Juniori de Iulie - August 2004 * (104)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

bai io vaz ca ma agit degeaba, da' ce dracu sa fac daca asa-s io??? de parca nu ma stii
si ma mai si stii de destul timp cat sa stii ca nu ma supar io chiar asa usor, mai ales pe tine
ce sa fac daca ma oftic ca nu are ambitie nici cat negru sub unghie? ma oftic si gata, nu ma schimb ca-s capra batrana. ce sa mai zic, ca nu mai are chef nici de pian ca a dat de greu? si ma apuca plansu' cand il vad ca chiar "le are" . face compozitii (singur si de capu lui, mi le canta daca are chef). am facut efortul suprem sa nu mai stau cu el cand repeta ca ma apuca dracii, stau in bucatarie sau in sufragerie si ascult. intervin doar daca mi se pare strigator la cer
na ca iar m-am pornit. mi-a zis si doamna ca are o perioada mai proasta, imi zice si mie el prin limbaj non-verbal.... mama ma-sii. io astept sa imi treaca mie, da-s ferfenita cu nervii, in principal de la munca, in secundar de acasa.
si voi ziceti-mi daca-s artagoasa, ca poate imi revin mai repede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

moama in ce hal de dezlanat am scris.... ma iau cu mainile de cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

Kim & Rox eu va inteleg perfect, am trecut si noi prin asta...

Ioana, Matei este extrem de obosit, plange o data la doua zile ca vrea sa fie copil normal, sa vina la pranz acasa, sa se odihneasca, sa manance, sa aiba si ceva timp pentru joaca. Si visul meu este ca m-as putea descurca fara after-school,. dar nu am gasit pe nimeni sa il ia de la scoala si sa stea cu el pana la 6 in varf de deal...
Evaluez insa posibilitatea sa stea sigur, dar din primavara posibil...

azi am sedinta cu parintii, ma astept iar la meciuri, eu declansez discutii despre incompetenta profesoarei de engleza si tot eu ma enervez...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

pai vezi Rox ca problema e la tine si nu la bietul baiat? Nici nu cred ca nu e ambitios doar ca nu l-a prins microbul competitiei pentru note. Zic asta pt ca am si eu un exemplar fix pe acelasi calapod. si cum nu avem note sau clasament in clasa putem discuta lejer subiectul asta . Si cand l-am intrebat daca nu vrea sa fie cel mai bun din clasa , cel mai cel s-a uitat la mine si mi-a spus ca oricum e cel mai bun la lego si bile si ca vrea sa se faca inginer constructor si de asta e si cel mai bun la desen dar la restul ii lasa pe ceilalti sa fie mai buni ca poate vor sa se faca profesori. Si s-a carat si m-a lasat cu gura cascata si discursul nerostit.
Si vorba sotului din dotare i se falfaie lui de ambitiile mele.

Nu stiu de ce dar fix asa il vad si pe Patrick


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

aaa...dar nici eu nu m-am suparat...pe mine nu ma cunosti asa de bine ca pe Rox..dar ea ma stie bine si la fel..nu ma supar din orice...dar eu ma agit ..sunt ambitioasa..si nu stiu cu cine seamana plodul din dotare..eu nu-l invat sa fie inebunit dupa note..ma intereseaza ce a inteles si cu ramane..
cu timpul stam prost si cu nervii si mai prost ..si cum nu ne ajuta nimeni cu lectiile,am sesizat un regres fata de clasa I..si cred ca si voi daca ati fi sesizat asa ceva la copii nu v-ati fi resemnat asa usor!..asa-i?
concluzie : exista copii silitori si copii care trebuie sa aiba cate un impuls dat..

in alte ordine de idei vineri am botez ..trebuie sa ma vopsesc si taman vineri trebuie sa stau la job 10 ore si peste pentru ca este deschiderea oficiala a clinicii (au mai ridicat 2 etaje..avem paturi de spital..etc)..si cica este obligatoriu sa stau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Fi-miu viseaza sa il bata mar pe Luca M. la tenis si sa faca mai multe corzi ca Mara. Si sa nu cumva sa rateze pregatirea de grupa cand poate sa alerge cu cele doua fete care's simpatiile lui.

In clasa esalonul 1 e format din 6 copii (astia's cu un fel de FB + ca Matei sau ca Stefi, lucrat din culegeri, etc). Al meu e in esalonul 2 unde sunt 8 copii, deci e sau al 7 lea sau al 14 lea. Doamna mi-a spus ca ar putea fi in esalonul 1 daca as lucra cu el mai mult. Eu nu vreau sa presez copilul asa ca il las in esalonul 2.

Si eu am vazut un regres din clasa I dar am identificat cauza, se remediaza dupa 1 Nov.

Am vazut un progres la limbi straine, i s-a dezlegat limba

Chestia cu motivarea copilului prin proces este o metoda didactica foarte moderna, actuala si care da rezultate long term. Si care nu-ti creaza adulti ce se dau cu capul de pereti ca n-au luat prima sau ca nu au ajuns manageri. Eu am invatat despre ea...culmea, pentru ca mi-am cumparat o carte americana despre motivat copiii in sport. (Raising smiling kids).

Pe de alta parte daca e la S trebuie facut ceva sa fie adus macar la b si FB din cand in cand. Suspectez ca e si problema de limba ? Am prieteni care s-au repatriat din Germania cu copil de 8 ani vorbitor de germana ca limba principala si au niste probleme la limba romana, lucreaza ma-sa in draci cu el. Si cand ajung sa se certe tot pe germana o trec copilul se cearta, viseaza si gandeste in germana, punct. In Romana traduce si nu va achizitiona usor romana.

Eu cred ca la Pat, Luca si Giulia pur si simplu ambitia se "armeaza" mai tarziu. Ca sa ai ambitie trebuie sa iti lipseasca ceva, sa ai o nevoie care te roade. Daca la ei totul e calm si linistit inseamna ca asa e firea lor, mai potolita acum si poate e mai bine pentru ei, poate vor fi mai calmi si mai sanatosi in viitor.

La al meu ambitia a rasarit spontan pe sport si decat sa ma chinui sa-l schimb mai bine ma pliez eu pe el si-mi schimb eu ambitiile. Ok, n-o sa fie mare informatician, matematician sau mai stiu eu ce, dar o sa fie ceva.

La Mircea ambitia e mare, ala pur si simplu vrea sa fie primul. Si daca nu ii iese, pur si simplu se caca pe el de nervi de stau cu smecta, debridat, aerius si ceaiuri dupa el pentru un rahat de fisa care nu a iesit "bine" sau pentru ca i-a luat-o nu stiu cine inainte pe bicicleta. Nici asa nu e normal, zau. Si nici sa faci catei pe inima in bucatarie ca exerseaza pustiul in dorul lelii. Ori are chef si face, ori nu si daca nu, banii aia merg pe altceva. Eu i-am spus copilului ca daca tot dau o caruta de bani pentru el, sa faca bine si sa nu isi bata joc de ei. Daca nu vrea sa presteze, sa-mi spuna, ca eu am si alte optiuni pentru banii aia. Banii aia inseamna ca ta-su merge cu loganul si noi nu ne permitem o masina mai buna in rate pentru ca rata de masina merge fix in fundul lor, asa ca sa faca bine sa nu isi bata joc de ei. Asa ca avem un deal.

In rest am observat ca iar au crescut. Cresc asimetric, cand mainile, cand picioarele. Sambata si duminica il serbam pe Mircea.

La Multi Ani!! sarbatoritului cu cifra rotunda!!

Azi am avut una din multele zile de rahat de la mareata companie dar macar pe plan personal a iesit si-o veste buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Ba Roxi si Olivia eu va inteleg foarte bine. Si eu sunt la fel, desi traiesc intr-o societate unde fiecare e incurajat sa faca cat poate.
Eu ma crizez si and vad ca Adela obtine un 95% la un test, caci stiu ca o face din graba si nu nestiinta. E drept ca asta imi arata ca e un copil normal si nu un robot. O stati, nu sariti, ca nu-i fac copilului nimic, o rog doar data viitoare sa fie mai atenta. Pe mine nu greselile in sine ma sperie, dar incepand din acest an incep testarile nationale. Aceste testari conteaza la intrarea intr-un liceu bun. Si imi e teama sa nu se grabeasca si sa greseasca din graba. Sunt destul de stresante aceste teste (in martie vor fi). la clasa a treai au 2 teste, unul de engleza si unul de matematica, dar fiecare din ele constau in 3 miniteste de 45 de minute.
Dar o sa facem noi fata cu brio sigur.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Hai ca m-am luat cu ISAT testul si am uitat sa va spun ca azi Adela era tare fericita. Caci la scoala le-a dat la fiecare copil cate un Nook (un e – reader). Il vor folosi in clasa zilnic ca sa citeasca. Le-au fost download carti electronice fiecarui copil personalizat pe nivelul lui de citit….si Adela era fericita ca a fost cea mai avansata la citit si a primit cele mai challenge carti pe Nook.

Acum intrebare pentru cunoscatori, ce este mai bun, un Nook sau un Kindle. As vrea sa-i fac cadou unul de sarbatori si nu stiu ce e mai bun. Din clasa a patra ei vor avea si I-pad dat de la scoala, de fact cred ca-l vor folosi numai la scoala.

A si ultima perla de azi:
Mami ii povesteste cum azi a primit la evaluarea de catre vicepresedinte un calificativ foarte bun…”de best academic class ever seen”, la care ea intreaba…"auzi mami pai eu degeaba iti repet in fiecare zi ca you are the best mom of the world?"
Cu alte cuvinte de ce mai am eu nevoie de confirmarea VP-ului, ca ea deja mi-a spus cat de buna sunt, sa o cred pe ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Aseara am avut consultatii cu parintii - pentru Stefan si sedinta cu parintii de gradinita, deci la Tudor. La cea din urma ni s-au inmanat si evaluarile initiale - ocazie cu care am aflat despre Tudor in contextul cluburilor la care participa (tenis, dans, art&craft si sah - la asta din urma se pare ca este convins ca scopul jocului este sa furi piesele adversarului, asa ca el inventeaza miscari care sa duca la acest rezultat...), evaluarea la punctele urmarile in programa, dar si evaluarea psihologica. Asta din urma m-a pus pe ginduri asa ca saptamana viitoare trebuie sa cer consultatie cu psihologul scolii sa ma lamuresc despre ce a scris acolo...respectiv ca Tudor este de multe ori supraadaptat, lasandu-si deoparte propriile nevoie si dorinte si ca isi propune sa lucreze cu el pe partea de self-esteem...
De Stefan - invatatoarea inca este in tatonari ca sa gaseasca metode pentru Stefan - e foarte greu, sincer va spun, iar sistemul nostru de invatamant tu o ajuta in niciun fel...ce a observat la el fata de anul trecut este o mai mare...lene... nu prea vrea sa mai scrie, in schimb el s-a dezvoltat mult mai mult pe partea de comunicare. Asta am observat si noi si asta a observat si logopedul (de altfel astazi va fi ultima sedinta de logopedie, sigur, vom mai avea consultatii o data la 6 luni, insa misiunea logopedului se pare ca s-a incheiat). Nu va zic ca atunci cind m-a sunat logopeda sa-mi spuna ca din punctul ei de vedere nu mai are de ce sa continue m-a speriat mai intai (trebuie sa stiti ca Stefan face logopedie de peste 4 ani, saptamanal...) dar m-a si bucurat, in acelasi timp!

Hai ca m-am lungit mult si nu vreau sa va zapacesc cu ale mele, mai ales ca sunt departe rau de preocuparile voastre...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

neata!
Gabi oooohh felicitari pentru progresele lui Stefan la logopedie!! super!!!
cat despre lipsa ambtiei... hm... as zice ca nu reusesc eu sa ma fac inteleasa. lui Patrick ii lipseste ambitia cu desavarsire. dintotdeauna a fost genul caruia daca nu ii iese ceva din prima abandoneaza rapid. nu are inclinatii sportive desi mi-am dorit asta la maxim, dar am invatat sa ma obisnuiesc ca nu va face vreun sport. ma consolez pe moment cu pianul, cat o mai vrea sa faca.

Mergi la inceput