Piersicute de iulie august (6)
Raspunsuri - Pagina 8
Fleurdelise spune:
Buna fetelor,
Am iesit si eu azi la coafor, m-am tuns putin. Nu prea mai am rabdare sa explic coafezei cum sa ma faca, dar, ma rog, cumva a iesit.
Freedelia, ma bucur ca Jeff a luat in greutate si ca papa in continuare laptic de la tine, credeam ca problema cu limba nu-i permite deloc sa suga, e bine asa, chiar daca-i dai si supliment. Ce weekend de vis povestesti tu acolo! Viata mea prin comparatie e f monotona, aici nimeni nu are timp sa se intalneasca cu nimeni, darmite sa mai organizeze evenimente. Astept cu nerabdare sa ii fac playdate-uri lui fi-miu, sa mai socializez si eu.
Carmen, si Eric face abdomene in pozitia descrisa de tine, apoi la baie cand il spal la fundulet si il tin pe un suport, trebuie sa fiu atenta sa nu se arunce cu totul de acolo. Se impinge in picioare. In scoica inca sta cuminte, sau statea, ca nu am mai fost de ceva timp cu masina, cine stie ce surprize imi rezerva. Dar oricum, in scoica il tii atasat cu centuri, nu? Altfel e f periculos. Povestea o fata de la mai-iunie cum a cazut fetita ei din scoica pusa pe bancheta, neasigurata si cu portiera deschisa.
Laura, sa va fie de bine concediul. Se pare ca aerul curat de munte face bine bebelusilor. As fi vrut sa incercam si noi dar nu am avut curaj. Cu tremuratul piciorusului sa nu fie o carenta de calciu, oricum am mai citit despre asta la bebei si nu este o problema grava. Felicitari pt progrese! Al meu nici gand sa se intoarca, inca, pe burta nu-i place nicicum. Cateodata mi se pare ca-i prea grasun si lenes, ca trebuie sa-l mai stimulez mai des sa faca mai multe miscari.
A, mi-am amintit ce voiam sa mai zic. Cu popii la botez. Cred ca nu trebuie sa le dai nici o indicatie, pt ca sunt f orgoliosi si fac exact invers. Ex popa ce l-a botezat pe Eric, nu i-am zis nimic inainte si l-a bagat f delicat in apa, nu i-a cufundat capul ci i-a turnat apa din palma pe crestet. O familie de vecini ce a facut botezul sapt urmatoare la aceeasi biserica/acelasi popa, tatal i-a zis tot asa sa nu il bage pe copil cu totul in apa. Ei le-a tras popa un perdaf in direct in timpul slujbei, l-a bagat pe copil in apa cu totul bineinteles, a accelerat slujba si mai sa ii dea afara din biserica, nu i-a lasat sa faca poze etc.
Cred ca ma duc sa bag un somnic mic, baiatul a adormit in balansoar, il transfer in patut. Ilenuta, tot asa, in bratele mele tinde sa se trezeasca, in ale lui taica-su nu.
Pupici.
Mami de Eric Ioan (21.06.2012)
Cine-ti saruta genele-n somn,
Si cine-i acolo cand ingerii dorm?
Toate zanele bune sa te ocroteasca,
Toate florile campului sa te infloreasca!
clayhanger spune:
Buna seara,
Porumbita, legat de locatia cresei/gradinitei, ai dreptate, are sens. Mai aproape de casa ar fi practic atunci cand e pe program scurt, il poate aduce bona/bunica, deduc eu. Mersi!
Ada, am inteles legat de vaccin. Trece :).
muraturica, si noi am facut Rotarixul.
Aruba, si eu patesc treaba asta cu uitatul pe pereti. Incerc sa il acopar un pic uneori, dar nici asa nu prea functioneaza, iar acum de cand si-a gasit manutele, sta si imi "mangaie" bluza, se prinde de ea, etc. Deci, dupa 5 minute eu nu prea am nicio sansa sa il mai vad mancand ceva, asa ca mancam mai des.
Legat de CIC, da, in principiu trebuie sa ne intoarcem cu o luna mai devreme decat planuiam inainte de modificarea cu tatal - tatal nu trebuie sa stea, dar daca nu sta, luna aceea o pierde si mama. La noi in special in acea luna va fi "lovitura" legata de venituri, si ne pregatim de pe acum pt ea.
michelle1981, ha ha, "atatea fete"! Specializeaza-te pe costumase pt serbari si apelam si noi!
Kimmy, ah, atunci te inteleg ca nu vei putea urmari cum merg lucrarile.
Daconst, uite Vlad a dormit azi mai mult ziua, dar cred ca a fost doar o intamplare.
Carmen, bona poate sa fie speriata si pentru ca nu vrea sa greseasca, ca la orice job nou, parerea mea. Daca e asa, se va relaxa repede, si cu putin ajutor de la tine.
r_ocsy, oho, ce saptamana ati avut. Ma bucur ca v-ati linistit.
Ma opresc aici, vad ca intre timp a scris si Laura, abia astept sa citesc , dar acum ma striga la masa bebe.
ilenutza spune:
Mi-am adus aminte ;
Vine cineva pe 26 oct la conferinta cu alaptarea?
Si bbb rade cand se vede in oglinda si eu ii spun ca este imaginea ei in oglinda - asa am citit eu in carti ca se spune
Ref la botez, noi nu o luam asa lumeste ref la scufundat.Este o taina botezul, dpdv religios si crestineste nu e doar o baie normala.De ex la primul copil l-am botezat iarna iar in biserica era frig de stateam cu cojoacele pe noi si copilul nu a avut nimic desi l-a dezbracat,scufundat, etc.In fine, parerea mea, nu dati cu rosii.
Parintele de la biserica noastra ne-a rec sa o impartasim la 2 saptamani cel putin.Noi mergem regulat la slujba oricum.
Stiti ca sfintii parinti spun ca bebelusii vad ingeri.A mea se mai uita pe sus f atenta, ei bine, eu sunt convinsa ca ii vede.Mi-am adus aminte sa mai citesc o data Despre Ingeri a lui Plesu,mi-a placut f mult.
Am inceput sa lucrez cu ea exercitiile oberlander si ii plac f mult.Cand citesc vreo revista/carte o tin langa mine si se uita f atenta la poze
Trebuie sa imi depun si eu dosarul pt indemnizatie.Voi sta 2 ani in concediu.
freedelia spune:
Ilenutza -- sunt absolut de acord cu ce ai scris despre botez. Si am aceeasi pozitie si referitor la impartasanie (vezi comentariile despre lingurita care transmite microbi sau alcoolul care face rau copiilor)
Am dormit 3 ore, acum iar la papa...
Fleur -- dar poti deja sa cauti playgroups, se fac inca de la staiul de nou nascuti. Poti sa cauti si intalnirie La Leche League, sunt foarte interesante... Nu, nu am renuntat la alaptat, elmpoate suge, dar nu la fel de eficient ca un bebe cu limba dezlegata, si oboseste mai repede la san. Suplimentul l-a ajutat pentru ca a crescut si are si gura mai mare (la propriu haha) si acum suge mai bine. Inainte obosea si adormea la san la fiecare supt, acum nu mai adoarme decat camd e deja obosit si somnoros.
Ce or mai face Diana si Biri?
Fleurdelise spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ilenutza Mi-am adus aminte ; Ref la botez, noi nu o luam asa lumeste ref la scufundat.Este o taina botezul, dpdv religios si crestineste nu e doar o baie normala. Stiti ca sfintii parinti spun ca bebelusii vad ingeri.A mea se mai uita pe sus f atenta, ei bine, eu sunt convinsa ca ii vede.Mi-am adus aminte sa mai citesc o data Despre Ingeri a lui Plesu,mi-a placut f mult. Am inceput sa lucrez cu ea exercitiile oberlander si ii plac f mult.Cand citesc vreo revista/carte o tin langa mine si se uita f atenta la poze [b]Ile , mami de V , A si I , |
Ile, ai spus exact ce gandeam eu referitor la botez, dar ca deobicei eu nu am fost in stare sa fiu asa categorica si am dat-o pe anecdotica. Dar faza cu vecinii e reala. Botezul e una din marile taine...
Si Eric vede "ceva", cu vreo 2 luni in urma incepand, mai precis de cand a inceput sa zambeasca, fixa un punct anume de pe peretele din fata lui si radea "ingereste" puteai sa juri ca, cuiva acolo. Mie imi place sa cred ca duhul bland al mamei mele isi viziteaza nepotul.
Ce sunt exercitiile Oberlander, la ce folosesc?
Bun, revenind la cele lumesti, baiatul mi-a supt aproape 2 ore pe ceas in seara asta. Foame mare... Stiu ca nu e bine dar nu m-a lasat inima sa-l desprind de tzitzi.
Cred ca l-am obosit...in seara asta ne-am jucat si l-am pus pe burta pe paturica de joaca, pozitie ce ii displace tare, dar eu am inteles ca e f necesara fie si cateva minute/zi si vrea nu vrea, il pun. AM pus cateva poze pe picasa sa-l vedeti ce suparici e.
Cu ocazia asta m-am uitat la poze, pe fuga si, ca sa nu citez pe nimeni, declar ca toate piersicutele s-au facut (si) mai frumoase si maaaaari. Cresc copii ca din apa si ii pe toti!
Freedelia, f buna ideea cu playgroups, nu stiam de asa ceva, voi cauta in zona noastra. Eu imi inchipuiam ca playdates trebuie sa fie musai intre copii de mame care se cunosc si asteptam sa mai creasca un picut al meu sa se joace cu bebeii vecini, toti de la 8 luni in sus.
Mami de Eric Ioan (21.06.2012)
Cine-ti saruta genele-n somn,
Si cine-i acolo cand ingerii dorm?
Toate zanele bune sa te ocroteasca,
Toate florile campului sa te infloreasca!
ali24 spune:
buna dimi.va astept la cafeluta si ceai.de fapt nu va astept vi le pregatesc si mai bag apoi un pui de somn.m ma trezit pe la 5sa ii dau sa pape si nu am mai avut somn.ma mir ca m am culcat dupa 12.
sa vad ce imi mai amintesc din ce am citit ca va citesc cantand.mai nou ma asez langa el in pat si stau cu tel in mana si citesc si lui ii cant si il mangai.ii place tare si cateodata si adoarme asa.
fredelia bine ai revenit
laura sa iti fie de bine concediu.ma bucur ca v ati simtit bine si bebe a fost cuminte.nu stiu ce sa spun cu tremuratul caputului.tinem pumnii sa nu fie nimic rau
nici al meu nu mai vrea sa stea pe spate .cand il pun in pat sau carut zici ca il pun in spini.a descoperit si el ca daca ii dai manuta poate sa se ridice si imi cere asta non stop.si cand il tin in brate clar vrea in fundulet.
inca nu facem rostogoliri desi pe la vreo 2 luni daca nu si mai repede a facut cateva.dar acum vad ca nu mai face.
incep sa cred si eu ca nu prea are legatura ce mancam.nu a avut reactie cand am mancat ciocolata si castravetele.in schimb cand am mancat mai ce era permis s a agitat mai tare.asa ca am inceput sa mananc mai de toate.sper totusi sa nu exagerez si sa il afecteze pana la urma.ieri de ex am cam exagerat dar vad ca nu l a afectat.proba mai tine si azi sa vedem daca nu are reactie la ce am mancat ieri.am mancat pizza,am mancat la chinezi ceva putin si picant,si struguri.
dana si eu am observat ca de duminica doarme mai mult.
in schimb nu stiu de ce adoarme mai greu.e mai agitat(nu pare a fi de la burtica).daca il pun pe spate incepe sa se agite.da din maini.incearca sa isi bage pumnii in gura desi are bibi.parca i ar fi foame dar ii dau tzitzi si nu o vrea.se enerveaza...si nici cand reuseste sa isi bage pumnii in gurita nu se multumeste.de agitat ce e se zgarzie non stop pe fata(desi are unghiile taiate) si isi mai si trage cate un pumn cand nu nimereste gurita.nu stiu ce poate fi.aveti vreo idee?ma gandesc ca e prea repede ptr dintisori.m am uitat in gurita dar nu se vede nimic.
r_ocsy spune:
citat din mesajul lui Carmen_80 Fetelor, fi-meu a innebunit. Nu ma mai inteleg cu el sa stea in scoica. Se ridica mai mai sa se arunce. Adineauri il tineam intre picioare rezemat de burta si m-a apucat bine de degete si s-a tras pana s-a ridicat in fundulet. Si acu nu mai pot sa-l tin culcat. Se trage in continuu, parca face abdomene Mami de Patrick Andrei (21.06.2012) |
Neata !
La noi asta e semnul clar ca nu mai am chef de stat in carucior, scoica, pat etc. , iar daca nu o iau in brate se pune pe urlat.
Iar in priviinta ridicarii in fundulet, aui crescut acum, trebuie sa isi dezvolte musculatura ca azi maine piersicutele nostre vor sta in fundulet. Eu o las de cateva ori sa faca ridicariile de care povestesti, cand ma gandesc ca ii ajunge ii distrag atentia cu jucarii sau ... o iau in brate .
Apropo de miscari, Natalia deja se intoarce de pe spate pe o parte, trebuie supravegheata non-stop, in plus are un sistem misto de inaintare : se propteste pe talpi, isi ridica bazinul, si-l rasuceste in directia in care vrea sa ajunga si si-l impinge cativa cm mai departe de pozitia initiala, apoi isi trage capul si miscarea se repeta; mai greu e cand ii schimb pampersul si e atrasa de ceva, ca pana o asez eu pe pampers, pana desfac scaiul ea deja si-a scimbat pozitia .
r_ocsy spune:
citat din mesajul lui ilenutza Ref la botez, noi nu o luam asa lumeste ref la scufundat.Este o taina botezul, dpdv religios si crestineste nu e doar o baie normala.De ex la primul copil l-am botezat iarna iar in biserica era frig de stateam cu cojoacele pe noi si copilul nu a avut nimic desi l-a dezbracat,scufundat, etc.In fine, parerea mea, nu dati cu rosii. Parintele de la biserica noastra ne-a rec sa o impartasim la 2 saptamani cel putin.Noi mergem regulat la slujba oricum. Ile , mami de V , A si I , |
Fara suparare dar cand copilul are febra, otita si indicatia clara sa nu ii intre apa in ureche .... eu nu am scuze pentru nici un tampit de popa care face exact pe invers. Norocul lui a fost ca eram in biserica si din respect pentru Dumnezeu nu i-am luat gatul pe loc !
mygirl spune:
Buna dimineata! Ali, mersi de cafea si ceai, eu le beau pe amandoua, ca am mare nevoie.
Am lipsit motivat 3 saptamani, a fost sotzul acasa, am botezat copilul, am fost in concediu. A fost o perioada tare frumoasa dar f scurta.Pitikul a simtit emotia si schimbarea din casa cand a venit sotzul ca a fost tare nervos si marait in primele zile, mi-a dat cu reclama'n cap ca eu il laudasem de bb cuminte si zambaret. Dar la botez a fost un ingeras, a zambit la toata lumea, a dormit, se indragostise preotul de el, nu-l mai lasa din brate. Eu nu i-am spus nimic dar i-a dat cu apa doar pe cap, nu l-a scufundat spre incantarea mea. Aranjamentele de botez le-am facut eu, am avut emotii ca am incercat ceva nou, cu scoici si stelute de mare, dar au iesit tare frumoase pana la urma.
Apropos de ce spunea Aruba, de o mica afacere. Eu am pasiunea decoratiunilor, a bijuteriilor(sa le fac, nu sa le port). Este un hobby care ma relaxeaza, am inceput de plictiseala si sa scap de stress cand a fost sotzul in prima misiune si am avut ceva succes.Daca ma tineam de treaba scoteam ceva bani, dar eu sunt tare moale la cap. asta, imi place mai mult sa fac cadouri. dar sunt incantata ca lumea imi apreciaza creatiile :). Acum nu mai am timp sa ma ocup, dar am o gramada de accesorii si pietre care ma asteapta.
In concediu a fost tare bine, a fost drumul cam lung - mai bine de 1000 km dar Eric a fost neasteptat de cuminte, a avut lipici la vamese si la turcoaice. Toata lumea se uita la el si le zambea, gangurea, tare mandru a fost tatal lui de el, au succes impreuna. O sa pun poze si pe picassa pt fetele care nu au cont de Fb.
Acum sunt din nou singura cu copiii, m-am apucat de exercitii de tonifiere, fac la xbox ca am niste programe speciale si am gasit cateva filmulete super pe youtube cu antrenamente cu proprii bebelusi. Eric s-a distrat de minune cand faceam genoflexiuni cu el in brate, eu am acum o febra de abia ma misc. Deci sunt eficiente :)
vera_l spune:
buna dimi,
dau si eu o felie de chec,sa aveti cu ce sa va luati vitaminele
Ali,multumim pt cafea!daca descoperi de ce e Denis asa agitat sa ne spui si noua ca si Mattia exact la fel face.
noi ne-am trezit foarte agitati azi..a reusit intr-un final sa faca kk dupa fortari, miorlaieli ,dupa care a avut o repriza de "vorbit"cu mami si cu caruselul iar acum doarme
mie in schimb mi-a sarit somnul
ma duc sa ma invart nitel prin casa :))
see ya later