilul la scoala... Dar asta ca o paranteza pe linga subiect...
ab5174 spune:
Parerea mea, de pe partea cealalta a baricadei este ca nu ai cum sa multumesti toti parintii.
De exemplu eu sint impotriva temei de vacanta , vacanta este pentru odihna si eu incerc sa nu fac prea multe pentru munca.
Politica scolii ne obliga sa le dam tema de vacanta - conventia mea cu elevii este daca parintii tai sint deacord sa nu faci tema de vacanta, sa imi aduca o nota de la parinti si este OK.
Sint si parintii care considera ca tema pentru acasa (care tot politica scoli este sa nu depasesca 15 minute) este prea putina.
Si sa-i dau copilului lui mai mult, pai nu s-ar simti copilul ala persecutat de mine?
I-am sfatuit sa le cumpere carti si sa sa le dea sa lucreze de acolo, dar de la mine nu primesc extra numai ca vrea mama.
Am dat eu o tema pe hirtie A4, erau 5 grupuri a cite 50 de exercitii fiecare
Unul dintre elevi cind a scris tema in planner (are un scris de nu il intelege nici el ) ...a scris ce am zis eu dar acasa nu a mai inteles .
Eu le-am spus "2 of each section" la alegere....el acasa a inteles
"20 of each"
A facut 100 dar m-am trezit cu biletel de la mama lui, in care scria ca o parte din tema este scrisa de ea (dar dictata de fiul ei - ca pe el il durea deja mina) si este indignata ca dau asa multa tema ....
Ceilalti colegi mi-au spus ca cica a scris si pe facebook ca el nu mai poate sa scrie, dar ei s-au gindit sa nu ii spuna ca sint numai 2 din fiecare lasa sa faca 100.
mianna spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alinuk
eu despart cuvantul pieire asa pie i re deci are 3 silabe nu indeplineste toate criteriile |
la singular intr-adevar nu. daaaar... la plural: pie-iri (ma rog, sper ca are plural si ca nu l-am fortat, chit ca nu mi-l pot imagina intr-un context, dar sa speram ca a doua parte a temei nu e sa se si alcatuiasca o propozitie cu el )
stupida tema pentru clasa intai, si nu numai - nu-i vad sensul la nicio clasa. aseara era sa nu reusesc sa adorm gandindu-ma ce cuvant ar putea fi. si? cui ii foloseste daca-l descopera?
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ab5174 Ceilalti colegi mi-au spus ca cica a scris si pe facebook ca el nu mai poate sa scrie, dar ei s-au gindit sa nu ii spuna ca sint numai 2 din fiecare lasa sa faca 100. |
Arza-i-ar focul!
iulia_b spune:
Am ajuns si eu la calculator. Eu ii las sa-si faca singuri temele, apoi le verific. Dar uite ca in cazul problemei asteia eu incercam alta metoda de calcul, considerand ca el a gresit. De fapt facuse bine, doar eu am complicat lucrurile.
Mi se pare normal sa le verific sa vad ce au facut, unde au gresit, sa le mai explic inca o data, acolo unde ne pricepem si noi etc. Invatatoarea chiar ne incurajeaza ca desi sunt la afterschool si in timpul saptamanii caietele raman la scoala, sa nu ne culcam pe-o ureche si sa le luam in weekend la verificat, poate ei i-a scapat ceva. Au teme pt acasa numai in weekend. Invatatoarea cunoaste prea bine ce stie si ce nu stie fiecare pt ca de luni pana vineri isi fac temele la scoala, deci nu-i cazul de impresionat cu tema de acasa. Si-asa in timpul saptamanii se ocupa altii de ei, macar in weekend sa vad ce fac. De obicei nu ma apuca ora 22 e adevarat
cris_09 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danielag Pai cred ca forumista a intrebat pentru ea, ca o curiozitate personala. Problema a aflat-o in parc, de la o alta mamica. Nu era problema copilului ei, din cate am inteles. |
Copilul meu are 2 ani,inca nu ne batem capul cu teme
Cris ,mami de pui nazdavan,Sebi ,www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010