Reforma sistemului medical-in intersul bolnavilor
Raspunsuri - Pagina 2
Elle_seb spune:
Asta se intampla intr-o societate unde nu exista unitate intre membrii ei si spirit civic. Ori la asta s-a ajuns in Romania, oamenii nu mai reactioneaza la nimic si dupa parerea mea, toata mascarada care se mediatizeaza continuu pe toate canalele media contribuie in mare masura la divagarea atentiei de la ce este important pentru oameni in favoarea circului. Oamenii trebuie tinuti cat mai mult in fata televizorului, imbibati continuu cu un anumit tip de informatii care sa-i inchisteze, sa-i infricoseze, sa-i "educe" in asa fel incat Ei sa-si poata face jocurile in liniste, fara grija poporului, fara grija simtului civic, fara grija ca oamenii isi vor cauta ei insisi adevarul (pentru ca, nu-i asa, adevarul il vad la tv) si fara grija ca ei, oamenii, se vor uni si vor deveni puternici.
Oamenii nu cunosc adevarul, nu cunosc decat ce se mediatizeaza, ori tot bullshitul care se mediatizeaza este foarte departe de realitate. Liderii politici se dueleaza in argumente, contraargumente, se scuipa reciproc la TV in direct, iar cand se termina emisiunile, in culise, isi dau mana prieteneste, fac glume, se bat pe umeri si pleaca impreuna la petreceri. Iar oamenii din fata tv-ului raman cu impresia ca "exista dom'le totusi lideri care se lupta si pentru noi". Toata "placinta" care se numeste Romania este deja feliata, impartita intre ei, gestionata numai in folosul lor, daca incearca un outsider sa ia o felie, este alungat repede de catre haita.
Ce nu stiu oamenii este ca puterea sta in unitatea lor, dar nu o au si nu stiu cum sa ajunga unul la celalalt. Atunci cand oamenii vor crea o unitate, cand vor reactiona in grup vehement, atunci se vor schimba lucrurile in Romania.
Deceneus spune:
Ca sa schimbe lucrurile, oamenii trebuie sa pregateasca un program de reforme in jurul caruia sa se grupeze, in care sa creada ca le va schimba statusul social si pe care sa-l sustina.
Doar cu jos "lichele" nu se rezolva nimic, pentru ca locul lasat liber este ocupat de alti oportunisti.