Piersicute de iulie august (6)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Buna dimineata!
Multumesc de cafea

In primul rand,Iuli,5 meseee ? Emma are aproape 3 luni,si inca are cel putin 12 mese.Innebunesc!Mai ales acuma ultimele zile m-a supt cam la o ora,nu stiu ce are.
A mea doarme exclusiv pe burta,deci cand se trezeste molfaie cearsaful,se intinde,geme,apoi incepe sa planga incet daca intre timp nu o iau.Foarte rar se trezeste direct plangand.

Unghiile i le scurtez cu unghiera de adulti,asa faceam si la Timea.Greu,si numai cand e treaza,pentru ca daca incerc cand doarme,se trezeste automat.Plus ca vreau s-o obisnuiesc cu taiatul unghiilor,sa nu am surprize cand mai creste.

Sa va mai zic si eu ca nu mai pot?!E foarte greu cu 2.Am fost singura cu ele 2 zile,si am zis ca o sa clachez.Acuma apreciez cu adevarat ajutorul sotului.Deci categoric nu vreau mai multi

Maine sper sa termin de impachetat toate cele,sambata sa infoliem casa si sa cumparam materialele necesare pentru faza 1,si duminica plec cu fetele ca luni dimineata vin muncitorii.

Fleur,am vazut pozicile cu scumpelul de Eric,are niste falcute numai bune de pupat .Eu pe timpul zilei,cand e treaza nu o mai pun pe burta,ca daca doarme asa,ar insemna sa stea mai tot timpul pe burta.

Va doresc o zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muraturica spune:

Buna dimineata.A dat cineva cafea? Daca nu dau eu una mare si buna acum la amiaza. Va citeam ieri ca 2 copii sunt de ajuns si ma amuzam in sinea mea ca mie unul mi se pare suficient. Nu cred ca m-as incumeta nici macar la al doilea. Din fericire si sotul tot unul isi doreste.
Si Aurora are cam 6 mese pe zi, cateodata 5. Se pare ca sunt norocoasa. Azi noapte a dormit de la 22.30 la 6. E prima data cand face asa ceva. Ce-i drept ieri a mancat mult la toate mesele si a fost treaza toata dupa amiaza.
Laura, ma gandesc la tine. Sper sa fie totul ok. Sa ne anunti.
Unghile le taie sotul ca eu nu ma incumet cu unghera de bebe. De fiecare data zice ca nu taie bine si o sa incerce cu din aia de adulti.
Imi dati emotii cu pataniile de la botez. Felicitari noilor crestini si ma bucur ca ati avut macar petreceri frumoase. Noua preotul ne-a zis ca nu e nici o problema sa nu o scufunde. Sper sa nu faca altfel in ziua botezului ca nu il mai las pe nas sa ii dea nici un ban. (la noi nasul plateste 30 de lei pe chitanta si restul in buzunar la preot).
Intrebare intrebatoare: de vreo 2 zile Aurora nu mai sta de loc linistita cand o pun pe partea stanga. Eu o pun la somn alternativ ba pe stanga, ba pe dreapta. Pe stanga mai nou se foieste si isi indeasa capsorul in saltea. Sunt tot cu ochii pe ea sa nu se sufoce, sa nu dea laptic afara sau sa nu se raneasca cu suzeta. In alta pozitie nu se maraie si nu face asa. E posibil oare sa o doara manauta de la reactia la vaccin? Nu a copt, e doar o pata mica rosie, dar cine stie. Acum doarme nu prea pot sa testez si m-am gandit ca poate e asta.
Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginamaria spune:

Neata fetelor,
Eu sunt nervoasa cu traditiile astea, ieri m-a sunat nasha mea cu care nu am mai vorbit de acum 6 ani de la nunta si inainte cred vreo 10 ani nu m-am vazut, ca vine la noi( la pitica)ca asa se face. M-am saturat de chestia asta cu asa se face si asa trebuie...mama imi zice ca trebuie sa le pun mancare pe masa...asta e culmea cu un bebe mic sa te astepti sa iti puna pe masa...mai imi zice si ca nu stie la ce ora vine ...cand ajunge...pai asta ii spui unei femei cu un bebe mic de 2 luni? poate atunci alapteaza sau poate atunci doarme bebelina...ea e pensioara deci ar avea tot timpul din lume dar in fine.
Sofiuta mea ieri nu a vrut sa se dezlipeasca de mine si tzatza mea dar mai mult de mine, am incercat sa ies afara cum am ajuns jos s-a pus pe urlat de nu am mai putut-o opri a trebuit sa venim in casa.Ma rog am tinut-o eu putin in brate cat sa ia niste aer curat.
Peste noapte nu am treaba cu ea dar ziua nu vrea sa doarma numai in pat cu mine intinsa langa ea. Am incercat pe perna de dormit sau la mine in brate nici vorba, intinsa una langa alta cu tzatza mea in gura ei evident suzi nefiind deloc pe gustul ei. Am incercat sa o "educ" si sa incerc sa o las si singura in patut nici vorba sta cat sta se joaca cu caruselul si apoi cand i se face somn trebuie sa las totul si sa ne asezam in pat...ca urmare dorm si eu f. mult ca ma ia somnul...ideea e ca nu pot citi ca se trezeste cand intorc foaia. Noaptea putem taia lemne ca nu se trezeste...Stiu ca suna bine pentru unele care nu reusesc sa doarma dar amortesc in pozitia aceea cu tzatza in gura plus ca uneori simt ca imi iau foc sfarcurile...In plus la ea in patut sta doar seara dupa ce adoarme profund. Si eu dorm cu ea in camera si ma trezesc cand da ea din picioruse si manute, ma uit cat e ceasul ca sa stiu daca e ora de papa, deobicei este, o iau o pun langam mine, mananca, si doarme mai departe...avem 9 saptamani si inca nu a plans nici o noapte dar mi se pare ca e prea dependenta de mine,in sensul ca eu nu pot avea musafiri sau sa merg undeva pentru ca ea mai mult de 2 ore nu sta treaza fara sa urle cu tot cu mancat care e 45 minute aproximativ, si apoi tre sa ma intind langa ea. Din sticla lapte nu vrea nici in ruptul capului...suzi ii face greata si mi-o arunca...stiti ceva tehnici de dezobisnuire a bebelului de brate sau adormit langa mami? Cum sa fac sa adorma si ea singura...asta nu s-a intamplat niciodata sa adorma singura, mereu adorme la san.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

Pusi - eu ii tai cu unghiera normala de adulti, cand doarme. O sg data i-am taiat cand era treaza si nu dadea asa tare din maini.
Eu Biancai i-am altoit un degetel cand era tot asa bebe, dar nu a plans, eu am vz doar buba.

Fleur - nici Bianca nu statea pe burta, dar si cand a pornit-o la sanatoasa..
La 6-7 luni ma chinuiam sa ii pun pampersul ca pleca efectiv, se intorcea pe burta si tulea!

Iiuli - a mea cand se trezeste, sta, nu zice nimic.

Laura - cum a fost la dr??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

Carmen - sa porti iubita hainutele

Roxy - sa va traiasca micuta crestina si sa aiba o viata binecuvantata

Fleur - a mea se foieste cand se trezeste, dar am patit sa se foiasca noaptea si eu sa o mufez, desi nu ii era chiar foame. Asa ca am dus-o in alta camera ca sa ma strige cand chiar ii e foame
Deci Eric a inceput socializarile?

gina - dar daca scoti sfarcul din gurita ei dupa ce adoarme? Tare bine ar fi daca ar accepta suzeta in cazul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pusi spune:

Fetelor,

Multumesc pt. raspunsurile voastre privind taiatul unghiutelor.
Ieri nu am mai fost buna de nimic, asa ca am continuat operatiunea azi. Le-am taiat cu forfecuta de bebe, cu varfurile rotunjite; colturile le-am pilit, totul a decurs f. bine.

Iuli, probabil Mihaita al tau se trezeste linistit, insa daca nu ajungi in timp la el, isi pierde rabdarea si incepe sa planga. Cel putin la Sara a mea asa este: se trezeste bine, se foieste, gangureste, si doar daca nu ajung la ea imediat incepe sa planga.
Au fost putine situatii in care s-a trezit brusc,plangand..cred ca in acele momente visa ceva...dupa ce ajungeam la ea ii vorbeam, o mangaiam si se linistea imediat.

Laura, cum a fost la medic,ce a zis?

Carmen, ce laptic folosesti? Sara a avut probleme cu burtica in primele 3 sapt. (foloseam Nan). De la 3 sapt. am trecut pe Topfer-Lactana 1, si ii merge fff.bine. Ia in greutate bine (la 2 luni si 3 saptamani cantarim 6.300 si masuram 64 cm).

Roxypuy, f. aiurea ce ati patit cu preotul. Eu nu i-as mai fi dat niciun ban. Bine macar ca la restaurant a fost totul ok,si ati incheiat evenimentul cu bine.

Fleur,si Sara, de 1 saptamana are 2 treziri pe noapte, asta dupa ce o lunga perioada de timp s-a trezit doar spre dimineata, pe la 4.30-5. Asta se intampla deoarece in ultimul timp nu reusesc sa o tin treaza mai tarziu de ora 8-8.30. Daca s-ar culca mai tarziu (pe la 22-23), ar dormi pana dimineata. O s aincerc sa-i fac din nou un program.

Maria,grea noapte ai avut. Desi ai nevoie de odihna,o cafea te poate ajuta sa-ti treaca durerea de cap.

Kimmy, nasol cu renovarea. Noi am trecut prin asta inainte sa nasc. Si noi, tot de la camera Sarei am ajuns sa renovam mare parte din apartament. Am zis ca daca facem camera fetitei, hai sa facem si livingul, si bucataria, si holul, etc...

Muraturica, e posibil ca durerea sa fie datorata vaccinului. Bebelusa mea de mult nu mai doarme pe parti, ci doar pe spate.

Gina, noi am primit vizite doar cand eu am anuntat ca pot veni. Fara pus pe masa (doar o cafea, un suc, ceva de rontait), fara mare deranj.


Pupici la mamici si piersicute.



Mami de Sara Ioana (21.07.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali24 spune:

Buna.multumim de cafea
Deci EU cand va aud cu 6 mese pe zi...noi cred ca avem vreo 6 doar noapteade la 12 pana la 10.dar nu papa mult.molfaie putin pe ea si adoarme iar
EU ii tai unghiile cu forfecuta de bebe dar nu imi place ca nu pot sa le tai mici mici.
Laura succes la dr.te asteptam cu vesti bune.
Fleur
Doamne te mai miri cu popii astia cat SUnt de capiati.auzi tu la el sa va si ameninte.
Gina EU in locul tau as cumpara niste prajituri si suc si bine o fi.sau vine de departe?o fi flamanda de pe drum.sau EU daca am ceva musafiri care imi face mie placere sa ii servesc cu mancare si eventual nu apuc sa fac ceva comand pizza.dar nu ca asa se face ci ca asa doresc EU.daca nu ai chef timp nu faci si gata.daca te intelege bine daca nu nu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali24 spune:

Si ca sa incurajez putin fetele la care le e greu acum va povestesc cum m am trezit EU de dimineata ca sa stiti ce va asteapta doar sa aveti Putina rabdare
Dormeam si am simtit o manuta calda ca ma mangaie pe obraz.mi a dat un pupic dulce si mi a spus mami te iubesc.a fost atat de placut si de emotionant de mi au dat lacrimile.aceste momente sunt unice si cred ca merita orice sacrificiu ptr ele


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dannett spune:

Buna fetele!

Gina, parca e povestea mea din ce spui acolo. Si fiicamea e 100% dependenta de mine. De cand s-a nascut am iesit doar de 2 ori din casa fara ea in primele 2 saptamani cand dormea ziua cat de cat. Cand vine vorba de musafiri iarasi e tragic, mai ales daca vin dupa-amiaza cand e ea mai maraita. Trebuie fie sa stau langa ea intinsa cu tzatza pregatita, fie sa o car in brate sa o plimb. Asa ca..o vizita e super obositoare pentru mine daca nu e cineva f apropiat fata de care nu ma jenez sa alaptez.
La suzeta am renuntat de mult sa mai visez.

Roxy, foarte urata patania de la biserica. Preotul ala ar fi trebuit sa se opreasca la observatiile facute voua personal, nu in fatza tuturor invitatilor. Uite asa alunga lumea de a mai merge la biserica...

Noi am fost aseara in sfarsit la pediatru. La 3 luni si 10 zile are 5820g. Dr zice ca nu e problema, mai e loc inca de stagnat. Mai urmarim si peste o luna si eventual incepem diversificarea cu cereale decat sa bagam lapte praf. Eu sper totusi sa recupereze.
In rest, totul e bine, mi-a ridicat-o de maini direct in fundulet (va zisesem eu ca nu isi tine capul cand e trasa de manute), mi-a aratat si mie cum sa fac si acasa cu ea exercitii (e mai usor tinand-o cumva de umeri). M-a sfatuit sa o pun cat de des pe burta ziua. O intrebasem de un mucus ce l-am observat de cateva ori in scaun si a zis ca e normal, probabil de la excesul de lactate ce le-am mancat eu in ziua respectiva(sunt dependenta de lactate, cred ca fiecare masa de-a mea contine branza, lapte, smantana sau iaurt).
Mi-a spus sa ii dau vigantolul intr-o lingurita de lichid (lm), toate 4 picaturile odata, iar calciul ca sa nu il scuipe, sa il fractionez de-a lungul intregii zile cate putin.

Zilele urmatoare trebuie sa ii iau sange, sa verificam anticorpii tiroidieni (in a 7-a zi la analize iesisera ca i-a luat de la mine, acum speram sa fi disparut) si cred ca ii fac si o hemoleucograma daca tot o intep. Mi se face mila de ea mititica, dar ce sa facem..

I-am luat si noi colacel. Abia astept sa il incercam ca e super vesela la baitza, abia o mai tin in caditza.

Ma duc sa o pun pe burta (avem teme pt acasa ha ha).
O zi frumoasa la toata lumea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ZIZOU spune:

Citesc si ma crucesc. Roxy, horror ce ati patit la botez. Eu nu mai am incredere deloc in preoti, am ajuns la concluzia ca nu am nevoie de intermediar intre mine si Dumnezeu.

Gina, te inteleg perfect cu vizitele. La mine nasii nu au avut pretentii de mese intinse, au stat maxim 10 min si au venit la o ora de bun simt. Dar soacra-mea a venit in prima sau a doua zi, cand am ajuns acasa, la 9 seara. Si se mira ca pitica doarme.

Eu am noroc cu maica-mea ca pe soacra nu ma pot baza. Decat sa imi scoata ochii dupa mai bine nu apelez la ea.

Mergi la inceput