Alaturi de Mircea Cartarescu

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Dulcetica, tu ai zis "a doua carte" de-aia te-am intrebat titlul. A doua publicata, a doua ca valoare literara, a doua cea mai vanduta, a doua de pe un raft din biblioteca ta... Ei bine afla ca "Frumoasele straine" nu-i a doua carte a lui Cartarescu, oricum le-ai numara si in mod sigur nu-i cea mai reprezentativa. Poate mai incerci una.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Dulcetica, tu ai zis "a doua carte" de-aia te-am intrebat titlul. A doua publicata, a doua ca valoare literara, a doua cea mai vanduta, a doua de pe un raft din biblioteca ta... Ei bine afla ca "Frumoasele straine" nu-i a doua carte a lui Cartarescu, oricum le-ai numara si in mod sigur nu-i cea mai reprezentativa. Poate mai incerci una.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Era a doua care o citeam ,scrisa de el. Dar e irelevanta aceasta statistica. De ce iubim femeile a fost prima. Profunda rau si asta,emotionanta.Si acum simt vibratia.
Pina la urma ,inteleg ca problema nu e daca imi place mie sau nu ce scrie el ,ci sa luam atitudine sa nu mai fie hartuit.
Mi se pare simpla si eleganta rezolvarea. Va restitui aceasta suma in discutie ,din drepturile lui de autor super tradus si citit pe toate meridianele,loco nici nu mai vorbesc ,asa incit sa se bucure de o sansa similara ,de sustinere ,alti confrati.
Cred ca lumea ar aprecia gestul si gata povestea.
In alta ordine de idei ,dragoste literara cu forta nu se poate.Sper ca nu sint singura persoana cu care nu rezonati,ca ar fi trist ,gregar si monoton.
Care-i urmatoarea tema de discutie ,sa ma pregatesc?
Va pup!
S-aveti o zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

mamaaa, dulcetica, dar ce te-a suparat asa?! Esti plina de agresivitate. Ce-ai patit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

mamaaa, , dar ce te-a suparat asa?! Esti plina de agresivitate. Ce-ai patit?

'Cos what I feel is the only truth for me

Eu? Eu sint doar superficiala si nu inteleg mesajul literar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

uau, din cat a scris omu' din op'zeci pana-acu', tocmai la cartile "de metrou" te-ai oprit (chiar vroiam sa zic ca frumoasele straine-i a doua carte, ca valoare, de la coada incepand ) - de fapt astea doua-s total nereprezentative pt. c .

niciun scriitor nu scrie constant, si produce si gunoi uneori; chestia mesmerizanta [sic] e ca, in cazul asta, lumea a cumparat "la greu" junkul. dar asta nu se poate pune in carca scriitorului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Dulcetica, poate ar fi fair sa recunosti ca te-ai pripit in aprecieri. Si ca tot ai zis ca-ti place Patapievici, pe el cum il vezi in toata povestea asta? Ca e atacata de fapt activitatea culturala a ICR sub conducerea lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Dulcetica intuiam ca despre astea doua carti e vorba, d-asta te-am si intrebat ce ai citit. Stiu ca le-ai nimerit Sunt colectii de articole aparute in reviste pentru femei, asta le e nivelul si, fireste, ca nu ele ii dau valoare scriitorului Cartarescu. Poate o fi avut si el nevoi financiare, ca tot omul.
Asa ca imi mentin opinia, poate nu erau pentru tine.

Citeste macar Nostalgia, daca nu ai chef de Orbitor. O sa intalnesti si valoarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

Vreau sa spun ca apreciez interventia contra curentului a Dulceticii intr-o discutie in care covarsitoarea majoritate (me included, of course) il iubeste pe Cartarescu, iar cei ce n-o fac isi motiveaza ne-iubirea prin considerente extra-literare. Cred ca nici macar Deceneus (!!!) nu s-a legat de talentul lui literar.
Mi se pare absolut firesc sa existe multi oameni carora nu le place cum SCRIE Cartarescu. E uman. Si da, Dulcetico, ar fi teribil de plictisitor sa ne topim toate de admiratie pentru acelasi tip de literatura. Asa ca uite inca o . Traiasca diversitatea!
Uite, de exemplu, mie, sa ma pici cu ceara si nu l-am putut suporta pe James Joyce. Teroare literara mai mare decat sa ma puna cineva sa citesc Ulysses nu-mi pot imagina. In contraexemplu, imi place la nebunie perversul, pedofilul, genialul Vladimir Nabokov. De gustibus.
Ii recunosc insa lui Joyce meritele pe care nu i le apreciez la modul subiectiv. O fi el un mare scriitor, dar nu pentru mine.
Despre Cartarescu, cele care deja i-au sarit in aparare :) au spus bine. Desi eu nu as numi "De ce iubim..." si "Frumoasele straine" gunoaie. Nu. Eu cred ca romanele astea sunt pur pragmatism. Cred ca sunt echivalentul unor melodii comerciale despre care stii sigur ca vor prinde la public, chiar daca tu stii sa compui simfonii magistrale. Tu vrei sa ti le asculte toata lumea la radio, nu sa iti cumpere CD-ul o mana de melomani.
Daca vrei sa-i mai "dai o sansa" lui Cartarescu, iti recomand si eu "Nostalgia". Daca ai pus eticheta in mod definitiv, si asta-i la fel de ok :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ddana
In contraexemplu, imi place la nebunie perversul, pedofilul, genialul Vladimir Nabokov. De gustibus.
Ii recunosc insa lui Joyce meritele pe care nu i le apreciez la modul subiectiv. O fi el un mare scriitor, dar nu pentru mine.

Despre asta e vorba ddana, sa poti separa subiectivitatea preferintelor personale de recunoasterea valorii.

Pe de alta parte, ma vad nevoita "sa-l apar" pe Nabokov inclusiv de fanii declarati, ce-ti veni sa-l faci pervers si pedofil?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

Pai cam asa a fost el etichetat dupa "Lolita". N-am mai pus ghilimele de rigoare :)

Mergi la inceput