Concursuri scolare
Raspunsuri - Pagina 3

Sabina spune:
e f nasoala competitia intre parinti de fapt.
e adevarat ca Arhimede e cel mai complex concurs de mate pt scoala primara si ca un punctaj peste 30 de puncte e un indicator ca elevul a inteles materia, dar ca sa ajungi la asemenea categorisiri...
repet, nu va mai stresati, copiii trebuie sa ramana cu mintea proaspata, sa aiba timp sa-si foloseasca imaginatia,samd.
Imi asum riscul portofoliului mai subtire in favoarea gandirii libere.
Si importanta portofoliului.... copila mea a luat un premiu 1 national la desen, la un concurs f f serios, la grupa de varsta 7-14 cand ea avea 9, si scoala nu a considerat ca merita o diploma in plus, cum au luat copiii cu premiu 3 la Smart. Asa ca, de ce sa ma stresez?:)
E adevarat ca scoala nu a avit nicio contributie la reusta ei, ca n-a luat nicio lectie niciodata , face din talent, iar invataoarea ii spune constant ca nu a umplut foaia sau d-astea:D
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,

loryi1974 spune:
Cangurul lingvistic engleza, subiecte comune clasele a III a si a IV a.
Din pacate, psichoMom, era vorba de sinonimul de la "chibzuit", dar nu "inteligent" , ci "intelept", ceea ce deja nu mai poate fi pus in discutie si tratat ca incorect.
De altfel, insasi admiterea in gimnaziul ichb este un test de rezistenta si conteaza tocmai acest gen de concursuri: Lumina Math sau Arhimede. Anul acesta, Ichb a dus concursul la clasele II-III si a facut doua etape la clasa a IV a.

psichoMom spune:
Multumesc pentru raspunsurile ref la concursurile de engleza. El asta isi doreste si mi-ar placea sa mearga acolo unde are chemare :)
Intr-adevar, Smart este o porcarie, drept pentru care anul acesta nici nu il mai aduc in scoala...
Lory, ai dreptate cu chibzuitul... abia acum m-am uitat pe subiecte si am vazut ca asa este. Ceea ce am scris mai sus era doar din auzite, de la copii.
In schimb am constatat ca am dat-o in bara frumos de tot la problema de matematica... Ce mama zmeilor o fi cautat acolo, ca doar era concurs de romana, nu de cunostinte generale...
Ref la admiterea intr-a 5-a: se pune accent pe concursurile tari de matematica, pentru admiterea la clasa de matematica. Noi vrem sa mergem la clasa normala, de aceea e important sa avem si de-astelalte gen romana, engleza...

psichoMom spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina e f nasoala competitia intre parinti de fapt. e adevarat ca Arhimede e cel mai complex concurs de mate pt scoala primara si ca un punctaj peste 30 de puncte e un indicator ca elevul a inteles materia, dar ca sa ajungi la asemenea categorisiri... repet, nu va mai stresati, copiii trebuie sa ramana cu mintea proaspata, sa aiba timp sa-si foloseasca imaginatia,samd. Imi asum riscul portofoliului mai subtire in favoarea gandirii libere. Si importanta portofoliului.... copila mea a luat un premiu 1 national la desen, la un concurs f f serios, la grupa de varsta 7-14 cand ea avea 9, si scoala nu a considerat ca merita o diploma in plus, cum au luat copiii cu premiu 3 la Smart. Asa ca, de ce sa ma stresez?:) E adevarat ca scoala nu a avit nicio contributie la reusta ei, ca n-a luat nicio lectie niciodata , face din talent, iar invataoarea ii spune constant ca nu a umplut foaia sau d-astea:D Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, ![]() ![]() Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Ai mare, mare dreptate...
Pana anul asta am evitat cat am putut sa-l trimit la concursuri. Doar anul trecut a mers la Smart-ul de engleza din care nu s-a ales cu nimic (ca si experienta vorbesc) pentru ca nivelul a fost mult mai jos fata de ce fac ei la scoala.
Anul asta am decis imreuna cu el sa incercam cateva dar nu ca sa castige premii si sa se umple de gloria unui portofoliu gras, ci ca sa capete putin curaj, putina incredere in el... Este genul de copil foarte putin bataios si sper ca asta sa-l ajute putin... Daca strange si 2-3 amarate de hartii care sa il ajute cumva in viitor... cu atat mai bine...

ch_dana spune:
OK, dar portofoliul asta va fi util la...ce ? Ca asa o sa innebunim copiii, ii transformam in vanatori de cartoane fara valoare - zic si eu. Ii ajuta la admiterea in liceu ?
Mai degraba sa se axeze doar pe ce le place, daca va fi sa plece afara la studii (superioare), am inteles ca si activitatea extracurriculara conteaza.

Tilia spune:
citat din mesajul lui psichoMom Printre ele si sinonimul lui chibzuit care ei il dadeau ca fiind inteligent... |
Eu as zice cumpatat.

psichoMom spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Tilia
Eu as zice cumpatat. |
Exact la asta m-am gandit si eu ca ar fi cel mai potrivit... cumpatat, calculat... dar si intelept cum spune Lory mai sus...

buli spune:
peste tot, ca sinonime ale unui cuvant, sunt date alte cateva cu intelesuri asemenatoare.
nu stiu despre ce concurs vorbiti, dar e o prostie sa pretinzi (si sa punctezi) ca un cuvant are doar un anume sinonim.

psichoMom spune:
citat din mesajul lui buli peste tot, ca sinonime ale unui cuvant, sunt date alte cateva cu intelesuri asemenatoare. nu stiu despre ce concurs vorbiti, dar e o prostie sa pretinzi (si sa punctezi) ca un cuvant are doar un anume sinonim. |
Buli, era un exercitiu tip rebus in care doar unul singur putea fi trecut... si acela era "intelept".
Despre Evaluare in educatie este vorba.

alinkav spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Invatamantul romanesc e in deriva totala de douazeci de ani. Pe vremea mea suma lui Gauss (nici nu stiam ca se cheama asa desi am mancat mate pe paine - ajungand pana-n faza nationala - dar numai pentru ca mi-a placut) se facea printr-a opta. Acum ele sunt in programa scolara de-a 5-a, dar asta nu-i suficient. Multi profesori sau invatatori o predau intr-a patra (fara sa le-o explice prea bine), iar pregatirea la concursul Arhimede, a carui materie depaseste curricula scolara, o introduce in clasa a treia! ![]() In ritmul asta Gauss va ajunge la gradinita. ![]() Si ne mai miram ca se face foarte putin sport in scoala! Sau muzica, sau pictura. Ca sa nu mai vorbim ca timpul de joaca ... ala putin care ramane majoritatea si-l pierd pe calculator, pe iphone, pe nintendo samd ... |
Te rog frumos....noi la Arhimede ne pregatim din clasa a doua!

Dar recunosc, asta a fost dorinta copilului, ii place, asta isi doreste, si acasa nu face nimic in plus fata de ce face la scoala.
Editez, ca am citit ceva de genul ca se face pregatirea sambata, la noi nu, fac pregatire exclusiv in timpul saptamanii.