Alaturi de Mircea Cartarescu

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Am cautat pe net si am inteles :

http://www.ziare.com/mircea-cartarescu/stiri-mircea-cartarescu/cartarescu-marga-va-pune-icr-pe-butuci-1190151

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Capcaunule, e cazul sa explici ...

" Caloriferul este o inventie romaneasca care trebuie promovata prin intermediul Institutului Cultural Roman. Ideea ii apartine noului presedinte al ICR, Andrei Marga, scrie Realitatea.net.

Andrei Marga a spus, intr-o emisiune la Realitatea TV, ca promovarea caloriferului va face parte din noua orientare pe care vrea sa o dea Institutului."

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13392569-andrei-marga-vrea-promoveze-caloriferul-inventie-romaneasca-conceptul-cultura-icr-trebuie-revazut.htm

Mergi la inceput

In concluzie, inventarea caloriferului este o parte a culturii romanesti.
Eu credeam ca prin cultura intelegem proza si poezie..., nu inventii tehnice.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Mirela, nu stii faza cu caloriferul?

Este noua idee pe care Dl Presedinte al ICR dl marga cu m mic doreste sa o promoveze prin institutul cu care se joaca....promovarea caloriferului ca si inventie romaneasca , ce dreak ne trebuie atata cultura....

Mergi la inceput

http://www.romanialibera.ro/actualitate/revista-presei/revista-presei-usl-risca-sa-ramana-fara-candidat-la-presedintie-antonescu-se-dezumfla-accelerat-280475.html

"Internati-l! Andrei Marga viseaza calorifere verzi pe pereti", scrie si Curentul: "Proaspat uns īn fruntea Institutului Cultural Romān, Andrei Marga a si descoperit adevaratul brand de tara al Romāniei. Ce Dracula, ce Ilie Nastase, Nadia Comaneci sau Hagi, ori frunza Elenei Udrea? Habar nu aveti! Dupa mintea lui Marga, adevaratul brand de tara, care va propulsa imaginea Romāniei pe mapamond este, tinet-va bine: caloriferul."

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Nu am stiut asta :(((( am inca probleme cu netul si sunt in urma cu informatiile.
De cand e caloriferul legat de cultura??????

Mergi la inceput

Au pus in fruntea Institutului Cultural Roman un biet batran sclerozat.
Sa le fie rusine celor care si-au batut joc de noi!
Marga nu are nicio vina, vinovati sunt cei care l-au pus acolo. Ma intreb daca va fi lasat acolo, in continuare.

allinta

Mergi la inceput

http://www.stiridecluj.ro/national/cartarescu-in-pdl-sunt-spagari-traficanti-de-influenta-si-interlopi-de-cea-mai-joasa-speta

http://www.stiridecluj.ro/politic/cartarescu-ponta-cel-mai-prost-demagog-al-psd-ului

Ii critica pe politicienii de frunte ai tarii. Iar vorbele lui ustura exact acolo unde este rana mai adanca.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

In concluzie, inventarea caloriferului este o parte a culturii romanesti.
Eu credeam ca prin cultura intelegem proza si poezie..., nu inventii tehnice.

allinta

Si racheta a fost inventata in Romania, avionul de Vlaicu, sau efectul Coanda descoperit de un roman, si multe altele.
Sunt descoperiri sau inventii care fac parte din cultura universala!
Mie nu mi se pare ca ideea promovarii prioritatilor si a cercetatorilor sau inventatorilor, care au creeat ceva pentru omenire, este o eroare.

Sigur unii spun ca trebuie investit in "sperante" cum a facut Patapievici!
Altii spun ca investitia in sperante duce la coruptie, pentru ca este o investitie subiectiva si partizana.

Cineva chiar a criticat o afirmatie a lui Marga, care a spunus imediat dupa numirea ca v-a finanta creatia, la care respectivul a replicat ca o creatie nu poate fi finantata de stat, pentru ca o creeatie culturala nu poate fi programata ca o productie manufacturiera.

Eu cred ca la incultura si dispretul romanilor la adresa romanilor, o investitie in promovarea valorilor romanesti este binevenita, pentru ca poate sa reabiliteze imaginea de sine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

eu il iubesc pe cartarescu pentru "nostalgia" si pentru "rem". am citit si orbitor si mi-a placut, dar nu atat de mult ca primul lui volum de nuvele.

in alta ordine de idei, sa mor si nu inteleg logica celor de la antena 3 (nu ca as crede ca au vreuna, generally speaking): adica stii ca exista o nominalizare a lui cartarescu la nobel si te apuci sa-l porcaiesti preventiv? cum scoteau camasa daca lua nobelul?

si pana la urma exista si o parte buna in toate astea (asa-s eu, optimista): a aflat si prostimea care se uita la antena 3, ca exista un scriitor roman pe nume cartarescu si ca a fost candidat la nobel.

Mergi la inceput