Calorifere, caldura si alte chestii fierbinti.

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click
Cu repartitoarele stie cineva daca foloseste sa inchizi cand esti plecat la ceva ori ba? Sotul insista ca indiferent daca le lasam la maxim - caloriferele - deschise sau le deschidem doar cand ajungem acasa, tot aia e intretinerea. Recunosc ca nu mai tin minte de iarna trecuta.

-------------------------------------
De cate ori deschid fereastra...

Daca exista o firma care face citirea regulat, si calculul consumului, atunci repartizarea facturii se face dupa consum si dupa suprafata radianta, dupa un algoritm sofisticat.
Inainte de a distribui caldura in sistem centralizat, se face citirea repartitoarelor de cate firma de specialitate.
In situatia asta merita inchise caloriferele. Platiti si pierderi pe coloana, dar si pierderile se repartizeaza proportional cu consumul.

Daca nu primiti in fiecare luna de iarna o situatie a calculului de la firma respectiva, atunci reaprtizarea se face dupa suprafata camerelor sau a numarului de elementi ai radiatorelor, si nu dupa numar de persoane. In cazul acesta nu conteaza repartitoarele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Ina, la subiect : RADET incepe probele luni 15 octombrie.

Cu repartitoarele nu stiu, ca atunci cand stateam la bloc cei care aveau repartitoare plateau la intretinere mai mult decat noi, astia fara.

Altfel, noi am dat deja drumul la centrala de 2 zile, noaptea e frig rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Daca nu primiti in fiecare luna de iarna o situatie a calculului de la firma respectiva, atunci reaprtizarea se face dupa suprafata camerelor sau a numarului de elementi ai radiatorelor, si nu dupa numar de persoane. In cazul acesta nu conteaza repartitoarele.

Deceneus, ai uitat sa-l pomenesti pe Basescu!

Caldura nu s-a facturat si nu s-a calculat niciodata dupa numarul de persoane. Indiferent de calorifere, elemente, repartitoare, citire, firma, perioada de facturare samd.

ina.click, oficial pe 15 se baga apa in instalatii. Daca va fi si calda o sa vedem.
Mie nu-mi suna deloc bine declaratiile oficialilor din ultimele saptamani. Daca in ultimii cativa ani nu mai auzeam nimic la stiri despre caldura bucurestenilor, cam de pe vremea lui Ciorbea cand ne anuntau prin ce ocean se plimba vaporul cu pacura mult dorita pentru radet, de ceva vreme ies pe sticla diversi oficiali sa ne asigure ca pacura e pe unde trebuie, stocurile ok samd. Ciudat. Tot asa, cand criza abia se intrezarea prin norul euforic al boomului imobiliar, oficialii se duelau in asigurari ca economia duduie samd. Cand colo ...
Tare mi-e teama ca actuala administratie, care din punct de vedere economic NU A FACUT NIMIC din primavara, taind drastic bugetele de investitii, nu are pacura decat pana la alegeri. Dupa care Dumnezeu cu mila ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

noi we asta am fost la munte, maxima afara vreo 12 grade,asa ca am dat drumu la centrala.

Noi am fost la Busteni si a nins
Si ce aer acolo, mirosea numai a lemn ars si a iarna, toata lumea cu cizme si paltoane

Citat:
Cu repartitoarele stie cineva daca foloseste sa inchizi cand esti plecat la ceva ori ba?

Camera in care stau eu e f bine izolata, consum cam 5% din ce se consuma in celelalte camere din casa. Se cunoaste la factura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:

Deceneus, ai uitat sa-l pomenesti pe Basescu!

Caldura nu s-a facturat si nu s-a calculat niciodata dupa numarul de persoane. Indiferent de calorifere, elemente, repartitoare, citire, firma, perioada de facturare samd.
Si eu am afirmat ca nu se calculeaza dupa numar de persoane, si ca exista mai multe noduri de repartizare a facturi: dupa suprafata camerelor, dupa suprafata radianta, sau in cazul celor cu repartitoare dupa un calcul in care se iau in considerare suprafata radianta si durata de functionare a radiatorului.
Repartizarea costurilor depinde de la o asociatie la alta.

Tu cum sti ca se face repartizarea costurilor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

in oras nu ninge, doar ploua :D

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Citat:

Am scris foarte in detaliu despre repartitoare, calculatie, avantaje si dezavantaje samd la cateva topicuri dedicate exact acestor probleme, in sectiunea Casa noastra. Cauta in arhiva forumului si vei gasi raspunsurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:

Am scris foarte in detaliu despre repartitoare, calculatie, avantaje si dezavantaje samd la cateva topicuri dedicate exact acestor probleme, in sectiunea Casa noastra. Cauta in arhiva forumului si vei gasi raspunsurile.

Caut si voi gasi! Merci.

De cate ori deschid fereastra...

Mergi la inceput

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=107904

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=126898

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146288

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Nu stiu cum e la bloc,dar la noi la casa,avem geamurile rabatate toata ziua si azi noapte noi am dormit chiar cu el asa si e ok in casa.Inca nu am dat drumul la centrala si nu cred ca va fi nevoie nici zilele urmatoare.Dar casa e ff bine izolata,si iarna cand e pana de curent,abia dupa 2- 3 ore scade temperatura u 2-3grade in casa,depinde de gerul de afara.

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....

Mergi la inceput