Concursuri scolare
Raspunsuri - Pagina 2
geniest spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabib Exista o lista a concursurilor avizate de minister, care banuiesc ca "atarna mai greu" in acest portofoliu. Pentru anul scolar trecut aceasta lista a aparut prin ianuarie - multe dintre concursurile cu taxa de participare de 10-15 lei nu se regaseau acolo - incerc sa o dau de ea si sa o atasez. |
M-ar interesa si pe mine o astfel de lista. Poate reusesti sa dai de ea si o pui si aici.
Copilul meu e clasa a treia si nu stiu unde am gresit in anii anteriori, insa refuza cu indarjire sa mai participe la concursurile la care a participat anul trecut, de ex. Evaluare in educatie. El motiveaza ca este prea mult de lucru suplimentar. Banuiesc ca nici ideea de a se trezi sambata devreme nu-i mai surade....habar n-am...invatatoarea noastra este mare fan astfel de concursuri si merge constant cu copiii la Nastasescu, Arhimede, Cangur si Micul matematician.
Sabina spune:
geniest, nu te mai stresa, sa pici in capcana concursurilor e f nociv.
eu nu le recomand,eventual atunci cand copilul chiar e pasionat.
lasa-l in pace, nu il trimite cu forta.
Mi-e teama ca se va naste o generatie de super obositi si tracasati cu atatea concursuri, nu o sa mai dea randament mai tarziu daca ard lumanarea de la 8, 9, 10 ani.
Concursurile sunt pt cine iubeste materia respectiva.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
buli spune:
da, si eu sunt de parere ca nu tb mers decat atunci cand vrea copilul si la ce vrea el.
si oricum invatatoarea de la Matei nu le propune decat 2-3 concursuri din alea serioase si atat.
tot clasa a 3-a
capcaunul spune:
Afacerea concursurilor scolare a luat proportii in ultimii ani. Iar gastile de profesori smecheri cu tentacule in ministere si inspectorate intretin nebunia pentru maximizarea profiturilor si avantajelor.
Profesorii se dau de ceasul mortii pentru a-si umple CV-urile cu rezultatele propriilor elevi. Ministerul introduce punctaje bazate pe aceste rezultate in evaluarea profesorilor si acreditarea scolilor. Unele scoli cer portofolii, iar parintii se dau peste cap sa le umple cu diplome. Diplome de participare macar, iar participarea costa!
Subiectele sunt orientate catre elevii care se pregatesc suplimentar fata de materia obisnuita. Se editeaza culegeri si indrumare speciale pentru anumite concursuri.
Multi profesori si parinti isi imagineaza ca un copil destept este un copil care stie materia de clasa N+1 in clasa N. FALS!
Copilul destept este cel care INTELEGE materia SPECIFICA varstei lui, NU acela care invata pe de rost sau de-a valma cat mai multe lucruri, fara insa sa le inteleaga pe deplin.
buli spune:
citat din mesajul lui capcaunul Multi profesori si parinti isi imagineaza ca un copil destept este un copil care stie materia de clasa N+1 in clasa N. FALS! Copilul destept este cel care INTELEGE materia SPECIFICA varstei lui, NU acela care invata pe de rost sau de-a valma cat mai multe lucruri, fara insa sa le inteleaga pe deplin. |
o, da!
asa e. in felul acesta se ajunge ca unii dintre copii sa aiba impresia ca e greu la scoala, iar parintii pun meditator in clasa a 3-a.
andruskandu spune:
Andrei e in clasa pregatitoare. Si la noi au aparut concursuri gen Piciul, Voinicelul... inca nu l-am inscris. Nu stiu de ce, dar nu-mi vine sa-l inscriu. Astept sa fie primul dintre ele, saptamana viitoare, si, daca mi-o cere, poate il inscriu. Desi nu-s de acord nici cu participarea in timpul orelor... ceilalti ce fac???? Se uita la cei care participa si primesc jucaria "cadou"????? Pai asa, or sa vrea toti. Pentru jucarie, nu?
ch_dana spune:
Deci asta e...nepotica noastra e intr-a 3-a si eram siderati ca a dat vreo 300 RON la inceput de an pe culegeri si alte nebunii...culegeri intr-a 3-a ?!?! Sotul incepuse sa suspecteze ceva bani luati de invatatoare pe culegerile alea...plus ca el a ajuns sa aiba program de rezolvat telefonic probleme de mate aproape zilnic...
Geniest, Nastatescu ?! Sper ca nu e faimosul Nita & Nastasescu, nu ?! Doamne-fereste, faceam din culegerile alea intr-a 9-a...
capcaunul spune:
citat din mesajul lui ch_dana Doamne-fereste, faceam din culegerile alea intr-a 9-a... |
Invatamantul romanesc e in deriva totala de douazeci de ani.
Pe vremea mea suma lui Gauss (nici nu stiam ca se cheama asa desi am mancat mate pe paine - ajungand pana-n faza nationala - dar numai pentru ca mi-a placut) se facea printr-a opta.
Acum ele sunt in programa scolara de-a 5-a, dar asta nu-i suficient. Multi profesori sau invatatori o predau intr-a patra (fara sa le-o explice prea bine), iar pregatirea la concursul Arhimede, a carui materie depaseste curricula scolara, o introduce in clasa a treia!
In ritmul asta Gauss va ajunge la gradinita.
Si ne mai miram ca se face foarte putin sport in scoala! Sau muzica, sau pictura. Ca sa nu mai vorbim ca timpul de joaca ... ala putin care ramane majoritatea si-l pierd pe calculator, pe iphone, pe nintendo samd ...
psichoMom spune:
Of, Doamne, cate dreptate aveti!
Noi am fost sambata la Evaluare in educatie. Aproape ca imi pare rau ca l-am dus... Initial el nu era prea entuziast dar a inceput sa-si doreasca cand a vazut ca merg multi din clasa lui.
Imi pare rau pentru ca a iesit din sala plangand pentru un exercitiu pe care nu a stiut sa-l faca si s-a dovedit ca solutia lor de fapt era gresita... Pe scurt era un rebus unde trebuia sa treci niste sinonime. Printre ele si sinonimul lui chibzuit care ei il dadeau ca fiind inteligent... Evident ca nu i-a mai iesit niciun rebus... nici lui nici majoritatii colegilor lui...
Saptamana viitoare mergem si la matematica si in noiembrie la Lumina Math. Si cred ca aici ma opresc. El si-ar fi dorit sa mearga si la concursuri de engleza.
Chiar, stiti cumva ce concursuri de limba engleza sunt pentru clasa a3-a?
Cu Arhimede este intr-adevar o afacere. Se face pregatire speciala (sambata ) si este omor pe locuri. Am auzit sambata asteptandu-l pe Matei sa iasa de la concurs, niste comentarii de m-a luat durerea de cap... Ca daca nu mergi la Arhimede nu ai nicio valoare...
capcaunul spune:
citat din mesajul lui psichoMom Chiar, stiti cumva ce concursuri de limba engleza sunt pentru clasa a3-a? |
Cangurul mi s-a parut cel mai normal ca dificultate. Nici prea-prea, nici foarte-foarte. Relativ bine gandita si conceputa grila, intr-o prezentare prietenoasa, sa nu-ti para rau ca arunci banii aiurea.
Concursurile smart sunt o idiotenie totala. Subiecte usoare pentru tot poporul, taxa sa traiasca. Iar premiile se dau prin tombola (caci la asa subiecte e inghesuiala mare la locurile I, II sau II), de ajunge unul cu punctaj mai mic sa ia un premiu mai valoros (de exemplu un ipad) pe cand colegul lui cu punctaj maxim ia o sapca, daca are noroc, sau doar diploma.
M-am distrat terbil in clasa a II-a (cand am si renuntat sa participam la balciul numit Smart) cand un elev din clasa de pe locul II era suparat foc ca a primit ipod3 si nu ipod2. In viziunea lui ipod1 se cuvenea locului I, iar ipod4 celor cu mentiune.